Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

E dule jedna molba, ako ti nije mrsko da fotkash ovaj deo grafichke i da mi napishesh vrednosti sa ovog elektrolita?
:wave:

Prilozi

• 4124253546456756867.JPG
    4124253546456756867.JPG
    240.1 KB · Pregleda: 82
Vec sam slikao taj deo, pogledaj prvi post u ovom tredu, mislim da se vidi i vrednost na kondenzatoru.

Inace znam na sta ciljash :D, 2600PRO nema taj kondezator ali ima mesto za njega, samo pitanje je cemu sluzi.

Ne mogu da dodjem do karte, morao bi da skidam 120mm vent. koji je zakacen na veoma mastovit nacin ( stap i kanap :D ) preko graficke tako da bez razalacivanja skalamerije ne mogu da vidim nista, ni da skinem graficku.

Poslednja izmena:
Video sam da slikao, ali kad sam pokushao da otvorim dobio sam tjorak umesto slike, sad sam uspeo i sachuvao na HDD pa nek se nosi ImageShack :D

Gad dem ne mogu da vidim vrednosti sa kondenzatora :|

Poslednja izmena:
Pokusao sam nekako da vidim ali nema sanse, ali ako ti niko drugi ne kaze vrednost ili ako bash ne budes mogao da nadjesh sklinucu vent pa cu videti.

Pazi ovo , ovo su isto 2600XT modeli koji nemaju taj kondenzator, ali imaju na drugom kraju karte gde ja nemam :d.

EDIT: Evo uspeo sam da vidim sta pise na kondenzatoru ali ne na onom kondenzatoru koji si obelezio nego na onom pored glave ove Safirove blesave devojcice, sto je u stvari isti kondezator.

Ako pogledash bolje fotku videcesh da pise na samoj ivici 1500 mikro F, uz to vidim da pise i 6,3v...

Prilozi

• sapphire-2600xt.jpg
    sapphire-2600xt.jpg
    96.5 KB · Pregleda: 66
  • sapphire-2600xt-silent.jpg
    sapphire-2600xt-silent.jpg
    83.1 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Pokusao sam nekako da vidim ali nema sanse, ali ako ti niko drugi ne kaze vrednost ili ako bash ne budes mogao da nadjesh sklinucu vent pa cu videti.

Pazi ovo , ovo su isto 2600XT modeli koji nemaju taj kondenzator, ali imaju na drugom kraju karte gde ja nemam :d.

Ma no frks, prvo da meni stigne moj PRO da ga ja propustim kroz shake :)

Nabavio sam i wallpaper da mi se uklapa i koji ima vrlo jasnu poruku :D

Sad ce pro-nVovci da me napadnu :smash:

Prilozi

• 21.JPG
    21.JPG
    79.2 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
bx-x je napisao(la):
upravo pocinju da se bave razvojem AGP tehnologije za next-gen PC mashine. Mislim da ce postici mnogo za celih 5% trzista gamera koji jos nisu presli na PCI-e nazadnu tehnologiju. Ocekuje se radeon 2999xt AGP koji ce biti jos brzi ijeftiniji od PCIe varijante, to im je ultra isplativo, kao i korisnicima AGP slotova.

A sad ozbiljno - uradi vec jednom upgrade ili zaboravi PC i kupi konzolu.
Nemas razloga da budes sarkastican. I uopste nije 5% to trziste, jer koga god ja licno znam a da ima racunar taj nije presao na plocu sa PCI-E. Znaci ima nas dosta koji ne prate sve to u korak. Video sam na netu da ipak postoje ove kartice i u AGP varijanti, pa samim tim i tvoja teorija pada u vodu. Ali pretpostavljam da ipak kod nas je sve to teze naci. Kupujem za sada ATI X1650Pro. To je najjace trenutno sto mogu da nadjem za AGP.

Nemas razloga da budes sarkastican. I uopste nije 5% to trziste, jer koga god ja licno znam a da ima racunar taj nije presao na plocu sa PCI-E.
Ti ljudi nisu trziste jer oni nista ne kupuju i od njih nista ne zavisi niti se zaradjuje.

Znaci ima nas dosta koji ne prate sve to u korak. Video sam na netu da ipak postoje ove kartice i u AGP varijanti, pa samim tim i tvoja teorija pada u vodu.

ja nisam izneo nikakvu teoriju. Znam da postoje i u AGP varijanti ali ih ima na kasiku iz vec navedenih razloga (sarkasticnih).

Kupujem za sada ATI X1650Pro. To je najjace trenutno sto mogu da nadjem za AGP.

ne znam samo sta ces sa time, naigrati se neces, ali sretno u svakom slucaju.

Jedna informacija Sapphire 2600PRO DDR3 ima brzu memoriju od 2600XT DDR3 modela. Evo o cemu se radi, dok obe rade na 1400mhz 2600 PRO ima 1.2ns, dok 2600XT ima 1,3ns i otud ~50mhz veci OC za 2600PRO .

Samo mi jedno nije jasno kako dobishe na bechu ove rezultate.
DDR4 5000 poena, a DDR3 3500???

results_3dmark06.png

Poslednja izmena:
ati x1950pro ili nvidia 7900gs

@dule13:Chime klokujesh?

AMDGPU Clock tool je isto dobar.
Ja moj asus teram na 855 za gpu,1100 za mem.

Mene katalist nesto zeza, AMDGPU tool radi, mada je malo nezgodan ali radi.
GPU core nisam dirao, 1600 za mem, probacu josh, ali mi fale hladnjaci za mem.

koliki su vam rezovi na sa oc?
To jest, koliki je dobitak u realnim aplikacijama?
Kao da 2600 ne profitira nesto sa oc-om, ili mi se chini?

Kako menjate Voltažu?

Jesam :D

Nego, ontopic, imam problem sa mojom 2600XT.
Sa vremena na vreme se prosto ugasi monitor i ponaša se kao da nema signal uopšte.
Računar u pozadini radi sasvim normalno, samo nema slike.
Jedino rešenje koje sam našao, osim restarta, jeste da se ulogujem preko remote desktopa sa drugog računara. Onda se monitor ponovo probudi i pojavi se onaj logon screen gde me windows obaveštava da je lock-ovan zato što mu je pristupljeno spolja. Onda se lepo ulogujem ponovo i osim što Catalyst-i prijave neku nedefinisanu grešku sve radi normalno... do sledećeg puta.
Nisam još ustanovio nikakvu zakonitost u ovome. Događa se i kada ne radim ništa i kada surfujem, čačkam po winamp-u, gledam film... nekada se ne desi po par dana, nekada par puta dnevno. Gremlini čoveče... :-devil-:

I mom drugu se to dešava na ASUS-u. Ali samio u 2D-u, kada igra igre, ništa slično se ne dešava. ;)

Poslednja izmena:
Da li je neko od vas probao Stranglehold i Enemy Teritory Quake Wars sa 2600XT DDR3?
Kako se kartica ponasa sa ovim igrama?

Nije mi jasno kako vi dobijate onolike rezultate u markovima,a kod mena nema promene pri OC.
Procesor na 3.5 , ram by spd.Isto se ponasa i sa OD.Sta je kod mene "usko grlo",ili sam jedino ja uzeo kartu koja ne reaguje ninasta,ali radi OK.

Prilozi

• def.jpg
    def.jpg
    153.1 KB · Pregleda: 88
  • untitled.jpg
    untitled.jpg
    164.1 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Nesto ti ne stima, ja sam imao veci skor sa Sempronom. Instaliraj frisak Win, stavi najnovije drivere i onda mozesh biti 100% siguran da je do hardvera.

Poslednja izmena:
Probao sam vec sve.Na Asus-ovom sajtu su bois i drajveri koje vec koristim.Interesuje me da li kod drugih koji imaju ovog His-a(fan) ide isto.Cini mi se da sam video kod nekog.

p.s.primetio sam da konvertovanje video materijala bilo koje vrste ide skoro duplo brze u odnosu na 1650xt,koji je radio u realnom vremenu,a sada skoro upola.Da li to ima veze sa kartom?

Vrh Dno