Šta je novo?

POMOC e6750 temp

Vcore mi je bio 1.24 na 3.2Ghz medjutim kad sam igrao stalker izletao mi je plavi ekran. Digao sam na 1.3V i sad je ok, ne ispada nigdje. Da li ima potrebe da spustim jos malo na recimo 1.27 ili 1.28. Ili pak da dizem jos preko 1.3, jer kad stavim na auto, na def taktu je 1.36V, a kad dignem na 3.2 Vcore ide i preko 1.38. Iz vasih prethodnih postova zakljucio sam da su mi temp OK na 1.3V.

Pa nadji mu najmanju mogucu voltazu za 3.2 GHz koja mu je potrebna da je stabilan.... I pozdravljam tvoj prelazak sa AMD-a na Intel :)

Pablo divim ti se kako uspevas da izdrzis u kuci sa 15-16C.
Zakopcas jaknu i to je to :) ali kako spavas na 15C? :)

Ako je prijemna temperatura 20-22 C kako onda na 15 C moram da imam jaknu ?? nemam jaknu kad sam u sobi samo nemogu da budem kratkih rukava... eto sedim u duxu... :)

kako spava leti na 25+ C, e o je problem ! (njemu sobzirom da je reko da ne moze da spava kad je u sobi toplo)

Budim se svakih pola sata... eto tako spavam... :(

Poslednja izmena:
Pa nadji mu najmanju mogucu voltazu za 3.2 GHz koja mu je potrebna da je stabilan.... I pozdravljam tvoj prelazak sa AMD-a na Intel :)
thx, nisam imao intela od PI 133Mhz:) A za razliku od 4200amd-a, ovaj intel je munja:) sa 8000 3dmarka na +11.000:D

Pokusavam ali Vdrop radi svoje. Sad mi je na 1.3 pod othosom pada na 1.248 (ako je vjerovati CPU-Z). Radi stabilno u otrhosu i igrama, temp je oko 33 idle, load max 52. Kuler Asus silent square pro na 1300rpm i Artic ceramique (juce stavljena), u sobi temp oko 22C. Treba da uzmem 2x1gb geil (ovaj kingston je poprilicno topao na 850Mhz) pa da ga dignem bar na 3.4-3.6 pa cu onda vidjet kako se ponasa. Ipak 3.2 i nije bas veliki overclock (20%).

Poslednja izmena:
Pa to je ok, sta bi ti ? Zatvoreno kuciste, verovatno los airflow, 65C je odlicna temperatura za o/c cpu, pogotovo u orthosu, u igrama i drugim aplikacijama nece ici preko 50-55C...

Mora da su se pravi podaci negde izgubili ... (podaci o temperatruama)

znaci> ne overklokovan procesor, dobar cooler iz potpisa, AS5 pasta, def voltaza (1.35 podeseno na manual iz biosa) sobna temp oko 21C, kuciste sa 3 ventilatora,
LOAD (ORTHOS blend prior 9)
> posle pola sata coreTemp meri 68-69 na coreovima...
> speed fan meri 62-63 na kao CPU temp

IDLE
> coreTemp 46-47,
> speedFan 40-41, iz biosa dobijam isto kao sa speedFanom (cak i par stepeni vise)

Otvarnanje kucista smanjuje temperature za 3-6 stepena zavisno od IDLE/LOAD

Kuler pricvrscen, zakucan do kraja propisno namazan pastom
Da ne bude zabune da su moje temp OK :wall:

Poslednja izmena:
Kod mene na 3.2 trenutno radi na 1.3V othos stabilan. Probaj smanjit malo

@undefined .. graficka je normalne temperature, (ako mislis zbog napajanja)
jedino sam probao napajanje da stavim drugo u masinu i dobio u stepen iste temperature, tako da sam iskljucio napajanje jedino,
jos uvek nisam imao uslova da probam CPU na drugoj ploci

@whiplasher ... probacu opet da smanjim voltazu, cini mi se da sam probao ... ali da nije bilo stabilno
Kolika je uopste default voltaza ... 1.35V (tako u biosu stoji) mislim?

@whiplasher ... probacu opet da smanjim voltazu, cini mi se da sam probao ... ali da nije bilo stabilno
Kolika je uopste default voltaza ... 1.35V (tako u biosu stoji) mislim?

da 1.35 ali ja stavim 1.30 na 3.2Ghz i vrti ortos stabilno

@evo pogledaj takt, voltaze i temperature. Ako ti je takt na def spusti to slobodno na -1.3V, meni je radilo stabilno

Prilozi

• zdnja.jpg
    zdnja.jpg
    453.7 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
da 1.35 ali ja stavim 1.30 na 3.2Ghz i vrti ortos stabilno

@evo pogledaj takt, voltaze i temperature. Ako ti je takt na def spusti to slobodno na -1.3V, meni je radilo stabilno

spusticu pa cu da izmerim temperature, ... pa cu da vam posaljem i screenshot slican tvom.

Poslednja izmena:
spusticu pa cu da izmerim temperature, ... pa cu da vam posaljem i screenshot slican tvom.

Sad citam od pocetka al ne vidim da si rekao sta jos imas u kucistu (mislim na ventove), tj ja nisam nasao da si spomenuo to. Ja imam 12 nazad, 2x9 sa strane i 1x9 sa druge strane i od danas 1x9 na ram memoriji (rucna izrada) i cpu kuler Asus silent square pro na 1300rpm. Ako ti je kuciste dobro provjetreno i sa zalmanaom ne bi trebao da imas vise od temp od mene. Jos ja imam asus tv kartu koju kad sam danas slucajno dodirnuo, bukvalno je vrela. bar duplo toplija od 8800GTS kojem je temp u tom trenutnu bila 54. Cak kad prinesem ruku na 10-20cm od TV katre osjetim koliko je vrela. Misim da mi grije cijelo kuciste.

Poslednja izmena:
mlatite praznu slamu, neko mu je uvalio krsh ili je slucajno nabo bas krsh od primerka i to je to. Ako je 1.35 default koji ploca detektuje nema puno dileme oko toga...Mi ostalo "sretnici" mu nista ne mozemo pomoci sa iznosenjem nasih napona i temperatura. :( Nazalost ali tako je kako je. Nema tu puno mudrosti.

Sad citam od pocetka al ne vidim da si rekao sta jos imas u kucistu (mislim na ventove), tj ja nisam nasao da si spomenuo to. Ja imam 12 nazad, 2x9 sa strane i 1x9 sa druge strane i od danas 1x9 na ram memoriji (rucna izrada) i cpu kuler Asus silent square pro na 1300rpm. Ako ti je kuciste dobro provjetreno i sa zalmanaom ne bi trebao da imas vise od temp od mene. Jos ja imam asus tv kartu koju kad sam danas slucajno dodirnuo, bukvalno je vrela. bar duplo toplija od 8800GTS kojem je temp u tom trenutnu bila 54. Cak kad prinesem ruku na 10-20cm od TV katre osjetim koliko je vrela. Misim da mi grije cijelo kuciste.

Ma otvarao kuciste, zcak sam ga polozio da lezi da ne bi toplota sa graf prelazila na CPU ... Sa otovrneim kucsitem padnu temperatrue 3-4 stepena ... verovano mo provetravanje nije najbolje, ali ja imam 15 - 20 stepena temperature u fulll load ...

mlatite praznu slamu, neko mu je uvalio krsh ili je slucajno nabo bas krsh od primerka i to je to. Ako je 1.35 default koji ploca detektuje nema puno dileme oko toga...Mi ostalo "sretnici" mu nista ne mozemo pomoci sa iznosenjem nasih napona i temperatura. :( Nazalost ali tako je kako je. Nema tu puno mudrosti.

Reci utehe... i ja tako razmisljam sad, nema mi druge nego priznam sebi da me opalio maler :S::smash: ...

resicu ja nekako ovaj problem, ili cu bar da ispostuem svima kako sam utvrdio tacno sta je ...

Meni je E6750 occ na 3,2 Ghz u idle modu (ako je verovati display-u na kucistu) oko 28 C a posle dva sata igranja Crysis-a oko 38 C, Orthos nisam jos isprobao jer me mrzi da cekam samo da bih video temperatutu.
Ako neko moze da mi kaze koji programcic najbolje meri temperature posto znam da ih ima brdo i da se dosta razlikuju...
Poz

core temp 0.95.4

Meni je E6750 occ na 3,2 Ghz u idle modu (ako je verovati display-u na kucistu) oko 28 C a posle dva sata igranja Crysis-a oko 38 C, Orthos nisam jos isprobao jer me mrzi da cekam samo da bih video temperatutu.
Ako neko moze da mi kaze koji programcic najbolje meri temperature posto znam da ih ima brdo i da se dosta razlikuju...
Poz

pustis orthos i stavis u polu priority na 9, stavis test type na Small FFTs i skines core temp poslednji (core temp 0.95.4 valjda) i za 5 minuta ces videti temperaturu, ne treba nista da ceks. 38 nije sigurno, to je jako malo.

Pa tu je negde :smoke:

Prilozi

• Temp.png
    Temp.png
    140.5 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
Pozdrav

Kupis ovo i nema problema.Ovaj mocan Zlamanov kuler hladi i northbridge i izuzetno je tih.Svaka preporuka.

Prilozi

• New Picture.bmp
    303.1 KB · Pregleda: 84
E sad je vec druga stvar...
Sada mi je posle pet minuta 48 C (mrzi me da kacim sliku)
Hvala u svakom slucaju...
Poz

E sad je vec druga stvar...
Sada mi je posle pet minuta 48 C (mrzi me da kacim sliku)
Hvala u svakom slucaju...
Poz

:D Nema na cemu taj 0.95.4 jedini vidi temperature E6750 kako treba.

Vdeki - koja je oznaka kulera? Posto ramisljam da moj prebacim na drugi komp, pa bi onda presao na neki bas extra dobar vazduh ili na H2O.

Poslednja izmena:
ma vidi i 0.95 :) samo 15 stepeni (tacno 15 zbog pogresnog Tjunction-a) nize :)

Montirao sam CM Hyper TX2 i temperature su ~10 C niže.
Koliko je ovo normalno za ovu konfiguraciju?
Inače koristio sam fabričku pastu koja je bila na cooler-u i kućište je bilo otvoreno!

Zanima me i šta mislite o orijentaciji cooler-a na ploči?
Ova pozicija mi se činila najlogičnija.
Izvinjavam se zbog lošeg kvaliteta fotografija.

Poslednja izmena:
Ovo su temperature posla pola sata Orthosa, napon CPU u BIOS-u podešen na 1,425V,
očitavanja na Easy Tune-u, Speed Fan-u i Everestu se razlikuju.
Jasno mi je da postoji V drop napona procesora, koliko je to OK sa ovim napajanjem iz potpisa,i kako izgledaju ove temp.?

Poslednja izmena:
Okej su temperature, mada tek posle 2,3 sata ti orthos izbaci peak temperature koju moze da dostigne ali dok ti ne ide preko 70C, 75C u full loadu ne treba da brinesh.
Naravno ti Orthos i prime95 temperature nikad necesh ostvariti u igrama i realnom radu tako da ne brini.;)

Ploča me ograničava zbog pada napona tako da ovaj moj proc. ne može preko 3,4GHz stabilno.
Ugradio sam još jedan CM-ov 120x120 fan na 1200rpm na bočnu stranicu tako da su mi temp.
za otprilike 5C niže.Temp. su ok ali ploča je krš za klok.
Koliko je otprilike max. u BIOSU da podesim napon procesora da bi kompenzovao V Drop.

Default setovanja sa dodatnim cooler-om na bočnoj stranici.

Bez obzira sto maticne stavljaju na 1.35, na kutiji za CPU meni lepo pishe 1.35 MAX. Evo radi mi na 3.4Ghz sa 1.320, a moze i vishe vrlo lako, ali mi trenutno ne treba brze. Inache temperature mi ne prelaze 48C u full load - nije mi u sobi hladno :)

Bez obzira sto maticne stavljaju na 1.35, na kutiji za CPU meni lepo pishe 1.35 MAX. Evo radi mi na 3.4Ghz sa 1.320, a moze i vishe vrlo lako, ali mi trenutno ne treba brze. Inache temperature mi ne prelaze 48C u full load - nije mi u sobi hladno :)

Max preporucheno ;).

Kad kažeš da ti temperatura ne prelazi 48C u full load-u, da li misliš na
temperature jezgara očitane Core Temp-om ili misliš na CPU temperaturu
očitanu npr.Everestom ili Speed Fan-om koja je uvek niža za desetak stepeni od
temperature jezgara?:sceptic:

Vrh Dno