Šta je novo?

Pomoć ugroženima od poplava

Da li Kick Starter dozvoljava podizanje humanitarnog projekta?

I ako direktno ne dozvoljavaju, moguće je da se nađe rupa u sistemu.
Trenutno nisam u mogućnosti da proverim, razmislite o tome, iznesite vaše predloge i mišljenje

Poslednja izmena:
Suzdržite se s analizama!

Krenuo sam da pišem i ja, pa sam shvatio da je ovo tred za pomoć, ne za analizu. A ako sam ja mog'o da se suzdržim mogu i svi drugi. Kad prođe neposredna opasnost sumiraćemo utiske.

Trenutno nisam u mogućnosti da proverim, razmislite o tome, iznesite vaše predloge i mišljenje
Ne znam kako si to zamislio, ali skupljanje novca u humanitarne svrhe mora biti vrhunski organizovano. Ko stoji iza projekta, gde ide novac, kome ces dati uplate na uvid kada se sve zavrsi, imas li ekipu na terenu koju mislis pomagati, kojim sistemom ces dobijeni novac rasporedjivati, ko ima prioritet u dobijanju....

Имаш ову организацију: СрбиЗаСрбе која функционише већ дуже време сасвим добро.
Њима и Црвеном Крсту донирам новац.

Suzdržite se s analizama!

Krenuo sam da pišem i ja, pa sam shvatio da je ovo tred za pomoć, ne za analizu. A ako sam ja mog'o da se suzdržim mogu i svi drugi. Kad prođe neposredna opasnost sumiraćemo utiske.

Хвала ти на овој поруци!

Update za halu Pionir pošto sam bio tamo jutros, rekli su mi da za bebe imaju svega dovoljno, kao i higijenska sredstva, a u trenutku kad sam bio falilo je donjeg veša, posteljine i maski. Verovatno i za druge punktove važi pravilo da treba prvo pitati šta im treba pa onda odneti jer se situacija naravno stalno menja.

Апсолутно најбољи савет, питајте шта им треба па онда идите... или донирајте новац некој од хуманитарних организација.

Nivo Zapadne Morave u Kraljevu znatno opada. U 13h bilo je 395cm, za 15h spalo je oko 250cm.

Prilozi

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    14.8 KB · Pregleda: 209
Maxi diskont kod mene na Novom Beogradu je napravio kutije u kojima svako može da ubaci flaširanu vodu, higijenske proizvode itd.

Ne znam da li je to samo u tom jednom ili su organizovani za sve Maxi diskonte, u svakom slučaju lep gest.
Danas sam se baš iznenadio kada sam ubacivao namirnice da su sve kutije popunjene.

Ljudi su stvarno ispali ljudi u ovoj teškoj situaciji za žrtve poplava.

Fizikalisanje na klizistu.. najtezi posao koji sam radio u zivotu. Koje je ovo zlo, zemlja kao super lepak, raspao sam se

Vučić: "za sada imamo 12 mrtvih"
Irinej: "pa to je nekako podnošljivo..."

Bas si je koristan taj post i pomocice dosta ljudima.

Jeste, da znaju ljudi kome da se okrenu u ovim teškim vremenima, od koga da očekuju pomoć.

Neka znaju kad se sve zavrsi, sada pomaganje, bice vremena na pretek za odgovorne i polaganje racuna.

Jeste, da znaju ljudi kome da se okrenu u ovim teškim vremenima, od koga da očekuju pomoć.
Tako mogu da izsprozivam koga god zelim i da pljujem do sutra i kazem > KOrisno je da znamo kome da se okrecemo kome ne...
Nismo u vrticu, a i to sve moze kad se ovo sve zavrsi.
Drzite se teme, potpuno beskorisni postovi smetaju da se procitaju korisne informacije.

Bio sam jutros u Obrenovcu, nosili hranu, opsti haos, neki nisu jeli 20h.
Snimak od juce:

A momak na 0:21 'ladno baci najlon u vodu. Nemam reci...

Druze potopljene apoteke, benzinske pumpe, hemudze u vodi, izlivene sept.jame, lesevi zivotinja...kese i flase u vodi najmanji su problem.

Svaka cast momcima, nemojte me pogresno razumeti...
Problem u nasem drustvu je sto se stalno mahinalno baca smece na taj nacin.
Treba mahinalno da baci smece na mesto predvidjeno za to.
Prolazi automobil pored mene i kroz prozor vozac izbaci kutiju od keksa. Svo to smece moze pomoci katastrofi.
Neka kaze ko sta hoce, znam da je tako.
;)

Poslednja izmena:
Mnogi su popustili sa zivcima a kako i ne bi kada su danima bili zaboravljeni i izolovani od ostatka drzave.. https://www.youtube.com/watch?v=HixsjV0N-kg

U ovom kraju sada je ovo selo prioritet, mora se naci vremena i sredstava za pomoc http://www.ugradu.info/index.php/valjevo-vesti/12809-deo-sela-rebelj-na-medvedniku-vie-ne-postoji-
Makar na 2 tocka treba dostaviti hranu, nadam se da cu to uspeti do utorka..
Tamo kod vas opasna klizista ***e.
Ma leba u ranac i na bajs.
Ja sutra opet idem u Obrenovac. Ne daju civilima da dodju do samog obrenovca ljudi besni ne znaju sta im se desava s rodbinom. Nas pustise jer smo u ketering kombiju nosimo hranu. Kome ? Ko je gladan. Ko vas poslao ? Niko. Ajd prodjite. Nasli neke ronioce podelili im sendvice pa posle nekim dobrovoljcima s camcima...

Sam grad je dobro prosao u odnosu na neke druge ali je u okolini horor, dok se sve ne sredi necu se zaustaviti, do poslednjeg dinara koji imam

Na Rudniku (Takovo i okolina) su klizišta bukvalno iz sata u sat (do ovog momenta preko 200 zabeleženih klizišta u gornjomilanovačkoj opštini). Sreća pa su mi tetka i teča u Takovu na stabilnom brdu...

Vučić: "za sada imamo 12 mrtvih"
Irinej: "pa to je nekako podnošljivo..."

Не знам зашто измишљаш овакве малициозне увреде али су врло и поприлично бескорисне.

Sam grad je dobro prosao u odnosu na neke druge ali je u okolini horor, dok se sve ne sredi necu se zaustaviti, do poslednjeg dinara koji imam

Мене блам сада да кажем шта сам ја урадио за последња два дана након што сам прочитао твоје поруке... свака част, срећно и нека те Бог чува!

Обреновац данас, не знам, свега ми...
Bn8EMtVIAAEDCIx.jpg

За оне који имају још снаге и воље нека прате на Твитеру налог Црвеног Крста Србије, како би видели шта им и где треба:
https://twitter.com/crvenikrstinfo

Или на сајту Б92:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=18&nav_category=12&nav_id=849725

Или овде:
http://info.poplave.rs/

Uvrede? Vidi sine, ne znam ko ti drma kavez, ali ako si gledao nemontirani materijal na pinku danas oko 15h, mogao si jasno videti i čuti konverzaciju dotičnih, na obodu Obrenovca.

Citam na portalima da UAE salju 10 miliona Evra pomoci :wave:

Ima li video materijal tog razgovora ?

Uvrede? Vidi sine, ne znam ko ti drma kavez, ali ako si gledao nemontirani materijal na pinku danas oko 15h, mogao si jasno videti i čuti konverzaciju dotičnih, na obodu Obrenovca.

Твој дефинитивно треба дрмнути пар пута... а син, свакако не могу да ти будем, чињеницом да сам рођен 1984-те.

Svestan sam da postavljam apsolutno bezvezno pitanje, ali me zanima koje su posledice ako bi TENT bio ugrozen? Vidim da svi o tome pricaju i niko ne detaljise, a mene bas zanimaju tehnicki detalji...

Pa desila bi se velika havarija (s' tim što se to nikad ne bi dozvolilo, uvek se ide na plansko isključenje). Takođe spomenuše da generatori nisu isključeni jer bi koštalo stotine miliona i nekoliko meseci da se isti ponovo pokrenu.

Plus Tent A i B proizvode skoro polovinu el. energije u Srbiji (sada kada Đerdap propušta svu vodu).

Pošto znam da na forumu ima nekoliko veterinara (ili tehničara), voleo bih njihovo mišljenje o sledećoj temi:
Primećujem ponovo nesinhronizovanost vlasti po jednom veoma važnom pitanju - odlaganju leševa životinja.
Pošto je već krenulo čišćenje terena u nekoliko opština, tamo opštinske vlasti apeluju na građane da skupe leševe na jedno mesto i pozovu nadležne.
S' druge strane, ministar zdravlja apeluje da se nipošto ne diraju leševi već da se sve ostavi veterinarskim službama. Ko je tu lud?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno