Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma to sam napisao da bih se odmah ogradio od napada,ovda na forumu postoji ozbiljan broj BB lovera 🙂

Likovi jednostavni sablonski; zla princeza, okrutan ali posten baja, i naravno naivna sobarica. Plitke naivne intrige, monotona scenografija i rezija, CGI 'akcija'.
A sta ocekivati posebno iz doba kada od 200 ljudi u seriji, max. 5 njih ume da cita delimicno?🙂 Sobarica je cak neuverljiva koliko je pametna za to doba, to nije realno 😀

Ne stoji. Rim je pun seksa i nasilja pa je sjajan. Gluma, priča, režija... Spartak je samo još jedna serija iz kuhinje tv produkcije koja nam je donela Tračaru, Tinejdž vukodlaka, Vampirske dnevnike, Lepoticu i zver, Američki top model i slično đubre namenjeno napaljenim tinejdžerima i tinejdžerkama. Navedite mi JEDNU dobru seriju sa CW.
Za Spartacus nije Starz produkcija?

A sta ocekivati posebno iz doba kada od 200 ljudi u seriji, max. 5 njih ume da cita delimicno?🙂 Sobarica je cak neuverljiva koliko je pametna za to doba, to nije realno 😀

Nisam na to mislio kada sam napisao da su likovi jednostavni... i nepismeni ili neuki, prosti likovi mogu imati dubinu i razradjenu karakternu crtu. Ovde je to ostalo prazno, neuverljivo i jednostavno, na to sam mislio.
Ali verujem da ovde i nije bio cilj da prikazu neke dublje slojevite likove, kroz glumu, bogatu scenografiju i kvalitetnu reziju, nego da naprave sto jeftiniju akcijonu zabavu za publiku koja ni ne trazi nesto dublje...

edit;
mozda nije najbolje poredjenje, ali ako uporedimo Gladijator ili Milijusev Konan sa ovim novim Konanom, 300 i Spartakusom, dobijemo s jedne strane ozbiljne filmove, a sa druge strane jeftinu zabavu o kojoj sam gore pisao.

Poslednja izmena:
Nisam na to mislio kada sam napisao da su likovi jednostavni... i nepismeni ili neuki, prosti likovi mogu imati dubinu i razradjenu karakternu crtu. Ovde je to ostalo prazno, neuverljivo i jednostavno, na to sam mislio.
Ali verujem da ovde i nije bio cilj da prikazu neke dublje slojevite likove, kroz glumu, bogatu scenografiju i kvalitetnu reziju, nego da naprave sto jeftiniju akcijonu zabavu za publiku koja ni ne trazi nesto dublje...

edit;
mozda nije najbolje poredjenje, ali ako uporedimo Gladijator ili Milijusev Konan sa ovim novim Konanom, 300 i Spartakusom, dobijemo s jedne strane ozbiljne filmove, a sa druge strane jeftinu zabavu o kojoj sam gore pisao.
ajde uporedi budzet spartacusa i tog gladijatora.
Spartacus je fenomenalna serija sa budzetom koji su imali.
Dajem ruku da da su imali HBO budzet i produkciju da bi razvalili Gladijatora.

Kao i GoT, veliki budzet i HBO produkcija i serija razvaljuje sve blockbuster filmove, da se ne lazemo. I ako je neki ne vole to moraju da priznaju, da je serija vrhunac Holivuda.

Meni je Spartacus odlican ali da bi ocenili seriju prvo treba da iznesemo ocekivanja. Od Spartacusa sam ocekivao dobru akciju sa puno dobrih scena borbe i to sam dobio, nije drama i ako trazite realnost ovo nije serija za vas (1 gladijator u proseku ubija 20 pripadnika najprofesionalnije vojske u to doba... Kao u nasin otpisanima). U svakom slicaju preporuka za seriju

Joj koji komentari za Spartacus. Prestanite da se blamirate..
To je taj sklop ljudi koji Californication nazivaju 'muski seks i grad'..

Ne, pa ovaj detalj je najjaci:
Obavezna pravila postovanja:
- krace ocenjivanje serije, moze brojcano, moze u par kracih recenica a naravno moze i kombinovano oba, ako neko zeli da docara zbog cega takva i takva ocena;
- bez ikakve siroke diskusije o seriji, dakle, moze jedan ili eventualno 2 odgovora na neciji post i neka se zavrsi na tome, sve ostalo se brise ili eventualno kaznjava od strane moderatora;
- ukoliko zelite da podelite neku bitnu informaciju, a u pitanju je nesto sto ne bi trebali da vide oni koji nisu gledali konkretnu seriju, koristite SPOILER tag!

Nikako mi nije jasno zasto ljudi imaju potrebu da dave svojim misljenjem u vezi svakog drugog filma ili serije. Nikako. I jos neretko razlicita misljenja, pa onda glupava "rasprava" i "objasnjavanje".
Nije kao da imamo filmske strucnjake pa da moramo cuti misljenje za sve. Kao da je nedovoljno uvaziti necije dobro/lose misljenje, pogledati trailer, procitati opis, pa nekako sami prosuditi.

Udavise pre neki dan u temi o filmovima... :/

ajde uporedi budzet spartacusa i tog gladijatora.
Spartacus je fenomenalna serija sa budzetom koji su imali.
Dajem ruku da da su imali HBO budzet i produkciju da bi razvalili Gladijatora.

Ne mogu da nadjem koji je budzet imao Spartakus, ali verujem da nije neki. Iznenadio me ovaj novi Konan i 300 sa budzetima od oko 70 mil. Ozbiljna lova za ono sto je prikazano... 100 mil. za Gladijatora onda i nije tako puno, jer mi je samo prvih pola sata u Germaniji izgledalo bolje i skuplje od oba ona filma.

Poslednja izmena:
100 milki kada je Gladja pravljen i 70 miliona danas dodje da je Gladja imao manji budzet.

Ovaj novi Konan... LOL! (ako mislimo na Jason Mamoom)

Spartacus, zadnja sezona 5 miliona po epizodi sto mu dodje na 50 miliona za zadnju sezonu.

Poslednja izmena:
Spartacus, zadnja sezona 5 miliona po epizodi sto mu dodje na 50 miliona za zadnju sezonu.

... pa nije to mala lova. Ako je i prava sezona imala taj budzet onda puna kapa za ono sto je prikazano... akcione scene su na nivou crtanog filma i ne verujem da su bile veliki trosak. Glumci isto, 3-4 slabija glumca, ostalo na nivou amatera volontera i njihovih porodica. Mozda su placali raznim televizijama da pustaju seriju pa im je to bio najveci trosak 😛.

Poslednja izmena:
Nije samo inflacija. To jest ona je skoro nebitna. Glavni su oportunitetni trosak i kamatna stopa. Sve se to "lako" sracuna

Poslednja izmena:
SoA prva epizoda 7 sezone totalno me razocarala, prica previse providna i plitka ocekivao sam mnogo vise.

Tek je počela sezona. Sad će oni da zakomplikuju kao i uvek 🙂.

Zavrsio Bron.. Dajte nesto kvalitetno za sledecu, onako pincetom odabrano? 🙂

Poslednja izmena:
Preporuka za neku seriju koja je slicna sa "under the dome"

Jedam mali offtopic. Može li prepreporuka za servis koji će me na neki način obaveštavati kada je izašla nova epizoda omiljene mi serije?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno