Šta je novo?

Pomoć pri izboru invertera

Ne znam odakle ti to da je taj Hisense bolji na grejanju?
Za te pare, lagano 3x Breezeless i bez gledanja prostora.

Ne rade ti slike koje si okacio, okaci ponovo.

Pa ove Hisense su mi delovale kao dosta jače za podnošenje jačih zima od recimo ove Midea koja mi je vise za hladjenje, mada sto ti kažeš sa tri Midea nema greške kako god da okreneš.
Evo rasporeda objašnjenje za njega je u mom postu iznad postu.
20231106_215343.jpg

Pozdrav ljudi da ne kačim sada raspored soba itd posto za poćetak klima ide u jednu sobu od 20ak kvadrata a za dalje videćemo. Uzima se sada jer je potrebno da greje kada kotao tj. parno grejanje nije založeno. inače parno grejanje je primarno ali nisu muške glave koje se bave time uvek tu pa bi klima služila za grejanje u tim situacijama kao ispomoć i standardno leti za hlađenje.
Tu negde za oko 50k mogu da uzmem Hisense Nordic ili Midea Extreme 12ice. Da li uzeti jednu od te dve i koju? Ili ipak bolje ići na brezelless ali u tom slučaju bih morao da izdvojim 65k što složićete se ipak nije mala razlika, otprilike isplati ugradnju.
Unapred hvala na pomoći.

Zdravo svima. VIVAX ACP-12CH35AEVIs GOLD
Ima li neko iskustvo sa ovim modelom i imali uopšte smisla za Vivax dati 600ojra. Sređujem neki prostor, ušla u neki uži izbor zbog boje, dizajn manje više ...
Hvala !!!

Zdravo, nov sam ovde. U dilemi sam oko izbora invertera za hladjenje i grejanje u prelaznom periodu, tj dok god moze da radi i da ima smisla sa ekonomske strane.
Naime, kuca je od nekih 110+ kvm, instalirano podno grejanje planiram električni kotao verovatno 24kw. Prostor je otvorenog tipa, znaci hlavna prostorija je malo manje od 50kvm, ostale prostorije se nadovezuju na nju. Ne znam koja je 24ka adekvatna za to. Razmisljao sam midea extreme ili midea mdv all easy pro ili ti mozda tcl tpro inverter.
Hvala puno.
Ovo je raspored, nadam se da ce se videti. Pored izbora sta mislite za poziciju iste. Ja sam mislio iznad ulaznih vrata.Image-1.png

Poslednja izmena:
Inace pokusavam da se uselim sto pre i skuplje opcije grejanja i hladjenja nisu opcija. Izolacija ce biti 15cm spoljna i odradio sam 5cm na plafonima iznad spustenih plafona, kasnije mozda dodam na ploči, ali sada definitivno ne.
Hvala jos jednom.

Mislis da je tako? Tako sam originalno i planirao, ali se plasim da ce ta prva soba biti hladnija jer ima dva spoljna zida, a i zavucena je dosta u uzanom hodniku. Hmm..
Inace iznad balkonskih vrata sam i ostavio struju, ali pomislih mozda bi ipak bilo bolje tamo zbog duvanja.

Za razliku od klasicnih on/off klima, inverter se daleko bolje podnosi kada je u istoj prostoriji, iz prostog razloga sto kada postigne zeljenu temperaturu izduvava ne vreo niti veoma hladan vazduh, vec malo hladniji/topliji od ambijentalne temperature, u zavisnosti u kom rezimu radi, a kao rezultat dolazi i usteda struje.

Da to sam skontao, stim što će meni biti dnevni boravak tu ispod te klime i kontam kad sednemo ne mozes, a da ne osetis. Šta mislis o 2 x 12, jedna iznad balkonskih vrata, a druga iznad ulaznih. Dali bih time dobio nesto ili jednostavno bacanje para na ekstra instalaciju?

Ja sam naravno pre za bar dve klime, možda baš 2x12 midea extreme npr.
24-ke su po meni više za neke lokale, prodavnice i sl gde buka od tako masivnih klima ne dolazi do izražaja, dok kući noću takve klime ne mogu da budu tihe a takođe više klima= ujednačenije grejanje u prostorijama.

Primetio sam da su te 12ce naprabljene da podnesu veci minus. Npr Midea extreme 12 po specifikaciji ide do -25, pretpostavljam da ima grejac tacne. Dok 24ka samo do -15 i nema grejac tacne. Takodje sam video onu gree amber 18, da su trenutno po ceni malo skuplje od extreme 24, ali čini mi se da su veoma kompatabilne po jacini. Dali li sam dosao do pogresnog zakljucka gledajucu specs?

Kako vam se cini ova klima? Panasonic bz35zke. Imam ponudu za nekih 60-ak hiljada, u svuda kod nas je prodaju za 85k? Hvala na pomoci.

Танак улазни модел, спољна 25 кг. Зависи за шта ће се користити.

Маса и димензије спољне јединице су неки основни показатељ могућности рада у тежим (зимским) условима. И та мала може да хлади и догрева по потреби.

Маса и димензије спољне јединице су неки основни показатељ могућности рада у тежим (зимским) условима. И та мала може да хлади и догрева по потреби.
Neki kazu da je kod japanaca stvar napednije tehonologije, pa u manjem kompresoru daju vise, a dok druga strana kaze da je stvar njihove stednje, da bi se dobio koliko toliko jeftiniji proizvod. Sta je tacno, ne znam.

LG sa sj od 25 kg grejao 40 kvm u BG ove zime. Ima twin rotary kompresor.

Ma više sam naveo podatak da se povuče paralela. Pravih zima verovatno više neće biti u BG (možda jedna u 20 godina).

Videh i da je LG novi ulazni W model bacio na dijetu.

Nazad
Vrh Dno