Šta je novo?

Porucite Ubuntu Linux besplatno na CD-u!

Joj, pa ja ne znam da brojim. Stiglo mi je 15 komada...

Bez iakakvih problema.

Naravoucenije: Ne treba ti dozvola za uvoz, nego dozvola da ubijes skotove ;)

Sada mi ne treba ni to jer sam ponovo narucio i to custom od 3 komada i stiglo je ovaj put bez problema.Nisam hteo da uzmem 5 jer nisam hteo da rizikujem da ponovo vrate posiljku.

Poslednja izmena:
Ma svi standard se odobravaju bez problema.

Danas stigli diskovi. 10 kom, po 2 kompleta od 2 CD-a za 32-bit i 64-bit PC i jedan komplet za Mac. Porucio pre mesec dana. Uskoro cu da probam Ubuntu-a. :wave:

danas stiglo 30 diskova. nikakav problem nisam imao sa isporukom.

Pre 6 meseci sam prvi put instalirao Ubuntu 5.04 i trebalo mi je 2 dana i dosta vremena na netu da to sve proradi. Ne kažem da je loš jer ga imam i na desktop i na notebook-u, ali zaista je potrebna dobra konekcija i strpljenje pogotovo za početnike, kao što sam i ja, ali u tome je i sva draž. inače forum im je fenomenalan tako da i kad sam imao problem u roku od par sati su mi davali rešenje. Većina stvari je već obrađena tako da treba samo malo prošvrljati i sve se da naći + postoje i 2 programa EASY UBUNTU i AUTOMATIX koji ti instaliraju sve kodeke, drajvere, programe i sl. koji su ti potrebni jer je Ubuntu u osnovi veoma siromašan zbog poštovanja licenci za MPEG 1,2,3,4, drajvere za ATI i Nvidiu i sl.
Pre 2 meseca sam dobio i 5 CD-a sa 5.10 tako da mi sada on čuči na računarima i koristim za ga sve sem za igre,a i tu nije loš jer mnogo volim ET koji postoji free i za linux.
S obzirom da sam bio totalni duduk za Linux, preko njega sam mnogo naučio ali i dalje sam duduk (samo manji).
Još jedan veliki plus je što mu odgovaraju svi debijan paketi a njih ima ZAISTA mnogo.
:cigar:
KO NIJE PROBAO A IMA DOBRU KONEKCIJU (128 I VEĆU) I ZANIMAJU GA IZAZOVI NEKA PROBA, NEĆE SE POKAJATI

Evo danas mi stiglo 30 diskova, nije bilo nikakvih problema :)

Jedno pitanje, ako narucim standard 1pc cd, 1 64 cd, 1 mac cd, da li dobijem 3 kompleta po 2 cd-a, ili je to ukupno 3 cd-a?

Mrki Jovica je napisao(la):
Jedno pitanje, ako narucim standard 1pc cd, 1 64 cd, 1 mac cd, da li dobijem 3 kompleta po 2 cd-a, ili je to ukupno 3 cd-a?
To je ukupno 6 diskova, svaki komplet sadrži po 2CD-a.
Stiglo i meni pre dva dana. Onaj osnovni komplet 10 PC + 5 PC64 (15 kompleta po dva diska = 30 diskova). Bez ikakve poštarine mada mi je kesa sa diskovima došla iscepana. Neko je očigledno mislio da tu ima nekih para.

Poslednja izmena:
Nema na čemu ET_mortar.

Što se tiče promene sobe kontaktirao sam Crnog. Videćemo koje je njegovo mišljenje.

Poz.

p.s. Momci sa sajta koji sam postovao imaju i časopis u pdf formatu, malko teži za dial-up. Naravno, tematika je linux.

Nick je napisao(la):
Što se tiče promene sobe kontaktirao sam Crnog. Videćemo koje je njegovo mišljenje

Kontaktirao sam silverglider-a u vezi postavljanja podforuma za Linux i rekao mi je da za sada nije u planu, ako si to mislio, naravno u okviru OS-a.

Poslednja izmena:
Evo stigao i meni ubuntu ukupno 20 komada posle nekih mesec dana. 10 za 32-bit i 10 za 64-bit. Nikakvo potpisivanje i nikakvo placanje!

stiglo danas 19 za 32-bitni,3 za 64-bitni i 2 za macintosh...posto ne znam sta cu sa viskom ako nekome treba ubuntu neka se javi,100 din. komplet :D
ps:jel ga koristi neko odavde?

Al moze 1000 din komplet A,to je besplatno valjda moze svako da poruci.

Narucio danas,10PC,5 64bit PC. Status: Approved.
Videcemo kad/ako :d stigne

zeljkoBU je napisao(la):
stiglo danas 19 za 32-bitni,3 za 64-bitni i 2 za macintosh...posto ne znam sta cu sa viskom ako nekome treba ubuntu neka se javi,100 din. komplet :D
ps:jel ga koristi neko odavde?
AKo si prilikom poručivanja primetio poruku ili pak na svakom omotu, da ste ohrabreni da PRESNIMAVATE i DELITE Ubuntu svojim prijateljima, poznanicima itd. Malo je trulo to prodavati kad ti oni to sve šalju džabe.
Ubuntu 5.04 sam poručio 16 kompleta, i delio sam kome sam stigao, a 5.10 sam naručio 5 jer smatram da je to dovoljno.

Samo nemojte baš da preterujete sa naručivanjem, jedno vreme je SCG bila zbog toga skinuta s liste. Delite među sobom, presnimavajte, bar su diskovi jeftini. Gloopo je da se samo ide principom "ako je džabe dajte mi 1000 komada".

Jedno kratko vreme sam se igrao sa Ubunt-om i moram priznati da je vrlo jednostavan za korišćenje. Naravno, pošto sam na dialup-u malo sam se više zezao dok sam podesio modem. Ubuntu može automatski da svuče s neta razne pakete, nove verzije fajlova... ma pozaboravljao sam... Reći ću samo da ga zovu "linux za kevu" koliko je jednostavan.

Imate Unofficial Ubuntu 5.04 Starter Guide na http://ubuntuguide.org/
tako da svi oni koji relativno dobro znaju engleski mogu da saznaju dosta korisnih stvarčica o ovom sistemu zasnovanom na Debian jezgru.

Trenutno nemam instaliran Ubuntu jer me smara dialup, ali čim to bude rešeno (adsl dođe u selo Mirijevo) ponovo će se naći na mojoj mašini (ili možda Kubuntu).

Nick je napisao(la):
p.s. Momci sa sajta koji sam postovao imaju i časopis u pdf formatu, malko teži za dial-up. Naravno, tematika je linux.

Prvi put sam za taj časopis čuo u Polarotoru, a u broju koji sam skinuo bila je tema Ubuntu...i tako je počelo moje druženje sa linuxom.

Nick je napisao(la):
"ako je džabe dajte mi 1000 komada".
Nemoj bre pogrešnim ljudima da da daješ ideje. :) Šalim se narano. Stvarno je bezveze preterivati sa tim. Nema, gotovo, nikakvu prodajnu vrednost a takvim postupcima postižemo samo to da ocrnjujemo sami sebe.

Nego, meni se recimo dogodila sledeća situacija. Pri narudžbi sam prvo odabrao osnovi paket (10+5 za PC) jer sam pročitao da ti, osnovni, paketi uvek stiži i to bez nekog kašnjenja. Ali, nakon samo par minuta sam se predomislio i prepravio narudžbu na 2PC + 2PC64 + 2MAC uz adekvatno obrazloženje (nije mi potrebno toliko diskova za PC, jedan komplet za mene a drugi kao bekap i za deljenje prijateljima). Međutim, ta izmena nije uzeta u obzir i dobio sam prvobitno označen osnovni paket. E sad, ne bunim se ja to, nego mi je interesantno da čak i tako brza imena narudžbe nije bila uvažena.
Eto, možda ovo nekome bude od koristi. U krajnjoj liniji, kad naručujete, razmislite prvo šta vam stvarno treba. Izbeći ćete da vam se dogodi nešto slično kao meni.
Poz.

Poslednja izmena:
zeljkoBU je napisao(la):
posto ne znam sta cu sa viskom ako nekome treba ubuntu neka se javi,100 din. komplet :D

ljudi,jel vi vidite smajlija posle texta??? of kors da sam se zezo za 100 din...

probacu i ja da uzmem jedno 2 kompleta za 32bit i 2 kompleta za 64bit,da ne budem alav... samo neka stigne.ali nikako ne mogu da porucim,ne mogu da kreiram acount! upisem e-mail ali nikad da mi stigne lozinka...ne znam u cemu je fora.ajd pozdrav!

evo uspeo sam... uzeo sam onu prvu opciju: 1 PC,1 64bit i 1 Mac. narucio 14-02-2006,status:approved. Videcemo,bas me zanima...

Vidi vidi pa ovo sisti

Dakle dobio sam osnovni paket. Pogledao i nije lose samo recite moye li pored win-a i ima li rayloga sem ciste probe i yadovoljstva. Ja nisam neki mag dakle ya linuks potpuni laik.

Može da bude na drugoj particiji pored vindoze.
Čisto da vidiš kako izgleda i onda brže bolje da se vratiš na xp.
A možeš da koristiš i samo live cd, mada ti je za instalaciju drajvera i podešavanje svega i svačega potrebno da bude instaliran na hardu.

Vrh Dno