Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Moja teorija je da se radi nešto sa
emocijama, isključenje emocija i sl, stvaranja savršenih vojnika/atentatora koji mogu da izvršavaju zadatke bez griže savesti jer Gemma je izgubila bebu a dali su joj u poslednjoj epizodi da rastavi dečiji krevetac. Onaj lik u kontrolnoj sobi što ju je prati je rekao nešto u fazonu the wall is holding. Verovatno potisnute emocije i isti taj zid koji se srušio kad je Mark S ušao u sobu

I ja mislim da je to u pitanju, a nekoliko puta se pominjala Kier-ova životna misija da

"eliminiše bol" . Cold Harbor bi bio konačna replika njene svesti, bez bolnih emocija. ne bih išao u pravcu da skroz briše osećanja, pošto je osetila strah kad je Mark upao u sobu onako krvav

Džaba im sve kada sam morao zadnju epizodu da gledam uz premotavanje. Kakve će tek regularne epizode treće da budu?

U moru serija jedna od retkih kojoj se vracam da ponovo pogledam.
U razgovoru sa ljudima sticem utisak da je prilicno podcenjena. Uglavnom se svi slazu da je serija ok, ali po meni spada sigurno u top 10 koje sam ikada odgledao - Savrsen blend atmosfere, vrhunske glume, jedinstvene price. I retko koja serija je uspela da odrzi tako visok kvalitet u gotovo svim sezonama. Ok, 2. je mozda jaca od 4. sezone, ali da je 4. standalone opet bi bila remek delo.
Preporuka svima koji nisu gledali da obavezno bace oko, a i onima koji jesu, jos je bolja kad se ponovo odgleda.
Moj season ranking
1. 9/10
2. 9.5/10
3. 8/10
4. 7.5/10
5. 8/10

Počeo da gledam seriju "Adolescence". Dobio dosta preporuka. Došao do trećine prve epizode gde mu uzimaju otiske (prst po prst, svih deset) 5 minuta???? Odmah sam ugasio seriju. Sad razmišljam da l da nastavim da se družim sa ljudima koji su mi je preporučili. ;)
Meni je ovo jedna od najboljih serija koje sam gledao u poslednje vreme. Stati na trećini prve epizode meni baš i nema smisla jer i ne stigneš da uđeš u priču za to vreme, ali ako nije legla, nije legla. To što mu toliko uzimaju otiske je baš i poenta, šta sve momak proživljava - da si nastavio da gledaš video bi zašto je to tako. Ovakve serije nisu klasično dinamične jer im je tema realni život, nema akcije, ali je sadržajno i produkcijski neverovatno dobro odrađena. Prikazuju se interni lomovi i aktuelna društvena situacija iz različitih perspektiva, sva teskoba koja serija nosi je maestralno prenesena. Ovo u stvari i nije serija, već je film koji je razbijen na četiri epizode, ali nije za one koji prvenstveno traže zabavu.

Za vikend spucao Riceradrugu sezonu i jos mi je zabavnija od prve.
Onaj Robert Patrik je rodjen da glumi negativca

Počeo da gledam seriju "Adolescence". Dobio dosta preporuka. Došao do trećine prve epizode gde mu uzimaju otiske (prst po prst, svih deset) 5 minuta???? Odmah sam ugasio seriju. Sad razmišljam da l da nastavim da se družim sa ljudima koji su mi je preporučili. ;)

Na stranu to što me je ubacila u agoniju jednog oca (prva epizoda), svakako je interesantno što su epizode snimljene u jednom kadru, bukvalno jednom (npr film 1917 je ipak rađen u više spojenih kadrova ali tako da se ne obrati pažnja).
Ovde, sat vremena, jedan kadar. Skoro pa u real time. Prva epizoda je veoma kvalitetna. Rano mi je za ocenu ali svakako preporuka.

Ostala mi je još jedan epizoda i baš sam mislio potražiti neki "Making Of"video. Onaj kraj druge epizode mi je impresivan.

Procitao sam negde da je Adolescence zapravo baziran na istinitim dogadjajima, tacnije pogotovo po jednom dogadjaju koji je dosta bio ispracen u medijima, ali naravno Netflix je morao malo da izvrne odredjene uloge kako bi se ispratio narativ koji guraju godinama.

Po velikom hajpu na ovom sajtu u vezi adolesence serije, uzeh da je odgledam. Jedva nekako... Nista posebno serija, gluma je okej ali po meni serija cist prosek...
Ocena 6/10

Mislim da je Adolescence uglavnom pogodio u živac roditelje, pišem ovo kao roditelj 13-to godišnjaka. Previše je realistična i teško svarljiva za prosečnog konzumenta jer i nije prosečan tv sadržaj. Tako da razumem kad neko kaže da mu je dosadna, pogotovo kad nakon silnih hvalospeva očekuje novi Breaking Bad a ono klinja 10 minuta ostavlja otiske 😆.

Recimo ja sam ovde nakon odgledane serije napisao kako je poslednja epizoda prilično dosadna, da bih posle 3 sata razmišljanja i vraćanja filma shvatio da svaki kadar ima svoju svrhu i mogao bih sad da ovde elaboriram sve ali nije to sad ni bitno. 😋

Severance, jedno me muci svo vreme ali svo vreme, period je neki u bliskoj proslosti, automobili stari, kompjuteri , ma sve je od nekih pre 30, 40 godina, ali MOBILNI telefoni najmoderniji, pa me to totalno zbunjuje

Počeo sam da gledam Močvaru, domaću seriju. Zanima me da li se u Beogradu tako priča. Dosta mumlaju i ne razmem ih ništa. O psovkama da i ne govorim. Izbor glavnih glumaca , posebno muških je baš po meni neprihvatljev. Napravili su inspektore da liče na klošare i Skihede. Šta mislite o ovoj seriji ?

Isti utisak sam imao, nista nisam razumeo sta pricaju, ali mi se cini da je zvuk generalno los u seriji, tonska obrada losa ili kako se to kaze.

Završio sam upravo drugu sezonu Legion. Nije ovo love story osim ako u trećoj sezoni ne bude love story sa Lenny 😂😂 .

Sa ovakvom završnicom druge sezone meni je utisak da se kompletna serija spustila na nivo tipičan za superheroj serije sa "The CW" kanala, tipa Arrow. Gluma još uvek i ne toliko all kvalitet pisanja i motivacija i odluke pojedinih likova definitivno.
Mislio sam na njihov odnos...

svejedno, meni je tu legao taj psihodelicni pristup svemu, koji nema veze sa klasicnim superhero ... davno sam gledao, pa se ni ne secam da sam uopste i zavrsio 3 sezonu, nesto mi je smetalo

svejedno, meni je tu legao taj psihodelicni pristup svemu, koji nema veze sa klasicnim superhero ... davno sam gledao, pa se ni ne secam da sam uopste i zavrsio 3 sezonu, nesto mi je smetalo
Ja sam preksinoć? završio i 3. sezonu Legion.
I sad nemam šta da gledam 😭😭 Krenuo Hannibal ali me smara i sad iz istih razloga kao pre 10-ak godina kad sam počeo da je gledam i batalio posle 8-9 epizoda: prosto "profajler empata 'doživlja' scene zločina" koncept mi je smehotresno d*bilan.

Dugo sam razvlačio seriju pa reših konačno da je završim.

Prva sezona odlična, druga sezona već polako kreće nizbrdo, treća je neki pokušaj Sons Of Anarchy na islandski način.

Jedino što valja u seriji je scenografija Islanda.

Od mene 6/10 i to samo zbog prve sezone i već pomenute scenografije.

Razmisljao sam u koju temu da stavim sledece, jer film nije, u pitanju je comedy special Bill Burra.
Uvek sam ga gotivio, i u top5 mi je uvek bio, ali sa ovim specijalom ulazi u top3!
Za sve ~50yo obavezno stivo, i sve je istina sto kaze! :)
Najbolje od njega sto sam ikada video/slusao!

9.5/10

EDIT:
Moze i u dokumentarce da se preseli post, ako modovi misle tako :)

Završio Dexter Original Sin. Nije loša sezona. Prve 2-3 epizode su mlake ali posle postaje bolje.
Fino su objasnili kako su neki likovi postali to što jesu i koliko je sve to isprepletano. Obzirom da sam tek prošle godine pogledao Dextera (pa potom i New Blood) sve mi je jako sveže u sećanju i fino mi legla sva 3 dela u kontinuitetu.
Ovaj put (treća sreća) nisu uspeli da naprave fijasko od finala mada pitanje da li je ovo finale ili će biti još.
Obzirom da smo u uvodnoj sceni videli da je Dexter ipak preživeo ranjavanje a u završnoj Brajana kako uhodi Dextera pojma nemam u kom će smeru ići sledeći nastavak (a po svemu sudeći će ga biti) ali očigledno će biti ceđenje drenovine bez obzira da li nova sezona bude nastavak New Blood ili Original Sin.

Adolescence

Nisam toliko oduševljen koliko sam mislio da ću biti na osnovu stvorenog hajpa, da sam čak sve letimično pogledane komentare na forumu koji nisu bili puni hvalospeva automatski sklanjao u stranu kao not relevant – mada ni one druge nisam čitao dok nisam završio seriju. Britanske serije definitivno jesu među najboljima kada su u pitanju ovakve i slične teme, ako ne i najbolje, tako da je sve ovde tehnički besprekorno – od glume do režije. Posebno mi se dopao jedan snimljeni kadar po epizodi, što stvara vizuelnu draž kakvu sam ranije doživeo gledajući film Utoja: 22. juli, koji mi je, doduše, bio još izazovniji zadatak.

Što se same serije tiče, prva epizoda mi je bila veoma dinamična i zanimljiva, podsetila me na prvu epizodu The Night Of u policijskoj stanici. Završetak prve epizode me je, s druge strane, podsetio na Criminal: UK,gde se svaki slučaj odvija unutar policijske istražne sobe i baš zbog toga mi je taj deo bio malo i zamoran za praćenje.

Druga epizoda mi je bila vrlo nezanimljva, klišeizirana, jedva sam je nešto priveo kraju.

Treća je apsolutni vrhunac serije – highlight i kruna svega i tu ne bih ništa naglašavao, jer je sa njom dosta toga rečeno.

Sa četvrtom epizodom sam ponovo imao problem. Glumački je perfektno odrađena, ali mi nije bila dovoljno efektna u odnosu na ono što je želela da postigne. Ili bolje rečeno – postiglo se njome ono što se htelo, ali meni je tu bilo previše praznog hoda.
Kasnije sam shvatio i zašto: Adolescence mi se u određenim aspektima preklapao sa knjigom Moramo da razgovaramo o Kevinu od Lajonel Šrajver – knjigom koja mi je svojevremeno bila pravi mind blast! Ona dublje istražuje teme roditeljske krivice, društvenog (ne)razumevanja i iskonsog zla koje može postojati u detetu, i mislim da nigde verodostojnije nije prikazana ta dinamika odnosa majke i problematičnog sina – ni na papiru ni na ekranu kroz neku seriju ili film.

Dodao bih još jednu zamerku – u seriji se tek površno zagrebalo po temi incel potkulture, a upravo ona je mogla da posluži (u neku ruku i jeste, ali nedovoljno), kao odlična podloga za dublji razvoj priče. Ovo je naročito važno nama "matorima", ako želimo bolje da razumemo svoju decu.

Iako serija zaslužuje visoku ocenu zbog puno stvari, moj subjektivni osećaj je plafonskih 7/10

Poslednja izmena:
Procitao sam negde da je Adolescence zapravo baziran na istinitim dogadjajima, tacnije pogotovo po jednom dogadjaju koji je dosta bio ispracen u medijima, ali naravno Netflix je morao malo da izvrne odredjene uloge kako bi se ispratio narativ koji guraju godinama.
U brate narativ a... gadna situacija.

Serija je odlicna, preporuka.

Baš sam stekao utisak da ovde ima još šamana, kod pominjanja komentara u uvodnom delu mog posta koji su izneli ravnodušan stav :Tako da, nisam sumnjao :)

Kakva serija, kakva serija😱
Doduše ja jesam malo više pristrasan jer sam dane, sate mesece i godine potrošio igrajući Fallout i jureći svaki mogući quest, svaku moguću lokaciju da otkrijem i pretražim.
Svaki mogući kraj da dobijem i svaki scenario da odigram.

Ali ovo što su uradili meni je vrh.

Oduševilo me što su toliko vodili računa o detaljima (npr ambalaža Abraxo Cleanera, Devil's Egg i sl), o tome da bukvalno preslikaju skoro svaku sitnicu iz igre da sam imao utisak kao da sam u igri plus onaj osećaj jeze i da nešto nije kako treba u Vaultovima u koje sam ulazio u igri (pogotovo ovi što kao deluju normalno) i to su uspeli ovde da prenesu.

Mislim da sam možda najviše pao na dupe kad sam video T60 😱👀

Walton Gogins fenomenalan, mislim da boljeg za ulogu nisu mogli da nađu a tačno odgovara likovima koje sam vodio kroz igre😂

Tri najveće zamerke, ako ih tako mogu nazvati, koje verujem da će ispraviti u sledećoj sezoni, pošto je bilo hintova u tom smeru je odsustvo super mutanata, deathclawa i radscorpiona. Malo fale i mirelurks, dok su npr ubacili galpera iz DLC za Fallout 4

10/10 od mene.

Nazad
Vrh Dno