Šta je novo?

Pocophone F2

Sajt koji sam naveo nije prevara, salju po EU, a sto se tice Madjarske videh samo u jednoj prodavnici i to za 600e. Tek ce dolaziti u ostale (povoljnije) prodavnice, a i nasi sverceri jos nisu krenuli kako valja zbog virusa.

Ma taj sajt nije uopšte merodavan, na tom sajtu su svi telefoni prilično jeftiniji. Nigde detalja o garanciji, deluje neka kineska kopija sajta za EU.

https://www.rakuten.de/produkt/xiao...n-865-64-megapixel-kamera-neonblau-3053430004

612€ i to kad se ukuca kod, inače je 704.
Pa i rakuten ti je isto takav sajt. Tj kao aliexpres, nisu cene kao npr na fnac ili mi store. Rakuten je bio priceminister ranije. Mogu se kupiti i polovne stvari. Garancija je 1god. Nisam jos video da neko daje 2 godine.
I taj u linku dolazi iz kine ne eu.

Ali nije bitno. Garancija radi. Ne placa se carina ni porez , barem jos mi nikad nisu naplatili.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
eglobalcentral.de je pouzdan 100%.
Naručio kod njih na adresu u austriju dva telefona, mi4 i mix2, i jbl charge 3.
Ko ima rodbinu u Au ili de, preporuka za kupovinu.
Sd865 za te pare, po meni ok ponuda.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Pa da, kad se tu pojavi, takve/slicne cene mozemo ocekivati kod nas na oglasima. Mada evo gore covek rece 560e.
520e na KP. Do duse jedan jedini na oglasima.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Jel ovo Poco F2 nema OIS ili je greška na gsm areni?

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

^Nije greška.

Послато са SM-N970F уз помоћ Тапатока

Da je f2 pro zapravo k30pro zoom edition bio bi top. Ovako je samo ok u odnosu na ono što smo navikli od Šaomija. K30 serija standardno ne podržava band 20?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Napomene:
* 8GB + 256GB varijanta opremljena LPDDR5 + UFS3.1, dok je varijanta 6GB + 128GB opremljena LPDDR 4X + UFS3.1.

Znaci ici na 256GB varijantu odma 🙂

Ima na KP vec par dana.

Ima uporedni test baterija na yt, f2 je bolji od Ultre sa SD865 (mogu misliti koliko je tek bolji od Exynosa), od OP 8 pro, Mi10 pro itd. Ispao mu je SOT 9 i po sati.

Ocekivano dobri rezultati. Nema 90/120hz ekran, 500mah vise u odnosu na proslogodisnji mi9t pro, standardno dobra optimizacija u pogledu iskoriscenja baterije na xiaomi telefonima...

Da, eto zaboravih najvazniju stvar :d

2K/4K ekrani na 6.5 do 6.7 inca otprilike su realno totalan gimmick i vise problem nego korist.

Ma kako da ne 🙂

Tacno se vidi drasticna razlika u rezokuciji kad se uzme neki QHD telefon u ruke, to mozda za prosecnog korisnika nije toliko osetno, ali za nas manijake itekako jeste 😀

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

^A nema ni bespotreban 2k/4k, nego sasvim dovoljan fhd.

1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~395 ppi density), ako se radi o pentile rasporedu (a 99% je pentile) onda je to otprilike u rangu ~300 ppi RGB. Dovoljno svakako ali daleko od super-ostrog prikaza.
S obzirom da ovaj telefon ima mocan i stedljiv SD865 i 4700 mAh, opusteno su mogli da ugrade i ''2k'' displej, vecina korisnika bi pre primetila ostrinu displeja nego slabije performanse ili krace trajanje baterije.

I ja sam pre 8 godina mislio da je sve sto mi treba na telefonu 4.3-4.5 720p displej, sa sto vecom baterijom, a onda sam nekoliko godina kasnije pustio 4K HDR video na odgovarajucem 4K displeju telefona i... :zgran:

4K na malim dijagonalama smartfon displeja, pa jos u kombinaciji sa HDR, donosi efekat da se ne gleda u displej nekog uredjaja vec u nekakav ''ziv'' prikaz, kao u neki portal koji lebdi na dlanu :d

Ponavljam, i ja sam bio skeptican dok nisam video kako to izgleda na dobrom panelu, zato vise ne bih koristio uredjaj bez ostrine prikaza od minimum 400 ppi u RGB rasporedu, a sledeci telefon ce svakako biti sa 2k ili 4k HDR OLED-om jer je to manje-vise 2020 standard. Najbolje da stalno kukamo kako su telefoni sve skuplji a da nema nikakvih pomaka u displej tehnologiji koja i jeste najbitnija na smartfonu, u to se gleda svaki dan bar po 2-3h. Sto apsolutno ne znaci da nam treba 8K 300Hz displej na telefonu, sledece godine kada se pojave AMOLED/OLED 4K HDR @120Hz, i cipsetovi koji mogu da omoguce takav rezim rada, to ce bukvalno biti end game u tom smislu. Ove godine je OP 8 Pro najblizi tome.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno