Šta je novo?

pomoc za hladjenje chipseta!

au covece ovo uopste nije lagano da se ofarba kako treba..bar se cini tako :/

I ja mislim da je najbolje da odnesem gde farbaju kola profesionalno.
Evo izvolte jel moze ovaj chipset cooler ali pazite da uradite kako treba.
Samo bi rekli sacekajte ovde gospodine evo odmah cemo i pozvali Lazu...

Meni treba samo da se ne vidi da je srebrno. Najvazniji je onaj deo napred a ovo,
pa uradicu kako treba valjda.

Ma nije to nikakva nauka. Lepo podjednako isprskaš sa svih strana i gotovo. Kad se osuši, ako treba, pređeš još jednom, ali uglavnom ne treba. Nema tu nekih skrivenih površina... mislim ima, ali rebra su u pitanju, a farba se lako zavuče između njih.

Kapiram sa nekih 20 cm da prskam otprilike, ravnomerno. Stavicu dosta novine na terasu i gotovo, original ce biti dotle na kompu i gotovo.
Jel dosta 24h da se susi na promaji???
Kada bi uspeo nekako molexe da ofarbam cetkicom i farbom za plastiku. Ne mora unutra, samo spolja i one zice.
Probacu to na jednom da vidim kakav je. Mada oni su iza cusnuti i ne mora. Ali volim kada znam da je sve crno i pozadi.

Ako farbaš Bumper sprejem osušiće se brže. Ne znam koliko sam ja čekao, bilo je odokativnom i pip metodom :)
Njim inače možeš i molexe da farbaš, gde ćeš se je.avati četkicom.

Ja sam farbao TR HR05 IFX obicnim mat crnim sprejem i super je ispalo.

E nasao sam taj spray mat crni. Vezice 50kom tanke 50 komada malkice deblje i 10komada malo jace za vece kablove. Uzeo sam 2 m termobuz za verntilatore i tako i 1m za SATA kablove za svaki slucaj.
Seasonic je tu. I gledam sada ovaj otvoreni komp bez fioka za hardove sa izvucenim zamrsenim kablovima i razmisljam odakle da pocnem. Ionako sve mora da se vadi da bi skinuo ovaj chipset cooler da ga farbam.
Krecem od najmanjeg od ventilatora.
Pa kako da prskam ceo molex. da udje medju one zice sta da radi posle da izgubi kontakt. Jedino da okacim na nesto pa da prskam. Prvo je stradao original chipset cooler srebrni kome sam skinuo natpis Gigabyte i isprskao ga crnim sprayem dobro. Naadam se da je uslo medju rebarca dobro. Ovaj farbam nocas pred gasenje kompa.

Poslednja izmena:
zasto bi ubio performanse? ja mislim da tanak sloj farbe nemoze da se skodi, 1-2c stepeni vise max - ako gledam da toliko su povecavale temperature kada su ofarbali hladnjake za CPU.

Niko nije rekao da farbanje uništava performanse, već je illidan to rekao za pc, tj. powdercoating. Plastika je izolator i ako plastificiraš kuler, nema više otpuštanja toplote od strane istog.

pa niko nije ni mislio da radi powdercoating na kuleru..pricamo o obicnoj sprej-farbi..ako je 1-2 c u pitanju, onda je to ok skroz..

Da, da, nego sam ja skontao da schnappy postavlja pitanje na konto illidanovog posta... pošto je to prvi post iznad njegovog u kom se spominje degradacija performansi.

aha, ok :)

Koja je ova temperatura od 70 stepeni to jest sta je to ?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    14.5 KB · Pregleda: 53
kolk oznam max temp za tu neku komponentu..

Ali za koju tu neku komponentu ?

Ne znam da li se osusio onaj mali original. Sada je crn samo ne znam kako cetkicom da uradimo ono plavo oko slova Gigabyte samo da ostane natpis da se vidi???
Da natpis je srebrni i onda ce bolje biti. Taj mali ce da stoji za svaki slucaj u slucaju da upropastim Xigmatek. Znate kako je dobro ispao cim je ofarban u crno.
Moralo je malo vise da bi farba usla u one proreze i onda sam ga pincetom premestio na cistu novinu.

Poslednja izmena:
Niko nije rekao da farbanje uništava performanse, već je illidan to rekao za pc, tj. powdercoating. Plastika je izolator i ako plastificiraš kuler, nema više otpuštanja toplote od strane istog.

cekaj malo, powdercoating je plastifikacija?! pa ja sam mislio da powdercoat je farba kao sto je na chieftec dragon/bravo kucuste...

powdercoating je nacin farbanja metala sa prahom koji se topi u peci i nanosi se tanak sloj "plastike" na metal (slicno proceduri stampe na laserskom stampacu). nije to bas prava plastika, ali kada se ofarba tako lici. tako ofarban metal se jako tesko grebe i mnogo lepse izgleda (lepse nego da sam rucno farbas sa sprejem ili cetkom). powdercoat moze biti bilo koje boje

znachi to je ono o cemu sam pricao, to ce izgledati kao farba na npr chieftec dragon ili bravo?

ne. izgledace onako koju boju izaberes. ako izaberes tu dark gray kao na chief onda ce izgledati tako, ako izaberes glosy black bice glosy black, ako izaberes belu bice belo :)

da li ima smisla da ostavim da budu na zidu kućišta dve 9ke thermaltake-a koje uduvavaju i pozadi CM 12icu koja izduvava vazduh, NAKON klokovanja procesora? sada, u svim default podešavanjima CPU-a, vazduh koji struji kroz kućište čini da mi CPU bude hladniji od ploče.

http://img151.imageshack.us/i/123xdm.jpg

Vrh Dno