Šta je novo?

Pocophone F2

Mislio sam da razlika u ceni nije veca od 50-60€. Ako je 150€, onda se to ne isplati

Poredim cenu sa KP modela od 128Gb koja je 360eu i cenu u Mi Store-a 510eu modela od 256Gb dok ga je bilo na stanju.

Mada sam ja u zivotu samo jednom prvi i poslednji put prosle godine kupio toboze novi mob na KP sa pricom nov u vakum pakovanju, kao da su vakum izmislili sa Xiaomi telefonima a ne sa recimo ratlukom koga tako pakuju 35 godina i kosta 70 din. Ja sam lose prosao, ne mora neko drugi.

Poredim cenu sa KP modela od 128Gb koja je 360eu i cenu u Mi Store-a 510eu modela od 256Gb dok ga je bilo na stanju.

Mada sam ja u zivotu samo jednom prvi i poslednji put prosle godine kupio toboze novi mob na KP sa pricom nov u vakum pakovanju, kao da su vakum izmislili sa Xiaomi telefonima a ne sa recimo ratlukom koga tako pakuju 35 godina i kosta 70 din. Ja sam lose prosao, ne mora neko drugi.
Ja godinama kupujem na KP telefone i nikad im ništa nije falilo. Svi su bili u vakuumu, svi su radili dok su bili kod mene bez ikakvih problema, mnogi su bez problema radili i kod narednih vlasnika (da ja znam).
Ne znam čemu kuknjava? I u prodavnici može da zapadne feleričan primerak. I u prodavnici ne mora da znači da možeš da iskoristiš garanciju. Više verujem određenim preprodavcima na KP nego legalnim radnjama.
Ne sećam se šta je bilo sa tvojim telefonom, sećam se samo obilne kuknjave?

Ne znam čemu kuknjava?

Nikakva kuknjava, zavrsio sam pricu recima, ja sam lose prosao ne mora neko drugi. Prosto ako vec dajem poredjenje cena i zasto ne davati 150eu vise da upozorim ljude da kupuju model od 128Gb sa KP a ne u prodavnici. Cisto da se ogradim, jer znas kako se kaze nove stvari su u prodavnici a polovne na oglasu.

Da se zapljunem :) Penzionisan redmi note 4 napokon. Utisci su sjajni, sve radi, lep je, ali je i velik i tezak. Navici cu se vec, al sledeci put cu sigurno ici na manji i laksi telefon. Kamera kad se malo drnda gcam je super i jos cekamo urnyx-a da je ispegla kako treba. Bice to sve super.

Dobio sam mail, TC Galerija Xiaom Mi Centar veliko otvaranje 30og u 10:00h. Lepa ponuda telefona, izmedjuostalih Poco F2 Pro 128Gb po ceni 49.999. Nebi imao hertza po ovom zarazenom vremenu da idem na neka otvaranja pa da je i 29.990 ali ako moze da se isporuci na kucnu adresu po meni je ovo super cena, 60eu visa nego na oglasima a dve godine garancija zvanicnog uvoznika.

^to je ocajna cena. Maltene u svakoj prodavnici je jeftiniji i bez te njihove akcije

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Dobio sam mail, TC Galerija Xiaom Mi Centar veliko otvaranje 30og u 10:00h. Lepa ponuda telefona, izmedjuostalih Poco F2 Pro 128Gb po ceni 49.999. Nebi imao hertza po ovom zarazenom vremenu da idem na neka otvaranja pa da je i 29.990 ali ako moze da se isporuci na kucnu adresu po meni je ovo super cena, 60eu visa nego na oglasima a dve godine garancija zvanicnog uvoznika.
Nema sanse,to su akcije otvaranja,gde moras licno ici,gurati se i cekati i ako stignes na red,posto za svaki ima odredjen broj u prodaji,tipa za Poco cini mi se 20 ili 30 komada

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Je l' imate problema sa pozivima kao ranije? Na poslednjem globalu mi se dva puta desilo da me sagovornik ne cuje posle nekog vremena. Otprilike jedan na dvadesetak razgovora koliko sam ih imao do sad.

Ja imam i dalje,cini mi se nesto redje...i mislim da par puta kad se prebaci sa obicnog razgovora na spikerfon i obrnuto u toku razgovora da se posle opet normalizuje.

Moze neko da napise ko se igrao sa oba,poredjenje prednosti i mane Poco f2 pro vs Mi 10t?Da li je bolja kupovina Poco f2?

Je l' imate problema sa pozivima kao ranije? Na poslednjem globalu mi se dva puta desilo da me sagovornik ne cuje posle nekog vremena. Otprilike jedan na dvadesetak razgovora koliko sam ih imao do sad.

Ja sam imao ranije problema kad sam kupio fon posto je na njemu bio instaliran EEA rom neki 12.02 ili 12.03.
Na kraju sam otkljucao fon i prvo stavio global stable verziju jedno desetak dana i ispostavilo se da je bilo do verzije softvera.Sada sam na xeu weekly romu i za sada sve funkcionise besprekorno sto se tice poziva i svega ostalog.
Evo ti link pa proveri koja ti je tacno verzija softvera

https://xiaomifirmwareupdater.com/archive/miui/lmi/

Inace isti problem je imala i sestra a oba fona su kupljena u mi stor radnji u beogradu.I na oba fona je instaliran evropski rom koji pored verzije softvera ima u oznaci EEA i radjen je samo za evropu.Definitivno taj EEA rom pravi neki problem prilikom poziva i to se desava tako sto veza ne puca nego jednostavno moj mikrofon prestane u nekom trenutku da radi a veza i dalje ide.Inace pozivi preko vibera su funkcionisali besprekorno.
Kad se stavi global rom fon radi normalno sto se tice poziva.

Fleshovao sam rom pre nedelju dana i presao na MIXM 12.0.4.0, razlog toboze cesce azuriranje i kako na netu pisu duze trajanje baterije od 15 do 30% u odnosu na EUXM 12.0.3.0. Baterija je stvarno ne potrosiva i drzi mi u proseku oko 40h. Evo punio sam ga juče u 17h i sada sam na 75%.

bojke1 ovih dana planiram da ubacim XEU rom najverovatnije koristici metodu 2 koja se pominje u temi o Mi 9T/Mi 9T Pro. Zanima me kojom si ti metodom fleshovao XEU rom i ako si sa drugom imas li mozda neki link sa YT da mi bude mala pomoc buduci da ovako nesto radim prvi put.

bojke, ja sam na poslednjem globalu, nije taj eeu. možda je i do mreže obzirom da sam drugi put bio u vožnji. Ali isti je simptom, samo prestane sa moje strane da radi mikrofon dok ja čujem drugu stranu

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Fleshovao sam rom pre nedelju dana i presao na MIXM 12.0.4.0, razlog toboze cesce azuriranje i kako na netu pisu duze trajanje baterije od 15 do 30% u odnosu na EUXM 12.0.3.0. Baterija je stvarno ne potrosiva i drzi mi u proseku oko 40h. Evo punio sam ga juče u 17h i sada sam na 75%.

bojke1 ovih dana planiram da ubacim XEU rom najverovatnije koristici metodu 2 koja se pominje u temi o Mi 9T/Mi 9T Pro. Zanima me kojom si ti metodom fleshovao XEU rom i ako si sa drugom imas li mozda neki link sa YT da mi bude mala pomoc buduci da ovako nesto radim prvi put.

Ja sam radio kao sto je ovde objasnjeno
https://forum.benchmark.rs/showthre...-Gcam-TWRP-)&p=6154844&viewfull=1#post6154844
ovo je uputstvo za mi9t i mi9t pro.
Naravno treba da se skine odgovarajuci twrp za poco f2 pro_Ovde je kompletan postupak od otkljucavanja fona pa do flesovanja.
Inace oko svega ovoga mi je dosta pomogao user @tomiprunet pa ako ti nesto nije jasno najbolje je da se njemu obratis ako budes imao neke probleme.

@kvu
Ne znam sta moze da ti pravi problem.Probaj da ubacis neki xeu rom pa da vidis kako ce se fon ponasati.Meni je problem predstavljao fabricki eea rom.
Ja sam na telenor mrezi mada mislim da to nema veze sa tim problemom koji se desava kod tebe.
Ili probaj da ubacis ponovo neki global rom i da vidis kako ce se onda fon ponasati.

nije se ponovilo za sad, ako bude igraću se sa otključavanjem:)

Totalno razocarenje sto se tice podrske za ovaj mob...nije ni prismrdeti kakvu je imao Poco f1...uzasno sporo azuriraju i bezb.ispravke,a kamoli softverske greske

Totalno razocarenje sto se tice podrske za ovaj mob...nije ni prismrdeti kakvu je imao Poco f1...uzasno sporo azuriraju i bezb.ispravke,a kamoli softverske greske

Jesi ti njemu promenio neki rom ili si i dalje na EUXM 12.0.2.0?

F1 je koliko znam posle prve godine znatno sporije dobijao ažuriranja i potrebne ispravke. Prvih godinu dana je podrška bila ekstra, posle su ga već dosta zapostavili. Ne znam ni zašto su izbacivali ovaj telefon pod oznakom Poco F2 Pro, bolje da su ga gurali kao Redmi K30 Pro.
Jedina šteta je što nisu izbacili kod nas K30 Ultra jer je po meni kompletniji telefon od F2 Pro.

Kako slaba podrska custom romova, ima cak i twrp od mauronfrija.
od romova ima lineage , pixel experience, aicp, msn extended, crdroid, evolution x...

Ovaj moj komsa mi kaze kao slaba podrska romova, ja kad sam gledao ranije sta ima video da ima Xeu, posle toga nisam ni proveravao.. Steta sto nema RR, on je ipak " King"..

To je dobro, vidim da je RR izbacen za ovaj telefon relativno skoro, 14.10.Plus sto ima i druge bitne romove pa sta kome odgovara ima izbor.. Kad sam letos poslednji put gledao sta ima za njega nasao samo XEU..

Ali bolje odmah da opletem po tome kako je losa podrska bez da sam ista proverio.

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Jeste ovo zanimljivo da je telegram preuzeo primat za custom romove.....

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Na mi 10 XDA IMA 3 Roma jedan je Los test koji nije updejtovan of pocetka. evox i pixel su sa telegrama. plus na telegram IMA Los 17.1 I 18. RR, Pixel experience plus , pure caf, paranoid, uskoro stize project 404 , I Jo's neki

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Vrh Dno