sinda
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.06.2010
- Poena
- 365
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Quantum Velocity cpu waterblock)
- Matična ploča
- MSI B550 Tomahawk Max
- RAM
- G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
- GPU
- AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
- Storage
- ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2
- Zvuk
- EK WATER Custom loop (EK Coolstream PE360mm+EK Coolstream PE240mm)
- PSU
- Corsair HX 750i
- Kućište
- InWin 303
- Monitor
- AOC 24"
- Mobilni telefon
- OnePlus8
Ljudi pogresno misle da je ono sto programi prikazuju kao temperatura maticne ploce isto sto i temperatura chipseta. To je temperatura koju ocitava senzor na ploci koji je najcesce lociran negde u okolini onog ITE chipa (na tvojoj ploci je taj chip skroz u donjem levom uglu ploce gde nema sta da ga greje), a moze da bude bilo gde na ploci i nema veze sa chipsetom tako da ti je bolje da verujes onom sto si ti opipao nego softverskim ocitavanjima.
sto bi u prevodu znacilo da ja na na mojoj ploci ne postoji sansa da se softverskim putem ocita temp samog chipseta?bilo kako bilo,ja sutra-prekosutra menjam pastu i vracam fabricki hladnjak,pa cu videti sta se desava.ako to ne uspe,onda idem na pasivnu varijantu NOCTUA NCU6 ili THERMALRIGHT HR 05 IFX,to je jedino vredno pomena sto sam nasao na netu.....i necu definitivno kaciti nikakve male ventove,posto svi kezu da se deru ko blesavi,a tisina mi je pored dobrog hladjenja jako bitan faktor.jeste da ova gore dva navedena nisu uopste jeftini,sta da radim,jedino to zadovoljava moj ukus.