Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja uhvatim posle malog sefa epizodu dve Supernatural ako se zavozam eto dodje 2 ujutru pa sutradan kao smlacen.
Mozda je covek student pa ima vremena :)

Ne verujem da je mogao to sve da stigne sa manje 35-40 god. A mozda je i student 🤣

Sad ispade da sam prepisivao, ostala otvorena stranica.

E pa nek je sa srećom to je prava priča.

CGI je bolji nego u filmovima ne budi smesan, ako nesto valja to je onda to, ostalo je vec sve u filmovima ispricano i zato je ova serija donekle dosadna, ali hajt koji valda medju nekima cinu cuda
CGI nije nista bolji od LOTR koji je izasao pre 20 godina...

Gde je @Uriel review poslednje epizode ropa i dozivljaji lejdi gladiole? Cekam ceo dan...
Sutra
8ChQEQE.png
a i moram da se spremim malo za dzob intervju

Pratim ja. Ok je. Vesela.
Poslednju sezonu cekicam da izadje cela, pa u cugu da je pogledam.

Pogledao sam ovih dana Devs po necijoj preporuci odavde.
Prica je zanimljiva i lepo zaokruzena. Fino je snimljena. Deluje evropski vise nego americki.
Gluma djene-djene, sta ja znam. I da su hteli glumci nesto da demonstriraju, kapiram da su dobili instrukcije da budu sto vise mehanicki, anemicni, bezlicni, usporeni, melanholicni.
Stil gde likovi malo govore, zvukom dominira konstantan shum kao kada stavite plocu na gramfovon pre nego sto krene da svira.
Muzika je u stilu Interstelara koja bi trebalo da docara neku velicanstvenu dubinu ili prosvetljenje.
Sve mi je to nekako "fejk" i neprirodno. Niko se tako u prirodi ne ponasa.

6.5/10 od mene, mada nekome kome ne smeta taj usporeni emo stil kada je muk, a nikada nije tisina fazon, kapiram da bi mu se dosta vise dopala.

CGI nije nista bolji od LOTR koji je izasao pre 20 godina...
Pa sad kako sta, svakako CGI je bio odlican u filmovima i ovde je super, zato samo hajteri mogu da zamere CGI (cak i ako nije bolji) trenutno gledam ponovo LOTR u 4K svakako je film preko 100G a serija 10G, u filmu ima scena gde je CGI pa ne bas super ali se ne zapaza jer je film dinamican, serija svakako nije dinamicna toliko

Zadnja epizoda u 2goj sezoni odgledana, posto su svi prsteni napravljeni nadam se da ce ostale 3 sezone biti interesantnije iako znam neke detalje iz filmova ne znam sve, super je to sto zlobni hajteri ne mogu da dovedu do gasenja serije jer je bezos lud a i licencu je vec platio 250M ;)

Mislim da su pricu oko gandalfa i hobita mogli da daleko bolje urade, ali ok nije gotovo videt cemo, ostalo je manje vise ok

Inace ko bi da hajtuje uvek ima ocajnog woke smeca na primer

Agatha All Along​

Serija dosadna, prati 4-5 babe na nekom glupom kvestu i jednim klincem gay retardom.... rings of power je 98% manje woke od ove i bar 10x bolja ;)

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem da niko nikad nije spomenuo jednu od mojih top 5 serija, ok mozda kad nas nije reemitovana jer je isla od 1997-2003 i sto neki mogu da pomisle da je u pitanju teen drama (hmm nikako teen je zestok promasaj da kazes da je to) takodje ja sam je gledao nedavno a ne kad se originalno emitovala (CGI pa zanemaris mada ga i nema jer su uglavnom dubleri koji se u HD verziji primete ponekad)
Buffy the vampire slayer

Posto je pre par godina izasla remaster u HD mogu da je definitivno preporucim, radi se o drami sa donekle crnom humorom, fantaziji pa o romansama i neocekivanom obrtima i scenama pogotovo posle prve sezone na osnovu koje ne treba donesivat zakljucke o seriji, definitivno puna tragedije naravno pisac/kreator je Jossh Whedon... svakako odlicna serija
svakako zasluzuje ocenu 8/10 koja je i na imdb

Gotov Rings of Powa, thank God, ne bi mogao više podneti, a ne znam ni zašto sebi to radim i gledam ovaj trash uopšte.
Odgovorno tvrdim da nikad veću glupost od serije nisam gledao, toliko korektnosti, toliko loši glumci, toliko neverovatno očajan scenario, Tolkin nema mira ni u smrti.
Nadam se da je ovo kraj serije i da neće ni biti season 3.
Moram pogledati extended trilogiju da izbijem ovo zlo iz glave.
Ko želi, razmišlja da gleda jednostavno nemojte, ali nemojte!
Cancle Amazon Prime čak i na Poljsku 10 jura godina! 🤮

Aj da ne preterujemo. Iako znam da je ovo subjektivno, da subjektivnije ne moze - losije serije apsolutno postoje. Kao i losiji glumci i losiji scenario itd.
Nije da je bas sve katastrofa sa tog aspekta. Tek kada se u jednacinu ubaci da je u pitanju Tolkinov svet i svest o tome sta je Dzekson napravio pre bezmalo 25 godina, razocarenje isplivava na povrsinu. Iscekivanja i ocekivanja su bila prevelika, sasvim opravdano.
Ali "dobaciti" do Dzeksonove trilogije je poduhvat koji nije trebalo ni ocekivati, a ispada da je 99.9% ljudi to ocekivalo. Jednostavno, on je imao razradjenu pricu NAJVECEG tvorca epske fantazije i samo je trebalo da prilagodi pricu za ekran. Puritanci ce cak i reci da je i on tu malo omanuo u Dve kule, jer nije bio dosledan knjizi. No, to ne umanjuje cinjenicu da je napravio (mozda) i najbolju trilogiju svih vremena.

Sa druge strane, ovde imamo otkupljena prava samo na fusnote, beleske i smernice. I iluzorno je bilo ocekivati da ce BILO KO na ovom svetu od toga napraviti nesto u rangu LotR trilogije, jer Tolkina vise ne mogu ni da konsultuju. A ni Kristofera, koji je opet uspeo donekle da zavrsi tatin svet.

Elem, mogli su i trebali su vise. Ali nisu mogli nemoguce. I kod mene je razocarenje prisutno, ali ja i nisam ocekivao LotR: Part IV ili prequel. I ne nadam se da ce kraj. Na meni je da odlucim da cu gledati ili ne, a oni neka snime. Mozda i ubace malo dinamike, boljeg pisanja i smanje "scrren time" nekih likova tj. neka poslusaju glas naroda...

Gotov Rings of Powa, thank God...
Ko želi, razmišlja da gleda jednostavno nemojte, ali nemojte!
Cancle Amazon Prime čak i na Poljsku 10 jura godina!

Rings of Prime je katastrofa ali Prime se placa zbog besplatne postarine, ne Video sekcije. :ROFLMAO:

Ne mogu da verujem da niko nikad nije spomenuo jednu od mojih top 5 serija, ok mozda kad nas nije reemitovana jer je isla od 1997-2003 i sto neki mogu da pomisle da je u pitanju teen drama (hmm nikako teen je zestok promasaj da kazes da je to) takodje ja sam je gledao nedavno a ne kad se originalno emitovala (CGI pa zanemaris mada ga i nema jer su uglavnom dubleri koji se u HD verziji primete ponekad)
Buffy the vampire slayer

Posto je pre par godina izasla remaster u HD mogu da je definitivno preporucim, radi se o drami sa donekle crnom humorom, fantaziji pa o romansama i neocekivanom obrtima i scenama pogotovo posle prve sezone na osnovu koje ne treba donesivat zakljucke o seriji, definitivno puna tragedije naravno pisac/kreator je Jossh Whedon... svakako odlicna serija
svakako zasluzuje ocenu 8/10 koja je i na imdb
I Angel posle toga
Realno te serije se gledale zbog glumica i glumaca(zenska publika) Kao i Charmed(zbog Alise sam ustajao u 6 ujutru da gledam na Pinku)
Odlican odabir glumaca za negativce

Nakon fighta glavnih likova u poslednjoj epizodi jedino sto mogu da kazem jeste koji sampon koriste?

Ali "dobaciti" do Dzeksonove trilogije je poduhvat koji nije trebalo ni ocekivati, a ispada da je 99.9% ljudi to ocekivalo.
Ja bih rekao da je plafon 0.01% ljudi to ocekivalo (ako i toliko) jer su svesni koliko je teško tako nesto postići, pogotovo danas.

Ja nisam neki ludilo LOTR fan i baš nikakva očekivanja nisam postavljao, pa sam xy puta prevrnuo očima u toku prve sezone.

Devojka koja za par nekih serija/tema baš voli da ispratimo epizodu za epizodom, bez čekanja da se nakupi, e pa bogami nam se nakupilo 5 epizoda jer se smorila gledajući nakon treće.

Evo spomenuh u više navrata da je u toku druga sezona i ni jednom nije povukla da krenemo da gledamo, što dovoljno govori o seriji, a ona uopšte nije previše zahtevna niti ide u sitna crevca, ali ovo joj očigledno nije leglo.

Odgledah malopre finalnu epizodu ROPa, i utisci su pomesani, kao alkoholna pica kad mesas... malo ti bude dobro, a posle povracas.
Ima par scena u finalnoj epizodi koje su dobro odradjene, ali sveukupni dozivljaj je... mehhh.
Najvecu neugodnost mi je izazvao poljubac, ali da ne spojlujem koji... pogledajte, jedina epozoda u S02 koja i moze da se gleda, a da se ne pokrivate cebetom preko glave,
u fetus polozaju...
6/10

EDIT:
Cestitke Sauronu na celoj sezoni, kako je pafdedisao Celebrimbora!

Poslednja izmena:
Ko ozbiljan može i da priča o seriji, ona je više kao neka parodija. Ima nekih zanimljivih glumaca i solidna je muzika... ostalo...

Poređenje sa trilogijom Pitera Džeksona, koja je solidna adaptacija, je nemoguće. I ta takva solidna adaptacija je jedna od najvećih filmskih dostignuća.
Čoveku su se jednostavno poklopile zvezde i radili su na filmovima sa pravim žarom. Ovo je više štancovanje para sada.

Ja vidim da vecina vas nista pametno ne zamera sta je moglo bolje i kako, vec iznosi cist hajt i gluposti, jednostavno ko vas tera da gledate, niko

@Alchemist
U pravu si, tu nema sta.. jedino sto je tema o serijama, a ne o najboljim filmovima/trilogijama koje sam gledao za zivota,
I koje necu vise doziveti .. za zivota.

Prstenovi su SVE najgore sto smo sami sebi dozvolili da gledamo.
Srecom pa je kraj, za ovu godnu...

Poslednja izmena:
Ja vidim da vecina vas nista pametno ne zamera sta je moglo bolje i kako, vec iznosi cist hajt i gluposti, jednostavno ko vas tera da gledate, niko
Toliko je prezvakano sta je moglo i moralo biti bolje da su se ljudi okrenuli sarkazmu ne bi li tuga bila sto blaza sa ovim cemerom od adaptacije.

LotR samo solidna adaptacija? Koja je onda dobra ako je ova solidna?
Dobra adaptacija znači da nije potpuno verna izvorniku, dosta ustupaka je napravljeno, dosta korekcija. U Dve kule i Povratku kralja insistiralo se na akciji, ali sve je to razumljivo.
Lepo sam napisao, ta takva, dobra adaptacija, je najveće filmsko dostignuće. Od kamere, muzike, adaptiranog scenarija, glume...

Da ne širim priču jer je tema za serije. Osvrnuću se na RoP. Fali mu iskrenost kojom je LOTR trilogija prožeta od prvog kadra i prve izgovorene rečenice. Zato je Piter Džekson uspeo! RoP je usiljen, veštački, scenario nije u duhu Tolkina već u duhu WOKA i nekog Trola. Kamera je veštačka jer se išlo na preteranu upotrebu VFX-a i CGI-a. Svet deluje malo i prazno, loše je osmišljena dinamika između likova,... Da nastavim? Nema nikakve dubine i mistike. Mržnju Saurona osećamo u LOTRU, a da lik nije ni prikazan. Obavijen je velom tajne. Čuješ zao glas i obrise u palantiru i već si stvorio najvećeg mračnog gospodara u istoriji filma. Tako se to radi. Ne moraš sve da kažeš, u fantastici se moraš oslanjati na maštu gledaoca/čitaoca, u suprotnom radiš protiv mašte i protiv fantastike!
Toliko je prezvakano sta je moglo i moralo biti bolje da su se ljudi okrenuli sarkazmu ne bi li tuga bila sto blaza sa ovim cemerom od adaptacije.
Baš tako. Samo što ovo nije čak ni adaptacija, toliko je zbrkano...
Verujem da svako ima pravo da kaže šta misli sa jednom zadrškom, da komentar/kritika bude iskren i što je moguće više konstruktivan. Nema potrebe da se iko previše ljuti, a ako se ljuti, to je valjda do njegovog karaktera. Dobro je znati ko je kakvog karaktera, prijatelji.

Poslednja izmena:
Dobra adaptacija znači da nije potpuno verna izvorniku, dosta ustupaka je napravljeno,

Vidi stvarno nisu sve preneli potpuno verno u filmskoj trilogiji koja svakako traje preko devet sati već su činili i neke ustupke poput recimo izbacivanja lika Toma Bombadila etc... Slažem se, trebali su biti verniji u adaptaciji tako da film umesto tri traje najmanje pet sati, sve dok se gledaoci ne pokoče od sedenja ...

Vidi stvarno nisu sve preneli potpuno verno u filmskoj trilogiji koja svakako traje preko devet sati već su činili i neke ustupke poput recimo izbacivanja lika Toma Bombadila etc... Slažem se, trebali su biti verniji u adaptaciji tako da film umesto tri traje najmanje pet sati, sve dok se gledaoci ne pokoče od sedenja ...
Trebalo je da se pokoče od sedenja kad je nešto dobro. Vidiš, voleo bih da je lik Toma Bombadila bio u filmovima Pitera Džeksona, bio je dovoljno inspirisan i mogao je to lepo da upakuje ali nije. Prema tome, nećemo da se nadmudrujemo. Ako ti se ne sviđa sintagma "dobra adaptacija", lako ću je prekrstiti u "izvanredna adaptacija".

Evo, u svetlu rasprave, odličan video:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno