Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam prekinuo posle prve epizode, jer mi je to severnoirsko stanje permanentno-tinjajućeg konflikta, više dosadno posle desetina igranog sadržaja s tom tematikom, a baš u toj prvoj epizodi, je na tome akcenat.

Moguće da sam pogrešno procenio i prenaglio, jer se ne sećam kada sam neku UK seriju tako odbacio, a i ovde je hvaljena, ali me nisu ni likovi nešto posebno dojmili, pa digoh ruke.
Zato sam je prekinuo na četvrtoj epizodi baš iz razloga da ne prenaglim na prvoj, jer sa godinama sve manje imam tolerancije na hiper produkciju filmova i serija.
Možda bi ti savest bila mirnija da si poterao još malo :) A i mene je začudilo da bbc izbaci nešto na nivou fox serija, mislim takav imam utisak. Sa Line of Duty sam stao posle druge sezone, planirao sam i Happy Valley, ali sad nešto nemam želju. Videću.

Pa ne znam šta te je zasvrbelo, ali seriju nisam mogao da ispratim do kraja.

Happy Valley je primer kvalitetne, karakteristično britanske serije. Preporuka za gledanje. :)

Pa ne znam šta te je zasvrbelo
Ništa me konkrentno nije zasvrbelo niti imam ja nešto od toga koju ti seriju voliš ili ne voliš... samo mi je zabavno / smešno / čudno koliko nema šanse da se predvidi da li će tebi od 2 objektivno jako slične serije da se svide obe, nijedna ili jedna iz nekog nebuloznog razloga.

Meni bar ne uspeva da to ocenim, na osnovu prethodnih tvojih komentara i like/dislike za određene serije.

Pokusavao sam vise puta da krenem da gledam i nekako mi nije islo. Valjda zbog onog malog britanskog gnoma Martina Freeman-a za koga sam se podebelo zeznuo misleci da ce imati jos jednu jednodimenzionalnu i predvidivu ulogu. Do neke mere i jeste, ali mi je nakon prvih par epizoda prve sezone vec postao gotivan kroz ulogu koju mislim da je sasvim verno preneo, s`obzirom da je sve po istinitim pricama.

I gle cuda, isto tako mi je i serija postala zanimljiva. Sa filmom ima zajednicke te male neke istinite kriminalne price, mesto desavanja, kao i kadrove i nacin pripovedanja. Ono sto je jako dobro je sto serija ne davi. Cak i kada se cini tako, postoji razlog - neki detalj koji kasnije ispadne bitan, ili neka navika lika koja ce uticati na dalji tok radnje.

Prve dve sezone su vrhunske, mnogima su treca i cetvrta vec one kod kojih kvalitet opada ubrzano, ali meni licno bas i ne.
Inace desavanja, i likovi se menjaju svake sledece sezone, ali uvek ispadne da imaju neke veze iako su cak i vremenska razdoblja drugacija.
Tako je recimo skoro cela 4. sezona o malom afro-amerikancu i njegovoj odbrani od konkurentne kriminalne grupe, koji ispade tezak psihopata u sezoni 3, sto ispada jako zanimljivo finale 4. sezone.

Ono sto je sjajno i konstantno kroz seriju su kadrovi. Ma neki put onaj kamerman takva remek dela napravi, da coveku prosto dodje samo da uzima screenshotove za pozadinu na desktopu. Gluma je isto na visokom nivou. Cak i Kris Rok koji u 4. sezoni glumi sefa mafije odradjuje pristojan posao iako nikako nisam mogao da ga zamislim van komedije. Serija nije ustrojena politickom korektnoscu pa ima i rasizma, i nasilja i golotinje.. svega.

Topla preporuka za one koji se jos dvoume kao ja 2 godine.

Ne pominješ zadnju sezonu?
Meni baš legla i nekako opet drugačija nego sve prethodne, a drži se trademark-a 🙂

Ništa me konkrentno nije zasvrbelo niti imam ja nešto od toga koju ti seriju voliš ili ne voliš... samo mi je zabavno / smešno / čudno koliko nema šanse da se predvidi da li će tebi od 2 objektivno jako slične serije da se svide obe, nijedna ili jedna iz nekog nebuloznog razloga.

Meni bar ne uspeva da to ocenim, na osnovu prethodnih tvojih komentara i like/dislike za određene serije.
Sad si mi jasniji, samo ne vidim razlog zašto i da ne bude baš tako kako si i naveo. Ako ciljaš na LoD i BL pored nekih kvaliteta, aj da ne budem grub pa ću reći da mi je LoD bolja dokle sam ispratio. Verovatno ću pogledati i preostale seozone. Kod BL mi se pored stvari koje sam naveo, ne sviđa ni taj toliko izražen radikalni rez. Mogu jedni drugima da rade (radili su) i misle šta hoće, ali dešavanja u seriji oslikavaju vreme sedamdesetih i osamdesetih godina, nikako stanje od pre 6 godina. Ili ja možda grešim.
Da mi se ne svidi serija iz nekog nebuloznog razloga - moguće, obrnuto već nikako.

Tu si u pravu :D Bez ikakvog opravdanog razloga isterana do kraja. Zato sa poslednjom sezonom Farga nisam napravio istu grešku.

Zaslepljujuća woke debilana je poslednja sezona Fargo. Ono da od muke, na kraju počneš da se smeješ kvantitetu imbecilnosti. :D

Nisam odgledao ni to no true detective jos.. valjaju li bar malo? (poslednje sezone)

Sve valja osim poslednje sezone. Highly not-recommended.

Nema nista bez vudija i mekonahija i ovamo lestera

@Nes* stajem u odbranu Farga 😁 ako iole voliš stil braće Koen, pokušaj da odgledaš.. niko ovde nije merodavan tvom/mom/bilo čijem ukusu.. Toliki hvalospevi prošle godine o "The Last of Us" a meni serija, neću reći totalna debilana, ali sigurno jedna od lošijih koje sam odgledao u poslednje vreme. True detective je otišao u sasvim drugom pravcu i moram priznati da nisam mogao svariti ni pola sezone.. što opet ne znači da tebi neće leći.. a neće 99% 😉 evo ja npr gledam sapunicu "Homeland" i lepo me zavozala.. A tip sam kojem je "BrBa" od serija i "The Departed" od filmova br. 1 pa 10 mesta praznih.

The Last of Us je kvalitet na svim nivoima, ali je meni izuzetno depresivna. Čitav taj podžanr distopijskih dela - od knjiga i stripa, do filma i TV-a - je naravno takav, i shodno mi nije nešto blizak. :)

@kripke o tome zapravo i pričam. Dosta tu faktora utiče o ukupnom dojmu nekog štiva. Sećam se da sam "Mr Robot" gledao u cugu svaku sezonu, došao do poslednje i naprosto stao.. nije mi godila u tom periodu a ne verujem da je lošija od prethodnih. "The Nick" i "Mindhunter" prekinute zbog slabe gledanosti (ili čega već) posle dve sezone a meni i jedna i druga odlične, a kojekakve verzije zombilenda teraju po 10+ sezona.

Postujem, gledacu obe naravno ali iskreno 4 sezonu farga sam zaobiso nisu bitni razlozi.. 👍

Fargo poslednja def nije dobra, ali je u odnosu na Đodi Foster-TD, renesansno remek delo.

Ne valja mozak izlagati takvim teškim hemikalijama. ;)

Mini serija od 6 ep se pojavila na Disney - Tales of the empire, solidna muzika i animacija.

Po meni baš odlična. Najveća zamerka što epizode traju po 15 minuta. Animacija i muzika su vrhunski.

Mislim da je jedini pravi problem sa četvrtom sezonom True Detective u tome što su je autori stavili pod TD serijal. S obzirom da se u potpunosti razlikuje od svih prethodnih, možda su trebali da je nazovu samo Night Country i krenu ispočetka. Ovako su samo napravili zabunu, jer su zagriženi fanovi prethodnih sezona očekivali jedno, a dobili nešto sasvim drugo.

Meni se baš dopala ta atmosfera mraka u Night Country i elementi evidentno ispirisani serijama X Files i Twin Peaks. Mislim da je bez razloga toliko potcenjena i hejtovana, jer daleko da nema svojih kvaliteta.

Give it a try ;)

Ne pominješ zadnju sezonu?
Meni baš legla i nekako opet drugačija nego sve prethodne, a drži se trademark-a 🙂
Nisam jos odgledao poslednju, vreme se popravilo pa su sada te neke spoljne aktivnosti na dnevnom redu. Barem dok ne ispratim drustvo nazad na brodove, i u gasterbajterisanje. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno