Šta je novo?

Poredjenje!!!

NaZGuL

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2007
Poena
309
Zanima me ukratko kakva je razlika izmedju Kingmax i Kingston memorija, konkretno je u pitanju 1gm na 800mhz, u ceni je ralika i do 70e (barem sto sam ja video) a mene zanima kvalitet, tj da li se isplati dati skoro duplo vise para za Kingston??

Poslednja izmena:
Ja se ne bih igrao sa darksideom...

Darkside je napisao(la):
DUALITET KONTRASTA 1972.191cm,115kg,kick box fighting club,dipl.pravnik,hi tech freak-geek.

Plus uziva da mlati dzak... Zamislite kako bi vas izmlatio :) :) :)!

Ja sam probao KingMax Hard Core 500MHz (DDR1) i sasvim lepo su radile, i super su se overclockovale, e sada neznam kakve su DDR2, nisam imao prilike da ih koristim pa tako ne mogu ni dati neki komentar, ali sto se tice DDR1 bile su i vise nego dobre, cak su i bile skoro duplo skuplje od memorija na 400MHz, i naravno dozivotna garancija
DDR2 su još bolje, uglavnom su sa Micron čipovima, ja ustvari nisam video sa drugim, (DDR533 i DDR800) tako da su rula za uloženi novac.

Poslednja izmena:
DDR2 nisam probao a tachno je da su sa MIcron chipovima.Ima jedan zanimljiv test koji potvrdjuje da Kingmax ipak zaostaje od drugih modula iako ima iste mikron chipove kao i oni na testu.
Right now, Micron memory chips have proved to be the top performers, and these were found in Crucial, Micron, Kingmax, and Corsair memory. The Kingmax may well be the equal of the other 3, but the performance was hampered by our 256MB DIMMs, so we cannot state that with confidence. The Corsair 667, Crucial 533, and Micron 533 were all at the top in every benchmark, so clearly, these 3 are the top performers. While we applaud Corsair for being the first to bring DDR2 667 to market, the reality is that the 667 performed no better than Crucial or Micron 533 in our tests, at any speed that we could reach. Given the fact that the Corsair 667 will likely cost more, we see no reason (with our current test results) to spend more for DDR2 when Crucial/Micron PC2-4300U matches the top performance in every way.We are pleased to award our Editors Choice for the top DDR2 memory to Crucial PC2-4300U. It is a top performer and the best retail value in this DDR2 roundup. It is exciting when a product rated at DDR2 533 performs at DDR2 667 and DDR2 686 with ease, but every DDR2 memory that we tested accomplished this feat. However, the Crucial PC2-4300U did this with the widest bandwidth and tighest timings found with any memory that we tested. This same Editors Choice applies to Micron PC2-4300U, which is the same memory for the OEM market. Micron and Crucial are to be congratulated for providing the best performance and best value currently available in DDR2 memory.
I sam vidish da je Kingmax poslednji iako ima iste Mikronove chipove.Zato sam i rekao da nisu vrh ni blizu.Uvek im je neshto za malo falilo ispred Crucial ram-ova i ostalih...
Evo i ovde mozete prochitati poredjenje i misljenje usera gde chovek kaze:
Kingmax has never been known as an overclocking friendly memory
http://www.xbitlabs.com/forum/viewtopic.php?t=12045
Dobro,malo je pretetrao da je totalno "out" i losha za overklokovanje ali nije u prvih 3 npr.Zato nemojte da se ljutite shto matorac kao ja daje loshe misljenje jer sam ga stekao nekim iskustvom.Brdo para sam dao za ovo-skup hobi.Sada imam OCZ GOLD-1000mhz/2gb i mogu reci da sam zadovoljan.
Dok sam imao ddr1 nisu me odushevili (KIngmax) ni blizu.Dodushe,i Kingston ima omashku na 900mhz ddr2 modulima koji su se jako loshe klokovali(elpida).Ali Generalno poverenje poklanjam Kingstonu ako se poredi sa Kingmax-om.

Poslednja izmena:
kingston je starija i poznatija firma ali i kingmax je dobra.
uglavnom tajvanski proizvodjac se postarao da kingmax ode u sam vrh medju memoriskim modulima.

Poslednja izmena:
izvinjavam se na gresci :d
mada poenta moga posta je ostala ista
:p
naravno, kingston je:
the largest independent producer of DRAM Memory Modules, currently owning over 16% of worldwide module market share...the second largest supplier of Flash memory...i osnovana davne 1987...

dok je kingmax:
The world's first color memory module“KINGMAX Color Memory Module” (ako to nekome uopste znaci :D)

salim se naravno, vrlo jake dve firme na trzistu memorija

Poslednja izmena:
I ovaj se upecao.:D...nisi video osnovnu stvar zashto sam naveo Post....Nije poenta dali je Zalman skup u odnosu na performanse vec performanse i kvalitet artikla su jedno te isto pa nema potrebe da se ispravljaju verbalno tj.kao termini...znachi stvar je gramatichke prirode a nishta drugo..Jel si sad shvatio ili da ti crtam?:D

ala si nacitan brate.....:D

Znaci svaka vam cas, skretali ste sa teme samo tako, ali nema veze dobio sam dosta korisnih informacija i hvala vam za to!!!

Naravno da jesam jer imam visoko obrazvanje pa se podrazumeva.Ali za ovo nije potrebna nachitanost vec samo da se pazljivo prochita Post a ne trchi "kao zdrebe pred rudu":D

Vidim da sam te uvredio.... izvini... ali ovo je bila sala (citat iz filma)...

PS: [samo opusteno]
PS2: nemoj misliti da ja nisam obrazovan, jel to itekako jesam (koliko je moguce za moje godine)
PS3: mislim da te nisam uvredio, pa ne bi trebalo ni ti mene...
PS4: a najsmesnije je to da uopste nije ni doslo do "pecanja", jer ti pojmovi ipak nisu isti...
PS5:[/samo opusteno] :p

Nazad
Vrh Dno