Šta je novo?

Pohvala za SBB

Ja i da predjem na adsl zadrzao bih sbb kablovsku, i onda bi me sve kostalo 4560 dinara.

:D

Ma verujemo... (boldovano)

Pošto onaj IKOMov komplet od 2200 din. sa sve TVom ne odgovara, možda onaj od 2800 din. (tv + 2048/512), bez Pay TVa i "mitrovićevog veselja"?

A za sve ostalo, Click 8 (8192/512) za 4500 din. ?

Što je "poseban" taj od 4096/384 kod SBBa za 2790 din bez TV pretplate? Sa TV pretplatom i osakaćenim uploadom ne može da parira IKOMovim paketima po ceni a po brzini je inferioran Telekomovim paketima.

A od 01.03.09 je cena "šugave" analogne ponude na SBBu za 5 din. veća od cene OPEN IPTVa sa Osnovnim + Fun paketom (i bez gomile tarot/kviz kanala).

Ni tamo, ni ovamo... :p

Poslednja izmena:
Što je "poseban" taj od 4096/384 kod SBBa za 2790 din bez TV pretplate? Sa TV pretplatom i osakaćenim uploadom ne može da parira IKOMovim paketima po ceni a po brzini je inferioran Telekomovim paketima.

Kako ne moze da parira ako imas 33% brzi download za manje pare? I kakav je to OSAKACEN upload? Manji je od ikomovog, ali je zato download veci. 384k je sasvim solidan upload u poredjenju sa konkurencijom.

I kakav bre telekom. To sto telekom ima vece brzine za vise novca uopste ne moze da se poredi sa sbb-ovim paketima. Telekomove pakete mozes da poredis samo u cenovnom rangu sbb-a. Kakv crni click 8. Ko je lud 50 evra mesecno da daje za internet? Mislim... okej necu da vredjam ljude, ima zainteresovanih, ali meni je to previse. I plus sto tih 8mbps u stvari nisu 8mbps, vec verovatno negde oko 5mbps.

A od 01.03.09 je cena "šugave" analogne ponude na SBBu za 5 din. veća od cene OPEN IPTVa sa Osnovnim + Fun paketom (i bez gomile tarot/kviz kanala).

Nije sugava. Sugava je antenjara. Analogna tv ... nije dobra kao digitalna, ali opet je odlicna slika. I jak mi ikom nema ni sport klub. Koliko vidim imaju samo sport klub+ sto je fudbal 24h dnevno. Sport klub je jedan od najboljih kanala. Tenis (svi masters turniri, + gomila atp turnira), nfl, nhl, evro liga itd... To je jedini kanal koji i gledam. Da necu mozda da budem zadovoljan pink CINEMA? Da budem zadovoljan kanalom koji pusta filmove koje mogu da skinem sa interneta kad god hoces.

Achilles, dobro je, skontali smo više.

Pa ako ste me skontali prestanite da me citirate :D

Kako ne moze da parira ako imas 33% brzi download za manje pare? I kakav je to OSAKACEN upload? Manji je od ikomovog, ali je zato download veci. 384k je sasvim solidan upload u poredjenju sa konkurencijom.

Ček sad, stani...

IKOMovih 2048/512 za manje pare nego 4096/384 je mnogo loše a Telekomovih 8192/512 je preskupo ?

Ako nije bitan upload, šta fali Telekomu sa 4096/256 + IPTV za isto para ? Samo sport klub ? Nema snimaka na "internetu" za skidanje ? :d

Znači 384 je znatno bolje nego 256 kbps uploada, a 512 nije toliko bolje od 384 jer je totalno nepotrebno ? Tzv. zlatna "sredina" a uz to još i SBBova, a ?

svidja mi se kako Ahil koristi statistiku ... navodi 33% povecanje brzine za najbrzi paket
prvo, povecanje se odnosi sa 3Mbps na 4Mbps downloada - znaci nije povecan upload. samim tim goreboldovana fraza nije 100% tacna, ali lepo zvuci kada se vise puta ponovi...

Dobro, u pravu si. Nisam lepo objasnio. Ali zasto bi povecavali upload, ako su vec imali 50% brzi nego 95% konkurencije. Download su samo izjednacili, a to nije mala stvar. + sto kad uplatis 4mbps, zaista imas toliku brzinu, sto u nasoj zemlji nije mala stvar.

drugo, zasto je povecan samo download tog paketa? pa jer je Telekom izasao sa takvim brzinama za ADSL. ni manje - ni vishe.

Kako je telekom izasao sa takvim brzinama, ako je sbb-ov upload, u djednom 33%, a u durgom 50% brzi?

trece, kako ce da odgovore na Telekomovih 16Mbps, oce opet da kopiraju ADSL cenovnike?

To si delimicno u pravu. Prvo, glupo je porediti telekomove brzine koje kao prvo ne moze da ostvari. PLatis 16mbps, imas 8... i ko zna koliko, ali 16mbps nemas, NI BLIZU 16mbps, a drugo daleko su skuplje od sbb-ovih ponuda. Telekomove ponude mogu da se porede samo u cenovnom rangu sa sbb-om.

Najtrazeniji internet paketi kod nas u srbiji su 1024k, najjeftinij flat rate paket. Dosta njih uzima i 2mbps, i takodje dosta njih 4mbps. Vise novca od toga da se daje za internet nema mnogo zainteresovanih realno. Pogotovo sto im je upload mizeran.

Sledece stvari su cinjenice: SBB je koristio link koji je uzeo preko Rumunije pre nego sto je dobio dozvolu od Ratela, sto mu je omogucilo povecanje brzine, pre nego sto su se pravno stekli uslovi, u pokusaju da popravi svoj imidz

Ne znam kakve ovo veze ima sa bilo chim... mislim otkud znam, nemam pojma sta su uradili, neka jesu, kakve to veze ima sa tobom?

(air cabling, non-technical support, jedno uplatno mesto, ocajan sistem reklamacija)

Kod mene u zgradi (u dve zgrade u stvari, posto imamo dva stana, i sbb internet i u jednom i drugom) kablovi su odlicno sprovedeni. Tehnicka podrska je sto se mene tice odlicna. Meni do skoro nije radio internet, isto sam se nervirao, pozvao tehnicku sluzbu i rekli su mi da napisem email. Poslao sam email u 4 posle podne, sutradan u 11 ujutru su dosli i namestili internet, sto me je zaista impresioniralo. Otud sam bio i otvorio ovu temu. Nije mi bila namera ovolika rasprava da bude, ali sam hteo da ih pohvalim za efikasnost, jer sam ih par dana pre toga napljuvao.

I opet ti sa jednim uplatnim mestom. Imas 3 uplatna mesta u beogradu. IMas u yu biznis centru, u opstini rakovica, i u centru kod kneza, kako se zove vec ulica. Osim toga, mozes da zatrazis da ti sve uplatnice stizu na kucnu adresu, i televizija i internet, a tu podrazumevam i flat rate paket ako imas.

Tebi Ahile, koji si placao 3Mbps paket, odgovara povecanje od 33%, jer si sada na 4Mbps. Ja koji koristim slabije pakete, nisam nista dobio za zadnjih 6 meseci - sem povecanja cene kablovske, koje se poklapa sa povecanim shumom i snegom na kanalima.

Meni od SBBa ne treba 16Mbps za 10€ (ako ponude - uzecu, nisam budala), ali mi treba da net radi kada radi, kada ne radi - da mi neko kaze kada ce da proradi (a ne da me laze) i da mogu da postavim Custom zahteve (ako mi neki mesec znaci da imam 256kbps Flat da to mogu da uzmem za 500din, a da ne placam kablovsku TV koju ne koristim sa 30 kanala Tarota, kvizova itd.).

Ne nego vecina vas ne kapira neke stvari. SBB povecava brzine kada konkurencija to zahteva. Oni sada nemaju bas ubedljivo najbolju ponudu, ali imaju dovoljno dobru da se tebi ne isplati da promenis provajdera (jedino ako to uradis sad meni iz inata ili tako nesto lol). I sve se svodi oko toga. Pa sta ti mislis da su oni neki dobrotvorci, da povecavaju brzine jer im je stalo do korisnika? Da je sbb jedini internet operater u zemlji (ne racunajuci dial up), 128k bi sad placali 3000 dinara. I to je realnost, i to nikoga ne treba da ljuti.

SBB drzi veliki deo trzista. Neki adsl provajder koji ima manje korisnika, recimo verat, treba da poveca brzinu da bi uzeo deo tog kolaca. I onda sbb mora da odgovori na to da ne bi izgubio korisnike i tako sve u krug. Ali sad oni da povecavaju da bi ispali dobrice... mislim super ako to urade, ali ja ih ne krivim ako ne urade jer ni ja ne bih to uradio da sam vlasnik sbb-a, a siguran sam da ne bi ni jedan biznismen uradio. Jer profit kompanije je naprvom mestu.

Ček sad, stani...

IKOMovih 2048/512 za manje pare nego 4096/384 je mnogo loše a Telekomovih 8192/512 je preskupo ?

Da, 4500 dinara je preskupo za internet :) 2mbps je malo, 4mbps je odlicno :)

Ako nije bitan upload, šta fali Telekomu sa 4096/256 + IPTV za isto para ?

Bitan je upload, naravno da je bitan. Ali ako cu da biram izmedju 3mbps i 512k, ili 4mbps i 384k, izabracu ovo drugo.

Samo sport klub ? Nema snimaka na "internetu" za skidanje ? :d

Jaooo AHAHAHAAHAHAH AL TI JE IZGOVOR!! MA je li brate? Da skidam mecheve da gledam snimke? Finale grend slem i masters turnira, ono pravim se da ne saznam rezultat i da skidam AHAHAHA jao bre ... ma ovo necu ni da komentarisem dalje. U redu je :laugh:

Znači 384 je znatno bolje nego 256 kbps uploada, a 512 nije toliko bolje od 384 jer je totalno nepotrebno ? Tzv. zlatna "sredina" a uz to još i SBBova, a ?

384k je bolje sa 4mbps, nego 512k sa 3mbps (meni barem), a 384k sa 4mbps je definitivno bolje od 256k sa 4mbps :wave:

384k je bolje sa 4mbps, nego 512k sa 3mbps
:laugh:

Naravno. Besprekorno. :d

Achilles82 je napisao(la):
Ja samo pricam onako kako jeste. Meni deluje kao da su ljudi prosto navikli da kritikuju sbb, iako sbb daje najkvalitetniji internet, i najbrzi internet (pre svega mislim na upload sto je gomili korisnika, a verujem i tebi bitna stvar).

Ups ... šta bi sa ovim boldovanim od pre dve strane ? :p

ma sav je konfuzan... prvo spominje maksimalne brzine, pa upload, pa cene, pa pakete, pa TV, pa kabliranje kod njega u zgradi kao dokaz za celu mrezu...

u prevodu: Ahil je zadovoljan sa svojim SBBom i paketom koji ga placa, ali se najvishe brine za finansijske odluke menadzhera SBBa, tj. da se njima nesto ne desi...

nemo' da me neko quote-ovao, povlacim se iz ovakve rasprave. SBB je najbolji, ubedjen sam !!!
la-la-la-la-la...

:laugh:

Naravno. Besprekorno. :d

Ups ... šta bi sa ovim boldovanim od pre dve strane ? :p

Ko je rekao da nije bitan, zasto me teras da se ponavljam svaki put? Ajde procitaj moj post iznad, i pokusaj da ga skapiras, ali molim te potrudi se.

Upload jeste bitan, u smislu ako imam ponudu adsl-a 4mbps i 256k upload, i sbb-ov 4mbps i 384k upload, naravno da cu uzeti sbb. To je ogromna prednost. Ali ako sad imam ponudu Ikoma od 3mbps i 512k upload, i sbb-a 4mbps i 384k upload, onda to vec nije isto. Jer zarad 128k brzeg upload-a (u odnosu na 384k), imam 1mbps sporiji download. E ONDA mi je bitniji download. Upload je bitan, naravno da jeste, ali ne ako ce da mi skreshu download za 120kb/s

ma sav je konfuzan... prvo spominje maksimalne brzine, pa upload, pa cene, pa pakete, pa TV, pa kabliranje kod njega u zgradi kao dokaz za celu mrezu...

Nisam ja rekao da je to dokaz za celu mrezu, ja pricam za svoja iskustva.

u prevodu: Ahil je zadovoljan sa svojim SBBom i paketom koji ga placa, ali se najvishe brine za finansijske odluke menadzhera SBBa, tj. da se njima nesto ne desi...

Ne brinu me finansiske odluke menadzmenta, vec je jednostavno glupo ocekivati nesto sto nema nikakvog smisla.

nemo' da me neko quote-ovao, povlacim se iz ovakve rasprave. SBB je najbolji, ubedjen sam !!!
la-la-la-la-la...

Pa moram, replika, mora se :D Evo sad mozes da odustanes :)

la-la-la-la-la...

;)

la-la-la-la-la...

;)

Moram da te quote-ujem, jer se ovo na mene odnosilo :)

Nije najbolji, ali imaju odlicnu internet ponudu, i dok njihov najveci konkurent ADSL ne poveca brzine, sumnjam da ce i sbb da poveca.

To sam zaboravio i ranije da kazem. Ikom je potpuno nebitan u celoj prici, jer nije konkurent sbb-u. Kablovski operateri u dogovoru podele grad, i tu gde su nemaju konkurenciju uopste. Jedina konkurencija im je wireless i adsl (mozda ima jos nesto sto ja ne znam), ali pre svega adsl.

Ama i ma da ga ubrzaju i gotovo. Ti svi "argumenti" koje si naveo na ovih par strana su ništa. Ne može neko sa strane znati šta se dešava u SBB-u, koliko plaćaju sad link, koliko su ga plaćali prije, da li su se sjetili da kukaju zbog kusa i slično. 99% sam siguran da ima mnogo prostora za ubrzanje neta.

Ako ne ubrzaju ispašće velike jajare kao što neko reče.

A nama ostaje samo da čekamo.

Moram da te quote-ujem, jer se ovo na mene odnosilo :)

Auuu... pa ti si se identifikovao sa SBBom ?!?

Odmori čoveče, čak i da dobijaš pare od SBBa, u redu je, postaje degutantno. Evo mene si ubedio, trčim da pišem po forumima kako su najbolji i nemaju konkurenciju...

:S:

Auuu... pa ti si se identifikovao sa SBBom ?!?

Odmori čoveče, čak i da dobijaš pare od SBBa, u redu je, postaje degutantno. Evo mene si ubedio, trčim da pišem po forumima kako su najbolji i nemaju konkurenciju...

:S:

aahahahaah nisi mogao da izdrzis? :D

Ne moras da trcis, samo nemoj da ocekujes povecanje brzine dok to ne uradi adsl. A ako sbb poveca brzine i bez povecanja adsl-a, e onda da ides po forumima i da pises kako su najbolji :d

Ama i ma da ga ubrzaju i gotovo. Ti svi "argumenti" koje si naveo na ovih par strana su ništa. Ne može neko sa strane znati šta se dešava u SBB-u, koliko plaćaju sad link, koliko su ga plaćali prije, da li su se sjetili da kukaju zbog kusa i slično. 99% sam siguran da ima mnogo prostora za ubrzanje neta.

Ako ne ubrzaju ispašće velike jajare kao što neko reče.

A nama ostaje samo da čekamo.

Pa dobro ali zasto onda verat nisu jajare? Zasto sezampro nisu jajare? Zasto telekom nisu jajare? (do duse oni jesu jajare lol), ali kako sad mozemo da budemo ljuti na sbb, a svi ostali imaju toliku, ili manju brzinu?

Znas kad bi ispale jajare? Da adsl duplira pakete, a oni da kuliraju. E tada bi ispali jajare, u ovom trenutku svi su podjednake jajare lol

smorili ste me za sve pare. dalje prepucavanje ce biti brisano i autori kaznjavani adekvatnim poenima.

a sada cu vam predstaviti kakvu ponudu je izabrala moja drugarica iz Perta, Australija.
kada sam je pitao da odradi speedtest i da mi kaze rezultat, ispalo je da ima nekih 150k, sto je beda i da to placa oko 60$. to mi je bilo cudno pa sam je zamolio da mi da link njenog provajdera. evo ga:
http://www.netspace.net.au/broadband/
kao sto vidite, ovde nema flat paketa i u cenu je uracunat telefon. ona ima paket "15 anytime" sto podrazumeva 15GB mesecno skinutih podataka. kao sto vidite, brzina je up to 20/1Mb/s, dakle nema garancije kako ti radi a njoj radi ocajno. ko bi rekao, Australija, a Internet nije ni do kolena nasem. bez telefona je ovaj cenovnik:
http://www.netspace.net.au/broadband/#naked
tako da budite zahvalni i za ovo sto imate :p

Poslednja izmena:
mada u Downunder zivi dosta balkanaca, pa nije ni cudo sto ISP ima takvu politiku usluga...

jel moze drugarica da promeni provajdera?

nemam pojma, ali znas kakve su zene po tom pitanju - mrzi ih i drkanje im je. ne vole one da se petljaju sa time. mada, nesto mi je cudno da joj tako radi sporo ADSL. moguce da nesto ne valja?! jedino logicno objasnjenje koje mi pada je da je jako puno udaljena od telefonske centrale (sto nije nista cudno za AUS), mada opet 150-ak k je jako malo.

Poslednja izmena:
Pa slusaj ako oni daju Up to 20Mb a ima 150Kb vezu iako je sve to bez garancija ikakvih ja mislim da bi mogla da se progura neka tuzba po tom pitanju s dobrim advokatom jer ipak je to prevelika razlika. Ocigledno joj to nesto ne radi kako treba.
Ajd Aus. je velika ali nemoguce da je toliko udaljena od centrale pa da tolike gubitke ima. Jednostavno je sve to poprilicno nemoguce. Da se to u Srbiji desava mogao bi da poverujem, ovako ne. Mora da postoji neki drugi problem i logicnije objasnjenje :)
Cak i sum na liniji usled lose instalacije koji bi doveo do drasticnijeg pada u brzini neta u toj meri bi morao da pravi smetnje i u telefonskoj liniji tako da nije ni to.

Ja pre sumnjam da ima komsiju iz Srbije i da joj on krade net! U to bi cak smeo i neki dinar da stavim da se opkladim :d

Poslednja izmena:
Ko nije znao, Australija vazi za jednu od najzaostalijih zemalja kad je u pitanju internet, zbog fizicke odvojenosti kontinenta i slabe povezanosti, izuzetno skup protok, nenormalno skup hosting, skup adsl, male brzine, ogranicenja itd. Takvo poredjenje je nesuvislo.

pa i amerika je odvojena, ako cemo bash...

Pa slusaj ako oni daju Up to 20Mb a ima 150Kb vezu iako je sve to bez garancija ikakvih ja mislim da bi mogla da se progura neka tuzba po tom pitanju s dobrim advokatom jer ipak je to prevelika razlika. Ocigledno joj to nesto ne radi kako treba.
Ajd Aus. je velika ali nemoguce da je toliko udaljena od centrale pa da tolike gubitke ima. Jednostavno je sve to poprilicno nemoguce. Da se to u Srbiji desava mogao bi da poverujem, ovako ne. Mora da postoji neki drugi problem i logicnije objasnjenje :)
Cak i sum na liniji usled lose instalacije koji bi doveo do drasticnijeg pada u brzini neta u toj meri bi morao da pravi smetnje i u telefonskoj liniji tako da nije ni to.

Ja pre sumnjam da ima komsiju iz Srbije i da joj on krade net! U to bi cak smeo i neki dinar da stavim da se opkladim :d

slazem se. predlozicu joj da pozove tehnicku podrsku.

Da ali onda bi joj se i dozvoljeni protok smanjivao, tj da je na flat rate-u mozda i ne bi primetila, ali ovako...

sada mi pade nesto na pamet. mozda je probila svojih 15GB pa su joj sada shape-ovali konekciju do sledeceg meseca ;)

Vrh Dno