Šta je novo?

Porucite Ubuntu Linux besplatno na CD-u!

Meni je juče stigao Kubuntu, ništa nisam platio. Pre jedno nedelju dana mi je stigao Ubuntu i isto ništa. QL

E ne mogu da verujem u koliko lopovskoj i banditskoj državi živimo. Stigao mi je paket posle recimo mesec dana i što je najgore poštar je došao kad mi je deda bio sam kod kuće i uzeo mu 1490 ( i rečima hiljadu cetristo devedeset) dinara. Poštarina i carina????? Ovo nije normalno.
Da li je još nekom stiglo ovoliko i da li postoji neka mogućnost da vratim te pare nazad?

Dodje mu jeftinije skinuti taj ISO sa nekog blizeg mirrora ili preko torrenta.

Stigo danas i naplatili 900 din. Bilo mi žao da ne dam, a i j***š 900 din.

ima li ovde pravnika ?
sta moze da se uradi po pitanju ovog selektivnog naplacivanja ??

Nisam pravnik, ali ljudi nemojte to da placate !? Meni je pre par meseci stiglo, varijanta 2x32 bit, 2x64bit i 2xMac, postar ubacio u sanduce, dakle nikakvo placanje. Kakva carina, kakva postarina? Carina na sta, posto je softver besplatan, mogli bi da carine samo prazan disk a znamo kolika im je cena. Koliko se ja razumem jedino mogu da naplate lezarinu, ali to je njihov problem, sto nisu bili expeditivniji ;)
Vi koji ste platili, mora da ste dobili neki papir, neku potvrdu, sta pise tamo?
Ja to ne bih preuzeo, nego bih narucio opet.

Poslednja izmena:
Tesko da tu ima nekih opcija. U onom topiku o carinjenju robe preko 20€ neko je postovao informaciju sa sajta uprave carine o tome da je moguce podneti zalbu ali se za podnosenje te zalbe placa taksa od 660 din. Cista otimacina.

Pa naravno da nisam podigao. ************************ (random psovka)

mislim da je stvar u tome sto po novoj uredbi pravo na 20e bez carine imate samo ako vam salje fizicko lice, dok ako vam salje firma carina se uvek placa ne vezano za iznos. Ja ovo jos nisam narucivao a sad se bas pitam ima li svrhe uopste tako nesto raditi obzirom na ova desavanja zao ti dodje tih ljudi plate postarinu a ti ne podignes...

stiglo mi juce 1x64 1x32 1xmac i 1xkubuntu

Mare je napisao(la):
... ima li svrhe uopste tako nesto raditi obzirom na ova desavanja zao ti dodje tih ljudi plate postarinu a ti ne podignes...
Naravno da ne treba podizati. Sa druge strane, to za posledicu moze imati donosenje odluke o obustavi slanje na bilo koju adresu iz nase zemlje. To bi tek bila sramota.
Za one sa bilo kojim vidom brze veze (kabl, adsl, nesto trece) mnogo vise se isplati direktno skidanje ISO fajlova iz njihove download sekcije. Manje cimanja, nema cekanja, skine se samo (ili sve) ono sto se zeli, uvek je dostupna najnovija verzija, itd. Za korisnike dial-upa, bilo je par topika na temu gde i kako skinuti velike fajlove sa neta. Jedna od opcija je "GetOrder" usluga Sezampro-a ali za to je potrebno imati otvoren nalog kod njih, i to flat (ne na sate).

Poslednja izmena:
Explorer je napisao(la):
Naravno da ne treba podizati. Sa druge strane, to za posledicu moze imati donosenje odluke o obustavi slanje na bilo koju adresu iz nase zemlje. To bi tek bila sramota.
Za one sa bilo kojim vidom brze veze (kabl, adsl, nesto trece) mnogo vise se isplati direktno skidanje ISO fajlova iz njihove download sekcije. Manje cimanja, nema cekanja, skine se samo (ili sve) ono sto se zeli, uvek je dostupna najnovija verzija, itd. Za korisnike dial-upa, bilo je par topika na temu gde i kako skinuti velike fajlove sa neta. Jedna od opcija je "GetOrder" usluga Sezampro-a ali za to je potrebno imati otvoren nalog kod njih, i to flat (ne na sate).
Znam za GO ali sto se tice ovih stvarno mogu i da prestanu da salju, ali ovi stvarno moraju da razmisle o toj uredbi ako i ono sto dolazi za DZ mora da se carini onda je to bas bezveze i na veliku stetu gradjana...

Ja naručio samo jedan pc edition.Bojim se da me poštar ne za*ebe.:D
Je li naručivao neko iz bih/rs?

Ja narucio otprilike 10-og juna, stiglo pre 3 dana, niko mi nista nije naplatio, cak nisam morao ni da se potpisem (to je npr. bilo obavezno pre kad sam narucivao). Znaci 1x32, 1x64 i 1xMac Ubuntu i 2x64 i 8x32 Kubuntu, 13 diskova ukupno.:cigar:

A vama kojima su naplatili, neku batinu u ruke pa na carinu. postu, itd! :smash: To je jedini nacin.

A ja sam do sada naručivao jedno pet puta, i to od kada se pojavio distro, pa sve do poslednje 6.06 verzije. I naravno - nikada mi nije stiglo. 6.06 sam naručio pre nekih mesec i po dana.
Na kraju sam ga skinuo sa interneta.

Poslednja izmena:
bila ja zena sa carine na b92 sinoc i rekla da sve sem knjiga sto salju pravana lica tj firme ide na carinjenje, ni filmovi ni cd-ovi

Kod nas su ga na faksu dijelili dzaba, ja imam par orginal CD-ova. Uzeo par komada za ortake, al uvijek zaboravim da podijelim pa mi i dan danas (poslije nekih 7-8mjeseci) stoje u torbi.

Poslednja izmena:
@ Santa & Sale KG:

Na koverti sa CD-ima (tacnije 10njih, koliko sam ja dobio) pise vrednost od 5e.

Ja nisam morao nista da platim za Ubuntu posiljku, ali da je trebalo sigurno ne bih platio, vec bih narucio ponovo, samo manje CD-a. Ako treba i na brata, devojku, neku drugu adresu i sl.

crews_adder je napisao(la):
@ Santa & Sale KG:
Na koverti sa CD-ima (tacnije 10njih, koliko sam ja dobio) pise vrednost od 5e.

Ja nisam morao nista da platim za Ubuntu posiljku, ali da je trebalo sigurno ne bih platio, vec bih narucio ponovo, samo manje CD-a. Ako treba i na brata, devojku, neku drugu adresu i sl.
Da na koverti piše to, međutim prilepili mi još jedan papir na kome je sve "objašnjeno".
Mene je mrzelo da se cimam, imao sam trenutno "viška" para pa sam to i platio. Glupo mi bilo da vratim zbog tih ljudi koji su to poslali. Ustvari želeo sam njih da ispoštujem, koliko god to sad otrcano zvučalo tako sam se tog trenutka osećao. Mogu da ti kažem da sam jednako bio radostan kao prošli put što mi je pošiljka stigla, iako sam je platio, bez obzira na gunđanje ukućana :D.
Gledao sam i ja juče na B92 prilog o novim propisima za carinjenje robe. Žena koja je gostovala je to sve lepo obrazložila, i svi oni koji nisu platili treba da se smatraju velikim srećnicima. Ubuduće će nam takve pošiljke zasigurno cariniti, tako da ova akcija onda u našoj zemlj gubi svaki smisao. Jeftinije je i brže sve to "dovući" sa 'neta.

ako da ova akcija onda u našoj zemlj gubi svaki smisao.

sto rece jedan moj prijatelj ovo je sve samo ne zemlja... ko u tunguziji, 20e limit, pa kada je ranije bilo 100$ pa 100e tada je to bilo kao danas 150e ili vise (infalacija), a oni jos smanjise, kao da nije bilo drugog nacina da se nekerman natera da posluje na drugi nacin...

3 CDs requested in 2006-06-09. 3 CDs approved and sent to the shipping company in 2006-06-13. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping.

i jos nije stiglo bedak no proslo je samo 4 verovatno treba da sacekam 6u nedelju :(

Da se izvini ljudima koji šalju diskove (iako ovo ne čitaju). Ipak je stiglo! :smoke: A već sam digao ruke. Juče lepo poštar ostavio u garaži (nalazi se u prizemlju), jer ga je verovatno mrzelo da se penje do ulaznih vrata! :wall: Ništa plaćeno, ništa potpisano! ,) U pitanju je 5 diskova Live verzije za i386 platformu. (verovatno su u pitanju isti diskovi kao i oni koji se nalaze na Internetu u obliku ISO fajlova, a imaju naziv Desktop version).
Ukoliko je nekome potreban original, neka kaže da mu pošaljem, pošto mi sigurno ne treba 5 kopija istog?! :S: :)
E da - jedno pitanje. Da li se Ubuntu inače nalazi na jednom disku? Mislim, šta je sa dodatnim "repozitorijumima", tj., da li oni mogu uopšte da se nađu u formatu pogodnom za skidanje i kasniju instalaciju. Pitam, jer kući još uvek imam ubogi Dial-Up :S: :wall: , pa bih to najradije skinuo na poslu i narezao kući.

Poslednja izmena:
"5 CDs requested in 2006-06-14. 5 CDs approved and sent to the shipping company in 2006-06-20. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping."

I jos uvek nije stiglo... :( Nadam se da ce uskoro stici...

Milos_SD je napisao(la):
"5 CDs requested in 2006-06-14. 5 CDs approved and sent to the shipping company in 2006-06-20. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping."

I jos uvek nije stiglo... :( Nadam se da ce uskoro stici...

tako sam trebao i ja 5, 10, a ne 3 ... nego stiglo mi i to onaj sto mi je trebao
ne sljaka 64bit pffffffffffff

usput jel ima neka fora da se instalira direktno tj kako da objasnim ko 5.x imao sam 2 diska jedan live 1 install sad imam samo 1 live koji moram da ucitam pa onda na install i uvek mi zablokira
komp na stepu 2..5 (kako kad) ... do 6 nisam stigao :(

Poslednja izmena:
Desetog juna narucio, evo malo pre je stiglo. Nikakva postarina ili nesto slicno nije placena.

downloadovao sam ubuntu-6.06-desktop-i386.iso, ubuntu-6.06-server-amd64.iso i xubuntu-6.06-alternate-i386.iso, pa ako nekome treba kopija da se nareze, tu sam. naravno, na vase diskove :)
64bit verziju jos nisam probao.

poz.

Danas stiglo, i nista nisam trebao da platim, a ni da potpisujem. :)))

meni je stiglo ali ne radi mi na navedenoj masini... radi sve ok na bartonu 2500 ti4200 512mb rama, ali na mojoj jok.... jednostavno se samo pojave pruge po ekranu pa pretpostavljam da je do drivera za graficku... ima li tu neke pomoci... ja uzeo live verziju cisto da se upoznam sa linuxom a ono prc ne radi...

Nazad
Vrh Dno