Šta je novo?

Polica za HiFi uredjaje, skrivanje kablova....potrebne ideje

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Pozdrav svima. U cilju dobijanja sto vise prostora u sobi, resio sam da okacim tv na zid. A i tako je fensi. E sad, imam jedno pojacalo, radio tjuner i sat. risiver i te komponente bi trebale da idu na neku policu koju zelim da napravim. Na slikama dole je otprilike ono sto bih ja hteo...tj. na trecoj slici je ono sto mi se ustvari najvise svidja. Znaci pricamo samo o delu koji drzi HiFi komponente, ne o samom TV-u.
Ono sto mene zanima je kako najbolje sakriti kablove, od napajanja, produzni kabl za napajanje, interkonekcijske kablove, koaksijalni za satelitsku, zvucnike, kablove koji povezuju TV i pojacalo i satelitsku (scart, hdmi)? Ono sto za sada znam je da cu u zidu da iskopam kanal i da ubacim plasticnu vodovodnu cev, precnika npr. 10-tak cm, kroz koju ce ici kablovi koji povezuju tv i pojacalo. Takodje tuda ce prolaziti kabl za napajanje tv-a. Posle toga sam naisao na problem. Ne znam gde da sakrijem sveostale kablove. Na drugoj slici se vidi da ima mesta u onoj kutiji pozadi da se stave svi kablovi i mozda cak i produzni kabl, ali ovo mi je malo teze da napravim.
Jel ima neko ideju kako da implementiram neku kutiju za sve ove kablove?

Prilozi

• 203265616x.jpg
    203265616x.jpg
    11.2 KB · Pregleda: 5,937
  • 3tierBBshelf_4434.jpg
    3tierBBshelf_4434.jpg
    27.1 KB · Pregleda: 1,892
  • 3USVODQAYLHKF5O1FK.jpg
    3USVODQAYLHKF5O1FK.jpg
    12.6 KB · Pregleda: 4,927
Mozes da uradis sta sam ja radio sa gips karton plocama ako imas volje/vremena. Imaju prostija resenja naravno ali sa ovim uspevas da sakrijes svaki kabl koji zelis i izgleda odlicno.

Evo ti ideja kako je to izgledalo kod mene pre nego sto sam se bacio u poduhvat.

Par dana cimanja ili manje ako imas pomoc od ortaka, ali krajnji rezultat je predivan.

Sto se tice police isto je usrafis kroz gips plocu, tu ne bi trebalo da bude problema. Zamisli samo policu ovde gde je meni kuciste i odluci da li bi ti se svidelo heh :d

Kod mene ne moze bas ta opcija sa gipsom da se upotrebi jer bih onda morao ceo zid da oblazem gipsom da bi sve bilo u ravni. Vidis dole na slici kako je kod mene.

Za sada sam najblizi slici 1 iz mog prvog posta. Palo mi je na pamet da napravim onu drvenu pozadinu koja bi pozadi bila suplja, kao camac, iliti kanu. :D I tu bih smestio sve kablove.

Prilozi

• IMAG0011.jpg
    IMAG0011.jpg
    114.5 KB · Pregleda: 1,337
Poslednja izmena:
Pa sta znam, mogle bi da se stave dve gips karton ploce od ivice zida do vrata ali vidim da su ti ovi prekidaci tu a i nemas toliko kablova koliko sam mislio, tako da ta varijanta sto predlazes bi bila ok.

A mozda i ne moraju ploce da idu do vrata nego ovako nesto. Vrata su kao kod tebe.

wall1.jpg

Sve zavisi sta ti se vise dopada.

Svidja mi se ovo. Prvobitno sam to i hteo da napravim ali samo onda odustao. Ne znam zasto. Mislim da sam odustao zato sto mi ne bi bilo simetricno kao na ovoj slici, tj. ovaj kvadrat ne bi bio na sredini izmedju vrata i zida desno.

Kako ne bi bio simetrican? Ti imas plocu od 200x125 koju mozes da secnes skalpelom po tvojoj meri :D

Fazon izmeris celo rastojanje od zida do vrata, odlucis koliko hoces da ostavis od ivica do gips ploce i iseces tu dimenziju. U tvom slucaju koliko gledam sa slike rastojanje bi bilo do ivice ovih prekidaca da ih ploca ne prekriva, to rastojanje isto sa druge strane od zida desno i nema sta da bude asimetricno :D . Sad razmisljam da li bi mogao da uzmes jednu plocu i okrenes je na gore , samo ne znam da li bi ti 125cm bilo dovoljno da pokrije tv. Ako se odlucis na ovakav potez moras prvo da izmeris i isplaniras pa da vidis kako sta heh.

Kako ne bi bio simetrican?
Nisam se lepo izrazio. Ako stavim tv na sredinu izmedju vrata i zida desno, necu gledati sa kreveta pravo u TV vec ce mi TV biti dosta pomeren desno, pod uglom.

Ima li neko ideju na koju foru stoji ono staklo na prvoj slici u mom prvom postu? Snagom volje ili...?

mislim da i ovoj dasci (kanu :D) ima prorez u koji je uvuceno staklo (i pricvrceno iznutra)

I meni se tako cini, ali mi nije jasno kako se onda ne slomi pod pritiskom ovih komponenti?!

'komponente' na slici su divx player i zvucnik... to je lako... ali ne bih ni ja smeo da stavim nista drugo...

Ali oni kad su proizvodi policu nisu znali sta ce ovaj da stavi...****ga, meni je pojacalo tesko sigurno 4-5 kila.

Stavi duplo staklo od 6mm (kao sendvic) ili od 1cm ali je jako skupo i resio si problem. Samo ukopaj dovoljno veliki kanal ili iseci vece staklo pa ostavi trecinu ukopanu a 2/3 da je polica.

Ja sam sa duplim resio problem, slican je postupak pravljenja stepenica staklenih.

Pa nema tu mnogo filozofiranja imas dve varijante, jedna je da spec lepkom (skup) lepis dve staklene ploce i tada su "kao jedan" ali tebi ne treba nosivost od 50kg nego od 5kg ili ti 10kg max,pa zato nemoj da lepis, pogledaj forume o akvaristici na njima imas formule za izracunavanje izdrzljivosti stakla.

Ja pravim staklenu kocku, koja ce visiti na zidu i sluzice kao postolje za delove mamuta, po jedan zub i prsljen oko 4 do 5 kg. :bottle:

Ti pravis plocu i na nju pod 90 stavljas staklenu policu (ja sam imao slicnu zamisao ali sam odustao od svega jer mi se nije svideo dizajn).

Vidi po mojoj ideji ta ploca sa lica bi bila samo maska a prava noseca bi bila iza nje fiksirana za zid (kroz prvu prolazi samo staklo bez ikakvog fiksiranja) na zidu je najjednostavnije da montiras "paciji kljun" nosac staklene police (kao tanjir da drzis jednom rukom).

eto ovde se zovu kakadu ali ima ih raznih

553_470-250-2-5-470-260-2-5-470.jpg

to lepo sve se prekrije sa plocom - kutijom kao slovo u (latinica) ili P cirilica.

inace imas ih ovdehttp://www.artinvesthome.com/katalog.php?prodID=553&catID=1031

OK, hvala ti, razmotricu ovo kako da implementiram u svoju zamisao. Samo mnogo me i dalje plasi da se staklo ne slomi. Otici cu kod staklorezca da cujem njegovo misljenje.

Gizmor, daj nam uslikaj dio iza tv-a..zanima me kako si rijesio dio gdje kablovi izlaze ili ulaze u plocu nazad

Idu prilicno slobodno jer ima isecen pravougaonik iza televizora jer se kaci na nosac iza na pravom zidu tako da tv mora malo da se podigne pa da se zakaci, a i da bi tv bio blizi gips ploci da izgleda lepse a i iz sigurnosnih razloga. Vidis koliko je iseceno iz prve gips ploce, tu gde se spajaju krece nova ploca. Tv je naravno veci od te rupe pa je pokriva, a dobra stvar je to sto imam nesto bolji prilaz kablovima iza.

Tesko moze da se vidi sta je iza ali sta ces.

Hmmm, ma koliko god pokusavao fotoaparat ne hvata kakva je prava situacija osvetljenja. U tamnim scenama mi daje duboko tamno plavu a u svetlim mnogo smanjeniji intenzitet nego sto jeste. Nema sanse da se ubode.

Malo je svetlija nijansa plave uzivo i ujednacenija je oko televizora.

Pa ko bi drugi nego ja :d . Predjen je samo jedanput, mrzelo me da se cimam, a kad sam upalio ove neonke reko ovako izgleda bolje nego da je sve ravno hehehe.

Pa probacu da se raspitam hoce li staklo da izdrzi tih ~5kg ako se ubaci u drvo kao na slici gore. Cuo sam da ima posebno staklo za ove police, da je valjda jace.

Pozdrav svima. U cilju dobijanja sto vise prostora u sobi, resio sam da okacim tv na zid. A i tako je fensi. E sad, imam jedno pojacalo, radio tjuner i sat. risiver i te komponente bi trebale da idu na neku policu koju zelim da napravim. Na slikama dole je otprilike ono sto bih ja hteo...tj. na trecoj slici je ono sto mi se ustvari najvise svidja. Znaci pricamo samo o delu koji drzi HiFi komponente, ne o samom TV-u.

Za neke smesne pare imaju lepa crne i srebrne kanalice u Tehnomarketu. Bese ima od 60 i 100cm. Izgledaju skroz fancy i kroz njih moze da se provuce sta hoces.
A ove nosace mozes da kupis, verovatno je tako i najjeftinije.

Nazad
Vrh Dno