Šta je novo?

pomazite, treba mi tv

platipus

Cenjen
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poena
151
Ovako imam 700e (naravno plus minus neki iznos u koliko je primetan kvalitet u pitanju), treba da kupim tv, gledam ga sa nekih 3 metra razdaljine, gledao bih kablovsku (verovatno sbb d3), gledanje dvd, divx, pustanje filmova sa compa :type:(retko) i mozda nekada igranje igrica (sa compa:type:).
treba mi da bude pouzdan i da ima dobru sliku, negde mislim da mi dovoljan 42'' ili 50''.
bio bih prezadovoljan kad bi me posavetovali jer se bas ne razumem a treba da kupim

mene interesuje postoji li razlika u kvalitetu jer je razlika u dijagonali 8'' a ista cena. ako su isti po performansama (kvalitetu slike i ostalim stvarima) normalno da cu uzeti veci

mozes li mi molim te reci razliku u kvalitetu (najvise me interesuje kvalitet slike) izmedju tog samsunga od 50 i panasonica od 42.

Nekako mi Panasonic daje bolje boje, mozda finiju crnu nijanse su u pitanju ali nekao mi jeste prijatnija slika. Kako gledam sa nekih 2m 42" je odlican izbor ali da sam oko 3m udaljen def bih jurio 50" tj pre bih uzeo 50A410 nego 42PX8ES.

Ako nije greska na sajtu, sada je i 42PV8 60000 din...

Poslednja izmena:
hvala gvlada na pomoci,
definitivno jedan od ova dva modela samo moram otici do radnje i pogledati na licu mesta, mada tu mi je problem sto je generalno na svim tv-ima tamo losa slika jer imaju los signal ali izboricu se nekako

kao sto sam napisoa vec, ista je i cena 50a410 i 42x10. dosta veca dijagonala a iste pare u pitanju. ja sam jedino zbunjen oko toga da li je postoji neka velika razlika u kvalitetu ili je nesto drugo

Idi, uporedi oba i ako ti ne primecujes razliku kupi veci a ako ima razlike kupi onaj koji ima po tebi lepsu sliku. Samo pazi sa 2m 42" tv imace bolju sliku nego 50" tv tako da se od svakog udaljis koliko treba.

Platipus jel si uzeo X10?

@k1985

Kako mozes da lupas te cene, i da double postujes bezveze? Treba se zapitati kako je neki televizor upola cene kod tebe i kakve ti prevare ovde smisljas. Od tvog prvog posta si mi bio sumnjiv. Ubedi me u suprotno.

@Gizmor
Recimo, moze da uveze iz Madjarske / Austrije, sto i meni pada na pamet da uradim...

Iskreno i meni je sumnjivo. Ocekujes da ti neko poveruje a nisi rekao nista sem cene. to sto ti kazes da ima garancija i fiskalni racun nista ne znaci jer to ti i ja mogu dati za sta god hoces a da budu ne vazeci. a i ne znam kako ocekujes da ti neko da 500e cisto na poverenje sa foruma

Iskreno i meni je sumnjivo. Ocekujes da ti neko poveruje a nisi rekao nista sem cene. to sto ti kazes da ima garancija i fiskalni racun nista ne znaci jer to ti i ja mogu dati za sta god hoces a da budu ne vazeci. a i ne znam kako ocekujes da ti neko da 500e cisto na poverenje sa foruma

meni je sumnjivo sto si ti pavlakus, platipus i pavlaka...
elem, ja ne teram nikoga da kupi...
TV-i nisu kradeni, nisu osvezavani a sve drugo je vama nebitno...

sto se tice nickova, jedan comp na poslu koristimo nas dvojica sa istim problem pa tu nastaje zabuna.
ne govorim o druzenju nego o tome sto neko treba na rec da ti veruje i da ti da pare. isto tako to moze da bude prevara da uzmes nekome pare, ti mu das nesto sto ne radi ili se pojavi neki problem a ti jednostavno mozes da nestanes sa foruma i pojeo vuk magarca

sto se tice nickova, jedan comp na poslu koristimo nas dvojica sa istim problem pa tu nastaje zabuna.
ne govorim o druzenju nego o tome sto neko treba na rec da ti veruje i da ti da pare. isto tako to moze da bude prevara da uzmes nekome pare, ti mu das nesto sto ne radi ili se pojavi neki problem a ti jednostavno mozes da nestanes sa foruma i pojeo vuk magarca

pa, mogu sa foruma a ne sa lica zemlje..
plus, ja te televizore drzim u magacinu, a ne na ulici..
znaci, ko god uzima televizore uzima ih sa odredjene lokacije, na koju moze da se vrati da me potrazi..
f. racun, OVERENA garancija ne moze da bude nevazeca..
na kraju krajeva, kupite tv u TMarketu, oni su ''slavni'' po svom odnosu prema refabrikovanim televizorima, platite nerealno visoku cenu..
bas pametno..
bas ste pametni..

kako da ti dokazem?

Znaci ti si uvoznik za lcd i plasma televizore? Odakle ih uvozis? Slikaj mi taj tvoj magacin sa televizorima i dovedi nekoliko tvojih zadovoljnih kupaca na forum da potvrde.

Da li tebi ne bi bilo sumnjivo da neko tako upadne na forum i pocne da se reklamira kako ima 25% jeftinije televizore nego u radnjama?

Znaci ti si uvoznik za lcd i plasma televizore? Odakle ih uvozis? Slikaj mi taj tvoj magacin sa televizorima i dovedi nekoliko tvojih zadovoljnih kupaca na forum da potvrde.

Da li tebi ne bi bilo sumnjivo da neko tako upadne na forum i pocne da se reklamira kako ima 25% jeftinije televizore nego u radnjama?

Welcome to Serbia - Paranoid's paradise..

Jedno pitanje. Posto sam planirao da uzmem plazmu 42" i kad god sam isao da razgledam uvek sam dobio jedan savet koji je poceo da mi ide na zivce: "Prvih 200-300 sati nemojte dugo gledati jedan te isti kanal zbog mogucnosti pojave burn in-a!". Sad je pitanje koliko je to dugo!? I zasto ako dam 700e ne mogu da gledam tv najnormalnije kao i onaj nikakvi od 100e? Poceo sam polako da odustajem i da gledam alternativu u LCD.

Jedno pitanje. Posto sam planirao da uzmem plazmu 42" i kad god sam isao da razgledam uvek sam dobio jedan savet koji je poceo da mi ide na zivce: "Prvih 200-300 sati nemojte dugo gledati jedan te isti kanal zbog mogucnosti pojave burn in-a!". Sad je pitanje koliko je to dugo!? I zasto ako dam 700e ne mogu da gledam tv najnormalnije kao i onaj nikakvi od 100e? Poceo sam polako da odustajem i da gledam alternativu u LCD.

Svi 2009 modeli I Pany i Samy i Lg itd. vise nemaju tih problema. Samo ukljuci i uzivaj. Drzi Contrast,boje i svetlo na 50% prvih 200-300sati i to je to.

Vrh Dno