Šta je novo?

Pocophone F2

To si potpuno u pravu. Onaj ko radi skoro po ceo dan, nema vremena da razmislja o SOTu a posebno o rutovanju i stalnom menjanju romova da vidi kaakav je XEU u odnosu na RR ili neki drugi Aosp.. Dodje kuci, ceka ga neka druga kucna obaveza, deca, seti se telefona samo kad treba da pozove nekog i da ga stavi na punjac.. Onaj ko ima viska vremena kao 90% nas ovde mozemo biti optereceni telefonom i romovima..

To si potpuno u pravu. Onaj ko radi skoro po ceo dan, nema vremena da razmislja o SOTu a posebno o rutovanju i stalnom menjanju romova da vidi kaakav je XEU u odnosu na RR ili neki drugi Aosp.. Dodje kuci, ceka ga neka druga kucna obaveza, deca, seti se telefona samo kad treba da pozove nekog i da ga stavi na punjac.. Onaj ko ima viska vremena kao 90% nas ovde mozemo biti optereceni telefonom i romovima..

Imam viska vremena ali manjak mozga i znanja bez tendencije da nesto promenim. Menjamo rom onako iz zezanja. Danas podnosim zahtev u 3 primerka Xiaomi-u za otkljucavanje bootloadera :) .

Pitanje za ekipu, imam neki cudan problem sa F2 Pro, kamera u nocnim uslovima ima ljubicasti tint najvise primjetan na ivicama fotografije i to se desava sa svim low light slikama.
U potpunom mraku kad okinem dobijem sliku ljubicastu a ne crnu kako bi trebala biti, kakvo je stanje kod vas predpostavljam da je problem u samom senzoru jer i gcam dalje isto purple tint doduse manje izrazen.
Evo jedan brzi primjer kako izgleda to.
8655d8da1161fd45813e409d3e1df245.jpg

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Mislim da je senzor, probaj jos da preflesujes rom. No verovatno ces morati da ga teras u servis, na garanciju.

Mislim da je senzor, probaj jos da preflesujes rom. No verovatno ces morati da ga teras u servis, na garanciju.
Slazem se zvao sam radnju gdje sam kupio danas im nosim telefon uradit ce mi zamjenu za drugi [emoji16].

Update nisam stigao otici danas do radnje zaglavio u obavezama, pa se sad malo igram sa Gcam nasam sam jednu verziju gdje nema ljubicasti tint na fotkama evo par primjera, sad nisam ni ja siguran do cega je.
prva stock druga gcam.
62a85e6d8d514a141d1f65fae4dc509f.jpg
735125917d323decee6beb6ee66c0de3.jpg

U nazad 2, 3 godine ne koristim kameru za ozbiljnije slike, poceo sam opet od skora. Vidim svi pominjete Gcam (pretpostavljam google camera), jel to kamera sa google play? Meni su slike u zatvorenom polu osvetljenom prostoru skroz blede, sivkaste, verovatno da taj defekt ispravlja Gcam. Znači pitanje je jel ta kamera sa google play store?

Ja sam testirao nekoliko GCam za Poco F2, ali nijedna ne pokazuje dovoljno dobre rezultate. Često se desi da stock ispadne bolja, poneka slika je nerealno dobra, neka loša.
Nije izgleda ispeglana nijedna GCam još uvek, a čini mi se da senzor ima potencijala.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Slazem se. Na F1 gcam, opalis i ne mislis. Na 9t pro isto, ovde jos nije taj nivo.

Ja sam testirao nekoliko GCam za Poco F2, ali nijedna ne pokazuje dovoljno dobre rezultate. Često se desi da stock ispadne bolja, poneka slika je nerealno dobra, neka loša.
Nije izgleda ispeglana nijedna GCam još uvek, a čini mi se da senzor ima potencijala.

Bilo bi lepo stock da doteraju malo.. Na gcam jedino mi je bolji night mod i stabilizacija na 4k 60fps. Ma da je nisam nesto mnogo ni cackao.

Pa nisam neki optimista da će pipati stock kameru. Mada ja nisam zahtevan meni su i ove slike što pravi sasvim dobre, pogotovo u uslovima dobrog osvetljenja, u low lightu se muči.
Probao sam Urnyx, Wichaya i OnFire GCam, svaka ima neke svoje prednosti i mane. Urnyx i Wichaya najveći problem imaju kad se slika npr. tamni predmet, a u pozadini nebo, totalno pojede detalje tad i nadam se da će primetiti to da poprave u narednim verzijama. OnFire mi nekad zaliči da je najbolje izbalansirana, ali nekad i ona omane sa bojama npr.

Hoce, ima par meseci vec znacajno unapredjena miui 12 stock camera u beti za k30. Dobicemo je valjda nekad :D

Imam jedno glupo pitanje, ali iritirajuće.
Zašto mi se u messengeru pojavljuju SMS koverzacije? Uninstalirao sam messenger i kod instalacije sam to isključio i opet se pojavljuju

Imam jedno glupo pitanje, ali iritirajuće.
Zašto mi se u messengeru pojavljuju SMS koverzacije? Uninstalirao sam messenger i kod instalacije sam to isključio i opet se pojavljuju

Zato sto kod prvog logovanja te pita da li zelis da messenger poveze sve tvoje kontakte u njega i da li zelis da messenger bude glavni za slanje svih poruka. Obrisi sve od messenger, kes histori sve i onda ga se ponovo loguj na svoj nalog.

Okej hvala. probaću i to. I izbacuje mi posle svakog poziva(koji broj nemam u imeniku) da li želim da sačuvam broj. Jel može to nekako da se isključi?

Kada si u messenger odes gore i levo na svoju sliku stisni, listaj dole videces sms pise udji i ako je ukljuceno iskljuci isto tako i za kontakte.

To da snimis brojeve te pita zato sto si prihvatio da ti je imenik u messegeru i onda ko ima messenger i ko nema ti je tu, zato te svaki put cima da ako te je zvao neko sa nekog broja koji ti nije u imeniku da ga umemorise.

Ne može, ne znam iz kog razloga ali neće. Juče sam vratio na fabrička podešavanja i opet se isto dešava ne znam iz kog razloga. A kad uđem u podešavanja i sms da isključim šalje me u neki dodatni meni.

Stigao 12.0.3 za raspalu EU verziju.
A jesu se pretrgli od ispravki,samo bezbednost i neka glupost dodata za kamere...tuga

Kojih bagova?

Kupio sam ovih dana otg adapter tip c 3.1 a usb citac microSD 3.0 nisu imali. Malopre gledam na netu da je usb kod Poca F2 Pro 2.0, to znaci da mi nista ne pomaze citac kartica 3.0, necu moci da prebacujem brze fajlove od onoliko koliko je limitiran 2.0?

Koju verziju roma da skinem, Stable rom V12.0.4.0.QJKIDXM (MIU12) ili Stable rom V12.0.3.0.QJKMIXM (MIU12)? Ova 2 nalazim na zvanicnom sajtu Xiaomi a da nisu EU ili RU.

Imas ovde pa biraj
https://xiaomifirmwareupdater.com/archive/miui/lmi/

Imas za stable android 10.
Imas i xeu rom sa androidom 11 ali beta verzija.

Bojke hvala ti.

Proradila mi opet super baterija posle fabrickog restarta. Mislim da mi ovo Poolmaker jednom prilikom ovde napisao, prvo fabricki restart pa ako se stvar ne popravi praznjenje do nule i punjenje iskljucenog do 100% + 1h napunjenog na punjacu. Baterija normalno puni 63, 4 min i traje skoro svaki dan 36h/sot 10h. Ne znam na koju foru i kamera je pocela u zatamljenom prostoru lepe slike da pravi, nisam nista azurirao, samo su slike katastrofa u totalnom mraku, sive kao da je neko gasnu bombu bacio. Sumnjam da je njemu blic jako slab.

Kako deluje prikaz kad se uključi DC dimming? Kad sam gledao MI 9T pro u radnji, nije bilo neke razlike koja bi mi smetala. Kako stoji F2 (pro)?

Stigao MIUI 12.0.3.0.

Nazad
Vrh Dno