Gamer!M!
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.11.2005
- Poena
- 319
Gamer pa imaju 55C kad mere temperaturu sa Speed fanom.
Meni speed fan pokazuje isto 55-56C.
Daj da vidim tog koji ima na 3.6 sa vazdusnim hladjenjem 55C mereno coretemp-om.
Ovako ... coretemp meri temperaturu na senzorima koji su na svakom od corova ... one su za nekih 9 ili 10 stepeni vece od Cpu temperature, koja se meri na Junction pointu (valjda tacka spajajne) razliciti proc, stepinzi imaju razlicit Junction Temp termination point .. bla bla, G0 steping ima tu 100 a ostali imaju 85, pa odatle nastaje par gresaka kod temperatura na junction pointu da se extremno niske (valjda program koji racuna oduzima od 100 neku vrednost, pa ako greskom oduzme od 85, dobija nesto nize od sobne na idle
a SpeedFan ne pokazuje temp na coreovima, nego samo na tom Junction pointu .. odnosno ono sto svi zovu CPU temp, Everest ultimate edition (imam verziju od pre 3 dana) cita obe temp - u proc postoje 3 temp sonde, postovao sam ranije neki link u ovoj temi gde sam sve ovo procitao
dakle ja s Core tempom na def voltazi na 3.2 Ghz imam oko 72 - 75 stepeni
a sa speed fanom oko 62 -64 pod full load
tako da ti ipak imas nekih deset stepeni nize temp od mene, na vecem overkloku i na ,bitnije, vecoj voltazi. pa sad ti vidi dal sa mojim proc/plocom/napajanjem nesto nije u redu ... ili sa mojom srecom :wall: