Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

Poslednja izmena:
Bilo bi bolje da su ove karte 140-160 evra i da pruzaju duplo bolje performanse od ovih, to bi bio pravi mainstream, ali stvari ne stoje tako. Ako hoces nesto vise, onda moras da puknes jos minimum 150 evra za 8800GTS (namerno nisam spomenuo 7900/1900 seriju). Hocu da kazem da 8600/2600 serija ne zasluzuje da sedi pod mainstream krovom...ali sta je tu je.

Pa super ti je logika. Ja sam za prosli mainstream 7600gt kad je izasao platio 220evra. Mozda bi stvarno vise voleo da 2600xt toliko kosta ? (sobzirom da u poredjenju sa onim vremenom toliko i nudi kao i sto je 7600gt tada nudio...)...Vama covek nikako ne moze da udovolji... :wall:

spaad je napisao(la):
Da li je iko ista saznao u vezi OC u vezi 2xxx ?

sta treba da saznamo ? Power strip kad se namesti radi ko zmaj, kao i uvek. To sto su neki ne informisani i cekaju sve na tacni, kao ti npr. to je vec druga stvar. Sta ima da se sazna ? karte se lepo overklokuju. Sta te jos interesuje ? Evo, posto te mrzi ja cu ti iskopati ono sto si i ti mogao sam, samo daj konkretno pitanje molim te. :)

Poslednja izmena:
Ja mislim da sam dobio vise ovoga puta sa 2600XT za 100e nego kad sam kupio prosli mainstream 7600GS za, 120e isto odmah po izlasku i to osetno.

Inace 7.9 hotfix-Quake Wars, izazivaju nestablilnost i nasumicna zakucavanja i pucanja, za izbegavati su.

Edit: Ma niko nema pojma na koliko radi R630, i kako radi dinamicko menjanje voltaze itd...

Poslednja izmena:
Da ne čitam ceo thread ponovo:
Kada pokrenem 3DMark 03 ili 05 oni se zaglave na uvodnim slikama, moram da ih gasim iz Task Manager-a. Isto mi se dešava i sa ATITool-om v0.26 (Not Responding).
Grafička ASUS EAH2600PRO, instalirani drajveri (i sve ostalo - HDMI...) sa CD-a, pa deinstaliran Control Center.

Da skidam nove drajvere, jel to u pitanju ili ima neki Hotfox za Win XP SP2?

Poslednja izmena:
3dmark zakuca na detekciji klokova (ima resenje 100 puta postovano ovde mrzi me da kopam), a ati tool .026 nema podrsku za 2600, 0.27 beta2 ima podrsku samo za detekciju R630.

Pa super ti je logika. Ja sam za prosli mainstream 7600gt kad je izasao platio 220evra. Mozda bi stvarno vise voleo da 2600xt toliko kosta ? (sobzirom da u poredjenju sa onim vremenom toliko i nudi kao i sto je 7600gt tada nudio...)...Vama covek nikako ne moze da udovolji... :wall:

sta treba da saznamo ? Power strip kad se namesti radi ko zmaj, kao i uvek. To sto su neki ne informisani i cekaju sve na tacni, kao ti npr. to je vec druga stvar. Sta ima da se sazna ? karte se lepo overklokuju. Sta te jos interesuje ? Evo, posto te mrzi ja cu ti iskopati ono sto si i ti mogao sam, samo daj konkretno pitanje molim te. :)

1.Ja jos mnogo treba da saznam.
2.Informisan sam koliko je meni dovoljno,mada su ovakvi forumi vrlo edukativni i uvek je dobro nesto nauciti.
3.Nijedan OC Tool za koji ja znam,ili sam saznao na ovom forumu neradi na seriji 26oo,kao ni OD. I ako uopste radi podize performanse neznatno.
4.Kako se 26oo OC ???

Hvala unapred. Pozdrav!
p.s. Sto se mene tice serija 2600 je dala do sada najvise od svih ati-jevih karti u toj klasi do sada.

Sve bolje od boljeg :S:
Instaliram 3dmark 03 v3.6.0 i 05 v1.2.0, i bilo koji da upalim, zakuca se na splash screenu i jedino mogu da ga ubijem iz task managera :\

edit: našao sam rešenje, trebalo je da zamenim neki DLL.

edit2: rezultati: 03: 12268, 05: 7983

Šta je trebalo da uradiš, pomozi meni, imam isti problem.

Evo i ja sam naisao na isti problem kod brata, na njegovom novom kompu (E2160, P35, 2GB DDR2 i ASUS 2600XT DDR3), pokrenem 3DMark06 i komp se totalno zakuca na splash screenu, kad sam pokusao sa gasenjem iz task managera ekran se skremblovo (od prilike kao kad memorija rikne na kartici) i komp se restartuje. Mislio sam da je graficka felericna ali nije bilo nikakvog problema sa igrama, Bioshock, C&C3, COH, COD2 i R6V, sve su radile bez ikakvih problema na viskoim podesavanjima.

Ma ko sisa 3DMark kad igre rade odlicno.

Poslednja izmena:
@superStar:
Neko je vecj postovao ovo:
Desni klik na shortcut>properties>target i dodaj " -nosysteminfo"

Ili bolje:
1. Naci Windows/System32/Futuremark/MSC
2. Izmeniti Direcpll.dll, u npr. Direccpll_.dll

Ovo drugo je lepshe, dule13 je negde napisao.

1.Ja jos mnogo treba da saznam.
2.Informisan sam koliko je meni dovoljno,mada su ovakvi forumi vrlo edukativni i uvek je dobro nesto nauciti.
3.Nijedan OC Tool za koji ja znam,ili sam saznao na ovom forumu neradi na seriji 26oo,kao ni OD. I ako uopste radi podize performanse neznatno.
4.Kako se 26oo OC ???

Hvala unapred. Pozdrav!
p.s. Sto se mene tice serija 2600 je dala do sada najvise od svih ati-jevih karti u toj klasi do sada.

vidi, jednostavno je. Za 100e nemas bolju kartu od 2600xt ddr3 ( i manje od 100e na nekim mestima). U prevodu: nema sta da cekas, nemas izbora za te novce. Eventualno 8600GT ali je on malo skuplji. Kartu ces kolkovati ili iz ati overdrive 3 aplikacije ili sa powerstrip 3-jkom. Ja kartu nemam pa nisam probao ali bi trebalo da radi. Sa PS-om je malo zeznutije jer kartu treba podesiti da radi u 2D modu isto kao u 3D modu (naponi) pre njega, pa tek onda raspaliti. Vecini ljudi se ovo ne svidja (da im je karta stalno kao u 3D modu) pa izbegavaju ovakva resenja...ima brdo topika po netu, ne moram sad da idem u sitna crevca. Sve u svemu izaci ce novi utility sa kojima ce se moci klokovati karta i to je to. Ako te mrzi da cekas, kupi 8600GT ni tu neces pogresiti.

@superStar:
Neko je vecj postovao ovo:
Desni klik na shortcut>properties>target i dodaj " -nosysteminfo"

Ili bolje:
1. Naci Windows/System32/Futuremark/MSC
2. Izmeniti Direcpll.dll, u npr. Direccpll_.dll

Ovo drugo je lepshe, dule13 je negde napisao.

Hvala drugar, to mi je trebalo! ;)
:wave:

@superstarr: No problemo:p

Iskreno, malo je ova serija smor za o.c. ali sacekajmo novi ati tool da to bude lako, probao sam razne varijante, ali nikad nisam siguran na kom taktu radi, tj. da li je o.c. ili nije.

I druga stvar, osvezenje mi je zakucano na 60Hz, a monitor moze i radio je na 75Hz na dve prethodne kartice, pa je slika malko pomerena, dodushe to sam sredio donekle sa Power Stripom, ali ipak mi je smor sto moram takve sitnice da ganjam.

Ostalo je o.k. performanse ovog mog His-a su na nivou ostalih, kuler iako mali dobro radi svoj posao, memorija se greje ali nishta preterano, neshto cju vecj uchiniti sa njom:p

Bioshock lepo radi sa rezolucijom 1280x720, vecj sa 1440x900 shtuca, naravno sve na high/full kako vecj.
Q4 sa zadnjim patchom radi solidno, mada moglo bi bolje.
Prey radi solidno, sa nekim shtucanjem u 1440x900,malo chudno.
BF2 je extra igriv, i sa puno botova frame rate je vishe nego dobar.

Namerno nisam merio nishta sa frapsom, jer mislim da je krajnje subjektivna stvar koliko je neshto igrivo, i smatram da se to ne meri pukim brojem frejmova.
Tu pogotovo mislim na prey, jer na mnogim testovima 2600xt ispucava zaista dobar frame rate, ali predpostavljam da su svuda merili prosek, a prey shtuca:p

Toliko od mene.
Pozz.

Zaboravih, lost planet ima odlichan frame rate, 1440x900 vecjina stvari na high, samo bez previshe blura koji mi ide na nerve, zista sam bio prijatno iznenadjen, najbolje radi od svih igara, dosad.

Poslednja izmena:
Imash u katalistu opciju "Display options", koja se zove 3D refresh override, stavish zeljenu vrednost i resen problem. Ne morash se zezati dodatnim alatima.

Sada sam ugradio x2 4000 i kloknuo ga na 2,73 i razlika je ogromna. DIRT je od ne igrivog na Sempronu dosao do glatkog u proseku 30-35 fps u trkama sa vise igraca.

Za ovu graficku definitivno treba dual neki x2 ili c2d, sve slabije je bottleneck.

A pentim D 925. Shta mislish

@Kastro
Evo ja bash htedoh da pokusam online COD2 i instaliram ga i vidim da u 1280x960 kada gledam u onaj dim na prvoj sceni (znaci najnizi FPS) ima oko 35 fr i glatko ide skroz (sve na max, dx9), ali ne apsolutno zato sto kad se okrenem ka onim tanjirima ima 60 ili 80, ili tako nesto i vidi se razlika, kada smanjim rezoliciju na 1152x864 u svakom trenutku je apsolutno glatko.

A za CPU nemam pojma, samo otprilike kazem da je razlika velika u svim igrama koje sam pokrenuo sa X2 4000@2,7 , u odnosu na Sempron@2,7 .

Opa,vidi Milana. Sa ove kartice na 8800 Ultra?:) Lepo bogami

Mozhe li neko da mi objasni shta je "usko grlo"

To znaci da neka komponenta ogranicava drugu da pruzi pun potencijal. U slucaju igara, to bi bio bilo koji single-core CPU koji limitira graficku da se "razmaše" :). Danasnji minimum je neki dual-core proc. Tvoj D925 ne bi trebao da bude bottleneck, a ako jeste uzmes Pentium E2160 ili E2180, pod uslovom da ploca podrzava Conroe procesore, kloknes ga na 3GHz i onda sigurno nece biti usko grlo iliti bottleneck

:wave:

Poslednja izmena:
Sad ce pitanje "Mozhe li neko da mi objasni shta je "bottleneck"?"...;)

znash sta je flasha e uzi dio flashe (bottle) tj vrat (neck) flashe, bottleneck :D
to se sve moze objasniti na primeru flashe, kad punish flashu tecnoscu sve je extra dok ne dodje do vrata ili grlica e onda nastaje zaje**no :D, tj u it svetu postaje nastasica resursa :D
kuzish
valjda sam dobro objasnio

Jel mogu sa nečim da je OC-ujem preko vrednosti dozvoljenih u Power Strip-u, dogurao sam do 800/666 (1333) i ne mogu dalje, to je kraj skalama u PS-u a iz ATITool-a kada pomerim skalu na gore i stisnem "set clock" ona se vrati na prethodnu vrednost (postavljenu iz PS-a)...
Ajmo, jel zna neko kako da makar podesim u PS-u veće freq, naučio sam na RivaTuner pa mi sada PS izgleda konfuzno... :)

znash sta je flasha e uzi dio flashe (bottle) tj vrat (neck) flashe, bottleneck :D
to se sve moze objasniti na primeru flashe, kad punish flashu tecnoscu sve je extra dok ne dodje do vrata ili grlica e onda nastaje zaje**no :D, tj u it svetu postaje nastasica resursa :D
kuzish
valjda sam dobro objasnio

aha, znaci ja upravo skidam bottleneck sa piva :D :bottle::type: :wave:

@superstar:

imas u power stripu neke (negde) advanced opcije u kojima imas da u procentima uneses max % za skalu overkloka. Ne znam tacno gde, davno sam to citao, bese u pitanju klokovanje 6800GT na ln2 :D Znam samo da ima negde da se manuelno namesti ogranicenje skale, precesljaj malo dublje ili wooglaj (googlaj)

Poslednja izmena:
Khm... moze se na jos jedan nacin objasniti bottleneck :eyebrows: :-devil-:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno