Šta je novo?

Ponašanje moderatora

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
javilo mi se par članova preko privatne poruke da i oni smatraju da ih je moderator oštetio dodelom poena za koje nije bilo potrebe i sada sam dobio predlog da se obratimo Peci
Zasto se tebi javljaju a ne nama?
Kada kazem nama mislim na [email protected] koji vide samo admini i Peca.
I manite coveka sa glupostima, ima on mnogo bitnija posla od "smatram da sam nepravedno kaznjen" poruka sa foruma.
Nego nesto vracao film unazad dok sam prao auto i debagovao masinu za pranje - zar se nisi ti takodje nekada bunio i za moje, kao i za Jericho moderisanje?

Da su blagi videlo se na temi za EP, mada sam i ja kasnije manje ulazio, pa ne znam sta se toliko desava, jedino sam primetio da su moderatori upozorili nekoliko puta. Mogu samo da zamislim kako ce biti za neki dan pocnu OI.

forum.benchmark.rs

Modus operandi Benchmark forum administracije - FAQ

Zbog ucestalih PM, mailova, postova, komentara, optuzbi i kleveta clanova, gde je postalo stvarno zamorno citati i odgovarati na iste te su uglavnom u zadnje vreme ignorisani, izvolite FAQ kako tretiramo odredjene situacije. Iako je vecina situacija lepo opisana u Pravilima, primorani smo na...
forum.benchmark.rs
forum.benchmark.rs
Da, ovde je sve navedeno.

Sve ovo ne bi bilo napisano da je Duke ranije otišao da pere auto. 😁

Malo ti je promašena analogija, nije ovo nivoa "ulica, fakultet, prodavnica".

Pre je slično situaciji kad dođeš ko nekoga na žurku i onda zahtevaš da muzika promeni, jer tebi ne odgovara.
I onda domaćin treba da bude zahvalan jer nisi uzeo da lomiš stvari, već samo eto, kulturno sediš i mračiš i dobacuješ iz ćoška.
Pa neće da bude.
Forum nije vlasnik,moderator,admin itd ...forum su članovi.

Da su blagi videlo se na temi za EP, mada sam i ja kasnije manje ulazio, pa ne znam sta se toliko desava, jedino sam primetio da su moderatori upozorili nekoliko puta. Mogu samo da zamislim kako ce biti za neki dan pocnu OI.
Kako za koga. Meni su zalepili momentalno disciplinsku meru zbog nepristojnog izražavanja u toj temi, bez ikakvog upozorenja.
Da li je trebalo ili nije u to neću da ulazim i da raspravljam kao što nisam ni za kaznu "zbog politike". Primenili su kriterijume koje imaju i rasprava preko ekrana je gubljenje vremena i živaca.

Ono što mi jeste zasmetalo jeste taj "discourage" ili obeshrabrivanje kako ga nazivate koji sam dobio akumulacijom gore pomenute dve kazne. Usporavanje nije bilo toliko osetno u pogledu otvaranja strana ili pisanja i objavljivanja poruka. Ali pregled obaveštenja i privatnih poruka je postao gotovo nemoguć. I tako vidim da sam dobio neku kaznu ali ne mogu da otvorim poruku da vidim šta piše ili mi izbaci blanko stranu.
Na kraju sam posle tuce i više pokušaja jedva video šta piše:
Poruka_1.jpg
Dao sam komentar na ponašanje igrača (ne samo na stajling već i ponašanje van terena) i taj post i naredna dva su obrisana, pored sankcija. Sa tim nemam problem.

Problem je u sprovođenju pravila ponašanja koje ste objavili. Ako već stoji u "Zlatnim pravilima" o vulgarizmima, skraćenicama i sinonimima u vidu povrća onda bi sankcije trebalo sprovesti bez izuzetka. Jer ako neko vidi da takve poruke opstaju, može da pomisli da je takvo ponašanje dozvoljeno bar u nekoj meri.
I da, jasno mi je da neke poruke znaju da promaknu kao u toj temi za EP i da ne može sve da se isprati.
Ali ako ste već utrošili toliko vremena na pisanje tih pravila, molim vas vodite računa da dok ih sprovodite i vi ih se pridržavate (LINK, strana 63).
Poruka_2.jpg

Hvala @nickname za ukidanje zabrane pisanja na ovoj temi.
Takođe bih zamolio moderatora koji mi je izbrisao sve tri poruke na ovoj temi da ih izlista i objasni mi razloge brisanja poruka i zabrane pisanja na temi, obzirom da nisam nikoga vređao niti bio nepristojan i ne vidim razlog za sankcije. Hvala.

Poslednja izmena:
Zdravo drugari.
Evo ispratih ovu temu čisto malo da vidim kako proradi taština kod pojedinih.
Da podelim moje skromno mišljenje koje verovatno neće zanimati ove "glavešine" koji bi da sprovode pravila, ali da se istih ne pridržavaju i sprovode dvostruke aršine kada su oni u pitanju.
@PJ je najnormalniji od celog osoblja na ovom forumu. Ugledajte se malo na kolegu iz osoblja, možda Vam se ljudi ne bi javljali non stop sa nekim kritikama pa čak i pokretali posebne teme.
Odličan je forum, razumem da je privatan i da se Vi vodite tom "politikom" ako Vam se ne svidja nemojte da dolazite (krajnje detinjasto), ali 'de malo popustite ne mora Vaša da bude zadnja uvek u svemu. Počinjete da se ponašate kao da je forum u Severnoj Koreji. 😉
Ovo je dobronamerna sugestija, Vi je shvatite kako' oćete.

Zdravo drugari.
Evo ispratih ovu temu čisto malo da vidim kako proradi taština kod pojedinih.
Da podelim moje skromno mišljenje koje verovatno neće zanimati ove "glavešine" koji bi da sprovode pravila, ali da se istih ne pridržavaju i sprovode dvostruke aršine kada su oni u pitanju.
@PJ je najnormalniji od celog osoblja na ovom forumu. Ugledajte se malo na kolegu iz osoblja, možda Vam se ljudi ne bi javljali non stop sa nekim kritikama pa čak i pokretali posebne teme.
Odličan je forum, razumem da je privatan i da se Vi vodite tom "politikom" ako Vam se ne svidja nemojte da dolazite (krajnje detinjasto), ali 'de malo popustite ne mora Vaša da bude zadnja uvek u svemu. Počinjete da se ponašate kao da je forum u Severnoj Koreji. 😉
Ovo je dobronamerna sugestija, Vi je shvatite kako' oćete.
Nemamo mi problem sa konstruktivnim kritikama i ukazivanjem na propuste, već sa neosnovanim optužbama na kojima se zasniva solidan deo ove teme, a o izigravanju uvređene mlade da ne pričam.
Severnoj Koreji? Dakle svi bi Švajcarsku, ali ako može da se zakoni ne sprovode ili da se sprovode kad nekome samo odgovara. Teško da će to moći ovde tako.

Kako za koga. Meni su zalepili momentalno disciplinsku meru zbog nepristojnog izražavanja u toj temi, bez ikakvog upozorenja.
Da li je trebalo ili nije u to neću da ulazim i da raspravljam kao što nisam ni za kaznu "zbog politike". Primenili su kriterijume koje imaju i rasprava preko ekrana je gubljenje vremena i živaca.

Ono što mi jeste zasmetalo jeste taj "discourage" ili obeshrabrivanje kako ga nazivate koji sam dobio akumulacijom gore pomenute dve kazne. Usporavanje nije bilo toliko osetno u pogledu otvaranja strana ili pisanja i objavljivanja poruka. Ali pregled obaveštenja i privatnih poruka je postao gotovo nemoguć. I tako vidim da sam dobio neku kaznu ali ne mogu da otvorim poruku da vidim šta piše ili mi izbaci blanko stranu.
Na kraju sam posle tuce i više pokušaja jedva video šta piše:
Pogledajte prilog 451440
Dao sam komentar na ponašanje igrača (ne samo na stajling već i ponašanje van terena) i taj post i naredna dva su obrisana, pored sankcija. Sa tim nemam problem.

Problem je u sprovođenju pravila ponašanja koje ste objavili. Ako već stoji u "Zlatnim pravilima" o vulgarizmima, skraćenicama i sinonimima u vidu povrća onda bi sankcije trebalo sprovesti bez izuzetka. Jer ako neko vidi da takve poruke opstaju, može da pomisli da je takvo ponašanje dozvoljeno bar u nekoj meri.
I da, jasno mi je da neke poruke znaju da promaknu kao u toj temi za EP i da ne može sve da se isprati.
Ali ako ste već utrošili toliko vremena na pisanje tih pravila, molim vas vodite računa da dok ih sprovodite i vi ih se pridržavate (LINK, strana 63).
Pogledajte prilog 451441
Dakle, ti si u temi koja ima 101 stranu i preko 5000 poruka iskopao jednu u kojoj sam se ja izrazio kako sam se izrazio, i time zaključio da mi ne radimo svoj posao tj. da smo selektivni u istom? To daje traženju igle u plastu sena kompletno drugačiji značaj.

Uostalom, ako ti je to toliko zasmetalo i smatraš da je protiv pravila foruma, mogao si da prijaviš poruku (a znam da nisi) i time da doprineseš forumu. Ne bi bilo ni prvi ni poslednji put da moderatori brišu moje poruke.

Dao sam predlog u nekoj od ranijih poruka da se otvori posebna tema u kojoj će moći da se diskutuje o moderatorima jer mnogi smatraju da su nepravedno sankcionisani, a ja smatram da neki moderatori i administratori koriste neprimeren rečnik za forum.

Nakon što sam pokrenuo temu, javilo mi se par članova preko privatne poruke da i oni smatraju da ih je moderator oštetio dodelom poena za koje nije bilo potrebe i sada sam dobio predlog da se obratimo Peci ali mislim da od toga nema ništa jer je upravo @DukeLander objasnio kako stoje stvari.
Peca nema nikakve veze sa forumom, ultimativno sve odluke, čestitke i pozdravi završavaju kod mene. Stoga ostavite čoveka na miru da se bavi stvarima koje voli da radi :)

Poslednja izmena:
Nije normalno jer je Srbija drzava svih njenih gradjana a ovaj forum je privatno vlasnistvo.
Zamaraš sa tim "privatno vlasništvo". Ne ulazimo mi (članovi foruma) u kuću moderatora, administratora, vlasnika foruma pa da se pozivaš na privatno vlasništvo već je lepo @Djolekg objasnio:
Forum nije vlasnik,moderator,admin itd ...forum su članovi.

Zasto se tebi javljaju a ne nama?
Kada kazem nama mislim na [email protected]
Već se ponavljamo po ko zna koji put: zbog strogoće pojedinih moderatora/administratora. Ne znaju na koga će da nalete ako pošalju Email redakciji. Kada vam se obrate, možda će im biti dozvoljeno ponovno pisanje u određenoj temi, možda ćete im obrisati poene a možda će naići na nekoga ko će da kaže "Vidi ga, on se pravi da ne zna gde je pogrešio, pa sada ću da mu dam još poena" (a možda i ban, u zavisnosti od raspoloženja moderatora). Zato sam i napisao da se malo popusti ali vi ste odbili i mislim da nema šta da se dalje objašnjava.
Nego nesto vracao film unazad dok sam prao auto i debagovao masinu za pranje - zar se nisi ti takodje nekada bunio i za moje, kao i za Jericho moderisanje?
Ne sećam se, možda da a možda i ne, ali kada se bunim to radim zato što smatram da se ne postupa u skladu sa pravilima (ma ko god da je od članova ili administracije u pitanju).

U redu dosta je bilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno