Vec sam postavio ali najprostiji nacin je ovako:
http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=1960949&postcount=435
1. U mom slucaju su letvice 6x20x2cm, visina x širina x dubina. Premeris sve detaljno i napravis rupe za tiplove. Za svaku letvicu idu po dva tipla. Tiplove u zid, srafove kroz letvice u tiplove. Onda prislonis plocu pa ih bromiranim (crnim) srafovima prisrafis za letvice. Kod mene je bilo deset letvica, znaci 20 tiplova, 20 srafova dugackih nekih 5cm, 20 crnih srafova koji drze plocu za letvice.
Sledeca faza je gletovanje ploce da se ne bi videli crni srafovi i da bi mogao da je okrecis naravno. Rezultat sam kacio vec.
2. Nisam hteo da saznam pa sam zakacio nosac za televizor na zid iza, ali sam ostavio rupu u gipsanoj ploci kao sto vidis sa skice. Drugi razlog je to sto izgleda lepse kada je televizor vise priblizeniji gipsanoj ploci zbog toga sto se kaci na zid koji je iza te ploce, a ne na samu plocu.
Drugi nacin su metalni profili, sto je po meni mnogo veci i skuplji posao i zezanje sa zavarivanjem itd itd.. ako ih sam pravis naravno. Drvene letvice i vise nego rade posao i nema ploca gde da mrdne. Pitaj slobodno jos nesto ako te zanima.
Idu prilicno slobodno jer ima isecen pravougaonik iza televizora jer se kaci na nosac iza na pravom zidu tako da tv mora malo da se podigne pa da se zakaci, a i da bi tv bio blizi gips ploci da izgleda lepse a i iz sigurnosnih razloga. Vidis koliko je iseceno iz prve gips ploce, tu gde se spajaju krece nova ploca. Tv je naravno veci od te rupe pa je pokriva, a dobra stvar je to sto imam nesto bolji prilaz kablovima iza.
Tesko moze da se vidi sta je iza ali sta ces.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari