Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

Stigao mi je HD2600pro, ali za test ce te se morati strpiti jer plocha mi neshto zaebava sa PCIe slotom probao sam i moj HD2600 a i pozajmio sam x1300 i ploacha pishti ko da nema grafike, a obe su ispravne. Tako da plochka ide na reklamaciju....

High qualty AF mod je onemogucen po def. u driverima ali moze se omoguciti kroz Ati Tray Tools, probao sam i radi, razlike u brzini nisam primetio, a nisam nesto ni u slici :D, mada mozda gresim, uglavnom radi.

Ljudi ja skoro kupih POWERCOLLOR ATI HD2600Pro sa 512DDR2 memorije, i sto se mene tice akrtica mi je sasvim zadovoljavajuca. E sada, nisam dobio onaj konverter za HDMI uz karticu. Jel to znaci da mi kartica to ne podrzava (iako po teoriji svi R630 cipovi podrzavaju) ili jednostavno ovi ne pakuju te konvertere sa karticom?!?
Inace prilikom instalacije mi je trazio i one posebne adusio drivere za hdmi tako da sam siguran da mi kartica podrzava ovo.
Ima li ko kakav komentar?

Malo paljevine, dosadno je DULE!!!!!!!!!
HIS HD2600XT vs Palit 8600GT Sonic+, 3D mark 05 7800 / 11427
a ati tool kaze ovako def vs o.c.
Pozdrav svima.
Sta je 150 fps-a ,ili 30 u proseku vise NISTA.
I jos zaboravih P4 vs C2D
Bruka

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    108.7 KB · Pregleda: 103
  • 2005505007131091435_fs.jpg
    2005505007131091435_fs.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
ne kontam sta si ti poredio... u jednom testu radi scan for artefakts, u drugom je je kocka na "idle" ili gresim ?!

evo sad gledam, ja na 2D klokovima imam 500fps average sto ce reci - sve su vam te karte boranija :d

Poslednja izmena:
@Dule i ostali ATI-jevci

:-devil-:Lichi li vam ovaj Palit kao da ce na reklamaciju?:-devil-:

3Dmark03=21705 / 3Dmark05=13380 / 3Dmark06=6576

:-devil-::wave::-devil-::wave::-devil-:​

Ne ovaj, ali onaj gore gde su pocele crtice da iskacu po ekranu hoce :).

Ne navijam ja za nikoga, osim za reprezentaciju Srbije :D.

Dobar je skor, ali 3dmark ne znaci toliko za real life performase, ali ako kupujesh kartu da bi vrteo 3d markove onda je savrsena.

I dalje ce gubiti u igrama u kojima je i ranije gubio, a dobijati u onima u kojima je dobijao 2600XT

Sve je to isti q, nego se narod lozi da nije :d.

Pa to je ista karta (moja, iz mog REVEW-a te karte koji je linkovan na prethodnom mom postu) samo pri klokovima vecim od 725MHz za GPU.
Sve ispod 725MHz prolazi bez problema.

Pazi da ti ne izgori, one crtice su zli vesnik :).

Enivej pokusao sam da upalim Adaptive Anitialiasing i umesto da ispegla samo resetke i travu i tako to, citava slika mi je "meksa", po pitanju performansi uopste se ne oseca.

Vise ga ne gasim, obavezno probajte.

Poslednja izmena:
Ovo je sa 7.9 islo u fulu na 20-25 fps-a(sa adaptive AA)

MOHA Pacifik assault konstantno 60-70 u fulu(starije ali dobro),kratak Airborn pa se podsecam.Idemo dalje.

Prilozi

• SEGA Rally 2007-10-11 23-03-25-34.jpg
    SEGA Rally 2007-10-11 23-03-25-34.jpg
    223.8 KB · Pregleda: 90
  • SEGA Rally 2007-10-11 23-04-03-65.jpg
    SEGA Rally 2007-10-11 23-04-03-65.jpg
    197.3 KB · Pregleda: 71
  • SEGA Rally 2007-10-11 23-04-56-14.jpg
    SEGA Rally 2007-10-11 23-04-56-14.jpg
    210.5 KB · Pregleda: 61
  • SEGA Rally 2007-10-11 23-05-10-15.jpg
    SEGA Rally 2007-10-11 23-05-10-15.jpg
    175.3 KB · Pregleda: 60
  • SEGA Rally 2007-10-11 23-05-15-25.jpg
    SEGA Rally 2007-10-11 23-05-15-25.jpg
    186.5 KB · Pregleda: 84
Jel moze mali report kako se 2600XT ponasa o poslednjem triu demoa sto su izasli, Call of Duty 4, Timeshift i Unreal Tournament 3?

Call of Duty 4 fps ne pada ispod 25, sve na high AA 2x u 1024*768, a UT3 sa istim podesavanjima, samo bez AA ne ide ispod 30.

pozdrav ljudi! imam molbu jedhnu. Iz Novog Sada sam i ovde nema da se kupu sapphire 2600pro u AGP varijanti. Trazio sam i trazio ali dzaba. Posto je u BG ima mnogo vise firmi nego ovde takoda samim tim mislim da ima to tu kod vas. Naravno ja ne znam gde da trazim i koga da zovem.Doduse rekao mi je neki prodavac U NS ali zavlaci me vec 3 nedelje kao nesto u najavi bla bla. Pa ako moze neko da mi javi na prajvet gde ima bio bih mu mnogo zahvalan! Znam da sada to pravi i MSI i Gecube i Powor Color ali sta znam cini mi se kako ste sve napricali da je ovaj SAFIR odlican. Hvala jos jednom unapred.

Ovo je sa 7.9 islo u fulu na 20-25 fps-a(sa adaptive AA)

MOHA Pacifik assault konstantno 60-70 u fulu(starije ali dobro),kratak Airborn pa se podsecam.Idemo dalje.

Na onim screenovima nema ni A, a kamoli Adaptive AA :)

Poslednja izmena:
Na onim screenovima nema ni A, a kamoli Adaptive AA :)

Gresis drug,jedino sto sam primetio je da FRAPS fotka gubi na vizuelnom kvalitetu bar 20%
znaci kako je upucan Prey tako i ovo,jedino ako je nesto do igre.

Poslednja izmena:
ne gresim, veoma sam u pravu. Iskljuci AA i videces i sam. Prste krzave ivice na sve strane, nema veze sa kompresijom jpg-a. Prey je nesto drugo...drugi endzin itd.

Poslednja izmena:
ja sam primetio da , bez uvrede, ti nemas pojma sta je ssta kad je u pitanju AA u globalu :D

Adaptive AA je slicno/isto sto i SuperSampling AA kod nVidie. Sluzi da radi AA na transparentnim teksturama, alfa kanalima itd, a to sve klasican AA ne radi. Adaptive AA radi samo i iskljucivo kad je i klasican AA ukljucen. Kada je klasican AA ukljucen ivice ne mogu biti "zubate" iz oceglednih razloga same tehnologije, Adaptive je tu samo dodatak koji recimo pegla ivice trave, lisca na drvecu, ograda raznoraznih itd. U nekom kontekstu ga nazivaju "Transparency AA". Adapptive AA ne pegla klasicne teksture niti bilo sta radi na njima i kao sto rekoh, sam za sebe ako je ukljucen u drajverima, bez da je ukljucen neki nivo AA, ne radi APSOLUTNO nista ! ;)

I opet ulazim sa tobom u raspravu bez potrebno zato sto ti pises o necemu sto ne znas sta je, a mogao si za 2 sec da nadjes na googlu tacno sta je i da izbegnemo ovu pricu.
Kad je tebe vec mrzelo (ili mislis da znas pa nisi ni gledao) evo ja sam ti nasoa jedan prost tekst koji ces lako shvatiti :)
http://www.elitebastards.com/page.php?pageid=12254

edit: na kraju da sumiram, na onim spaad-ovim slikma iz sega ralija NEMA AA bilo kakve vrste, a pogotovo ne Adaptive AA, jer da ga ima, ona trava sa strane i lisce na drvecu bi bile "meke" , a ne nazubljene, takodje bi i klasican AA radio posao i kola i sve ostalo (stabla drveca npr.) ne bi bila onako nazubljena kao sto jesu. Ne kazem da Spaad nije ukljucio A-AA, ali ga igra ocigledno ne koristi.

:wave:

Poslednja izmena:
Huh :S: dobro, resio si da ja ne znam, a ti znas, i kazesh da Adapteve AA radi samo kad je MSAA ukljucen :d silly :p.

Razlika se vidi iz aviona, cak i na test slicici iz Katalista, citava slika postane blago omeksana, sad druga stvar zasto je ti ne vidish mozda nije isto na x1xxx seriji.

Evo i dve slike jedna sa Adaptive AA i jedna bez, i da ne bude zabune MSAA nije ukljucen.

E sad mi reci nema razlike izmedju slika, da ti odmah posaljem uput za oftamologa :D

Edit:

Sorry moja greska.

Sad sam ih i ja uporedio, i stvarno su kad bolje pogledam iste (nisam i ni pogledao koliko sam bio ubedjen), doduse ovo je 7.10 , mrzi me da instaliram 7.9 ali mogao sam da se zakunem da se u njima razlika videla... :cheshpoglavi: mislim ne verujem da sam istripovao videlo se odmah kao sunce, sad sta je tu bilo nemam pojma.

Prilozi

• vampire 2007-10-14 23-37-04-76.jpg
    vampire 2007-10-14 23-37-04-76.jpg
    211.8 KB · Pregleda: 93
  • vampire 2007-10-14 23-37-52-10.jpg
    vampire 2007-10-14 23-37-52-10.jpg
    210.7 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Huh :S: dobro, resio si da ja ne znam, a ti znas, i kazesh da Adapteve AA radi samo kad je MSAA ukljucen :d silly :p.

Razlika se vidi iz aviona, cak i na test slicici iz Katalista, citava slika postane blago omeksana, sad druga stvar zasto je ti ne vidish mozda nije isto na x1xxx seriji.

Evo i dve slike jedna sa Adaptive AA i jedna bez, i da ne bude zabune MSAA nije ukljucen.

E sad mi reci nema razlike izmedju slika, da ti odmah posaljem uput za oftamologa :D

Изгледа да ћу ја морати офтамологу јер не видим разлику:d

Poslednja izmena:

Meni se chini da je neko upravo sebi dao preporuku za oftamologa.

Jedina razlika je trenutna kolichini svetlosti koju daje ona vatra u cosku, pa su samim tim i tehture nesto malo/ negde ni malo razlichite, ali promene u mekoci "slike" kako ti kazes i po ivicama se ne vide.

Izgleda da Edit ne treba koristiti niko ga ne vidi:

Edit:

Sorry moja greska.

Sad sam ih i ja uporedio, i stvarno su kad bolje pogledam iste (nisam i ni pogledao koliko sam bio ubedjen), doduse ovo je 7.10 , mrzi me da instaliram 7.9 ali mogao sam da se zakunem da se u njima razlika videla... :cheshpoglavi: mislim ne verujem da sam istripovao videlo se odmah kao sunce, sad sta je tu bilo nemam pojma.

A kod oftamologa sam bio skoro, vadila se vozacka ponovo :D.

Poslednja izmena:
...da si bar otisao na link koji sam ostavio i da nisi toliko svojeglav izbegao bi ovakve stvari :) I da se razumemo, nisam ja ono napisao zato sto imam nesto protiv tebe isl. vec zato da te ispravim. Nadam se da se sad razjasnjen jos jedan "mit" . Adaptive AA je transparency AA i to je smislio i rekao ATI, a ne ja :) Dakle nema umeksavanja tekstura itd. Jedino ukoliko drajver ne pocne da radi neke optimizacije kad se to ukljuci, a ne verujem da je tako. Ono sto u neki igrama omeksa sliku je setovanje catalist AI -ja na advanced mod, ali ni to ne radi svuda, a i to je zapravo loshe, no to je neka druga prica za neku drugu temu bla bal, smrzli mise prsti, ne mogu da kucam

:cheers

pozdrav ljudi! imam molbu jedhnu. Iz Novog Sada sam i ovde nema da se kupu sapphire 2600pro u AGP varijanti. Trazio sam i trazio ali dzaba. Posto je u BG ima mnogo vise firmi nego ovde takoda samim tim mislim da ima to tu kod vas. Naravno ja ne znam gde da trazim i koga da zovem.Doduse rekao mi je neki prodavac U NS ali zavlaci me vec 3 nedelje kao nesto u najavi bla bla. Pa ako moze neko da mi javi na prajvet gde ima bio bih mu mnogo zahvalan! Znam da sada to pravi i MSI i Gecube i Powor Color ali sta znam cini mi se kako ste sve napricali da je ovaj SAFIR odlican. Hvala jos jednom unapred.

Batali AGP varijantu osim ako nemas DC procesor, svi ovi rezultati ovde su mahom radjeni na procesorima sa dva jezgra a ako imas AGP s939 plocu to se jos i ima smisla mozes da pojuris X2 939 u suprotnom ako si na s754 ili jos gore neki AthlonXP/Barton onda je to bacanje para i upste se neisplati, u novijim igrama neces imati ni upola performanse kako su ovde prikazane.

Nazad
Vrh Dno