Dark Magician
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.01.2011
- Poena
- 635
Nije problem da se proširi budžet. Je li boji zvuk Zen ili Fiio, inače bi morali da zvuče isto? Bass boost mi ništa ne znači, ne zanima me ništa od gimmick.
Bacio se me u rabbit hole...
K5 Pro se napaja samo iz utičnice, preko strujnog adaptera koji se nalazi u fabričkom pakovanju.K5 Pro radi samo preko USB napajanja ili ne? Zen vidim da radi samo sa USB.
Connect the ZEN DAC via USB in between your PC, Mac or smart device – tablet or phone – and chill. Power consumption < 1.5W via USB power. Or, add a 5v DC power supply for even better performance (we suggest the iFi iPower 5V)
super izgleda. Da te dobro i dugo sluzi 💪Stigao danas Evo 4.
Upravo se odlepio od kompa i gitare posle 6 sati igranja sa njim.
Izrada i nije toliko losa kao sto su neki naglasavali, jednostavno osecaj plastike kvari opsti utisak.
No sve se to odmah zaboravi cim krenes da ga koristis.
U mnogim stvarima me prijatno iznenadio.
Prva je instalacija i sw, koji sve sam odradi, cak i update fw.
Bez ikakvih problema se "uglavio" u win10, sve radi iz prve bez trzalica.
Druga je koriscenje, vrlo jednostavno, za hobiste koji ne cackaju previse knobove idealno, jer jedan knob regulise sve.
Treca je ASIO drajver. Tu su odradili fenomenlan posao, na nivou skupljih PreSonus uredjaja koje sam imao prilike da cackam, nikada se nisam manje mucio tj par klikova i sve radi bez ikakvih dodatnih podesavanja u bilo kom DAW.
Cetvrta je loop back playback funkcija, vidi se da su se potrudili i odlicno radi i vrlo korisna stvar.
Peta input auto gain funkcija, odlicno radi i skracuje vreme podesavanja, 2 klika na tasteru i posle 10 sec sve savrseno podeseno.
Sesta naravno zvuk. Dynamic range je odlican, zvuk izbalansiran, jak signal koji gura sve bez problema, stage se odlicno izrazava na boljim slusalicama, HD559 prodisale i pokazale pun potencijal gde su me jako iznenadile sa kvalitetom zvuka jer sam ih samo na gitarskim pojacalima koristio, mislio sam da su slabije ali...
GSP 500 fejlovale zesce jer ne mogu da isprate ovakav dynamic range, no to su dedicated gaming sluske pa ne iznenadjuje, na GSX ipak rade mnogo bolje jer su i predvidjene i podesene za to.
Sve u svemu hvala Illidane, imas pivo, za 100€ pregrst opcija i kvalitetnog zvuka i pun pogodak za manje zahtevne hobiste.
Definitivno preporuka.
Pogledajte prilog 333724
Znaci trenutna cena je 9 evra iznad onog kada sam ja narucivao odatle. Mada i po toj ceni je itekako konkurentan ali i specifican uredjaj.super izgleda. Da te dobro i dugo sluzi 💪
@sale941 dobih ponudu od 155€ za zen dac v2 al se jos nesto premisljam. treba mi nesto na laptop da nakacim kao privremeno resenje al se nesto premisljam. znacilo bi mi da to fercera ok samo preko usb-C kao sto je @Dark Magician napisao.
Spomenuh ga na prosloj strani, moze se nabaviti na KP za 235ETreba navesti i novi Topping DX3 Pro+ (199$)
https://shenzhenaudio.com/products/...12-dac-nfca-headphone-amplifier-pre-amplifier
TOPPING DX3 Pro+ DAC Review
Navodno je zvučno najbolji u toj klasi (200$) a ima BT 5.0, OLED displej i pojačalo (1.8W @32Ω) moćnije čak i od K5 Pro (1.5W @32Ω).
Za 200$ deluje fantastično ali kupovinu kvare aktuelna kriza, visoki troškovi dostave, dažbine kao i činjenica da je Topping imao QC probleme prethodnih godina, pa nije baš svejedno naručiti njihov proizvod bez ikakve garancije.
Pa od prikazane cene obično dodaju 30% carine tako da retko sta moze biti jeftinije 😅 cena sa shippingom i tih 30% cesto platiš 50% veću cenu + čekanje. Ja sam iz UK naručivao neke dodatke kablove, pads i to bude ok ako se uklopis u onu cenu do 50€. Nekako je ovde problem sto je sve to vezano za ozbiljniju audio opremu ili egzotika ili rezervisano za profesionalce. A na tih par mesta gde se nudi "egzotika" bude i takva cena😅Moram da vas pitam momci:
Zasto lepo ne narucite iz inostranstva - em jeftinije em mnogo veci izbor?
Pa ako imas neki predlog podeli vrv ima par stvari na koje bih i potrošio neki veći novac😁 ja stvarno nemam pojma kako da prodjem jeftino osim da nekog cimam u EU, US da mi donese ili sam da odem😅A ja mislio IT forum, ljudi su u trendu, znaju da iskoriste sve blagodeti interneta i znaju da koriste google...
Ne mogu jer je protivno pravilima.Pa ako imas neki predlog podeli vrv ima par stvari na koje bih i potrošio neki veći novac😁 ja stvarno nemam pojma kako da prodjem jeftino osim da nekog cimam u EU, US da mi donese ili sam da odem😅
iFi audio GO bluJel moze preporuka za bluetooth portable DAC (znaci da ima bateriju,bluetooth i izlaz za slusalice).
Tj da se bezicno poveze na android phone ali zicno na neke hifi slusalice.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari