Šta je novo?

Pomozimo našem članu u nevolji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
575
Sasvim slučajno sam saznao da je majka našeg člana @Djilkosh_Ns obolela od raka i da joj je potrebna pomoć u vidu kupovine leka "Vidatox" koji usporava metastazu i koji se može kupiti trenutno samo na Kubi i u Tirani u Albaniji.

Molim sve ljude dobre volje koji mogu da mu pomognu u vidu novčane pomoći ili ako nekog znaju ko ide u Tiranu da mu kupi taj lek (dečko je već pozajmio potreban novac za prvu turu leka koji košta 145 evra). On bi dao recept, nalaz lekara i pare, za taj lek, a mi ako smo ljudi, da bar skupimo neku sumu, ko koliko može da odvoji jer nema boljeg osećanja od saznanja da smo pomogli ljudima u nevolji, verujte mi koliko god da skupimo njemu će to dosta značiti, samo da napomenem da i on nije baš najzdraviji (pre godinu i po dana mu je puklo slepo crevo, a on to nije znao jer nije imao nikakve bolove u početku, tek kasnije su bolovi počeli i jedva je preživeo operaciju), tako da i dan danas ima posledice.

Izvinjavam se ako ovu molbu nisam baš najbolje sročio, ali kad ovako nešto čujem onda se sav izgubim i ne znam prosto kako i šta da napišem više...

Kako mozemo da uplatimo?

raspitacu se ja u ponedeljak sa nasim klijentima, ima ih koji rade sa odredjenim firmama u Albaniji pa idu tamo cesto, ako moze neki kontakt telefon ili nesto slicno kako bih mogao da ih spojim.

Jel imas broj racuna na koji da se uplati? Na zalost ne znam nikoga ko putuje za Tiranu :-(

Ja iskreno ne znam sta da kazem... Nisam znao da je otvorena tema, mislim ne znam, nekako se cudno i osecam i sve i nisam navikao ni da molim ni da trazim bilo sta, tako sam odgajan, kad se nema, nema se, kad se ima trosi se koliko se moze trositi... Ja mogu samo da kazem VELIKO HVALA svima...

***, sve zive moguce koje poznajem, sam pitao i zbog situacije nase zemlje i Albanije, ljudi pri samoj pomisli imaju gadjenje na taj narod...

Poslao sam nekima radi reda pm na forumu cisto eto tako, mozda znaju i eto @marinko98 zna mozda neke ljude... Sa @j sasa clanom sam isto pricao, on je ce videti sta moze da odradi... Mislim eto pozajmio sam ja pare, nekako sam se snasao za tu jednu bocicu, da uzmem, ali problem mi je put, jer treba oko 100 eura da dam jos onda svaki put za tu bocicu, zato gledam na primer ko radi nesto sa Albancima ili putuje tamo vamo, da posto je njemu to usput da ne moram da dajem za put, jer dodam jos 45 eura i to je onda jos jedna bocica...

Jos jednom veliko hvala, a sad ne znam napamet majcin ziro racun, za to uplacivanje, to cu sutra videti da nadjem, koliko njoj bude dobro, pa da vidim da mi kaze gde sta kako...

Iskreno ne znam, to bi moralo licno da se proveri, za Tiranu sam siguran.

A nije ziro racun nego je tekuci, ja sam se permutovao nesto...

Societe Generale
275001641072051623

Poslednja izmena:
Mogao bi da bacis i moneybookers account pa i tako da moze da se uplati...bar da ga iskoristim za nesto :D

Napisi ime i prezime vlasnika racuna, predpostavljam da je grad Novi Sad.

@zechs, neka, koristice ti jednom, pa ce moci da se placa sa tim :)

Radmila Alibasic
Novi Sad

A mozda neka varijanta da nadjes nekog ko je iz CG pa njemu da platis prevoz, posto je dosta blize nego odavde? Posle ti lek posalje postom.
Naravno ako ne nadjes vec nekoga ko ide tamo... Razmisljam samo naglas jer bih hteo da pomognem, ali ne znam ni ja kako :(

Ime i broj racuna su dovoljni, ne treba nista specificno da navodim za svrhu uplate?

U ponedeljak uplaćujem i ja, i želim ti brz oporavak.

* da li može da se nekako stupi u kontak sa Kubom pa da mu oni ljudi šalju (ova sa Tiranom mi je nekako neozbiljno, po difoltu im ne verujem)

Ono sto ja mogu da ti pomognem je da ti kazem da to verovatno mozes da nadjes u nekoj od vecih apoteka na crno u Bg , na zalost treba ti pouzdana veza a niko od lekara nece da ti kaze gde i kome da se obratis(krivicno delo).Raspitaj se kod ljudi koji su imali u poradici bolesne od malignih bolesti jer dosta ljudi tako kupuje tu vrstu lekova ako moze neko da te uputi na nekoga.

