Šta je novo?

POPCORN A110 napokon u Srbiji

Ne kapiram bash fazon, mislish zato shto mogu da kupim sve iz inostranstva ? Pa mozesh i ti :) ali ovo je preskupo ako radi skoro isti posao kao duplo jeftiniji playeri, za te pare ochekujem i DVB-S HD ;)

Poslednja izmena:
Ne kapiram bash fazon, mislish zato shto mogu da kupim sve iz inostranstva ? Pa mozesh i ti :) ali ovo je preskupo ako radi skoro isti posao kao duplo jeftiniji playeri, za te pare ochekujem i DVB-S HD ;)
Pa ja sam ga vec porucio jos proslog meseca,ali i dalje sam ubedjen da popcorn ima mnogo bolju i revnosniju podrsku nego xtremer i mislim da je mnogo ozbiljnija prica.
Kod kuce trenutno imam 4 NMT playera i moj zakljucak je da je Popcorn za sada najbolji sa cenom,kvalitetom i podrskom.Pogotovo sto ima cela scena koja pravi najrazlicitije programa za njega(naravno kasnije se pojavi i za druge ali za njega je prvo).U proseku na dva nova firmwarea popcorna drugi proizvodjaci ubace mozda jedan.
Ne razumem u cemu je problem sa cenom ako isti uredjaj u nasem okruzenju kosta 230e,a ovde 250e.Ja sam jedan od onih tipova koji misle da neciju pamet,vreme i trud treba platiti:wall:,a ovo je jedna sprava koja to zasigurno zasluzuje.Mozda to smesno zvuci ali tako je!

Pozdrav

popcorn je vec duze na trzistu a prakticno nismo ni videli sta od Xtreamera mozemo da ocekujemo.

ono sto je sigurno jeste da je Xtreamer izuzetnog potencijala, open source, i da je tek pre mesec i nesto zapoceo svoju pricu. da ne govorim da i vise nego duplo manje kosta.

THE SERB, kad vec imas iskustva a i porucio si Xtreamer imaces priliku da ga testiras i uporedis sa popcorn-om. mogu blanko da kazem da Xtreamer nece ni pocemu ozbiljnom zaostajati za popcorn-om, a u mesecima koji dolaze i kad code bude dostupan imacemo izuzetne mod-ove samog uredjaja.

Pa ja sam ga vec porucio jos proslog meseca,ali i dalje sam ubedjen da popcorn ima mnogo bolju i revnosniju podrsku nego xtremer i mislim da je mnogo ozbiljnija prica.
Kod kuce trenutno imam 4 NMT playera i moj zakljucak je da je Popcorn za sada najbolji sa cenom,kvalitetom i podrskom.Pogotovo sto ima cela scena koja pravi najrazlicitije programa za njega(naravno kasnije se pojavi i za druge ali za njega je prvo).U proseku na dva nova firmwarea popcorna drugi proizvodjaci ubace mozda jedan.
Ne razumem u cemu je problem sa cenom ako isti uredjaj u nasem okruzenju kosta 230e,a ovde 250e.Ja sam jedan od onih tipova koji misle da neciju pamet,vreme i trud treba platiti:wall:,a ovo je jedna sprava koja to zasigurno zasluzuje.Mozda to smesno zvuci ali tako je!

Pozdrav

Ja ne razumem shta se od playera neshto ochekuje specijalno pa da je popcorn bolji od drugih ?
Velika razlika je recimo ako uredjaj nema 5.1 dekoder kao wdtv, ali xtreamer ima sve bitno shto ima i popcorn, pushta sve formate zbog chega prvenstveno i postoji, ima HDD, USB i Wifi, tako da nikako ne vidim opravdanje u tolikoj razlici u ceni :) Ako popcorn ima bolju podrshku shto se tiche softvera, opet ne vidim kako je to prednost, pa standardi na trzishtu codeca se ne menjaju jednom nedeljno, kada h.264/x.264 bude u manjini za 5 godina ako i tada, lako cu uzeti novu verziju xtreamera pa ce me opet ispasti jeftinije od popcorna koji ce tada dobiti update, a ne vidim razlog da ga xtreamer ne dobije :)

Ti poshto imash 4 komada, to vec izlazi van okvira korisnika uredjaja, i prelazi u kolekcionara ili tematskog gadget freaka ;)

Poslednja izmena:
Ja ne razumem shta se od playera neshto ochekuje specijalno pa da je popcorn bolji od drugih ?
Velika razlika je recimo ako uredjaj nema 5.1 dekoder kao wdtv, ali xtreamer ima sve bitno shto ima i popcorn, pushta sve formate zbog chega prvenstveno i postoji, ima HDD, USB i Wifi, tako da nikako ne vidim opravdanje u tolikoj razlici u ceni :) Ako popcorn ima bolju podrshku shto se tiche softvera, opet ne vidim kako je to prednost, pa standardi na trzishtu codeca se ne menjaju jednom nedeljno, kada h.264/x.264 bude u manjini za 5 godina ako i tada, lako cu uzeti novu verziju xtreamera pa ce me opet ispasti jeftinije od popcorna koji ce tada dobiti update, a ne vidim razlog da ga xtreamer ne dobije :)

Ti poshto imash 4 komada, to vec izlazi van okvira korisnika uredjaja, i prelazi u kolekcionara ili tematskog gadget freaka ;)

E vidis tu nisi u pravu nisam freak vec glavni uvoznik NMT-ova za nase trziste :d

Salim se naravno!

Pozdrav

danas sam ubacio novi firmver, trajalo je oko 5 min. moram reći da sam prezadovoljan koliko brže radi celokupan sistem. primetio sam i znatno poboljšanje slike, i do sada mi je bila super ali kad sam gledao HD serije npr. stargate atlantis 720p mogao sam da primetim dosta pixelizacije u određenim scenama. sad izgleda kao da je ripovano sa blu-ray-a. boje su puno bolje. stvarno sam se iznenadio jer sam mislio da ne može bolje izgledati pošto je bilo skoro savršeno. primetio sam takođe i poboljšanje kod upscale-a

Jel ima neko problem da odjednom kokica netje da pusti *.mkv (koji je do tad pustala), i ondak mora hard reset :smash: ?

Extra ovaj popcorn... jos kad bi bila News aplikacija za njega :)

Po defaultu zadnjih god dana u svakom firmware-u ima nzbget ili u CSI-ima ;) e sad , ako ne odustanes posle pola sata akanja sa istim .... onda si na konju :p kad je tek izasao probao i smorio se u sekundi, ali koliko vidim sad ima i scheduler, unpacker , etc etc .... mozda je uznapredovao :p

Jel ima neko problem da odjednom kokica netje da pusti *.mkv (koji je do tad pustala), i ondak mora hard reset :smash: ?

posle jedno 200-tinjak mkv fajlova moram ti reći da mi se nije desilo. naravno puštao sam neke fajlove više puta.

još jedan dodatak za novi firmver, kad moraš nešto da prekineš sa gledanjem i stisneš stop i totalno ga ugasiš, ponovo kad upališ da gledaš isti fajl on će ga pustiti od tamo gde si prekinuo. sa prethodnim firmverom čak ni upaljen nije mogao to. npr. gledam seriju i neko mi pozvoni na vrata i umesto pauze stisnem stop(zamerka na daljinac). onda treba tražiti od početka, e sad su to popravili.

http://www.itsvet.com/tekst/popcorn-hour-a-110/2793/

a evo i dokaza da su svi ti testovi samo plaćena reklama, citiram: "Možda i najbitnija stvar vezana za ovaj uređaj je cena, koja je osetno niža od većine sličnih uređaja na tržištu, što će ga bez ikakve dileme učiniti pravim hitom kod nas." (znači da je WDtv od 100e ustvari skuplji od popcorna za 260e, hmmm. a koliko sam ja primetio to je jedini uređaj koji mu je sličan)
kad će kod nas da se pojavi neki sajt(osim bencha) ili časopis u kojem neće hvaliti do iznemoglosti svaki hardver koji dobiju od uvoznika?

sad da ne ispadne da imam nešto protiv uređaja, popcorn jeste fenomenalan. malo je preskup ali bitno je da je u nemačkoj možda 20e jeftiniji, a to znači da smo dobro prošli sa cenom. mogao je lako koštati i 500e ko onaj Netgear, kome je inače cena 230e u EU. ali ti naši nazovi "IT novinari" su stvarno ....

Poslednja izmena:
Mislim svi znamo da si Pr Menadzer uvoznika Popcorna za Srbiju!
Ja ne znam sto si ti uopste kupio taj uredjaj kada toliko osipas drvlje i kamenje po istom,cemu tolika halabuka dal je ovde skuplji Popcorn ili nije ako je skup nisi trebao da ga kupis!Realno gledano sada bih ja kao vlasnik Popa treba da idem okolo i da pricam kakao Popcorn vrh uredjaj a Wd shit.

Pozdrav!

Extra ovaj popcorn... jos kad bi bila News aplikacija za njega :)
Pa ima usenet client u softveru :)

Nego moja glavna zamerka je slab protok u LAN-u. Transfer se kreće od 3 do 4 MB/s.

Još jedna stvar... da li je neko uspeo da ga natera da u svakoj situaciji pusti titlove sa našim slovima i prikaže č i ć kako treba?

Mislim svi znamo da si Pr Menadzer uvoznika Popcorna za Srbiju!
Ja ne znam sto si ti uopste kupio taj uredjaj kada toliko osipas drvlje i kamenje po istom,cemu tolika halabuka dal je ovde skuplji Popcorn ili nije ako je skup nisi trebao da ga kupis!Realno gledano sada bih ja kao vlasnik Popa treba da idem okolo i da pricam kakao Popcorn vrh uredjaj a Wd shit.

Pozdrav!

ja ništa loše nisam rekao protiv uređaja, već protiv tih likova što pišu na ITsvetu. ajd reci jel popcorn ima osetno nižu cenu od WDtv-a? jedini uređaj koji mu je sličan a košta 150e manje. Ja ga nisam uzeo jer nisam hteo da bacam pare na neke nabudžene zvučnike kad mi slika bitnija od zvuka. običan stereo mi je i previše.

trebali su lepo da napišu "plaćen oglas" u nekom uglu stranice, kao što to rade u PCchip-u ili BUG-u. Naprave stranicu koja izgleda kao test uređaja, napišu sve najbolje, kako ima nenormalno nisku cenu, i onda za kraj lepo stave _ ovo je plaćen oglas. bar su fer.

a tebi su očigledno svi koji imaju pozitivan komentar o nečemu zaposleni u toj firmi koja to nešto prodaje. da sam rekao da mi ADSL povremeno radi na 125 u down-u (što i jeste slučaj) ti bi rekao da radim u telekomu, iako mi je net kod sezama.

kad će više taj xtreamer, bem li mu...:D da i po njemu pljujem:)

Pa ima usenet client u softveru :)

Nego moja glavna zamerka je slab protok u LAN-u. Transfer se kreće od 3 do 4 MB/s.

Još jedna stvar... da li je neko uspeo da ga natera da u svakoj situaciji pusti titlove sa našim slovima i prikaže č i ć kako treba?

PA svi titlovi rade sa nasim kodnim rasporedom,ali moras da prebacis na poljski u opcijama titlova u samom setup meniju.
Sto se tice protoka ja sam uspeo da poteram preko mreze Full HD 1080p video materijal sa racunara koji se nalazi oko 100m dalje preko mreze bez bilo kakvih problema,tako da bi trebao da malo procackas tu mrezu koju imas.

Pozdrav

Tnx za Poljski, prestpostavio sam da postoji neko takvo rešenje :)
Ma brzina mreže jeste dovoljna za skoro svaki HD materijal (seckao je samo jedan test film sa bitrate-om od 25Mbit/s), ali je opet više nego duplo manja od klasičnih 100Mbit, što je vrlo primetno kada se kopiraju velike količine podataka na interni disk.

Hello Valued Customer,

We are pleased to inform you that we will be launching C-200 for public
order on 27th August 2009 (12:00am PST).
Please visit http://www.popcornhour.com on 27th August 2009 (12:00am PST)
onwards to begin the ordering process.
Your credit card will only be charged when the product is available and
ready for shipping.
We estimate that the upcoming batch will be available around 3rd of
September 2009.
Depending on which batch your order falls into, your credit card will be
charged accordingly.

Any shipment status update will be announced in our forum thread
http://www.networkedmediatank.com/forumdisplay.php?fid=68

Please note that Google Checkout will perform an "Auth" operation on your
credit card when you place the order.
Google will hold the sum listed solely to confirm that your credit card is
valid.
Popcorn Hour will not have made any charges to your credit card yet at
this point.

Thank you for your support,
The Popcorn Hour Sales Team

eh ko jednom navikne na xbmc, ne padaju mu na pamet nikakvi kokicari :)

Bash tako.

Popcorn sam nabavio josh pre godinu dana i prodat je nakon nedelju dana. Jednostavno to nije xbmc :)

Evo ga i novi "igrac"

http://www.brite-view.com/cinematube.php

bv5005_specification.jpg

Vrh Dno