Šta je novo?

Pomoc oko riga

ilijabr

Poštovan
Učlanjen(a)
21.07.2017
Poena
51
Pozdrav,

treba mi misljenje,

da li sastaviti rig od 6 grafickih 1080ti 11gb , ili 5 zbog stabilnosti?

I da li su dobra napajanja 850W Corsair HX850 80PLUS Platinum , 2 komada po rigu ?
Planiram da radim dual mining
Hvala Vam,

Pozdrav,

treba mi misljenje,

da li sastaviti rig od 6 grafickih 1080ti 11gb , ili 5 zbog stabilnosti?

I da li su dobra napajanja 850W Corsair HX850 80PLUS Platinum , 2 komada po rigu ?
Planiram da radim dual mining
Hvala Vam,

1080ti od EVGA trosi 250w po jednoj GPU sto praktizno znaci da ti treba 1600w PSU i po mogucstvu platinum za 6 komada.
Pogotovoooo ako radis dual mining onda tek ti treba vise po meni barem.

ja bih za te pare pre pravio 2 x 5 x gtx 1070.. dakle dva riga od po 5
samoih je tesko naci

Ja sam uzeo 6 x 1080 TI (Evga) i G1600 platinum PSU javicu ti kada probam ti da li je dovoljno jedno napajanje ili trebaju dva :)

Planirao sam zotac 1080ti 11gb da ih stavim 5 po rigu ne 6 zbog stabilnosti...

E sad ...ona napajanja su svakako platinum po 850w , mislio sma da ih stavim svaki rig po 2 napajanja.

takodje mogu uzeti msi 1080ti , nikakav problem.

Sto se tice elektricne energije,jako je jeftina sto se mene tice.. nemam gotovo nikakvih troskova .

E sad... imate li kakvu preporuku za dual mining sa njima? :)

Da li raditi zcash i neku slabiju valutu ili nesto jace? :) Hvala

6kom na dva napajanja od 1000w (ali bronza) rade bez problema. Zec ili LBC

Planirao sam zotac 1080ti 11gb da ih stavim 5 po rigu ne 6 zbog stabilnosti...

E sad ...ona napajanja su svakako platinum po 850w , mislio sma da ih stavim svaki rig po 2 napajanja.

takodje mogu uzeti msi 1080ti , nikakav problem.

Sto se tice elektricne energije,jako je jeftina sto se mene tice.. nemam gotovo nikakvih troskova .

E sad... imate li kakvu preporuku za dual mining sa njima? :)

Da li raditi zcash i neku slabiju valutu ili nesto jace? :) Hvala

Po specifikacijama Zotac 1080 Ti troši 320W. 320 x 5 = 1600W u stock varijanti pod max opterećenjem respektivno.
Znači ni u snu dva napajanja od 850W, jer to ti je 1700W. Platinum efikasnost je preko 90% otprilike, što bi značilo obavezno ispod 1700W.
Napajanje ne smeš da opteretiš više od 80% jer bi to bio overkill i ko zna koliko bi uopšte trajalo pod takvim konstantnim opterećenjem.
Dakle, ja lično čak ni sa dva napajanja od po 1000W Platinum ne bih rizikovao.

mene bas to zanima pa sad trazim o tome.. kazu da napajanje najbolje radi od 60-85%
e sad izgleda sam pogresno shvatio rec overkill (kada imas vise nego sto je potrebn). u ovom slucaju ako bi ti ceo komp vukao 500w a ti imas psu od 1500w.. To bi bio overkill?

Mislim da si u pravu, možda sam taj termin pogrešno upotrebio. Ameri ga žargonski koriste ako se ne varam upravo ako imas disbalans u korist viška recimo neiskorišćene snage.
Ja sam mislio na preopterećenje. Ako se ide sa jednim napajanjem isto je bitno obratiti pažnju da ima što više nezavisnih grana za napajanje kartica. Varijante sa 2 konektora na jednoj grani po meni nisu dobre. U slučaju 2 napajanja situacija se komplikuje zbog problema oko neravnomernog buđenja sistema. Za to postoji dobro rešenje, zove se Add2Psu adapter koji se brine da dva napajanja rade sinhronizovano.

Znači ni u snu dva napajanja od 850W, jer to ti je 1700W. Platinum efikasnost je preko 90% otprilike, što bi značilo obavezno ispod 1700W.

efikasnost napajanja znaci koliko struje uzme da bi deklarisanu snagu dalo, a ne koliko moze da da.
u prevodu, ne znaci obavezno ispod 1700w, nego znaci da mogu da daju 1700, ali ce ta potrosnja biti bliza 1900w iz izida.
prim.ur.

Apsolutno tačno, ali ne vidim kako bi napajanje deklarisano na 1700W moglo dati 1700W u dužem kontinuitetu osim u piku?

tako sto ozbiljna napajanja pikuju na vise (15-20% vise) nego sto su deklarisana. tj., u praksi, mogu bez problema da rade na max ili skoro max deklarisanoj potrosnji bez ikakvih problema, i da prebace svoj garantni rok.

trosio sam enermax revolution od 1050 (cela serija pikuje na +20%), tako da je moj pikovao na 1260w, sto uopste nije naivno.
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=138

Hvala momci na odgovorima.

Pa mislite onda da je best buy zotac 1080ti ili msi 1080ti???

Napajanje kao napajanje ne bi trebalo da bude problem, bez problema guraju ove zotac 1080ti na vampire 850w napajanjima..stabilni...temperatura grafickih oko 62-3C

Ja nebih ni u ludilu tako skupe karte stavljao na vampire napajanja.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

tako sto ozbiljna napajanja pikuju na vise (15-20% vise) nego sto su deklarisana. tj., u praksi, mogu bez problema da rade na max ili skoro max deklarisanoj potrosnji bez ikakvih problema, i da prebace svoj garantni rok.

trosio sam enermax revolution od 1050 (cela serija pikuje na +20%), tako da je moj pikovao na 1260w, sto uopste nije naivno.
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=138

To je dobro cuti, nikada nisam verovao u max iskoriscenje deklarisane vrednosti kod napajanja. Obicno je deklarisana vrednost navedena nerealno i u propagandne svrhe.
Samo jedno pitanje. Kako znas da je pikovao na toliko, tj. na koji nacin si merio? Koliko ja znam, pik je nesto sto napajanje moze da izdrzi samo veoma veoma kratko. Ili ova kvalitetna mogu duze?

To je dobro cuti, nikada nisam verovao u max iskoriscenje deklarisane vrednosti kod napajanja. Obicno je deklarisana vrednost navedena nerealno i u propagandne svrhe.
Samo jedno pitanje. Kako znas da je pikovao na toliko, tj. na koji nacin si merio? Koliko ja znam, pik je nesto sto napajanje moze da izdrzi samo veoma veoma kratko. Ili ova kvalitetna mogu duze?

ja nisam merio, nisam dosao do te potrosnje, iako jesam bio na 800+w.
mozes pogledati testove na netu, a imas i ovdasnjih iskustava. ozbiljna napajanja su cesto deklarisana na nizu snagu od svoje realne, a obratna je situacija sa kung fu napajanjima- oni deklarisu na vise nego sto mogu da daju (ili deklarisu pravu, samo sto je ta snaga poprilicno beskorisna, jer je poprilicnim delom na 3 i 5v, umesto na 12v).

Vrh Dno