Poslednja izmena:
Pa ne znam za CG, ali proverice mi @Uros Novakovic, pa ce mi javiti... Znam da je CG blize, ali za Albaniju sam siguran, jer ako je lek fejk da kazem, ta bocica nista ne vredi jer se razvodni, da bi moglo da se preproda u vise komada... Bukvalno da kazem jedna bocica je 100% a neko ko tako prodaje je razvodnjeno na 33.33% ili cak na 20%...

Video sam da bukvalno nema razlike izmedju fejk i original bocice, jer su identicne, znaci jedino jacina ukusa bi se razlikovala...

Nikakva naznaka ne treba na racunu, tako mi majka rekla. Mislim nikakva svrha.

@vladaf1, da bi uzimao na Kubi lek moras da odes tamo i licno ga preuzmes :) Ja sam prvu bocicu pre dva meseca nabavio iz Albanije, preko nekog Albanca i doneo mi je to, a sad se vec mesec dana ne javlja...

@ateluv, raspitao sam se kod dve apoteke najjace u NS-u koji dopremaju lekove iz inostranstva (Nemacka, Austrija, Grcka itd) cim sam spomenuo Albaniju, pa kao sa njima nismo u dobrim odnosima...

Cuo sam se i sa nekim ljudima koji imaju lek, ali stvar je sledeca... Nas narod kakav god da je je dosta pohlepan i u fazonu nek komsiji crkne krava, a objasnivu zasto...

Zvao sam jednu zenu, njen muz nije preziveo i stigli su joj lekovi... Posto je imala 5 bocica, zvao sam je ja da pitam kako bih mogao da kupim i tako to, kad smo dosli do cene, ja pitam koja je cena i ona kaze 500e i sad ja onako sav srecan, zena mi daje ispod cene, ne trebaju joj lekobi itd. Ja kao nema problema, ja vama 500e vi meni 5 bocica i svi srecni, aliiii ne ne ne... JEDNA BOCICA 500e?! Pitam je cisto radi reda izvinite, a koja bi bila poslednja cena, kaze ona meni, eto zato sto si mi nekako drag i treba ti to, eto za 450 po bocici... Samo sam rekao hvala dovidjenja...

Jos troje sam zvao jedni prodaju za 300, jedni za 320, jedni za 400 itd...

Poslednja izmena:
Брате,опрости на сметњи,да ли можеш да поставиш нешто као статус,ја бих радо оставио на фејсбук профил а верујем да би могло још да се разгласи...
Да ли се слажеш да се остави овакав апел за помоћ
Хитно поотребан лек Vidatox за особу оболелу од рака. Лек се може наћи у Албанији и на Куби,а цена је 145 евра. Ако желите да помогнете у набавци или куповини лека,молимо да новац уплатите на рачун на име "Радмила Алибашић,Нови Сад,Societe Generale 275001641072051623". Ако знате неког ко би могао помоћи у набавци лека,молимо да јавите. Копирајте овај статус јер је неопходно хитно обезбедити новац за лек. Хвала

Ajde ljudi još malo vas neka se ukljuci. Evo razmislite na kakve ste sve gluposti u poslednjih 3 meseca dali 10evra. Ja uplaćujem danas nešto e bankingom, *** ljudi moramo se oko ovakvih stvari pomagati koliko možemo...

Diamond, nije problem, moze da se postavi, twitter, facebook...

A kazem ti, ja nisam postavljao eto tako zato sto mi je bilo glupo da molim... Znas da samo bukvalno zna 6 najboljih drugara koje poznajem ceo zivot i 2 drugarice... Jer onda znas imacu 1000 poruka, pa sta je bilo, pa ovo, pa ono, a sazaljenje tipa da se kao zapita sta je, itd, nista... Imao sam operaciju jednu tesku, znas kad su me svi pitali kako sam i sve to, kad moze da se dodje u posetu u bolnicu, niko nije dosao, sem ovih 6 drugara i te 2 drugarice i samo njima verujem...

Poslednja izmena:
Znam da su ljudi koji su oboleli spremni na sve samo da ozdrave.
Vidatox je drugi naziv za Escozul,
U pitanju je preparat koji se pravi od otrova plave škorpije koja živi na Kubi.
Po forumima na nemačkom jeziku sam našao svašta.Pre nego što krenete u nabavku tog preparata pogledajte ovo upozorenje.
http://www.cecmed.sld.cu/Docs/VigPC/Med/Alertas/2004-2006/Alerta_2-06.pdf

A i ovo onako informativno

http://www.cubadebate.cu/fotorrepor...abiofam-en-santa-clara-un-veneno-que-da-vida/

Da li stvarno pomaže je pitanje.
http://www.pouke.org/forum/topic/19084-помоћ-у-вези-са-набавком-лека/#entry637139

Nema leka za rak i ja to znam, ali necu da se kajem ceo zivot i da se izjedam, da znam da je nesto postojalo, a da ja nisam pokusao... Znam da je 10000 bilo testera na taj lek i da je 6500 bilo uspesno... Uspesno u smislu da im je produzilo zivot za nekoliko godina... Znam iz nekih izvora da se Bata Zivojinovic izlecio tamo na Kubi je bio i koristio je Vidatox i ne znam sta jos...

