Procesor pre svega, pa onda ekran. F6 Pro ima najbolji Snapdragon 8 gen 2, F6 ima 8s gen 3 (zbog ovog s je nešto slabiji od onog prvog, a i cena je zato niža). X6 Pro ima vrlo solidan Mediatekov procesor 8300 ultra. Mnogi ne vole Mediatek, ali ja imam sjajna iskustva još sa Redmi Note 8 Pro koji i danas vrlo dobro radi i verujem da je to jedan od najboljih ikada telefona srednje klase.Da li postoji neka suštinska razlika između F i X serija? Tipa fokus-glavna crta serije je nešto...Ili zavisi od konkretnog modela?
Ne, moraš prvo da uklonite nalog pre reseta I find my device da uklonis, ako je pitanje kako da kompletno uklonis nalog sa telefona. U suprotnom će ti uvek tražiti lozinku nakon reseta za tvoj xiaomi nalog. A nalog kao nalog ostaje ti uvek aktivan , u smislu ako pređeš na neki drugi xiaomi telefon ili hoćeš na cloud na računaru.Ako uradim fabrički reset da li gubim Xiaomi nalog.
Ides i podesavanja u My community prebacis aplikaciju u global verziju. Ides na opciju otkljucavanja i prijavis se nisam siguran dal u 16:01 ili u 17:01 po našem vremenu, ja sam se pojavljivao po zimskom računanju vdemena u 17:01 a to je 00h po kineskom. Tako da jedino tada moze da ti prodje prijava.Nema nikakve poruke za vreme čekanja do novog pokušaja.
Ima poruka (brzo se skloni pa ne vidim celu) koja me upućuje na aplikaciju My Community. Tamo sam prijavljen. Šta tu da uradim.
Ja sam i prvog puta uspeo, a citao sam da se ljudi pate po nekoliko meseci da se pijave. A i logično da je po kineskom vremenu, bar tako je nesto pisalo od 00h.Ništa to vreme ne znači, to je čista nebuloza veruj mi.
Ponavljam se po drugi put , u Xiaomi Community ideš u podešavanja, podesiš global, odeš u istoj aplikaciji Unlock bootloader i ako imaš Xiaomi nalog duže od 30 dana vidljiva je opcija Apply. Tu klikneš u 17:01 ili 16:01 i trebalo bi da ti piše da si se uspešno prijavio i čitaš dalje instrukcije. ima tu i korak da omogućiš developer opciju i čekiraš oem Unlock i povežeš nalog sa Sim karticom jer će ti to tražiti. Dalje uz pomoć računara u poslednjem koraku će ti pisati da li želiš stvarno da otključaš i tada kada klikneš da prihvataš i ispiše ti vreme kad možeš da otključaš po prvi put, nekih 72h od tog trenutka , ili tako nešto piše. Sačekaš to I nakon toga ponoviš u aplikaciji na računaru i možeš da otključaš i zaključaš bootloader koliko hoćeš puta do 12.2025. Jeste malo komplikovano kad se ovako piše, ali slediš uputstvo u aplikaciji ili na računaru na zvaničnom xiaomi sajtu Unlock bootloader.Koja poruka (kako glasi) u sekciji za programere kad se traži otključavanje.
Sve si u pravu, od reči do reči. Jedino treba u 18 h (u Kini 00 h) tražiti dozvolu. Ja sam zakasnio. Poruka je da 15.08 u 00 h tražim dozvolu za otključavanje.Ponavljam se po drugi put , u Xiaomi Community ideš u podešavanja, podesiš global, odeš u istoj aplikaciji Unlock bootloader i ako imaš Xiaomi nalog duže od 30 dana vidljiva je opcija Apply. Tu klikneš u 17:01 ili 16:01 i trebalo bi da ti piše da si se uspešno prijavio i čitaš dalje instrukcije. ima tu i korak da omogućiš developer opciju i čekiraš oem Unlock i povežeš nalog sa Sim karticom jer će ti to tražiti. Dalje uz pomoć računara u poslednjem koraku će ti pisati da li želiš stvarno da otključaš i tada kada klikneš da prihvataš i ispiše ti vreme kad možeš da otključaš po prvi put, nekih 72h od tog trenutka , ili tako nešto piše. Sačekaš to I nakon toga ponoviš u aplikaciji na računaru i možeš da otključaš i zaključaš bootloader koliko hoćeš puta do 12.2025. Jeste malo komplikovano kad se ovako piše, ali slediš uputstvo u aplikaciji ili na računaru na zvaničnom xiaomi sajtu Unlock bootloader.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari