Šta je novo?

Mobilni telefon Popravljati Huawei p40 pro ili uzeti nesto drugo?

Koji mobilni telefon kupiti

m1tsu

Poštovan
Učlanjen(a)
23.07.2020
Poena
85
Imam P40 pro kom je puko ekran na sredini gde tac radi, ali je slika deformisana i 70% ekrana ne moze da se vidi. Gotivim ove Huawei telefone i jako me vuce da zamenim ekran u Promobiju po ceni 38100 za ekran, telo i bateriju. Za 325€ bih dobio bukvalno nov telefon.

P40 pro me je dosta nervirao zbog bagovitih gugl servisa i gboxa koji dosta aplikacija nije mogao da instalira normalno. E sad koliko je to pametna ideja da ga popravljam ili da dignem ruke i odlucim se za nesto drugo?

Znaš i sam da nije lako naći telefon koji ima tako dobre kamere. Da ti nisu smetala Huawei-ban ograničenja, imalo bi smisla da popraviš P40 Pro po toj ceni, ovako niko ne može bolje od tebe da proceni da li ti se isplati popravka.

Od opcija sa najboljim kamerama i softverom - Pixel 8 Pro (oko 600e 12/128GB na KP), ili OnePlus 12 12/256GB za 700e. Ali ovo pod uslovom da se pomiriš da od neke korisne garancije verovatno nema ništa.
I Magic5 Pro bi bio ok opcija, ali sa KP, jer su cene preostalih primeraka u domaćim prodavnicama nerealno visoke.

Od novih telefona, koji su najbliži Huawei hardveru - Honor 200 Pro 12/512GB (64k din. najniža cena), ali ne očekuj da ima kameru baš na P40 nivou, mada nisu ni velike razlike.

Ostale opcije su znatno skuplje (npr. Magic6 Pro), a od jeftinijih se svode na razne Realme, Xiaomi, Motorole, precenjene A55 Samsunge itd. Dakle, ništa posebno dobro posle P40 Pro, posebno kada su kamere u pitanju, ali zato nude bolji softver, jer nisu pod sankcijama i nema budženja Gugl servisa.

Pored vrhunskih kamera i izrada im je vrhunska pa je to jos jedna stvar sto me vuce da naginjem na tu stranu... Koristio sam ga ja nekih godinu dana i uz te gugl mane, a verovatno bih mogao i da se pomirim i nastavim da koristim ali mi je delovalo da je 325€ mnogo. Medjtuim kad si pomenuo telefone koji su u rangu p40pro i koliko kostaju, mozda i nije losa ideja da se popravi. Em su mi svi pomenuti telefoni izvan budzeta, em nikad ne bih dao tolike pare za telefon.

Da li bi mozda imalo smisla preskociti popravku i uzeti P30 pro za 150 na KP sa zamenom baterije bi to bilo 180? Tu rade gugl servisi i kapiram da je nesto losiji od P40pro, ali verovatno jako blizu.

Edit: Da li i dalje postoje Huawei servisni dani poslednje nedelje u mesecu sa 20% popusta? Pokusavam da nadjem tu informaciju medjutim nema je nigde.

Poslednja izmena:
Dobar je P30 Pro i dalje, ali ipak je to star model, nisam siguran da se isplati za 180e uloženih, kada za 325e imaš nov Pixel 6 Pro. Ili Pixel 7 Pro za 450e, isto nov, na KP.
Ti Pixeli imaju čak i bolje kamere od P40 Pro, a i na većini ostalih polja su bolji, takođe su premijum izrade, i na kraju nude dosta bolji softver od Huawei-a (mada trenutno Pixel 6 serija ima određene probleme sa A15 ažuriranjem).

Poslednja izmena:
E sad koliko je to pametna ideja da ga popravljam ili da dignem ruke i odlucim se za nesto drugo?
Ti kako god da odlučiš tvoj je, u meni se sve protivi protiv ulaganja 325e u tako star telefon. Umesto toga isprati ga u penziju sa počastima, zaslužio je.

Dobar je P30 Pro i dalje, ali ipak je to star model, nisam siguran da se isplati za 180e uloženih, kada za 325e imaš nov Pixel 6 Pro. Ili Pixel 7 Pro za 450e, isto nov, na KP.
Ti Pixeli imaju čak i bolje kamere od P40 Pro, a i na većini ostalih polja su bolji, takođe su premijum izrade, i na kraju nude dosta bolji softver od Huawei-a (mada trenutno Pixel 6 serija ima određene probleme sa A15 ažuriranjem).
Da, piksele nisam nesto zagledao i razmatrao... Bacio sam par puta oko na temu ovde i komentare na mobilnom svetu gde su ih nesto izbegavali i pominjali losu optimizaciju ako se dobro secam.
Ti kako god da odlučiš tvoj je, u meni se sve protivi protiv ulaganja 325e u tako star telefon. Umesto toga isprati ga u penziju sa počastima, zaslužio je.
Razumljivo skroz, samo jedna stvar koju sam prevideo da pomenem je da bih voleo da spasem slike sa P40 pro gde nisam nasao drugu opciju. Developers mi je ugasen pa ne mogu da ga nakacim na monitor a sumnjam da bi u servisu imali neku drugu opciju i plasim se da mi ne pobrisu sve slike.

Samo jedna stvar koju sam prevideo da pomenem je da bih voleo da spasem slike sa P40 pro gde nisam nasao drugu opciju. Developers mi je ugasen pa ne mogu da ga nakacim na monitor a sumnjam da bi u servisu imali neku drugu opciju i plasim se da mi ne pobrisu sve slike.
Ako možeš da ga prikačiš na OTG pa mišem odradiš sve, onda ćeš moći da ga projektuješ. Što se tiče popravke, nisam za i baterija je možda dotrajala, što opet zahteva dodatni trošak pa onda je i ulaganje u ekran neisplativo.

Huawei P60 pro i nećeš se pokajati ako si već navikao na telefon, a ne igračke Pixeli, Samsung, Motorola itd. 😉
Sada ti rade sve Google apk na njemu uz MicroG koji menja GBox ako želiš sem Google Pay-a.
Po cemu su te marke sto si nabrojao igracke a Huawei telefon? Telefon je sve preko cega mozes da razgovaras tako da ne razumem tvoj komentar.

Ništa onda neka pazari Simens A35 moja preporuka jer ja razumem tvoj komentar. 😉
Komentar sadrži "smajlića" na kraju rečenice, pa samim tim sugeriše da je napisan iz zezanja jer će uvek da se javi neko ko brani Samsung, Iphone, Huawei, Motorolu....
E sada ozbiljno. Dovoljno je da uzmeš u jednu ruku Huawei ili Honor višu klasu telefona i jedan Pixel, Motorolu, Samsung iz iste klase i shvatiš u ćemu je razlika.
Ali ukusi su različiti i o njima ne treba diskutovati, a sa druge strane što je velika većina navikla na Google servise bez kojih apsolutno može da se živi.

Ništa onda neka pazari Simens A35 moja preporuka jer ja razumem tvoj komentar. 😉
Komentar sadrži "smajlića" na kraju rečenice, pa samim tim sugeriše da je napisan iz zezanja jer će uvek da se javi neko ko brani Samsung, Iphone, Huawei, Motorolu....
E sada ozbiljno. Dovoljno je da uzmeš u jednu ruku Huawei ili Honor višu klasu telefona i jedan Pixel, Motorolu, Samsung iz iste klase i shvatiš u ćemu je razlika.
Ali ukusi su različiti i o njima ne treba diskutovati, a sa druge strane što je velika većina navikla na Google servise bez kojih apsolutno može da se živi.
Kakva je razlika izmedju Samsunga i Pixela ili Honora i Huaweija u istom cenovnom rangu?

Imam P40 pro kom je puko ekran na sredini gde tac radi, ali je slika deformisana i 70% ekrana ne moze da se vidi. Gotivim ove Huawei telefone i jako me vuce da zamenim ekran u Promobiju po ceni 38100 za ekran, telo i bateriju. Za 325€ bih dobio bukvalno nov telefon.

P40 pro me je dosta nervirao zbog bagovitih gugl servisa i gboxa koji dosta aplikacija nije mogao da instalira normalno. E sad koliko je to pametna ideja da ga popravljam ili da dignem ruke i odlucim se za nesto drugo?
Дати 325е за поправку телефона старог 4 године, и још има трзавица са Гугл сервисима је ван памети...

Huawei P60 pro i nećeš se pokajati ako si već navikao na telefon, a ne igračke Pixeli, Samsung, Motorola itd. 😉
Sada ti rade sve Google apk na njemu uz MicroG koji menja GBox ako želiš sem Google Pay-a.
ako imas jedan za 350€ slobodno ga prosledi :)
Ako možeš da ga prikačiš na OTG pa mišem odradiš sve, onda ćeš moći da ga projektuješ. Što se tiče popravke, nisam za i baterija je možda dotrajala, što opet zahteva dodatni trošak pa onda je i ulaganje u ekran neisplativo.
bateriju menjaju o istom trosku mada nije da je 100€. 325€ je za bateriju (35€) + ekran i telo sa lajsnama (290€).

Ne radi mi OTG jer iz nekog razloga nece da projektuje sliku na monitor. Monitor se aktivira medjutim zacrni se i nista se ne menja sta god da uradim. Probah sada da ga nakacim sa OTG na motorolu g54 i da mi opciju transfer files, medjutim P40pro ne mogu da nadjem nigde u opcijama ni u "files" kako bih prebacio sta mi treba. Da nemas ideju sta bih sledece mogao da probam?
Дати 325е за поправку телефона старог 4 године, и још има трзавица са Гугл сервисима је ван памети...
Imam mate 20 pro koji sam kupio 2018 koji i dan danas radi dosta dobro. Da mi nije ispao i puko ekran verovatno bih ga i dan danas koristio, medjutim pored ekrana, otislo mu je dugme za power i ulaz za punjac pa nema brzog punjenja, inace bih ga i dalje koristio. Da nema trzavica sa gugl servisima verovatno bih ga bez razmisljanja popravio, ovako sam sve blize tvom komentaru.
Bolje kupi zamenski ekran na AI za pedesetak evra, jeste nizeg kvaliteta ali zavrsice posao ako si se vezao za telefon :)
Razmisljao sam i o tome medjutim razmisljam ~75€ ekran + 28€ pdv i carina plus ruke ispadne mozda 130€ sto mi deluje puno za LCD, al kapiram da moze da posluzi za ovaj drugi razlog koji si naveo :)

Upravo sam i ja hteo da predložim isto da poručiš LCD+frame, pošto tako bi mogao da namestiš ako imaš neko predznanje, ali ukoliko bi deo menjao neko drugi, onda traži preko KP, ima servisa koji oglašavaju delove i ne uzimaju mnogo za ruke. Naravno, u slučaju samostalnog nameštanja ekrana, preporučio bih da nabaviš i rezervne poklopce i samolepljive trake, pošto ima određenih modela gde se prilikom rastavljanja unište bilo delimično ili skroz.

Upravo sam i ja hteo da predložim isto da poručiš LCD+frame, pošto tako bi mogao da namestiš ako imaš neko predznanje, ali ukoliko bi deo menjao neko drugi, onda traži preko KP, ima servisa koji oglašavaju delove i ne uzimaju mnogo za ruke. Naravno, u slučaju samostalnog nameštanja ekrana, preporučio bih da nabaviš i rezervne poklopce i samolepljive trake, pošto ima određenih modela gde se prilikom rastavljanja unište bilo delimično ili skroz.
Zvao sam servis koji mi je rekao da se trenutno ne isplati popravljati. Original je 40k (skuplje nego u promobiju), a rekose mi da su LCD jako loseg kvaliteta i da ih ne ugradjuju jer se stvaraju neki baloni koje ne mogu da ispeglaju (sta god to znacilo). Tako da opcija popravljanja p40p otpada.

Inace da pomognem drugima ako se budu nasli u slicnoj situaciji da im gekne ekran.

Pratio sam ove korake i uspeo da pristupim telefonu. Sad pokusavam da provalim kako da prebacim/bakapujem na komp.

• Like
Reagovanja: uji
Zvao sam servis, a rekose mi da su LCD jako loseg kvaliteta i da ih ne ugradjuju jer se stvaraju neki baloni koje ne mogu da ispeglaju (sta god to znacilo). Tako da opcija popravljanja p40p otpada.
To znači da se staklo od LCD-a odvaja na toploti, te stvaraju baloni od lošeg lepljenja OCA lepka koji nije baš jeftin i njima je to dodatni nepredviđeni trošak, tako da se zato i odriču eventualne odgovornosti. Naravno, zamenski delovi su podložniji oštećenjima pa ni originali u zvaničnim servisima ponekad nisu u klasi fabričkog (konkretno, novi ekran na Redmi Note 11 zamenjen u garanciji mi je sa neprimetno debljim bezelom) stoga ne nadaj se čudima. S druge strane, dobro je da postoji način za spašavanje podataka u ovakvim situacijama.

Kad si vec pomenuo, da li se isplati uzimati nov Pixel 6 pro u ovom trenutku imajuci u vidu problem sa A15? Ima ga u jednoj od prodavnica u balkanskoj za 360€ pretpostavljam sa 12m garancijom. Nista mi ne znaci 30€ razlike na KP ako ne moze da se ostvari garancija.

Da li se isplati razmatrati P60pro u poredjenju sa pixel 6/7 pro? Vidim da P60 pro ima na KP za ~400€

Poslednja izmena:
To moraš sam da proceniš, zbog cimanja oko gugl servisa itd.

Računaj i na to da najjeftiniji primerci (na KP) nekog modela obično nisu novi, i da imaju manja ili veća oštećenja, ili skrivene mane. Poslednji put kada sam gledao cene novih P60 Pro, koštali su znatno preko te cifre.
A za 400-500 evra bih pre kupio nov P7 Pro nego bilo koji Huawei ili Honor.

Da, razmatrao sam polovne Huawei 60 pro..

A reci mi, kakva je baterija na Pixel 6/7 pro? Citam komentare na MS i generalno se zale na bateriju koja mi je donekle bitna.

Prelistaj P6 Pro/P7 Pro teme, pisalo se dosta o trajanju baterije. Ali svakako ne očekuj čuda, čipset/modem su dobro poznata mana Pixela, ali daleko od toga da su neupotrebljivi.

Veoma teško je naći telefon do 400e, koji ima kamere otprilike istog kvaliteta (ili bolje) od P40 Pro, a istovremeno i sve ostalo na visokom nivou, premijum izradu i na kraju odličnu autonomiju.
Najbliži toj kombinaciji bi bio OnePlus 12, ali on košta najmanje 650 evra (12/256GB verzija). Brutalan telefon za te pare svakako, i bolji od svakog Pixela jer ima dosta bolji čipset, modem i primetno duže trajanje baterije.

Nazad
Vrh Dno