Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Neuporedive. Ali drugo vreme, nema vise ni ljudi iz tog perioda ne samo glumaca

U pravu si ali dobra serija ce jos dugo, dugo biti dobra, nebitno ima li jos zivih iz te generacije. Pogledaj filmove, Maratonce, Ko to tamo peva, video kod suraka decurlija iz ulice, sve deca od 13-14 god, gledali, nisu trepnuli i valjali se od smeha.

Senke nad Balkanom S3 sinoc zavrsio 6. epizodu.

Apsolutno najbolja sezona i meni čista 10ka. Ne iz neke pristrasnosti nego je stvarno prevazišao sebe. Kad to kažem izuzeci su u 3 sezoni mislim da je 3 epizoda greške sitničarim ali moram, parking zone koje se vide na ulici na Kosančićevom vencu gde je zadužbina Alimpija Mirića. Pucanj iz sačmare izaziva ranu od metka iz pištolja što je baš glup propust.

Gluma žene koja glumi Maju Davidović užas kao i u prvim sezonama. Posebno je mučno gledati je dok priča na engleskom.

Pored gore navedenih mana sezona je zaista odlična. Ko nije gledao seriju može slobodno da odgleda 3. sezonu. Neće imati uvid u razvoj likova ali to uopše ne utiče na ovu sezonu. Jedino možda o Stanku Platikosi da zna ko je bio u prvim sezonama.

Apsolutna preporuka i nadam se da u poslednje 3 epizode nisu nešto zeznuli. Za sada 10ka.

Tačnost istorijskih činjenica ne uzimam u obzir. Inače i ne verujem u iste baš da su bile 100% kao što smo učeni niti kao što su u seriji. Istina je uvek negde izmedju.
Ne znam zašto, ali meni je počeo da pada kvalitet od kada je Aleksandru Minhu predočeno za uranijum od strane Savića i Broza. Ali slažem se svakako da je odlična serija za naše područje, a i šire.
E da, na startu sam se iznenadio za Pletikosića i zatvor, i još uvek ne znam zašto je završio tamo 🤣

Ne znam zašto, ali meni je počeo da pada kvalitet od kada je Aleksandru Minhu predočeno za uranijum od strane Savića i Broza. Ali slažem se svakako da je odlična serija za naše područje, a i šire.
E da, na startu sam se iznenadio za Pletikosića i zatvor, i još uvek ne znam zašto je završio tamo 🤣
Koji Savić? A Pletikosić ako se ne varam je ubio nekoga valjda Kaludjera nisam siguran a nije me preterano interesovalo da googlam.

Koji Savić? A Pletikosić ako se ne varam je ubio nekoga valjda Kaludjera nisam siguran a nije me preterano interesovalo da googlam.
Mislim sa se tako završava i epizoda, Pavle Savić i Broz Tito saopštavaju bratu preminulog vlasnika rudnika za rude uranijuma i to mi je bio zenit treće sezone.
Za Pletikosića ni ja nisam hteo da guglam, a reprizirao obe sezone pre tipa mesec dva dana i nema šanse da se setim.. ali pretpostavljam da je to u pitanju.

Poslednja izmena:
Outlander

Gledao sam kad je izašlo, nekih 2-3 sezone i ne sećam se zasto sam prestao mada je bilo okej.
Uzeo sada binge da pogledam sve jer sam video da je izašla osma finalna sezona,
Verujem da su knjige bolje, u tv seriji ima prilično "spanish soap opera" momenata, mada kao zaljubljenik u istoriju, i dalje me drži da gledam do kraja.
Nedavni vikend trip u Edinburg mi je probudio još više znatiželje oko Škotske istorije..

7.7

Anyway, uzeo sam ovo neki dan pa da cirkam.

Prilozi

• PXL_20260410_094729916.PORTRAIT.jpg
    PXL_20260410_094729916.PORTRAIT.jpg
    221.4 KB · Pregleda: 121
Serial knjiga Outlander Diane Gabaldon je jedan od rodonačelnika danas najpopularnijeg književnog žanra - romantasy. S obzirom šta se danas sve snima oprostićemo sladunjave scene kojih ima previše između Kler i Džejmija. Istorijska ljubavna drama sa natprirodnim elementom, zaslužuje šansu, mada je serija bolja kad se gleda iz nedelje u nedelju. Bindžovanje može biti zamorno jer je zaista mnogo epizoda. Pored izvanredne špice i nezaborav pjesme, mnogih prelijepih kadrova, izvanredne kostimografije, oni koji vole nešto više od pukog praćenja radnje, biće zadovoljni.
Mislim lično da se većini sa ovog foruma ipak ne bi dopala.

Ne bi,ali eto meni se svidja. Nekako me vraca u lepe osamdesete i stripove Velikog Bleka i Komandanta Marka. Ne znam zasto,ali seriju povezujem sa ta dva stripa.

Da li je realno da nigde ne moze da se pogleda Senke nad Balkanon 2 sezona,kod ovih u Sbb-u ima 1 pa 3🤬,a na netu nigde ne nadjoh 2sezonu?Jel postoji neko resenje?

U eon video klubu imaš drugu sezonu, nema prve.

Prva sezona ima na YT.

Outlander

Gledao sam kad je izašlo, nekih 2-3 sezone i ne sećam se zasto sam prestao mada je bilo okej.
Uzeo sada binge da pogledam sve jer sam video da je izašla osma finalna sezona,
Verujem da su knjige bolje, u tv seriji ima prilično "spanish soap opera" momenata, mada kao zaljubljenik u istoriju, i dalje me drži da gledam do kraja.
Nedavni vikend trip u Edinburg mi je probudio još više znatiželje oko Škotske istorije..

7.7

Anyway, uzeo sam ovo neki dan pa da cirkam.
Iako je vecinski chickflick, uzivao sam u prvih 4,5 sezona. Zadnje dve sam u fazonu Boze..samo da se zavrsi. Ne znaju ni oni vise niti gde su dosli niti gde ce dalje.
Gde si nasao ovo? 🙂

GospodŽa ovo gleda redovno, mislim na Outlander, jel.
Svakako bolja serija nego što sam mislio ali nisam se previšee trudio da sve ispratim.
Ima i Outlander: Blood of My Blood.

Senke nad balkanom 6/10. Lepo, bajkovito Dragan Bjela Broz odradio sa primesama Peaky blinders-a. Uz svu režisersku slobodu Srpska vojska i žandari piju krkaju, derpe u Vladi dok Tića posećuje pariska pozorišta i planira da spasi celu stvar🤣. Propagiranje uglađenih komunista čak i danas je neizbežno i poželjno. Večite scene gde se krka, pije, psuje je naravno stereotip nametnut kroz decenije kinematografije u dotičnom režimu u kome smo živeli i tako održiš taj sentiment koliko je bilo "bolje" posle Drugog svetskog rata.

Iako je vecinski chickflick, uzivao sam u prvih 4,5 sezona. Zadnje dve sam u fazonu Boze..samo da se zavrsi. Ne znaju ni oni vise niti gde su dosli niti gde ce dalje.
Gde si nasao ovo? 🙂
Živim u UK,, naručio iz Škotske.
Generalno veoma dobar scotch, non smokey flavour.

Generalno isto, jes da je chickflick ali kapiram da je zaista finale sad u osmoj sezoni i da neće biti cliffhangera

IMG_0726.jpegKod ovih na EON-u pise 1 sezona,ali je u stvari druga da znate ko hoce da gleda.

Senke nad balkanom 6/10. Lepo, bajkovito Dragan Bjela Broz odradio sa primesama Peaky blinders-a. Uz svu režisersku slobodu Srpska vojska i žandari piju krkaju, derpe u Vladi dok Tića posećuje pariska pozorišta i planira da spasi celu stvar🤣. Propagiranje uglađenih komunista čak i danas je neizbežno i poželjno. Večite scene gde se krka, pije, psuje je naravno stereotip nametnut kroz decenije kinematografije u dotičnom režimu u kome smo živeli i tako održiš taj sentiment koliko je bilo "bolje" posle Drugog svetskog rata.
Šta je pisac htio da kaže? Da onaj znak na kapi Pavla Vujisića odražava političke stavove autora teksta koji su dijametralno suprotni od stavova alkoholičara, ali vrsnog dramskog umjetnika, glavnog glumca i režisera serije o kojoj priča? Ili da zna istoriju bolje od drugih? Politički obojen komentar na ovom forumu ne bi trebalo da bude nešto što se dopušta.

Pogledajte prilog 535359Kod ovih na EON-u pise 1 sezona,ali je u stvari druga da znate ko hoce da gleda.
Ако погледаш боље - пише лепо сенке над балканом II и сенке над балканом III (на простерима од сезона). Ово 1 сезона се чита како и пише - једна сезона. Да је прва иза броја 1 била би тачка .

Javi mi se na PM ako hoces da odgledas drugu sezonu preko Plexa.

Hvala ti,nema potrebe ima na Eonu samo sto su traljavo napisali,a kol centar daje pogresnu info barem ova devojka sa kojom sam ja pricao.Na Eonu ima 2 i 3.

На РТС планети има прва сезона, а после су прешли да емитују на СББ

KLEO
Zavrsio prvu sezonu. 7.5/10.
Nemacka serija na Netflixu. Retko dobra. Sa uzivanjem sam je odgledao. Jednostavno, prosto, bez da gledalac nesto lomi mozak, flash back u '80 i '90.
Odgledah i 2 sezonu. Odlicna serija, definitivno ostajem pri oceni 7.5/10. Jeste druga sezona nesto losija, al svakako zanimljivo. Scenografija, kostimi, humor, sarkazam, akcija i ono sto je ostavilo najjaci utisak za mene je tej pozitivni vajb serije, kolorit scenografije, sve veselo i puno boja, nije mracna, prijatna za gledanje. Lokacije snimanja Nemacka, Majorka, Srbija. Sto bi neki na IMDB rekekao, Kill Bil, Atomic Blondie i Kventin Rarantino na nemacki nacin.

Nazad
Vrh Dno