Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Nema to kod nas na Netflixu.

Kakve su Senke 3 ima vec 7 epki dostupno..

odgledao 3...manje mi je interesantna od prethodne dve i zbog pozadinske teme koja je u ovoj sezoni izbori i tako nesto
ima i dosta likova pa dok se pohvata sve

odgledao 3...manje mi je interesantna od prethodne dve i zbog pozadinske teme koja je u ovoj sezoni izbori i tako nesto
ima i dosta likova pa dok se pohvata sve
Primetih na par thread-ova da dosta ljudi ističe izbore kao temu serije a akcenat je zapravo na Rtnju i njegovim rudama.
I jeste, ima mnogo novih likova, ali trebalo bi već da povezuješ konce ko je šta u seriji.. da ne spojlam sad nešto..
Nina Janković totalno atipična u odnosu na njena dosadašnja dela, i s' moje tačke gledišta -odlično obavlja posao.
@Vuletaa yettel i eon -bindž paketi za sada..

@deysun
Nije da nešto volim tu vrstu tematike, ali uzeo sam je u obzir. Hvala.

Decetive Hole
Nije lose, kraj mi se bas nesto i ne dopada ali u ovo oskudno vreme vredi pogledati, inace serija radjena po romanu Djavolja zvezda, Jo Nesbo.
Nisam bio zadovoljan adaptacijom njegove knjige Headhunters, u suštini nisam bio zadovoljan samim filmom, tako da knjigu nisam ni uzimao u razmatranje za razliku od drugih naslova. A ovo bi moglo da se pogleda i da se vidi kako će ići.

I jedna cross referenca, a tiče se Nesbea i serije koju sam pogledao. Nije adaptacija njegove knjige ali on stoji kao aurtor koncepta. Reč je o seriji Okkupert.

Prva sezona mi je bila sa više-manje pozitivnim utiskom, gde je ideja više nego zanimljiva ali teško izvodljiva u praksi, bar na ovaj način kako je prikazano. Baš su nekim stvarima otišli u krajnost.
Kako je sezona odmicala sve sam više bio skloniji teoriji da bi se radnja serije bolje primila u Srbiji da smo kojim slučajem zemlja sa nekim ključnim prirodnim bogatstvima i mentalitetom kakav imamo. O kako bi nam ti Rusi "legli" gledajući iz današnje persepektive i dešavanjima kod nas.
Počeo sam i drugu sezonu ali tu sam na žalost stao već na prvoj epizodi, nekako mi više nije išla. Možda sam pogrešio ali eto ostao mi taj neki pozitivan utisak o prvoj sezoni.

Senke nad Balkanom (aka Black Sun), 3. sezona
Kad se podvuče crta, poređao bih hronološki po kvalitetu.
Posle odlične prve polovine sezone, usledilo je blago razočarenje. Naravno da Bjelogrlić svaki propust u epizodi (ili generalno lošu epizodu) nadoknadi fenomenalnom završnom muzičkom montažom, koja te uvek tera da pustiš sledeću. I majstorski je ukomponavao istorijske činjenice sa fikcijom i teorijama zavere.
Neobično "mala minutaža" Nenada Jezdića.
Favorit od likova Dida de Majo kojeg glumi Petar Benčina.
Lik Kaluđera iz prve dve sezone dosta bolji od Prizrenca (misterioznog negativca iz treće sezone)
Tankih 7/10 od mene za treću sezonu.

Gledao i ja The Madison 2026. Slazem se sa clanom gore, da drama, ali ona prava drama. Za moj ukus kao nekoga ko nije ljubitelj drame, ovo mi deluje isuvise usporeno. Ne lezi mi taj spori ritam, ali nikako ne mogu reci da je lose, jednostavvno, meni nije leglo.

Niko još ne hejtuje "Something Very Bad Is Going to Happen"? 🙂

Dare Devil počela druga sezona, prva epizoda solidna osmica.

Niko još ne hejtuje "Something Very Bad Is Going to Happen"? 🙂
Evo ja 😘
Serija je "Ready or Not" film bacen u AI da od toga napravi "mracnu" drama horor i izbaci humor.
Dobijes smece gde cak i glumci osim Zlatka deluju AI generisani mentolci.
Onda su sve snimljeno bacili u Davinci Resolve i brightness srozali na imbecilni nivo pa je svuda mrak bez obzira dal je scena dan napolju u snegu ili u vili od 15 soba koja ima 2 sijalice i 3 svece...
Batalio posle 3ep, zadnje 2 sam bacio pogled uz seckanje, zali boze vremena...

Mr. Inbetween

Australijska serija, g'day mate, kao stvorena za vikend binge. Glavni lik je u nekim trenucima heroj a 5 minuta kasnije, totalni antiheroj i kriminalac. Lik je ekstremno racionalan, ekstremno nasilan kad treba ili kad on proceni da treba. Umiksovano je malo crne komedije, ali nista nije ulepsano i ko voli hepiende ne preporucujem jer kao i u svemu ima uspona i padova.

3 sezone, taman, zavrsili on a high note a koga zanima ima i film koji je prequel za seriju, izasao pre 20 godina jos...

Paradise... naivno od samog početka, kao uostalom većina serija, ali ajde, baš je interesantna osnovna ideja pa da pogledam. Glavni glumci dobrim delom promašaj i što je još gore veoma iritantni. Prva sezona kako tako. Druga, e druga je već otišla u bajku. Tako da, jeste, odgledao sam je do kraja ali bačeno vreme.

Dare Devil počela druga sezona, prva epizoda solidna osmica.
Ja nisam ni znao da su ovo ponovo pokrenuli, kakva je serija u odnosu na one stare sezone koje su bile na Netflixu? Inače stare sezone su mi bile odlične i nešto najbolje što gledao u ovom "superheroj" žanru.

Zaboravih da je to njegova serija. Aha, to objašnjava zašto mi naziv poznat a nisam nikad ni probao (i neću) da je gledam.

Jel ima Seridanov vajb kao i ostale njegove serije?
Seridan... koliko se meni cini, sve gore i gore. Po mom licnom misljenju Yellowstone je daleko bolja serija, bar ako poredimo sa ovom prvom sezonom The Madison. Kada kazem sve gore, mislim na Marshals i posebno ovom drugom sezonom Landman-a. Da li ima taj vibe, pa recimo da ima tu jaku zensku stranu koja je ovde daleko bolje odradjena a opet losije od jacine koju je nosila Beth Dutton u Yellowstone. Jos da ponovim i to da je Yellowstone akcija u odnosu na The Madison. koji je jako, jako spor.
To je neko moje vidjenje, ali opet neka odgovori covek kome je upuceno pitanje, mozda ima drugaciji stav.

Paradise... naivno od samog početka, kao uostalom većina serija, ali ajde, baš je interesantna osnovna ideja pa da pogledam. Glavni glumci dobrim delom promašaj i što je još gore veoma iritantni. Prva sezona kako tako. Druga, e druga je već otišla u bajku. Tako da, jeste, odgledao sam je do kraja ali bačeno vreme.
Sto su ti promasaj i iritantni glavni glumci?

Ja nisam ni znao da su ovo ponovo pokrenuli, kakva je serija u odnosu na one stare sezone koje su bile na Netflixu? Inače stare sezone su mi bile odlične i nešto najbolje što gledao u ovom "superheroj" žanru.
Slična je i drži se i dalje u tom rangu, slične tuče itd.
Apropo The Madison gledljiva i počinje zanimljivo ali posle se raspada. Zadnja nada mi je Dutton Ranch, ako i to zeznu dižem ruke od svih Yellowstone spinoffova. Inače Landman druga sezona meni lično bolja od prve jer ipak je ovo slow burner i trajaće verovatno toliko dugo koliko ima dobru gledanost i zaradu.

@encarta, meni ima taj njegov smek, sviđa mi se kako likove odradi, svi imaju svoju jačinu i lagano te uvuče.

Poslednja izmena:
Last Samurai Standing

Klasičan japanski Battle Royale ali sa lepim osvrtom na kraj bušido ere, posve gledljivo.

Robin Hood(2025)

Šon Binu odlično leži uloga šerifa, kraljica takođe dobro glumi ali tempo ima problema, premotavao podosta, moglo je to dosta bolje. Šon za sada ostao živ, videćemo u sledećoj sezoni.

Nazad
Vrh Dno