Šta je novo?

Poco X6 / F6 / Pro

Oba telefona su brutalna.. Jedva čekam da se pojave kod nas, napokon je došlo vreme da zamenim F3

Trenutno nema u ponudi verzija 12/256 za običan F6, koju ja gađam.
Amazon.de
Malo su jače cene, ali očekujem, kada se pojavi, da 12/256 brzo padne ispod 400€ i onda je to to što se mene tiče.

I ja prelazim sa F3.
Vagam izmedju F6 i F6 pro, ali ipak je velika razlika, a nisam siguran da mi treba Pro.

E sad, za koliko ocekujete da ce telefoni da se pojave kod nas?
Za nedelju, dve, mesec, duze?

F6 izgleda ide u prodaju u dve varijente, 8/256 i 12/512.
Neće biti opcije 12/256.

ja cu 12/512 definitivno

Proverio sam, traze 505e za F6 12/512.

Kada je najbolje pazariti F6/pro jer ipak 500e nije bas ni premalo :)

Ja prelazim na F6 sa x3 pro koji jos sluzi dobro posle 2.5 godine bice taman upgrade.

Moralo bi to malo bolje, valjda ce upeglati softverski...

Screenshot_2024-05-29-09-39-01-069-edit_com.android.chrome.jpg

Ja odustao, ipak cu OnePlus 12R prvenstveno zbog bolje baterije, ekrana, ali i jos nekih sitnica.

Moralo bi to malo bolje, valjda ce upeglati softverski...

Potrošnja nije zbog softvera, već zverčine od procesora. Čim proizvođač hvali svoj sistem za hlađenje, znaš na čemu si. F5 ima moćan procesor, nije bilo razloga budžiti F6 dalje u tom pravcu, više bi avanzovao od bolje kamere, recimo. Sa druge strane, F5 ima samo prihvatljivo trajanje baterije, dalje slabljenje baterije na F6 je već problem.

Nisam ni mislio da je zbog softvera, samo sam rekao da se nadam da ce uspeti da dodatno optimizuju HOS kako bi malo poboljsali situaciju. A za ovo ostalo sto si rekao se slazem. Procesori imaju vise nego dovoljno snage. Po meni bi pravi potez bio zamena UW senzora za telefoto, ali to bi proizvodjaca kostalo (lupam...) 10-20$ vise nego sad, pa bi i tel bili skuplji 100-200$/€...

Jedino mi nije jasno zašto je uklonjen proximity senzor koji navodno postoji u Turbo 3?
Sve ostalo je po mojoj meri (naravno cena max 400€).
I Mi lite 11 5g ima "slabu" bateriju sa kojom ja nemam problema.

Ovi sa gsmarene i za A55 kažu da ima virtual proximity sensor.
Nešto su mi te njihove tvrdnje sumnjive.
Edit, izgleda da su u pravu. (A55)
Edit 2:
Ovde piše Proximity sensor (ne virtual)
Ništa dok neko ne kupi i testira.

Poslednja izmena:
Teško da bi se ovi na testu zeznuli da li telefon ima ili nema proximity senzor, to se vrlo lako proveri. Baterija je mnogo ozbiljniji problem, osim možda za nekog ko ne putuje i ima redovni dnevni raspored. Ima i ko će žaliti nestali audio džek. Što se mene tiče, ovo je žešće razočarenje od telefona. Šta vredi super procesor, kad features fale? Mnogo bolji apgrejd za F5 bi bila telefoto kamera recimo, F5 ima samo beskorisni 2x digitalni zum.

Pojavio se na kp i Poco F6 (pro je već duže vreme bio u ponudi) za 8/256 380€ i 12/514 415€.

Nema Poco F6 šta da traži pored Realme GT 6T u istoj cenevnoj klasi. Samo je blago brži, u svemu ostalom je inferioran.

GT 6T koji je inače oko 80€ skuplji (uporedio cene sa alija) ne ide global koliko sam upoznat.
GT 6 ide global i on će biti debelo skuplji.

Poslednja izmena:
Da li je neko pazario F6 standardni pa da prenese utiske ovde, ima ga na kp za oko 400e ali ne bi uzimao ako ima mnogo "bubica" jer bi bio poklon za tehnicki ne bas spretnu osobu...

Da li je neko pazario F6 standardni pa da prenese utiske ovde, ima ga na kp za oko 400e ali ne bi uzimao ako ima mnogo "bubica" jer bi bio poklon za tehnicki ne bas spretnu osobu...
I mene zanima. 8gb ima za 350e, 12gb je 390e.

Ima li vlasnika F6/F6 Pro da prenesu utiske?

Ovaj OnePlus 12R je baš dobar konkurent.

Da li je neko nabavio F6 ili F6 PRO da prenese neke imprese iz svakodnevne upotrebe?

Nađoh na Benchmarku uputstvo za povećavanje brzine punjenja telefona. Moj f3 to ne podržava a i baterija je oslabila. Ako neko proba na f6 da napiše podržava li ubrzanje punjenja.

Nazad
Vrh Dno