Šta je novo?

Poredjenje i3, i5, i7

Slazem se sa Jesuis-om, u tom slucaju ti je AMD mnogo bolji izbor, a ploca jeftinih da biras! :)

Ako ne planiras da kupujes graficku karticu, a ipak zelis da odigras poneku igru na nizim rezolucijama, AMD A10-5800k je najbolje resenje, procesor je jedva nesto slabiji od I3 ali je zato grafika neuporedivo bolja, a i jeftiniji je... Proguglaj, pogledaj na ju tjubu, pogledaj cene pa vidi sta ti odgovara...

5700 je dobar za ljude koji ne jure oc

Uzecu u obzir, ali konfa bi isla bratu koji je uvek vishe za intel :/
Samo sam hteo da chujem iskustva igranja (na low) sa ovom integrisanom HD2500. Nije zahtevan gamer, mala rezolucija, mali monitor (4:3), pa ako moze da se odigra neshto na slabijim podeshavanjima

Ako uzimaš i3 onda dodaj još 2 000 i uzmi 3225 sa HD4000,velika je razlika. Ja ti preporučujem matičnu B75. Jer h61 je napravljena za sandy bridge tako da bi morao da update-uješ BIOS. Ja sam gigabyte b75 platio 5700din.

E hvala za info, sigurno cu uzeti B75. A kako ti se pokazala ploca? Je'l moze da podrzi 4GB DDR3 u jednom modulu? Nece ici nikakav OC isl vec normalna upotreba
Ova mi najvishe odgovara Asus P8B75-M LX, ako je valjana. U e**i-ju je 5.400 RSD sto mi je povoljno

ja imam tu plocu i na njoj 4+4 gb. ploca je sasvim ok .

E hvala za info, sigurno cu uzeti B75. A kako ti se pokazala ploca? Je'l moze da podrzi 4GB DDR3 u jednom modulu? Nece ici nikakav OC isl vec normalna upotreba
Ova mi najvishe odgovara Asus P8B75-M LX, ako je valjana. U e**i-ju je 5.400 RSD sto mi je povoljno

Radi savrseno. Ja sam je bas u toj prodavnici i kupio pre par meseci, stavio i5 3570k, i ne zaboravi da fleshujes najnoviji BIOS odavde:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8B75-M_LX/P8B75-M-LX-ASUS-1201.zip

Taj bios ti je izasao pre nedelju dana, trebace ti.

Ploca je savrsena za te pare, sve zivo i mrtvo podrzava, cak imas i PCI slot za neku dodatnu karticu. USB3.0, PCI-E 3.0, SATA 3, apsolutno sve ima i sve savrseno funcionise!

Radi savrseno. Ja sam je bas u toj prodavnici i kupio pre par meseci, stavio i5 3570k, i ne zaboravi da fleshujes najnoviji BIOS odavde:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8B75-M_LX/P8B75-M-LX-ASUS-1201.zip

Taj bios ti je izasao pre nedelju dana, trebace ti.

Ploca je savrsena za te pare, sve zivo i mrtvo podrzava, cak imas i PCI slot za neku dodatnu karticu. USB3.0, PCI-E 3.0, SATA 3, apsolutno sve ima i sve savrseno funcionise!

Hvala za preporuku, ali nikada nisam update-ovao BIOS, a vidjao sam na forumu da su ljudi imali problema pri update-u isl.
A inace kako radi ploca bez update-a, tj sa fabrickim BIOS-om?
U cemu je kljucna razlika?

ja sam se zeznuo kod update-a biosa mnogo verzija je izaslo imao sam 0056 ili koju vec i updateovao sam na 0097 samo je krenuo light show na ploci sa led diodama i pistanje :-D pomislio sam da sam ubio plocu ali srecom ubacio sam na usb stariju verz Ubacio plocu na safe mod i iz safemoda povukao verziju 0086 :-D i nakon toga sve sam postepeno updateovao da ne bih imao problema :-D tako da pazi da ne napravis preveliki update :p

Hvala za preporuku, ali nikada nisam update-ovao BIOS, a vidjao sam na forumu da su ljudi imali problema pri update-u isl.
A inace kako radi ploca bez update-a, tj sa fabrickim BIOS-om?
U cemu je kljucna razlika?

Improve system stability.
1.Support Deep S4 hibernate function
2.Fixed Power On By RTC function failed.
3.Fixed F8 function is abnormal under fastboot
4.Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us
Fixed F8 function is abnormal under fastboot

Generalno, bolja stabilnost, podrzava vise procesora, bolji Sleep, bolji fastboot, bolje dize Windows 8. Generalno sve je bolje za Windows 8.

Pa onda mi je to manje-vise nepotrebno. Icice i3-3220 na njega, i windows 7. I neka normalna upotreba, office, surf, blazi gaming, filmovi isl. Tako da predpostavljam da mi nije nesto potreban update.
Al' hvala u svakom slucaju na informaciji.

Da vas i ja nesto priupitam:
Zanima me sta je bolje od ove tri varijante za jedan HTPC koji bi bio koriscen iskljucivo za Adobe CS6,Corel Draw,3ds max i slicne programcice.
Takodje ovo sto sad uzmem ne bih menjao na duzi vremenski period (3-4 godine)
Da li je bolje uzeti:
i5 3570k,i7 3770 ili i7 3770k
Ima li neke razlike osim u ceni?
I da li bih mogao da klokujem ove procesore na Asrock M77?

Zanima me sta je bolje od ove tri varijante za jedan HTPC koji bi bio koriscen iskljucivo za Adobe CS6,Corel Draw,3ds max i slicne programcice.
Da li je bolje uzeti:

Bio sam u slicnoj nedoumici izmedju 3770K i 3570K gde su mi neki ljudi ipak dosta pomogli i rekli u koliko se ne bavim 3D renderingom i5 je bolja kupovina jer u igrama nema te razlike. dakle eto isto ti kazem sto su i oni meni u 3D max u i7 3770k ce biti malo bolji zbog HT-a :)

Da li je bolje uzeti:

3570k, uštedi malo. To sve i5 rješava na pola gasa.

Koja je razlika u performansama između i5 U i M procesora za prenosne računare. Znam da su U namenjeni za ultrabukove i da troše manje struje, ali da li su osetno slabiji od M?

Da li je novi i3 Haswell Intel Core i3-4330, 3.5GHz Box procesor dovoljan za office i kucni racunar na kojem ce se ponekad odigrati neka od hit igrica od pre 2-3godine?
Obavezno bi bio uzet model koji ima noviju HD 4600 grafiku.
Razmisljali smo i o AMD Apu ali posto je prioritet brzina procesora i malo zagrevanje tj tih rad, nesto mi se cini da je i3 bolja kupovina za gorepomente uslove (TDP mu je 55w u odnosu na Amd 6800K koji je 100w)?

I vise od navedenog, imam bas taj 4330, koristim ga svakodnevno, nema greske sa njim.

AMD ima A10-5700 sa TDP-om od 65W, a mislim da je IGP jači od HD4600.

Amd igp uvek ce biti jaci a nikad dovoljan na kraju koliko god da si skroman.

Imaš A10-6700 za 90€, TDP mu je 65W, a grafika je osetno bolja od HD4600, možeš odigrati i dosta današnjih hit igrica.

Ma koji god da uzmes bice do jaja :D ja imam i5 i zadovoljan sam sa njim.. Neces pogresiti sa i5

Pa ***.. Svaka dobra star kosta.. Ja sam ovaj moj komp uzeo polovan za manje para,tako da svako nadje resenje za svoje muke :)

Razlika uopšte nije tolika po pitanju CPU-a da se može osetiti, kod grafike je već druga priča (u korist APU-a).

Nazad
Vrh Dno