Donekle sam razočaran video snimanjem, jer kada uporedo snimam sa F3 i F5, bolja je stabilizacija kod F3. Baterija je osetno bolja na F5, zvuk opet malo na strani F3, ekran nešto hladnijih boja kod F5, ali to se primeti samo kada ih imaš jedan pored drugog i zagledaš. Inače F3 i F4 imaju ograničenja na 8 minuta video zapisa u 4K rezoluciji, Poco F5 to nema.Hvala na odgovoru. Mi Max 3 imam skoro 4 god i mislim da sam sveukupno s njim snimao ni 5 min. 😁 Kamera tj kamere mi jesu bitne, video zapis i ne baš.
Ne verujem ja u tu optičku stabilizaciju, jer eto Poco F3 nema optičku, već samo elektronsku stabilizaciju, ali video snimanje je primetno stabilnije nego kod F5 iako ovaj ima i optičku i elektronsku stabilizaciju. Pre Poco F5 sam koristio 3 nedelje Egde 40 tri nedelje, pre toga prošle godine Egde 30 i A52 na po par dana. Nijedan od svih tih uređaja nema bolju stabilizaciju od Poco F3 prilikom video snimanja. Ono gde se primećuje stabilizacija je kad uradiš zum, osim što F5 daje mogućnost 2x uvećanja i u 64mp rezoluciji, digitalni zum od 10x sa F5 može da napravi fotografiju dovoljno dobro da mogu pročitati nešto što golim okom ne mogu pročitati. Tu je stabilizacija jako primetna. RN12 pro plus nisam koristio, ali bih ja uzeo recimo Poco F5 ili Redmi Note 12 pro (zbog Sony IMX766 senzora) a ukoliko bih hteo kvalitetnije izrađen telefon, umesto Redmi Note 12 pro plus uzeo bih Poco F5 pro. Jer taj model ima bukvalno sve bolje - ekran, čipset, bateriju, kamere...Boga mi, i ovaj Redmi Note 12 Pro Plus nije loš, plus ima optičku stabilizaciju kamere.
Mene je jednom zezao MiFlash na AMD konfiguraciji, ali bilo je nešto vezano za USB, da li sam morao umesto USB3 da koristim USB2 ulaz na matičnoj, tako neki fazon.Pazi, isti win11, isti ADB drajveri, isto sve.. kod mene na Ryzenu ispise nesto tipa error: missmatch device and sowftware.
Kod klinca na Intelu prosao flesh iz prve.
totalno cudno, ali opet ponavljam, nisam jedini, ima tema na netu koje isto kazu..
Pa i jesam. Ali opet po meni ne vredi.@Vuki1305 ,cela poenta i jeste da za Gcam ubacis najbolji configs,XML file..Bez njih je GCam beskorisna..Poskidas 4-5 razlicitih configs fajlova od odredjenog Deva i isprobavas najbolji..
Što se lomova tiče meni je Poco F3 prvi od telefona koji je preživeo 2 godine a da gotovo da i nije izgreban nigde, i to ga koristitim u masci ali bez zaštitne folije ili stakla napred. I dan danas Poco F3 radi perfektno. Poco F5 ne znam koliko je otporan jer ga nemam ni puna dva meseca. Ono što tvrdim je da Poco F3 nije usporio ni mrvicu, da ima bolju stabilizciju snimanja u 4K rezoluciji u odnosu na F5 i da je ekran nešto svetliji na suncu. Sad te priče da matične ploče stradaju, ja takva iskustva nemam. Koristim ih oba, F3 i F5 , u oba imam sim kartice i za sada rade besprekorno.Jel ima jos neko F5icu, kakvi su utisci?
Mene najvise zanima software i kvalitet izrade (ne bih da se slomi ili prestane/uspori sa radom nakon udarca ili pada -a ova plasticna ledja me donekle cine skepticnim 😅).
Takodje, cuo sam za dosta prica na redditu i po netu ovako da Poco telefoni posle nekog vremena uspore sa radom, itd - ne znam koliko je to tacno, jel imao neko takva iskustva (pricam za novije modele od F3 pa nadalje).
Gcam najvise dolazi do izrazaja za nocni rezim,ima hdr+.Pa i jesam. Ali opet po meni ne vredi.
Ni noćni ne vredi, jer mi treba deset i više sekundi, a sa Stock aplikacijom manje od jedne sekunde. Kad trebaš da uslikaš nešto često nemaš 10 sekundi vremenaGcam najvise dolazi do izrazaja za nocni rezim,ima hdr+.
Inace za dnevne fotke neces naci razliku..
Nije na svim.Na primer na EU romu za 12t pro,nije Miui dialer i sms,vec Googlov.Ako pricamo za Miui 14,A13.Ja sam bas mislio da svi EU romovi dolaze sa preinstaliranim googlovim apk za pozive i poruke..@srkiller na EU romu je za sve uređaje MIUI dialer/sms i postoji mogućnost da se uključi automatsko snimanje razgovora, nevezano za to da li je baziran na kineskom ili globalnom, ali kod novijih (od MIUI 13) su mahom bazirani na globalnom.
Imaš na Sarpi TV moju recenziju nakon desetak dana i nakon mesec dana korišćenja, pa možeš izvući nešto što te zanima odatle.Kakva su iskustva u radu Poco f5 onih koji su uzeli?
Imam kineski Mi 9 SE i ponaša se regularno, osim što hvata samo LTE B1 i B3 uz CA.Uzeh danas ovde u Kini Redmi Note 12 Turbo 12 + 256 Gb. Spominjete Band 20 pa me bas insteresuje kako ce se ponasati telefon kada se vratim u Srbiju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari