Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

Ma super je to, samo što meni treba DDR1, ne DDR2, u tome i jeste problem :(

Da i visio u Industriji na CS-u... :d

Poslednja izmena:
dandy je si ti možda nekada radio u plato-u tj. bio admin?
Jesam :D

Nego, ontopic, imam problem sa mojom 2600XT.
Sa vremena na vreme se prosto ugasi monitor i ponaša se kao da nema signal uopšte.
Računar u pozadini radi sasvim normalno, samo nema slike.
Jedino rešenje koje sam našao, osim restarta, jeste da se ulogujem preko remote desktopa sa drugog računara. Onda se monitor ponovo probudi i pojavi se onaj logon screen gde me windows obaveštava da je lock-ovan zato što mu je pristupljeno spolja. Onda se lepo ulogujem ponovo i osim što Catalyst-i prijave neku nedefinisanu grešku sve radi normalno... do sledećeg puta.
Nisam još ustanovio nikakvu zakonitost u ovome. Događa se i kada ne radim ništa i kada surfujem, čačkam po winamp-u, gledam film... nekada se ne desi po par dana, nekada par puta dnevno. Gremlini čoveče... :-devil-:

Nisu gremlini....samo imaš 2600XT..*** :-devil-:

jeeee...vratio se Sapphire s reklamacije!:banana:

Jedno pitanjce.
Neznam da li gresim, ali da nije ovaj rv630 na XT-u down clock and lock rv600,kao sto je bio rv350.Ako je tako onda 2600XT ima dosta potencijala za napredak.

Nisu nista, rekli su mi da je karta ispravna i vratili je. Sada radi super, ali mislim da su promenili bios.

Jovyland ne mislis da ti je napajanje malo slabo za oc C2D i 2600xt i ostalo..
Mislim imam isto napajanje sa A64 stock i 2600xt pa mislim da je knap.
Codegen 400W ima 16A na 12v grani, bolje pripazi.

Jovyland ne mislis da ti je napajanje malo slabo za oc C2D i 2600xt i ostalo..
Mislim imam isto napajanje sa A64 stock i 2600xt pa mislim da je knap.
Codegen 400W ima 16A na 12v grani, bolje pripazi.

Teoretski jeste slabo, ali nemam nikakvih problema, tipa restart, freez win-a i slicno. Da kucnem u drvo, za sad sve radi dobro.

Teoretski jeste slabo, ali nemam nikakvih problema, tipa restart, freez win-a i slicno. Da kucnem u drvo, za sad sve radi dobro.

Još ako nije vruće - onda je sasvim dovoljno mada R2600 stvarno troši više struje nego G8600 ...

Valjda 2600XT trosi manje 0d 8600GT, pa cak i ova sa GDDR4?

Jok, imaš na techpowerup-u review-e sa sve power consumption tabelama...

@superStar:
Neko je vecj postovao ovo:
Desni klik na shortcut>properties>target i dodaj " -nosysteminfo"

Ili bolje:
1. Naci Windows/System32/Futuremark/MSC
2. Izmeniti Direcpll.dll, u npr. Direccpll_.dll

Ovo drugo je lepshe, dule13 je negde napisao.

Ne mogu da vjerujem!:mad::mad::mad:
Hvala ti ko bratu! Ama ja citavu masinu svoju htio izbaciti kroz prozor a prodavca jadnog jos iznapadao kako mi je prodao smece od kartice a ono sve u redu!:wall::wall::wall:
Sta je poenta ovoga svega? Zna li neko?
Da vam je samo znati kako se sada glupo osjecam!

Poslednja izmena:
***, ko radi taj i greshi:p
Poenta?
Mislish shto ne radi normalno 3Dmark?
Pa previshe je to nov hardver, pa ga 3Dmark ne prepoznaje kako treba.
Samo opushteno.

Sa vremena na vreme se prosto ugasi monitor i ponaša se kao da nema signal uopšte.
Računar u pozadini radi sasvim normalno, samo nema slike.
Jedino rešenje koje sam našao, osim restarta, jeste da se ulogujem preko remote desktopa sa drugog računara. Onda se monitor ponovo probudi i pojavi se onaj logon screen gde me windows obaveštava da je lock-ovan zato što mu je pristupljeno spolja. Onda se lepo ulogujem ponovo i osim što Catalyst-i prijave neku nedefinisanu grešku sve radi normalno... do sledećeg puta.
Nisam još ustanovio nikakvu zakonitost u ovome. Događa se i kada ne radim ništa i kada surfujem, čačkam po winamp-u, gledam film... nekada se ne desi po par dana, nekada par puta dnevno. Gremlini čoveče... :-devil-:
Zanimljivo... od kada sam pre par dana deinstalirao Catalyst Control Center, ovo mi se nije ponovilo.

a da nisu u pitanju stari driveri sa 7.9 nema se tih problema, barem meni

Jok, 7.9 instalirani istog dana kada su se pojavili.

Jel postoji ova kartica u AGP varijanti? Bilo koji model ove HD 2600xt kartice.

Jel postoji ova kartica u AGP varijanti? Bilo koji model ove HD 2600xt kartice.

upravo pocinju da se bave razvojem AGP tehnologije za next-gen PC mashine. Mislim da ce postici mnogo za celih 5% trzista gamera koji jos nisu presli na PCI-e nazadnu tehnologiju. Ocekuje se radeon 2999xt AGP koji ce biti jos brzi ijeftiniji od PCIe varijante, to im je ultra isplativo, kao i korisnicima AGP slotova.

A sad ozbiljno - uradi vec jednom upgrade ili zaboravi PC i kupi konzolu.

braco atijevci izdao sam vas :S posle stotinu ljeta sa ati karticama kupih nvidiu, ne mogu da kazem da nisam zadovoljan al mi krivo :l

Ima Sapphire HD2600XT DDR3 u BG-u za 90e.

Ima i za 85€. ;)

Ja sam konacno instalirao 7.9 i nestali su mi svi problemi koje sam imao sa mojom 2600XT
Nema vise VPU recover i iskljucivanja monitora iz cista mira a da windows nije zablokirao. :cigar:

Izvinjavam se, to je Pro verzija. :)

Jedna informacija Sapphire 2600PRO DDR3 ima brzu memoriju od 2600XT DDR3 modela. Evo o cemu se radi, dok obe rade na 1400mhz 2600 PRO ima 1.2ns, dok 2600XT ima 1,3ns i otud ~50mhz veci OC za 2600PRO .

Vrh Dno