Šta je novo?

Poredjenje!!!

• Začetnik teme Začetnik teme NaZGuL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NaZGuL

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2007
Poena
309
Zanima me ukratko kakva je razlika izmedju Kingmax i Kingston memorija, konkretno je u pitanju 1gm na 800mhz, u ceni je ralika i do 70e (barem sto sam ja video) a mene zanima kvalitet, tj da li se isplati dati skoro duplo vise para za Kingston??

Poslednja izmena:
Kingston u klasi 800mhz(ako je hyper) daje dozivotnu garanciju.Kingmax nemam pojma.Uvek je nekako bio iza Kingstona.Recimo kao neka osnovna memorija.Ma sve ti i zavisi koji su chipovi na modulima.Moze i Kingmax da posluzi.Ako cesh neki overklok onda preporuchujem Kingston.

Kingston u klasi 800mhz(ako je hyper) daje dozivotnu garanciju.Kingmax nemam pojma.Uvek je nekako bio iza Kingstona.Recimo kao neka osnovna memorija.Ma sve ti i zavisi koji su chipovi na modulima.Moze i Kingmax da posluzi.Ako cesh neki overklok onda preporuchujem Kingston.

Sto se KINGMAX-a tice i oni daju dozivotnu garanciju, ovde se govori od DDR2 modulima kako mi se cini a dobro znam da su DDR1 KINGMAX HARD CORE bili bez premca (radili na 500MHz)

pa niste mu nista rekli...razlika nije toliko velika osim sto kingston ima ogroman marketing i ima ga u celom svetu,a kingmax je ja mislim firma iz neke Z zemlje tipa rumunija ili slichno ma da nisam siguran,ali je opet dobar modul naravno bez marketinga i naravno cena je mala!tako da ti za tu razliku preporuchujem KINGMAX

U firmi imamo negde oko 30% kompova na Kingmax i negde oko 20% na Kingston memoriji (ukupno imamo oko 50-ak kompova sa DDR1 i DDR2 memorijom od kojih 40 rade u 24/7 i 20 stalno renderuju) - za sada nijedan nije imao problema sa memorijom, a neki rade vec 3 godine non-stop...

Poslednja izmena:
Opet me pretece 🙂 🙂 🙂...

@Dark Side

Ae odvali jos nesto, pa da SS i ja imamo slican sig 🙂 🙂 🙂

P.S Just kidding... Postujem tvoju ekspertizu!

Verovatno neka od memorija ima staru cenu, a u poslednje vreme je DDR2 dosta pojeftinio. Kingmax i Kingston imaju slicne cene i razlika ne bi trebala da bude veca od 10%, a nikako 70e.

Gde vide toliku razliku u ceni...pa cak i da si poredio Kingmax Mars sa Kinston HyperX memorijom , mnogo je.
Perpetual Kingmax nije rumunska firma 🙂
Nemam nikakva iskustva sa Kingmax DDR2 800 memorijom ali imam izuzetno lepo sa DDR2 667. Fino se klokuje, radi stabilno...itd. Sto se Kingstona tice imam "sareno" iskustvo...u principu sve zavisi sta nabodes (mislim na Value seriju). Mada verovatno isto pravilo moze da se primeni i za Kingmax.

Zanima me ukratko kakva je razlika izmedju Kingmax i Kingston memorija, konkretno je u pitanju 1gm na 800mhz, u ceni je ralika i do 70e (barem sto sam ja video) a mene zanima kvalitet, tj da li se isplati dati skoro duplo vise para za Kingston??

Gledaj samo modele istog ranga, ne mozes da uporedjujes Kingston Hyper seriju sa Kingmax obicnim modulom!!

Da, možeš da oduzmeš i "ton" pa dodaš "hit"... 😉

Meni se Kingmax nikad nije klokovao kao Kingston.I nikada mi nije odgovarao.KIngston mi se uvek bolje pokazao.Da li su isti ili ne?Kod mene nije tako.Da li im nije ogovarala plocha ili shta-nemam pojma. To je moje iskustvo. Isprichaj svoje i gotovo a ne proser...j se ovde.
Pazi, odvalio si takvu nebulozu da momentalno mora da ode u moj signature!!!
Svaka ti čast!
I lepo napisah da moze i Kingmax da se klokuje ali da za overklok generalno preporuchujem kingston.Ali ti izvlachish iz kontesta rechenicu i proser..ash se nepotrebno. Preporucjujem ti da me zaobidjesh u tvojim frustracijama jer ti se nece isplatiti.Ako ja pochem da listam tvoje izjave i nebuloze mislim da ce mi potpis biti toliko dugachak da nece mozi da ce prochita.....

Poslednja izmena:
Ako ti smeta moj potpis, samo reci, da ga promenim? :d

@DARK SIDE stvarno si odvalio,moze i Kingmax da se klokuje koliko-toliko,mozda cak i bolje od nekih Kingstona (ne Hyper),a kao sto si i sam rekao,zavisi od chipova.
Inace to sto si stavio u svoj potpis,ja se slazem sa tom izjavom,a verujem da ima jos njih koji bi se slozili (mislim na Zalman).

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam, ako treba ukloniću potpis? 😉
Voleo bih da se DARK SIDE izjasni oko toga.

kvalitet=performanse bre.😀.Ako zalman uzasno loshe hladi onda tu nema kvaliteta.Shta mislish da je kvalitet uopshte?kuku ali lupatate svi...😀..ajde deco malo se opametite...ma to mi je prvo na shta sam naleteo...mogu da te citiram sigurno josh...bash kada budem imao vremena..potrazicu josh😀
A pazi onog genijalca gore:
on podrzava da je zalman losh u odnosu na cenu.Alo bre dechko..ti ne shvatash da sam naveo apsurd da ovaj izpravlja choveka i menja izjavu iz kvaliteta u performanse kao da je pao s' Marsa.:d
UH,zad videh da ne "osecas" razliku u igrama izmedju 1 gb memorije i 2 gb memorije.:d Ja imam 2 gb RAM-a i mogu ti reci da se oseca itekako.Koje ti igre igras?😛
Odoh u offf:
Ponovicu.Ja nikad ne bih uzeo Kinmax ako mogu da biram izmedju njega i Kingstona-generalno.Kingmax mi se pokazao bedno i to vishe puta.A chovek ako bash hoce neka kupuje.Vi ga ubedite komparativnim metodama u suprotno.Mene vec smara...

Poslednja izmena:
on podrzava da je zalman losh u odnosu na cenu.Alo bre dechko..ti ne shvatash da sam naveo apsurd da ovaj izpravlja choveka i menja izjavu iz kvaliteta u performanse kao da je pao s' Marsa.:d
UH,zad videh da ne "osecas" razliku u igrama izmedju 1 gb memorije i 2 gb memorije.:d Ja imam 2 gb RAM-a i mogu ti reci da se oseca itekako.Koje ti igre igras?😛
Ko je rekao uopste da igram igre?

@DARK SIDE nemoj da zoves ovde ljude decom a ni ne poznajes ih!!! A drugo... kvalitet izrade Zalman kulera je ekstra i lepo hladi ali dzabe sve to kad za 20e manje imas BT vx koji tog Zalmana jede za dorucak(ono styo je SuperStarr rekao). Inace mnogo ovo licno shvatas, ovo je sve jedno veliko zezanje 😀😀. Ovo za Zalman9500 vs BT mogu da potpisem imam 2 identicne masine pa uporedjivanjem sam skontao, cak sta vise ova sa BT je slabije provetrena!!!

On topic: i ja sam "relativno" skoro cuo za kingmax ali mozda zato sto stvarno ne trpam neke "sirotinjske" komponente u komp i cena mi nije toliko bitna, hocu reci da uzimam samo izvikano i provereno 😀😀 koristim za posao 2 kompa i oba su napucana sa razlogom jel donose pare. Nadam se da nisi ovo za razliku izmedju 1gb i 2gb memorije meni uputio posto imam po 2gb memorije u svakom kompu i nije mi dosta 😀 a igrice ne igram, tako da i ako bi poterao ne bih znao da li je zastajkivanje zbog memorije ili mozda tako treba 😀

Aj poz i nemoj da se ljutis sto se malo covek sali 😉

Poslednja izmena:
kvalitet=performanse bre.😀.Ako zalman uzasno loshe hladi onda tu nema kvaliteta.Shta mislish da je kvalitet uopshte?kuku ali lupatate svi...😀..ajde deco malo se opametite...ma to mi je prvo na shta sam naleteo...mogu da te citiram sigurno josh...bash kada budem imao vremena..potrazicu josh😀
Odoh u offf:
Ponovicu.Ja nikad ne bih uzeo Kinmax ako mogu da biram izmedju njega i Kingstona-generalno.Kingmax mi se pokazao bedno i to vishe puta.A chovek ako bash hoce neka kupuje.Vi ga ubedite komparativnim metodama u suprotno.Mene vec smara...

Ja sam lepo pružio ruku pomirenja, vidim stariji si, računam mudriji si od mene, shvatićeš moju reakciju kao nekog klinca i oprostićeš mu... Što bi inače ja uradio.
Ne želim da zbog mene bilo ko počne da misli loše o ovom forumu ili ne daj bože, prestane da dolazi na ovaj forum. Ne želim da gledam a kamoli da učestvujem u još nekoj raspravi tipa Spacemaster vs. ivke76.
Ali ti pojačavaš ofanzivu!
Ja tebe smaram!?! haha pa to je smešno. 😉
Ja ne tražim tvoje postove da bih "ulovio" još neku tvoju glupu izjavu, ne registrujem se ponvo pa kao newcomer da te smaram sa smešnim ponudama za tvoje oglase i pri tome još javno izjavljujem kako ti mene smaraš... :S:
Ja ne izvrćem reči iz konteksta, što ti radiš pokušavajući tako od mene da napraviš budalu, ono što sam rekao za ZALMAN-a stoji, niko od mnogo merodavnijih od tebe i mene me nije demantovao čak su se neki koji su tu učestvovali sa time i složili. 😉
Ja se i ne igram toliko, HW menjam brzo tako da sam imao i 256 i 512 i 1024 i 2084 Mb RAM-a i vrlo dobro znam kakve su razlike. Ne mogu da tvrdim ono što ne znam. Takav sam čovek.
Čak i posle svega, sve ovo možemo da zaboravimo, evo ja ukljanjam tvoju famuoznu izjavu iz mog sig-a. u nadi da će ti biti bolje.
Pozdrav! 😉

***.ja te bash sad ne razumem.Koji oglasi?Koja nova registracija?Neshto si pobrkao ali neka bude....
\ evo zezao sam se neka ti bude..skidam potpis za Zalmana....mirna Bachka..
PS.jesi ze malo zeznuo kod zalmana u odnosu gde si napravio razliku imedju kvaliteta i preformansi jer je to jedno te isto a ispravio si dosta iskusnog choveka..ali shvati kao shalu i nema veze...

Poslednja izmena:
I ja bih se slozio...
I ovaj se upecao.😀...nisi video osnovnu stvar zashto sam naveo Post....Nije poenta dali je Zalman skup u odnosu na performanse vec performanse i kvalitet artikla su jedno te isto pa nema potrebe da se ispravljaju verbalno tj.kao termini...znachi stvar je gramatichke prirode a nishta drugo..Jel si sad shvatio ili da ti crtam?😀

On topic: i ja sam "relativno" skoro cuo za kingmax ali mozda zato sto stvarno ne trpam neke "sirotinjske" komponente u komp

Hm..."sirotinjska" komponenta...pre ce biti ne informisanost. Kad smo vec kod Kingmaxa, da li je neko imao prilike da proba pomenutu memoriju sa elpidinim cipovima? Ne volim kada ljudi tvrde nesto bez ikakvog argumenta.

Ja sam probao KingMax Hard Core 500MHz (DDR1) i sasvim lepo su radile, i super su se overclockovale, e sada neznam kakve su DDR2, nisam imao prilike da ih koristim pa tako ne mogu ni dati neki komentar, ali sto se tice DDR1 bile su i vise nego dobre, cak su i bile skoro duplo skuplje od memorija na 400MHz, i naravno dozivotna garancija

Nazad
Vrh Dno