Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da je jedini pravi problem sa četvrtom sezonom True Detective u tome što su je autori stavili pod TD serijal. S obzirom da se u potpunosti razlikuje od svih prethodnih, možda su trebali da je nazovu samo Night Country i krenu ispočetka. Ovako su samo napravili zabunu, jer su zagriženi fanovi prethodnih sezona očekivali jedno, a dobili nešto sasvim drugo.

Meni se baš dopala ta atmosfera mraka u Night Country i elementi evidentno ispirisani serijama X Files i Twin Peaks. Mislim da je bez razloga toliko potcenjena i hejtovana, jer daleko da nema svojih kvaliteta.

Give it a try ;)

Sve je išlo dobro do 3-4 epizode. A posle sledi sunovrat. Forsiranje nebitnih likova, lbgt. Kraj serije je baš po meni glup.

Jel gledao neko jednu od 30... Tencentove 3 body problem epizode?
I ako jeste, kakvi su mu utisci?

Dal si gledao Andor, Ahsoku i Mandalorian? Obi wan serija je najlosija SW serija bukvalno

Meni je Obi Wan bolji od svih pobrojanih serija,izmedjuostalog zato što se pojavljuje glavom i bradom Dart Vejder,kao i Obi Wan....tj kultni likovi iz prvih 6 nastavaka filma....ovo sve posle mi je bUranija...

Nadam se da će biti druge sezone Obi Wana....mnogo mi je zanimljivije da gledam te kultne likove uz koje smo odrastali u glavnim ulogama nego neke sporedne priče nekog x mandaloriana,ili neke random džedajke ili najgluplje nekog levog plaćenika sa planete x u star wars univerzumu

Ok, uzeo da gledam Fargo posto ga pominjete i hvalite.. Iz nekog razloga me je odbijalo da gledam sve ove godine, imao sam osecaj da je losa serija.Trenutno sam na prvoj epizodi, moram priznati da sam pogresio sto nisam gledao do sad :D

Mene je Metju oduševio u True Detective!
Interstellar mi se uopšte nije dopao..

Ok, uzeo da gledam Fargo posto ga pominjete i hvalite.. Iz nekog razloga me je odbijalo da gledam sve ove godine, imao sam osecaj da je losa serija.Trenutno sam na prvoj epizodi, moram priznati da sam pogresio sto nisam gledao do sad :D
Uf, blago tebi, šta bih sad dao da one ludake iz prve sezone gledam premijerno ili da jednostavno dobijem opštu amneziju :LOL:

Dugo je to putovanje što se tiče Fargo, polako, biće i dobrih i loših momenata, gledaj, ne obaziri se na komentare da li je ovako ili onako pa na kraju naravno svoj sud donesi. Ali svakako odgledaj svih pet sezona.

Uf, blago tebi, šta bih sad dao da one ludake iz prve sezone gledam premijerno ili da jednostavno dobijem opštu amneziju :LOL:

Dugo je to putovanje što se tiče Fargo, polako, biće i dobrih i loših momenata, gledaj, ne obaziri se na komentare da li je ovako ili onako pa na kraju naravno svoj sud donesi. Ali svakako odgledaj svih pet sezona.
Hahah bukvalno, brate mili kakve dileje.. a na početku piše po istinitim događajima 😂

Hahah bukvalno, brate mili kakve dileje.. a na početku piše po istinitim događajima 😂
Za mlađe i one koji nisu gledali, preporuka je da se sa gledanjem Fargo opusa počne od kultnog filma Fargo iz 1996. godine, jer su neki likovi iz serija koji se usput pominju i opšta matrica odvijanja radnje preuzeti iz tog filma. Kako i opšta karakterizacija likova (ne previše pametni) način vođenja dijaloga (dosta naočigled besmislenih razmena reči sa dosta ponavljanja izgovorenog više puta).
Ukratko kao neka parodija jenki lovlajfova iz zabiti Minesote.

To po istinitim dogadjajima obavezno pise "zasnovano na" i onda lupetaju i menjaju cinjenice kako volis. Ne samonu ovom skucaju nego inace. Kad krene film i pise zasnovano... odmah mi se zeludac zarotira. I naravno ide neka neverovatna ljudksa prica koju kad krenes da proveravas pola se nije desilo. I naravno ubacenih 5 likova radi dramatizezacije.

To po istinitim dogadjajima obavezno pise "zasnovano na" i onda lupetaju i menjaju cinjenice kako volis. Ne samonu ovom skucaju nego inace. Kad krene film i pise zasnovano... odmah mi se zeludac zarotira. I naravno ide neka neverovatna ljudksa prica koju kad krenes da proveravas pola se nije desilo. I naravno ubacenih 5 likova radi dramatizezacije.
Pa dobro, u slučaju filma Fargo, znamo da je scenario napisan na osnovu više događaja koji su se stvarno desili po raznim američkim zabitima, naravno ne istovremeno, ne na isti način i ne na jednoj istoj lokaciji kao što je to prikazano u filmu.
Serija je preuzela tu "true story" matricu iako naravno nije tako i sve je fikcija...
Meni je čitav Fargo opus beskrajno simpatičan...

Ma kakvi "true story" i slicno. Taj fazon su prodali jos sedamdeset i neke u Texas chainsaw massacre i povremeno ga neko koristi da bi malo pojacao utisak na publiku. To vazi i za Fargo. ;)

Poslednja izmena:
Ma kakvi "true story" i slicno. Taj fazon su prodali jos sedamdeset i neke u Texas chainsaw massacre i povremeno ga neko koristi da bi malo pojacao utisak na publiku. To vazi i za Fargo. ;)

Pa Texas chainsaw massacre je baziran na ubistvima masovnog ubice Eda Gaina.
Jedino što su se ubistva desila polovinom 20tog veka u Viskonsinu, a u filmu sedamdesetih u Teksasu.
Sve ostalo je prilično autentično, komadanje leševa, pravljenje odela, nameštaja i maski od ljudske kože i sl...

Naravno taj lik je inspirisao kreiranja brda fiktivni likova masovnih ubica koji se bave kožarskim radovima sečenjem kože žrtvi, tipa ubica Bafalo Bila iz Kad jaganjci utihnu, neimenovani ubica u filmu Rob Zombia Kuća 1000 leševa i sl...

Uglavnom "based on true story" u ovom slučaju ima osnova.

Ma ne. Tako za svaki film onda moze da se napise. Npr. izaberi neku vise ili manje poznatu licnost iz istorije, snimi film, seriju sa likom koji podseca na tu istorijsku licnost a kompletnu radnju izmisli, jer, naravno nema istorijskih, sacuvanih podataka, a i ako ih ima to sigurno nije detaljno... i napisi to - true events.. true story... I super.

Dobro, kod nekoga to prolazi, kod nekoga ne.. ;)

Evo, setih se Vestice iz Blera.. :D

Ma ne. Tako za svaki film onda moze da se napise. Npr. izaberi neku vise ili manje poznatu licnost iz istorije, snimi film, seriju sa likom koji podseca na tu istorijsku licnost a kompletnu radnju izmisli, jer, naravno nema istorijskih, sacuvanih podataka, a i ako ih ima to sigurno nije detaljno... i napisi to - true events.. true story... I super.

Dobro, kod nekoga to prolazi, kod nekoga ne.. ;)

Evo, setih se Vestice iz Blera.. :D
Ne znam šta te buni, pricamo o igranim filmovima, ne o dokumentarcima.

Kao npr.
Screenshot_20240510_120717_HBO MAX.jpg

Elem, odgledao Njinja Kamui i ide u onu kategoriju da sam to uradio da vi ne biste morali.
Priča nemastovita i već viđenja, likovi nedopadljivi, crtež i animacije ništa posebno.
Ne bih ni znao za seriju, ali iskočila mi na HBO, pa sam gledao kako je izlazila tj. po jednu epizodu nedeljno.
5/10 maksimalno.

Sećerko se fino završio ..Nadam se da će je produžiti za još jednu sezonu . 8/10

Ima još jedna epizoda Sugar
Meni je legla serija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno