Šta je novo?

Pocophone F2

Gcam cini cuda u sta sam se i sam uverio, ali naravno nemozemo porediti kameru sa duplo skupljim telefonima. Slucajno sam kupio ovaj model Xiaomi i ako sam bio skeptican a imao sam 5 modela Xiaomi pre ovog. U cenovnom rangu a pogotovo polovnih tel je izuzetan.

Ma telefon je super. Gledao sam poslednjih 3 meseca kojim bi mogao da ga zamenim obzirom da na godinu dana menjam mob a ovaj je kod mene od jula prošle godine i pravo da vam kažem ništa nešto pametno nisam smislio koji bi to model bio. Jedino mu kamera nije nešto. Moja sugestija, ako se kolebate dali Poco F2 Pro ili neki drugi savetovao prvi pre svih Mi10 jer sada je razlika u ceni 100eu izmdju F2 Pro i Mi10.
Planirao ja da ga kupim ali usr... motku sa singl simom

Na mi 10? Single sim je sigurno

Znam za to, ali ne znam to da uradim. I ne znam kako posle toga radi telefon

Zvaću majke mi Lei Jun-a i pitam kad će više ažuriranje za EEA i V12.5.3.0. Toliko dave da mi muka više. Ko da se ažuriraju i smart usisivači, trotineti, grejalice, vage...pa im programeri zatrpani poslom.

Hoću da uradim kalibraciju baterije na Poco F2 Pro. Ima puno metoda na netu. Koji vi preporučujete. Mogu da otključam bootloader ako je to uslov za neku bolju metodu sa nekom apk za kalibraciju.

A zašto bi radio kalibraciju, posle jednog fabričkog reseta mob je počeo kraće da mi se puni i brže prazni. Čitao sam ranije na netu da posle fabričkog reseta može da se desi da mob pobrka parametre potune napunjenosti. Evo šta se kod mene odskora dešava. Mob se napuni za 56, 7 min. Isključi punjenje, vadim konektor punjača. Vrlo brzo baterija pada na 99%, stavljam ga na punjač i baterija se potom puni do isključivanja punjenja do 20 min. Mob obično punim od 15% baterije a punjenje je trajalo do 67 min.

Evo ovako sta sam uradio. Cedio sam bateriju do 5%, od 10 do 5% to cedjenje je trajalo 3h sa gomilom razgovora i neta. Od 9 do 8% bateriji je trebalo tacno 1h. Izgubio sam strpljenje pa sam na 5% iskllucio mob i stavio na punjac, mob se ugasen punio tacno 65 min. Upalio sam ga kada se napunio i koristio ga od 100 do 15% tacno 49h i 30 min, 9H SoT, oko 3h razgovora i sigurno 3h neta. Bio sam veoma iznenadjen da je ovoliko baterija izgurala. Malopre sam ga stavio na punjac upaljenog i mob je ponovo punio 60 min umesto 65 ili 67 min koliko mi je punio do pre nedelju dana. Sta se desava a sto ne razumem, na punjacu mob upaljen sa 9 aktivnih apk i 700Mb koliko memorije koristi on podigne na oko 30 aktivnih apk u pozadini i negde oko 1.7Gb koliko koristi. To mi se nikada nije desavalo da na punjacu upaljen mob ima u pozadini 30 aktivnih apk. Od fabrickog reseta koji sam pre nedelju dana uradio to se desava i skratio je punjenje baterije na 58 min. Misterija za mene neukog. Poolmaker imas li molim te neko objasnjenje.

Znači tačkica. Nema Polimaraka da da bilo kakav komentar. Dobro

Ponovo baterija puni normalno. oko 65 min. Baterija do 15% gura oko 40h, sot 11h. Mozda je praznjenje do 5% uslovilo da se bag ili drain kako vi to zovete izgubi. Sledeci put ako pocne punjenje da zeza ispraznicu ga do kraja pa cu ga ugasenog puniti do 100%, kako Poolmaker sa puno pametnih saveta kaze. Vreme je da napustam ovaj forum posto vidim da pisem samom sebi. Hvala svima na pomoci za svo ovo vreme otkada imam Xiaomi.

Ipak moram da se vratim 😔 . Baterija me baš opasno zeza. Punila se 2X po 63 min a jutros je mob opet skratio punjenje na 58 min i tako mi je skratio i vek trajanja baterije od 100 do 15% na 22h. 2X je izgurao skoro 40h sa SoT 10h a sad skoro upola manje a SoT je 8h.

Ajd ko hoće da mi napiše postupak da uradim "delete batterystats.bin". Mob je otključan. Unapred hvala.

The Android Framework Engineer says that the
following statement is false: "The battery
indicator in the status/notification bar is a
reflection of the batterystats.bin file in the
data/system/ directory". According to
Hackborn, the file usually holds the
information related to which programs and
processes use the battery between charges
(hence being responsible for the OS' Battery
Usage report screen) .
Deleting this file will basically wipe your
battery usage reports, which is done anyways
automatically when the phone is fully charged
(hence you'll see a clear list when you reach a
full charge) . "Deleting it is not going to do
anything to make your more device more
fantastic and wonderful".

Ovaj telefon je totalno lud, na mene izgleda, ko da ga Obuća Beograd pravila. Znate kada bi ja pratio vreme punjenja baterije da ne punim obično mob pre posla, to mi ostalo iz doba tankanja Samsunga. To pre posla znači bilo naciljano da čim ga napunjenog skinem sa punjača izletim iz kuće. Kod Samsunga ma to je 70 minuta u sekundu. Ovaj otkad ga imam 63, 65, 67, 75 i tako u krug, a jutros prvi put čak 82 min. Uvek počinjem punjenje od 15% baterije. Ko zna šta je sa njim.

Sa Eu sam prešao na Global rom, baterija se puni i prazni kao prvog dana kada sam kupio mob, evo već 4, 5ti put 66 min, polako se prazni a noću plafon skine 2%. Dakle nema tu nikakve kalibracije baterije, kao što piše i u tekstu koji je Geteks postavio. Kasnije sam ušao u opštu temu Benchmarka oko kalibracije baterije i većina vas piše isto. Lepo je što sam to osvestio u sebi, zabludu oko kalibracije.

Ovo nije Enhanced edition :rolleyes:

Ljudi imam problem sa google dialer-om na ovom mobu,naime kad me neko poziva meni je onaj meni za javljanje otisao skroz gore u ekran,kad pokusam da ga spustim na dole on meni svuce padajuci meni.
Kako da taj dialer kad me neko zove spustim da mi bude u dnu ekrana,a ne ko spelac da moram da se javljam sa dve sake jer ne mogu gore da dohvatim "zelenu slusalicu" 😁

Instaliraj true dialer i batali google
Ja ga koristim na poco x3 nfc od prvog dana i super je..

Jel zna neko gde moze da se kupi folija zastitna? Ne mogu nikako da nadjem, svuda su stakla. Ova fabricka je krenula da se skida posle 2 godine i dvoje male dece :D
Nesto nisam fan zastitnog stakla, ali u slucaju da ne mogu da nadjem foliju ako neko moze da preporuci staklo bio bih zahvalan.

Stigao Miui 13,ali i problem...nemam zvuk za pristigle sms poruke

jel ima neko burn in-ove na ekranu? meni se pojavile crne fleke na nekoliko mesta. Kontam da je od always on displeja :/

Vrh Dno