Šta je novo?

POMOC e6750 temp

Kad kažeš da ti temperatura ne prelazi 48C u full load-u, da li misliš na
temperature jezgara očitane Core Temp-om ili misliš na CPU temperaturu
očitanu npr.Everestom ili Speed Fan-om koja je uvek niža za desetak stepeni od
temperature jezgara?:sceptic:

Temperatura pojedinacnog jezgra, ocitana sa CoreTemp i Everestom (oba imam, daju identicne podatke). Inace ta temperatura CPU mi je 0C (flashovao sam bios i ocitavanje je prslo, temp se krece od 0-5). Zato ocitavam svako jezgro pojedinacno. Sad su mi jezgra na 25-26C (Idle).
BTW najbolji stres test za cpu je Playstation 2 emulator (http://www.pcsx2.net/). Verovali ili ne digne mi temperature ko orthos, mozda i vishe. Izuzetno je zahtevna aplikacija po pitanju sirove snage CPU-a ;)

Poslednja izmena:
@ P$yho
Temperature su ti stvarno odlične, 48C jezgra u full load-u, šta reći.
Ja sa mojim TX2 i 120-icom na stranici koja duva na proc. na default taktu i naponu, u full Orthos load-u
ne mogu ispod 52C ni u ludilu.
Tih 48C ti je pretpostavljam na default-u jer ako je pod klokom onda stvarno imaš ludilo temperature.

Ja sam imao problema sa temperaturom sa e6750. Naime u idle rezhimu mi je pokazivao temprerature 55-65 stepeni, a u full orthosu i do 90 stepeni (vjerovatno ovo nije bilo tachno). Problem je rijeshen tako shto sam skinuo box kuler i procesor i ochistio ih nekom specijalnom krpicom i kasnije namazao isto specijalnom pastom (pasta i krpica su stigle uz ploche koje se ugradjuju u Hewlet Packard mashine, ja inache radim u firmu koja je ovlashceni serviser HP-a). Nakon toga temperature su bile u idle 25-33 stepena a u full orthosu 50-54 stepena. Mislim da bi ti ovo moglo pomoci...

@ P$yho
Temperature su ti stvarno odlične, 48C jezgra u full load-u, šta reći.
Ja sa mojim TX2 i 120-icom na stranici koja duva na proc. na default taktu i naponu, u full Orthos load-u
ne mogu ispod 52C ni u ludilu.
Tih 48C ti je pretpostavljam na default-u jer ako je pod klokom onda stvarno imaš ludilo temperature.

Temperature su pri OC (3.4Ghz). Moras uzeti u obzir da u kucistu imam promaju, odnosno 3 120mm fana napred, jedan 120mm odmah iza hyper 212-ke, a ako nesto vruceg vazduha slucajno ode gore, tu je 200mm fan koji to elegantno reshava :)
Danas sam stavio fan kontroler sa kojim sam malo smanjio obrtaje CPU coolera. U idle mi je temp skocila za 1cm, a pri full load nakon 1h orthosa max je bila 47C. Inace coretemp mi redovno prikazuje temperature, dok intelov TAT za 15C manje ;)

@P$ycho
Kod tebe je baš kvalitetna promaja. Kod mene je sledeća situacija; 1x120mm intake napred na hard-ovima,
1x120mm exhaust pozadi iza TX2, 2x120mm na bočnoj stranici (jedan duva na GPU a drugi na CPU).
Moguće je i da bi sa poliranjem baze TX2 i sa nekom kvalitetnijom pastom dobio poneki celzijus nadole,
probaću pa javljam rezultat ako ga bude.
Inače, da li neko zna gde da nabavim AS5 pastu, nigde je nema u Bg!!!???

Evo update za temperature kod mene, [email protected], 33C idle, 66C full load u Orthosu sa ambijentalnom temperaturom od oko 22,23C, mozda koji stepen gore dole.
@Tomas73 Pastu mozesh mozda naci u Imtelu, drze TT Arctic Silver 5, shto je isto shto i normalan AS5. :D

Poslednja izmena:
E6750 BOX Cooler

3.43GHz na 1.322V nisam probao dalje
28C idle
65C full Orthos 70 minuta, zatvoreno kuciste, BOX Cooler
Ovo je na BOX cooler-u, s tim sto Codegen Briza 6099-CA kuciste stvarno ima fenomenalno provetravanje a i dalje ne verujem sta sve moze da izdrzi njegovo napajanje od 400W iako sam na svim forumima citao da je kao lose. Vezem 3 SATA diska 250, 160 i 400 giga sa DVD rezacem plus CPU [email protected] i GPU Asus EN8600GT @680 MHz

a i dalje ne verujem sta sve moze da izdrzi njegovo napajanje od 400W iako sam na svim forumima citao da je kao lose. Vezem 3 SATA diska 250, 160 i 400 giga sa DVD rezacem plus CPU [email protected] i GPU Asus EN8600GT @680 MHz

Pitanje je koliko dugo... Lepo prikachi sve to shto si naveo overclockuj i pusti neki stress test za CPU+MEM+GPU+HDD ako si toliko siguran u to napajanje.... Mislim da ima takav test u everestu...

Samo znaj da ja neodgovaram ako ti neshto izgori... To je cena jeftinih napajanja...
Reche englez: Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari....

Kazem ja Antec900 je majka + TX2.Moj 2180 na 3,420Ghz ne prelazi 64c:banana:
Nema potrebe za nekim boljim coolerom jer ovaj je extra.I dobro si ga okrenuo ka memoriji tako je kod mene i izbacuje nazad a tamo stoji 120mm a iznad 200mm:d:d:d
Bas ti se greje taj e6750 jedino ako ti cooler ne naleze dobro jer imam ortaka sa TX2 e6750 ide mu max do 62c na load-u.

Bitno je i od kada je procesor.
E6750 koji su izashli posle oktobra 2007 se neshto bolje overklokuju i manje greju, dakle to vazi za sve one nedelje oktobra i posle.

Sa novim Biosom F11, na 3.4Ghz, 1.4V u Biosu (1,375V-CPUZ),posle pola sata Orthosa max.62C.
To je sada valjda ok.
Za 3.55Ghz mu treba skoro 1.5V pa nisam hteo da ga pržim, a i temperature idu do 69C u jezgrima(Core Temp).
Datum proizvodnje procesora ću proveriti, nije mi kutija pri ruci.

Poslednja izmena:
Problem sa temperaturom

evo ovako
kupim ja e6750 + gigabyte P35 ds3p.
sve to sklopim i pustim, sve lepo radi, imam i Zalman CNPS9500LED na proc, i podignem samo malo takt (8x400) i testiram orthosom, radi ...
ali kad upalim speed Fan vidim da mi je temp CPU 61 stepen, a coreovi oko 68 :wall:

vratim klok na narmalu, ucitam default iz biosa, flesujem bios na F6 verziju (zadnja), skinem zalmana, stavim box (jos gore temp, do 65 za cpu) .... jel ima neko ideju?
ima da ga :crash:

I ja sam imao isti problem ,sve dok nisam flashovao BIOS na verziju 8.0 sada mi je temperatura procesora 27 IDLE:type: ali me brine ambijent temperatura koja je 43 stepeni i to u COOLER MASTER kutiji sa dve 12- ce napred i pozadi ,mada se za moj ukus chpset dosta greje

evo ovako
sve to sklopim i pustim, sve lepo radi, imam i Zalman CNPS9500LED na proc, i podignem samo malo takt (8x400) i testiram orthosom, radi ...
ali kad upalim speed Fan vidim da mi je temp CPU 61 stepen, a coreovi oko 68 :wall:

vratim klok na narmalu, ucitam default iz biosa, flesujem bios na F6 verziju (zadnja), skinem zalmana, stavim box (jos gore temp, do 65 za cpu) .... jel ima neko ideju?

Imam isto kao i ti DualCore Intel Core 2 Duo E6750 i plocu Gigabyte GA-P35-DS3L i grafiku Gigabyte GeForce 8800 GT i temperatura na procesoru mi je trenutno 32c(nemam klimu u stanu)a maticna je na 38c i grafika je 54 sve na default-u!!!Ako nastavi da te zeza temp.ja bi odneo u servis ako je jos pod garancijom?pozz

evo ovako

:type:
Isti problem i ja imam,jedino je proc. E6550 i ploca p35 ds3l
Ako mi je na def. temperature pice do 65c.
Kada sam ga kloknuo (i to samo na 2.8 bez dizanja voltaze) isao je preko 75c posle desetak minuta orthosa.
Evo dokaza-

Prilozi

• EasyCapture5.png
    EasyCapture5.png
    277.1 KB · Pregleda: 57
Evo sa boxom(doduse od qvada):wave:

Prilozi

• temp.JPG
    temp.JPG
    191.1 KB · Pregleda: 60
Vrh Dno