@vladaf1, da bi uzimao na Kubi lek moras da odes tamo i licno ga preuzmes :) Ja sam prvu bocicu pre dva meseca nabavio iz Albanije, preko nekog Albanca i doneo mi je to, a sad se vec mesec dana ne javlja...

@ateluv, raspitao sam se kod dve apoteke najjace u NS-u koji dopremaju lekove iz inostranstva (Nemacka, Austrija, Grcka itd) cim sam spomenuo Albaniju, pa kao sa njima nismo u dobrim odnosima...

Cuo sam se i sa nekim ljudima koji imaju lek, ali stvar je sledeca... Nas narod kakav god da je je dosta pohlepan i u fazonu nek komsiji crkne krava, a objasnivu zasto...

Zvao sam jednu zenu, njen muz nije preziveo i stigli su joj lekovi... Posto je imala 5 bocica, zvao sam je ja da pitam kako bih mogao da kupim i tako to, kad smo dosli do cene, ja pitam koja je cena i ona kaze 500e i sad ja onako sav srecan, zena mi daje ispod cene, ne trebaju joj lekobi itd. Ja kao nema problema, ja vama 500e vi meni 5 bocica i svi srecni, aliiii ne ne ne... JEDNA BOCICA 500e?! Pitam je cisto radi reda izvinite, a koja bi bila poslednja cena, kaze ona meni, eto zato sto si mi nekako drag i treba ti to, eto za 450 po bocici... Samo sam rekao hvala dovidjenja...

Jos troje sam zvao jedni prodaju za 300, jedni za 320, jedni za 400 itd...

To nemoj da uzimas, diskutabilno je sta ti ljudi prodaju..... Mislio sam da ti privatna apoteka proda na crno (tako to ide u drzavi Srbiji), ne bi ti oni preporucili da znaju da ne mozes da nabavis (veruj mi)...

Ne želim da me neko pogrešno shvati, ne želim da stajem na muku čoveku.

Preparat koji pokušavaš da kupiš spada u homeopatske preparate. Fondacija Džemsa Rendija mu je čak posvetila i članak. Eto, samo želim da iznesem tu činjenicu. Možda ne bi bilo loše još jednom razmisliti da li se sav taj trud i veliki novac može pametnije utrošiti na negu voljene osobe.

U svakom slučaju, svako dobro!

Овај лек, заиста помаже.
Не знам шпански, па не разумем ово са сајтова, али претпостављам да је упозоравајуће за неку превару.
У Тирани се може купити оригиналан лек у такозваној ''Италијанској'' клиници...ту раде две лекарке.
Мелинда Аголи и Аурора Скендери. Изванредне лекарке и особе.
Уз лек иде још један препарат за побољшање имунитета. Одличан је.У облику сирупа и зове се Виманг. Посебно се плаћаjoш 25 евра. Плаћа се и преглед лекарски, и потребно је да понесете сву расположиву папирологију прегледа или операција, по могућству преведено на енглески.Молим вас не одустајте од овог лека.
На овом сајту је адреса и сва важна обавештења, а колико сада видех може да се набави и у Будви.

http://pharmamatrix.net/en/our-partners/vidatox-in-montenegro.html
http://www.pouke.org/forum/topic/19084-помоћ-у-вези-са-набавком-лека/#entry637221

Ma samo kad bi mogli ljudi da budu 100 posto sigurni da kupuju original ....

@balsa, procitao sam clanak i prvi put citam da je neko rekao da kazem "lose" o vidatoxu... Ja sam cuo prvi put za vidatox slucajno kad je drug bio u Americi i pricao sa jednom zenom kod koje je ziveo mesec dana i koja je rekla ako mogu da dodjem do njega da je to "real deal" jer je njenoj sestri pomoglo i produzilo joj zivot za 2 godine za sad... E tako je i mojoj mami, rekli su joj da ima jos mesec dana zivota, ali evo proslo je 3 meseca i ona se drzi i bolje joj je malo nego sto je bilo... Od cega, kako sta, ne znam... Krenula je i sa hemoterapijom, tako da od svega po malo joj valjda radi dobro...

Ajde ljudi još malo vas neka se ukljuci. Evo razmislite na kakve ste sve gluposti u poslednjih 3 meseca dali 10evra. Ja uplaćujem danas nešto e bankingom, *** ljudi moramo se oko ovakvih stvari pomagati koliko možemo...

Ja sam uplatio danas kao što sam i obećao

Pricao sam upravo sa Crnogorcima... Mene samo zanima... Zasto je kod njih 250 eura, a u Albaniji 145 eura, ista farm. kompanija isto sve... Poslao sam mail Albancima, ali oni su mi odgovorili da je za Srbiju prebaceno u CG radi lakseg dogovora... Pa jeste lakse je za 100 eura komunikacija... Ostaje mi da vidim jel ima neko nekog ko je mozda prevoznik, pa da putuje za Albaniju...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno