Šta je novo?

Pomozimo našem članu u nevolji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nista još od nekog ko ide preko? Ajde da vidim i ja, ovi moji Hrvati idu na Kosovo često, a to ti je sad isto :) Salu na stranu pitam, pa ako bude šta javim...

Okej, vidi ako moze nesto, pa pitaj i javi sta i kako, ako moze... Moze i do BG-a da se dopremi, ne mora direktno u NS kod mene...

Danas nisam stigao, imao sam neka posla... Videcu sutra da nazovem...

Pocinju nasi nesto da uvoze. Ima na b92 vest.

Slusao sam o tome ranije, cak se i raspitao, rekli su 300 eura ili se potpisi da ides na cekanje... Kad sam putao kolilo je to cekanje, rekli su : "Paaaaa, otprilike godinu, godinu ipo dana" sto se tice tog leka, to je iskljucivo za pluca, a meni treba i za jetru, tako da Vidatox utice na sve delove, a ova vakcina iskljucivo ide na pluca...

Djilkosh NS, u Brckom nema.... Provericu ti jos sa "Strane".

Pusti mail na onu adresu što sam ti dao i raspitaj se, ništa te ne košta.

Hocu... Saljem...

Samo ne znam na kom jeziku treba da šalješ, probaj i Srpski i engleski, mada mislim da može naš.

To je krenulo od dojke (operisala je bila to, ali nije znala da se to vratilo posle 6 godina) stalno je imala neki jutarnji kasalj, mislila je da je to od cigara, jer je bila pusila jedno 20-ak godina, vec 10-ak godina ne pusi... Sa pluca je otislo (metastaziralo) jedan deo na jetru...

Inace u decembru su mi rekli da je majci jos preostalo 2-3 nedelje zivota... Tad su mi ja mislim oduzeli jedno 20 godina zivota minimum, jer je to bila vest kao grom iz vedra neba i rekli su u fazonu, nek ona ide kuci, nema njoj pomoci... Na polovini smo maja i sad sa vremena na vreme joj bude cas dobro, cas lose... To je njihove 2-3 nedelje... U proteklih 5-6 meseci svaki put kad bi pitao, jel moze da ostane na kontroli bar 3-4 dana, da joj budu lekovi na dohvat ruke (misleci na strucnu medicinsku pomoc, a i inekcije), uvek kazu u losem je stanju i bolje da provede vreme kuci (u prevodu stavi mi u dzep jedno 50 evrica, naci cemo nesto)

Pocela je na hemoterapiju da ide i lepili su joj plucnu maramicu (neka tecnost joj je stalno bila u plucima), ali kao nista od toga, nista od operacije... Da bi rekli, mogli bi da operisu, ali 99% je opasna operacija i da bi morao da potpisem saglasnost da pristajem na tu operaciju... Zato pokusavam nekim lekovima da joj produzim koliko toliko zivot, jer bi operacija mozda bila kobna...

sve razumem , mnogo mi je zao i iskreno se nadam da ce biti bolje koliko toliko i nadam se da ce pomoci taj lek, ja cu sutra uplatiti novac! inache znam mnogo bilske osobe, cak i jednu zenu meni dragu ,saznala je da ima leukemiju, i ajd sad, bori se sa tim vec godinama da bi se prosirilo da dojku a samim tim i na jetri ima takodje malo, (jetra-obicno sekundarni) i interesantno, ona vec duze vreme zivi stim (s'leukemijom oko 5 god. ima sigurno), i te lekove koje pije za leukemiju, odgovaraju toj vrsti raka koji je zahvatio dojku, jetru. Zena je jaka, i veliki je borac.... uz to sve umro joj je muz ,mnogo dobar covek , moj veliki prijatelj... umro je ove god. u martu na nekoj proslavi , samo se srusio, eto sta je zivot.....
inache ja sam mislio ako je nesto operativno, da vidim sa ljudima sta moze da se uradi, ali ako su reki 99% onda ne znam sta da kazem... i ja sam nesto citao za taj kubanski novi lek za pluca, sta znam sve treba probati...
da dodam, kad smo kod njihovih "prognoza" uglavnom uopste nisu tacne, baka mi je imala fibrozu pluca, i jako joj je lose bilo.... rekli su 5 meseci max, kava je odvede iz bolnice pravo kuci , kupi po preporuci lekara/prijatleja aparat za kiseonik i baka je zivela citave dve godine i sest meseci....
samo hrabro i drz'te se!

I ja isto treba da se operisem, ali moja operacija nije toliko hitna, jer covek moze da zivi sa kolostomom, ali ono mlad sam (23), pa cu se operisati u odredjeno vreme kad budem mogao... *** nekome je zivot majka, nekome maceha...

Huh :(...samo misli pozitivno i ne gubi nadu..uspeces svakako...i ne slusaj te njihove glupe prognoze..kad samo pomislim kako su neki zavrsavali medicinu, a i kako je i danas zavrsavaju, nista im vise ne verujem..

Ne znam sta da ti kazem, i mom ocu su ustanovili da ima rak pluca dan pred novu 2012. Od tada ne spavam i pokusavam da na svaki nacin uradim sve sto je potrebno da pomognem ocu. Ono sto je sigurno jeste da nadu nikad ne treba gubiti kao ni glavu, to ti kazem zato sto mislim da je gomila prevaranata na trzistu sa nazovi lekovima za razne tumore. Predlazem ti da se ne zaleces, da Vidatox nije lek za tumore, i nije sigurno da li uopste pomaze pacijentima ili je to samo neki placebo efekat. Neko je vec pomenuo da je mozda pametnije da te pare das za neke druge preparate koji pomazu imunitetu. Takodje ti savetujem da ako vec nisi iscitas malo forum doktor. rs podforum onkologija ima dosta korisnih saveta. I jos nesto drzim nam fige i samo napred nema odustajanja. Veliki pozdrav i sve najbolje.

Svakodnevno mama pije po pola litre aloje, a i jede je (imam dve ogromne biljcice kod kuce), to je najbolje sto se tice imuniteta... Lekovi nikako, sve ostalo, alternativno moze...

Kozije mleko, bez šale.

Pije i to... Stalno kupujem kod neke bakice na pijaci i znam da je sveze, a i sir... Iako ja samo kad osetim taj miris i ukus meni lose :)

Ovu temu treba staviti u sticky, jer verovatno dosta ljudi nije videlo temu, a možda ima još ljudi koji bi da pomognu. Djilkosh, želim svu sreću tvojoj majci, i ja ću sutra uplatiti jednu ''studentsku'' sumu.

Hvala druze, a i svima ostalima, mnogo mi znaci, pa cak i reci kojima se dize psiha...

Ako vec nisi pogledaj na forum sajta doktor.rs imas dosta o ishrani i o raznim preparatima. Ja sam bio skeptik prema Reishi kapima (pije moja majka) ali tamo se cesto pominju.

Hvala druze, a i svima ostalima, mnogo mi znaci, pa cak i reci kojima se dize psiha...

Zao mi je sto cujem za sve ovo. Znam odlicno kako sve to izgleda jer sam u roku od 6 meseci izgubio 4 clana uze familije zbog kancera. Tesko je uopste biti pametan u takvoj situaciji ali jedno je sigurno - i pored zelje da nadjes magicni lek za produzenje zivota on na zalost ne postoji. Mnogo ih je koji tvrde da mogu da rese problem ali nemoj se zaletati i traziti cudo, vecina njih su klasicna prevara. Najbolji savet koji ti mogu dati je da ne gubis glavu ali ni moral i snagu, te stvari su za tvog bliznjeg najvaznije jer ma koliko da ti je tesko (a *******o jeste) ne smes da klones jer se to lako vidi i prepozna pa ce negativno da utice i na nju. Trudi se da sto vise vremena provedes sa njom i da to vreme sto bolje iskoristis zbog kasnijih dana.

Nasi lekari su nuzno zlo, bar ih ja tako vidim, i nekad su jako bahati u svom ophodjenju i procenama. Ne znam kako i da li ce taj lek sa Kube da ti pomogne ali cim mi stigne plata, za par dana, uplaticu novac da ti bar tu muku malo olaksa. Samo se drzi i ne kloni duhom, ono glavno ne mozes izbeci ali sve dok to ne dodje jedino sto je bitno je provesti vreme sto kvalitetnije, to je zaista najbolji savet koji ti iz licnog, jako loseg, iskustva mogu reci.

SAmo povodom nekih preporuka u vezi hrane i slicno, zelim da kazem da postoje ozbiljne studije o povezanosti aminokiselina odnosno proteina i ubrzanog razvoja kancerogenog materijala sto ima logike.. tako da obazrivo sa tim sirevima,mesom i sl. Moj skroman savet u vezi ishrane bi bio odredjena verzija makrobiotike sa 0 grama proteina... i ovaj savet uzeti sa rezervom , zelim sve naj bolje u svakom slucaju.

Uradicu ovde copy/paste statusa moje prijateljice sa fb - mozda pomogne:

"Dragi moji, dobro ja vama došla i bolje vas našla. Razmišljala sam da li da uz ovaj tekst postavim i svoju fotografiju u svom novom izdanju, ali sam ipak odustala. Kad ponovo počnem da ličim na sebe, skinuću naočare i lepo, najlepoše ću vam se osmehnuti sa profil fotke.
Želim sa vama da podelim jedno svoje iskustvo, jer smatram da mi je to dužnost. Kada čoveku od nečega bude dobro, treba to da podeli sa drugima i da ne razmišlja puno o tome kako će ko to prihvatiti iskoristiti ili ne. To je do čoveka. Do mene je da vam dam informaciju koja može da pomogne vama ili nekom vašem, kao što je i meni.
Naime, pre godinu dana od lekara sam dobila pogrešnu dijagnozu " bezazlene hormonske ciste na dojci koja može da da raste" ali da me to ne brine, kontrola dogodine. E, to dogodine je bilo pre mesec ipo kada su mi rekli pravu dijagnozu. Tumor na dojci, veliki. Zahvatio je i drugu, malo. Preporuka : HITNA NAJHITNIJA OPERACIJA I DALJE MERE.
Oooo..neka hvala. Ne podležem ludilu farmakomafije i ljudi koji veruju u neizlečivo, u hemiju, u zdravlje posle odsecanja delova tela. Ne verujem im. Jednom su mi rekli da imam neizlečivu koksartrozu pa sam je izlečila. Naučno nepriznatim metodama. Možeš misliti. Nauka samo nije dorasla prirodi, pa se vade.
Odlučila sam se za Brojsovu 40-odnevnu totalnu terapiju gladovanjem. Oh, o tome bih tek mogla knjigu da napišem, ali o tome neki drugi put. Danas sam prvi put posle 42 dana popila sokić i pojela salatu. Hahahahah... ne, ne vredi da pokušavam da vam opišem osećaj.
Od velikog tumora ostao je samo trag, koji ću dokrajčiti presnom hranom, sokovima od voća i povrća, suncem, smehom, ljubavlju.
Poenta cele priče je da znate da je rak izlečiv, da umesto statusa podrške i sažaljenja, čitate i delite korisne informacije. Ne budimo patetični, več praktični. Ova terapija funkcioniše, da znate. To delite. To pričajte ljudima.
Oslabila sam 12 kilograma, ostalo mi je samo 48 ;))) i da se ne spremam na Oriflame seminar na Halkidikiju kome se neizmerno radujem i zaslužen odmor posle, skoknula bih do Diora i prijavila se na kasting za sledeću reviju.
Još samo ovo.. Čovek ne sme da se uplaši bolesti, već da on uplaši bolest. U tome je trik."

Zao mi je sto cujem za sve ovo. Znam odlicno kako sve to izgleda jer sam u roku od 6 meseci izgubio 4 clana uze familije zbog kancera. Tesko je uopste biti pametan u takvoj situaciji ali jedno je sigurno - i pored zelje da nadjes magicni lek za produzenje zivota on na zalost ne postoji. Mnogo ih je koji tvrde da mogu da rese problem ali nemoj se zaletati i traziti cudo, vecina njih su klasicna prevara. Najbolji savet koji ti mogu dati je da ne gubis glavu ali ni moral i snagu, te stvari su za tvog bliznjeg najvaznije jer ma koliko da ti je tesko (a *******o jeste) ne smes da klones jer se to lako vidi i prepozna pa ce negativno da utice i na nju. Trudi se da sto vise vremena provedes sa njom i da to vreme sto bolje iskoristis zbog kasnijih dana.

Nasi lekari su nuzno zlo, bar ih ja tako vidim, i nekad su jako bahati u svom ophodjenju i procenama. Ne znam kako i da li ce taj lek sa Kube da ti pomogne ali cim mi stigne plata, za par dana, uplaticu novac da ti bar tu muku malo olaksa. Samo se drzi i ne kloni duhom, ono glavno ne mozes izbeci ali sve dok to ne dodje jedino sto je bitno je provesti vreme sto kvalitetnije, to je zaista najbolji savet koji ti iz licnog, jako loseg, iskustva mogu reci.

Kutija, hvala, ne znam sta da kazem... Znam ja da je neozlecivo i iskreno mogu da kazem da se meni nije desilo to sto se desilo, mozda bi ona ranije otisla na neke terapije dok je jos to bilo na prvom nivou... *** zivot je takav da pogodi dve godine za redom sa takvim stvarima...

Kao sto si rekao, maksimalno se trudim da ne klonem duhom i da budem dobro raspolozen, jer znam kako to utice... primera radi rekao sam joj da sam zadovoljan sadasnjom devojkom i da sam srecan, a ona me je zagrlila i rekla i ja sam srecna zbog toga, od tog dana (juce) nekako kao da joj nije toliko lose, nema toliko ucestalih napada, generalno dobro raspolozena, cak je izasla na terasu danas i vodio sam je sa ocuhom (oca nemam) do Dunava, raspolozenje na nivou, a ja presrecan...

Cekam jednog druga da mi javi posto je njegov neki rodjak nabavljao to iz Albanije preko neke veze, nemam ni ja pojma koje, pa bi trebalo sledece nedelje da mi javi kada navata tog lika...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno