Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Priveo kraju 2. sezonu Reacher-a.
Pocinje dobro sa prve 2-3 epizode, potom prilicno razvlace i sama zavrsnica je mnogo slabija nego prva sezona.
Moglo je sve u 5-6 epizoda da se spakuje.
OST je i dalje odlican.
 
Generalno Reacher druga sezona slabija od prve ali gledljiva. 6.5/10
 
Odgledao 5. sezonu Fargo.
Dobro je ovo, nije najbolja, ali ni najlošija sezona serije.
Ima sve Fargo elemente koje sam radnije pominjao, prilično diskretno propagiraju ženska prava u braku npr. pravo da ne trpi nasilje, jedino je kraj (poslednja epizoda) baš baš mlak i neubedljiv, pa to utiče na manju ocenu.
8/10 od mene.
 
Pa dobro vec u prvoj epizodi se vidi ton i neki kvalitet serije. Ljudi ce se fokusirati na imdb ocenu koja nema veze sa zivotom jer dosta incela svaki marvel film/seriju sa zenskim likom u glavnoj ulozi bombarduju niskom ocenom jer "sta ima zena da bude jaka i super heroj". I u stripu je Echo"strong native american woman" tako da ne vidim problem
Dobro što nije i ova poruka obrisana kao sve druge.
 
DECA ZLA

Odgledah juce celu sezonu...super serija...prica zanimljiva, gluma dobra(jedino je glavni glumac u nekim trenucima preglumljavao, i ona prodavacica namestaja koja je imala ulogu od 2 minuta me malo izbacila iz takta :D ), ali na kraju, super je ispalo... :)
Leze nam ovakve serije, valjda zato sto se ovakve stvari i desavaju ovde...ali voleo bih da vidim jos malo raznovrsnije serije...konacno se priblizavamo produkciji zapada, nije to i dalje na tom nivou, ali je mnogo blize nego sto je bilo pre 10 godina...tako da nam ostaje samo jos zanimljivi scenario i glumci malo da se uozbilje :D
Počeo upravo da gledam.
Izgleda sa godinama postajem sve izbirljiviji, što i nije loša stvar, ali mi pomalo i ubija uživanje u gledanju, u smislu ne mogu da se opustim i upustim u radnju ako ima sitnica koje mi ... smetaju:
U ovoj seriji, odmah na početku- policijski uvidjaj a mrak u celoj kući. Pa zar ne može forenzičarska ekipa da donese reflektore, ako već nema lustera u vili, nego samo lampa tu i tamo, a ne da inspektori sa ručnim (baterijskim) lampama osvetljavaju ? PS nisam policijac, ni kriminalac, ali mi najviše žao što nisam scenarista, ne bih ovakve propuste pravio. Hvala na pažnji.
 
završna sezona Pejakovićeve trilogije počela sinoć sa emitovanjem.. previše rano za donošenje bilo kakvih zaključaka..
 
Priveo kraju 2. sezonu Reacher-a.
Pocinje dobro sa prve 2-3 epizode, potom prilicno razvlace i sama zavrsnica je mnogo slabija nego prva sezona.
Moglo je sve u 5-6 epizoda da se spakuje.
OST je i dalje odlican.
Reacher 1.sezona mi se dopala, 2.sezonu sam prekinuo zbog neozbiljnosti (ne moje :) ) . Primer : veliki kamion prevozi raketno naoružanje i nema nikakvo obezbedjenje, vozač staje na pustom putu, izlazi da pomogne ... I uopšte kroz celu seriju prelako ulaze svuda, slabo obezbedjeno sve. (Ne radim u poslovima obezbedjenja).
 
Odgledah Trag divljaci, domaca mini serija smestena u 1979 godinu na istoku Srbije.Dobar zaplet, malo prica o ubistvu lokalnog mocnika, malo prica o sluzbi, zna se.kojoj, fenomenalni Miki Manojlovic i Milos Timotijevic, nagovestaj buduceg raspada i opsteg padanja u kal i blato...8/10.
 
Ovo, uglavnom:
BTW, preporuka za kanal, fenomenalan je i sadržaj i produkcija.
 
Kroz Djatlov incident sam prošao kao diplomski da sam radio, tako da ako TD ima taj vajb, može biti samo plus.
 
Ono sto je losije od druge sezone Ricera je prevod na titlovi.com
Jeste da nema tu nesto mnogo da se prevodi ali onako.... Skidam kapu @Shomi22 za njegove prevode.
The Bear - au kakva seija 8.5/10
Jedino me nervirao lik Sidni ali je to dalo draz seriji.
 
Biću slobodan da preuranjeno novu sezonu TD prognoziram kao pijavicu. Mislim da je sezona namenski smišljena da publiku dovede u zabludu pružajući svoje motive naizgled ka 1. sezoni, a zapravo je jedini cilj da reanimira euforiju publike i rezerviše pažnju na taj način unapred.
Moram reći takođe da mi je stav da Džodi Foster uopšte ne imponuje lik i uloga ovde, da koliko god ona bila dobra glumica, ovde je ipak isforsirana.
Takođe, mislim da sa sigurnošću mogu oceniti već unapred dijaloge ove sezone kao vrlo grube, neobrađene i ponekad skoro pa amaterske. Mislim da tu popravke u narednom toku jednostavno nema, dijalozi su pisani ispog svakog TD stadndarda.

Nadam se da ću finalnim osvrtom preinačiti ovaj utisak, mada sumnjam...
 
Ja sam gledajući drugu epizodu najnovije sezone True Detective očekivao da baba izvuče neki panj i počne da ga miluje dok se u pozadini čuje "Fire walk with me", jer ova sezona više vuče na taj serijal nego na TD serijal.
 
Kroz Djatlov incident sam prošao kao diplomski da sam radio, tako da ako TD ima taj vajb, može biti samo plus.
I šta kažeš da li ti je zaključak iz videa koji je okačio @Roy Fokker zadovoljavajuć?
Posle gledanja, meni deluje vrlo verovatno da se stvarno tako desilo.
 
Ja sam gledajući drugu epizodu najnovije sezone True Detective očekivao da baba izvuče neki panj i počne da ga miluje dok se u pozadini čuje "Fire walk with me", jer ova sezona više vuče na taj serijal nego na TD serijal.
Pošto je Twin Peaks fenomenalan (bar ono što je direktno radio Lynch) to može da bude samo dobro. :D

@Solidify Ovdje smo se okomili na člana za komentare na nešto što nije odgledao (ovo nije niko od nas). Hajde da vidimo šta su nam spremili, ok? Inače se ne slažem za dijaloge, Pizzolato je napakovao u prvoj sezoni 5x više teške filosofije u par glavnih likova koji ne bi trebalo da su toliko kompleksni, meni odgovara realističniji dijalog (iako nije ništa epohalno).

@mwsavko Hajde možda da detalje o serijama u toku stavljamo u spoiler tag? Da nisam odgledao bio bih jako ljut sad.
Inače je zvanično potvrđeno da je to Rustov ćale, nije samo teorija.
 
Poslednja izmena:
TD S4 je jedan od najočiglednijih primjera "teal and orange" palete koji postoji. :D
 
Mislim da je uvijek problem do nas a ne do njega. :D
 
Nazad
Vrh Dno