Šta je novo?

Poceo ADSL u Nisu!

Ljudi daj manite se ne ADSL tema, vezanih za programe...

Ima li neko info za centralu 51x

@bataniki
Cisto da ti pomognem, i MAC adresa moze da se menja uz pomoc SMAC programa.

jorgovan je napisao(la):

Moj drugar ima na 515-xxx. Prijavio se kod Sezama u petak 10.3. dobio modem u ponedeljak 13.3 i isto vece je sve islo. Naravno u pitanju je dvomesecni besplatani paket :smash: ....

I eto mog razocarenja.
Danas mi stigo mail od PTTa da ne postoje tehnicki uslovi za uvodjenje ADSLa na mom broju telefona 269-xxx. Nije navedeno nista konkretno kao problem...

I AM SAD... :-(

djalf je napisao(la):
@bataniki
Cisto da ti pomognem, i MAC adresa moze da se menja uz pomoc SMAC programa.

Ma ja znam da moze, ali ne znaju i ostali. A ti bas nisi morao da im kazes. ;)

Da li neko u Nišu, osim mene, ima problema sa pucanjem veze na PTT ADSL-u ?

jerry.drake je napisao(la):
Da li neko u Nišu, osim mene, ima problema sa pucanjem veze na PTT ADSL-u ?

Ima moj prijatelj isti problem, on misli da je do modema. Ja sam takodje na PTT-u ali veza je konstantna. Posto imam ISDN liniju meni su dali ruter (Allied Telesyn).
Pitacu ga da li je nesto resio u medjuvremenu pa cu da javim.

E da, na kom si broju , on je na 24*-***.

Poslednja izmena:
bataniki je napisao(la):
I eto mog razocarenja.
Danas mi stigo mail od PTTa da ne postoje tehnicki uslovi za uvodjenje ADSLa na mom broju telefona 269-xxx. Nije navedeno nista konkretno kao problem...

I AM SAD... :-(

Sto se ne raspitash kod nekog drugog provajdera, mozda ti neko da malo drugachiji odgovor, kao npr. Igvan
Igvan je napisao(la):
E pa ljudi svaka mi cast, upravo Vam se javljam preko PTT ADSL ali sa Betelovom opremom!
Da, dobro ste procitali, nije stamparska greska.

Cekao sam ADSL kod PTT-a 12 dana. Kad sam ih zadnji put zvao (danas) rekli su da nemaju odgovor od Telekoma za moj broj. Ja sam rekao da onda idem kod drugog ISP sa cime su se oni slozili!!!
Odem do Beotela kazem im da imam ugovor sa PTT-om ali da nema signala 12 dana i da oni nemaju pojma sta je u pitanju.
Devojka u Beotelu kaze Ok nema problema dobi ces ti kod nas signal za dva dana i da mi modem...
Dodjem ja kuci instaliram modem i imam sta da vidim lampca na modemu svetli kontinuiranio sto kako mi je ona objasnila znaci da imam signal.
Pozovem druga koji ima PTT ADSL, on mi izdiktira podesavanja za modem i user i pass i ja sam na netu!

Signal imam verovatno vec deset dana sto znaci da sam tezak baksuz, da njesra bude jos vece dao sam novac za prvi mesec Beotelu (1790din).

BTW, jel tvoju situaciju sa 15 korisnika na LAN-u resavate samo softverski ili sa ruterom?

Sto se ne raspitash kod nekog drugog provajdera, mozda ti neko da malo drugachiji odgovor, kao npr. Igvan

Cekam odgovor i od Medianis-a, ali ne stize vec nedelju dana. :mad:

BTW, jel tvoju situaciju sa 15 korisnika na LAN-u resavate samo softverski ili sa ruterom?

Jos uvek nikako jer nemamo internet, ali je jedna masina spremna da bude gateway. Znaci bice software-ski. :type:

Da li neko zna nesto o tome koja je moja centrala ako je broj 269-xxx i ako zivim u vojnim zgradama kod kasarne "Bubanjski heroji"?

Igvan je napisao(la):
E pa ljudi svaka mi cast, upravo Vam se javljam preko PTT ADSL ali sa Betelovom opremom!
Da, dobro ste procitali, nije stamparska greska.

Cekao sam ADSL kod PTT-a 12 dana. Kad sam ih zadnji put zvao (danas) rekli su da nemaju odgovor od Telekoma za moj broj. Ja sam rekao da onda idem kod drugog ISP sa cime su se oni slozili!!!
Odem do Beotela kazem im da imam ugovor sa PTT-om ali da nema signala 12 dana i da oni nemaju pojma sta je u pitanju.
Devojka u Beotelu kaze Ok nema problema dobi ces ti kod nas signal za dva dana i da mi modem...
Dodjem ja kuci instaliram modem i imam sta da vidim lampca na modemu svetli kontinuiranio sto kako mi je ona objasnila znaci da imam signal.
Pozovem druga koji ima PTT ADSL, on mi izdiktira podesavanja za modem i user i pass i ja sam na netu!

Signal imam verovatno vec deset dana sto znaci da sam tezak baksuz, da njesra bude jos vece dao sam novac za prvi mesec Beotelu (1790din).

Sutra epilog price...

Sta se bunis... Pored tog meseca koji si platio dobio si i jos 2 meseca DZABE net.... mislim da je to mnogo bolja solucija nego ptt......
Ja sam potpisao ugovor sa PTT-om pre 8 dana i od njih ni traga ni glasa... Ako me do sutra ne pozovu idem da raskinem ugovor i idem kod Beotel.net-a. :crash:

Poslednja izmena:
jorgovan je napisao(la):

5124xx preko isdn-a sezam 256/64 milinka...

Yellow Pinky je napisao(la):
Sta se bunis... Pored tog meseca koji si platio dobio si i jos 2 meseca DZABE net.... mislim da je to mnogo bolja solucija nego ptt......
Ja sam potpisao ugovor sa PTT-om pre 8 dana i od njih ni traga ni glasa... Ako me do sutra ne pozovu idem da raskinem ugovor i idem kod Beotel.net-a. :crash:

Ma ostao sam kod PTT-a, jer nisam hteo da cekam jos jedno dve nedelje da sa njima raskinem ugovor a zatim jos nekoliko dana da mi Beotel pusti signal...
Inace kad sam bio u Posti i ubedjivao ih da imam njihov signal i da sam koristio njihov internet oni su mi rekli da ne mogu da mi daju opremu jer nemam signal (Telekom im nije dao potvrdu) :wall:
Posle pola sata ubedjivanja i tragi-komicne scene sa njihovim sefovima oni su jedva ukapirali o cemu se radi... :wall: skupili su petlju i pozvali Telekom a oni su im rekli da je signal na mom broju pusten pre 8 dana!!!
Posle sam raskinuo ugovor sa Beotelom a oni su mi vratili novac - ispali su super fer.

Necete mi verovati ali posle sveg tog cirkusa u PTT-u niko mi nije rekao ni izvini , ni zao nam je...
Sta vise (vrhunac *****izma) kad sam stigao kuci i instalirao njihovu opremu pozvala me njihova radnica i svecano me obavestila da mi je signal pusten i da mogu da dodjem po opremu!!! :wall: :wall: :wall:
Zivot mi se smucio u tom trenutku.

Na kraju sto se tice PTT ADSL-a mogu da kazem da radi vrlo fino,download
26KB/s , ping za igre OK, Limewire ide maksimalno, slusam internet radio u 192kbps, stranice se brzo otvaraju...
A sto se tice ljudskog faktora, njima niko ne moze pomoci...

Jedino sto nisam za sada uspeo je da konfigurisem ruter za Shareaza-u.

Za Shareazu je lako podesiti sve,ja sam pri pokretanju Shareaze dobijao upozorenje da imam firewall ili router i da treba da kliknem-> da bih video kako da podesim,i nakon podesavanja odredjenih portova mi mnogo bolje radi download!Pogledaj kad je startujes u Home screen,mora da ti da link,bas su mislili na sve,cak i srpski ubacili,do j...! :d
Pozdrav ,)

Pa treba da uradim port forwarding, ali nemaju uputstvo za moj ruter Allied Telesyn AT-AR255E...

Imas njihov forum na kome ti sigurno neko moze pomoci pa probaj tamo a mislim da ima i opcija da ako tvoj ruter nije na listi,postavis zahtev da ti nadju podesavanja za tvoj!
Pozdrav ,)

Pa ljudi ovo ima samo kod nas i nigde vise

Posto dugo nisam posecivao forum eto ja rekoh da svratim kad imam sta i da vidim. Sto se tice ADSL-a kod nas u Nisu ima tu mnogo prljave rabote.

Kada je pocelo prijavljivanje jos polovinom prosle godine ja se lepo prijavim kod PTT-a, Sezama, Eu neta i to tako prodje. Na kraju sam se prijavio kod Beotela-a.

E sada nastaju problematike. Kada je startovao ADSL u Nisu ja sam se odlucio kod Beotela jer su mi oni prvi odgovorili da imam tehnickih mogucnosti. Bio sam im prvi korisnik, prvi sam potpisao ugovor, bio je to petak 03.03.2006. godine oko 15h(vreme je bitno). Uplatio sam za 512kbs/128 kbs. Dodjem kuci i povezem modem instaliram drajver i kad ne lezi vraze ja imam odmah tog dana ADSL signal. Prosto nisam mogao da verujem. Otvorio mi je web stranicu preko test signala. Probam moj korisnicki nalog ali nece. Pozovem beograd u Beotel, covek se krstio kako imam signal kada kod njega pise da se ceka odgovor od telekoma. Ja mu kazem da imam i da mi aktivira moj nalog sto on i uradi i jos sam ga pitao zasto nemam 512 kada sam toliko platio nego imam 256kbs. On mi je rekao da se javim u ponedeljak 6.3.2006.
Javim se ja tada i oni mi kazu: Pa znate sta vi imate ADSL signal od Sezam Pro-a, a ja ne mogu da verujem jer jesam se ja prijavio kod Sezama ali samo za proveru tehnickih mogucnosti a ne i za pustanje signala. Sada vi morate da zovete Sezama da vas oni otkace pa kada vas oni otkace mi cemo ponovo da vas zakacimo i imacete signal koji ste platili. To je bio taj ponedeljak. Odmah sam zvao Sezam i rekao da me otkace jer necu kod njih da koristim ADSL uslugu. Oni su me pola sata ubedjivali da imam dva meseca besplatnog neta i da uzmem kod njih ali ja sam odbio. Sta se daklje desava: Ti Sezamovci me otkacuju u sredu 8.3.2006. a fizicki mi ukidaju signal ADSL-a u cetvratak 9.3.2006. i od tog dana jos uvek traje pustanje mog ADSL signala preko Beotel-a.

Izgleda da su ljudi u Sezamu imali nekog u telekomu da se svi prijavljeni za proveru tehnickih mogucnosti a kod kojih je inace i bila tehnicka mogucnost odmah da im se i pusti signal a da to oni i ne znaju odnosno da se zloupotrebi njihova prijava.

Sezampro je na takav nacin zloupotrebio prijave potencijalnih korisnika i lovio u mutnom buduce korisnike, sto sa moralne tacke gledano nije u redu.
Pa moja je stvar kojeg cu ja provajdera da izaberem a ne oni da se namecu na tako pokvaren nacin i da me jos uvek zezaju jer kao otkazni rok je 15 dana ali ljudi ja nisam potpisao nikakav ugovor sa Sezam pro-om da bih oni cekali 15 danan da me otkace sa ADSL-a.

Zato nemojte da vas cudi da imate internet sa tudjom opremom. Jer ja sam imao 6 dana internet sa Beotelovoim modemom i kacio se preko mog naloga na Beotel ali preko SezamProa a kako to nikom zivom nije bilo jasno.

Samo se pitam sta bi bilo da sam uzeo 256kbs/64kbs da li bi neko primetio?

Jel cela zbrka je nastala zato sto sam ja jurio 512kbs i onda se otkrila prevara Sezampro-a. Pa vi sada vidite u kakvoj mi to zemlji zivimo i sta je sve dozvoljeno.

Pozdrav svika koji cekaju ADSL signal kao sto ga i ja cekam vec 15 dana. :wall:

Da, iscimali su te uzasno, ja sam cak i dobro prosao u odnosu na tebe.
Stvar je u tome da sam ja znao koliko je smoran proces prelaska na drugi ADSL ISP pa sam ipak ostao kod PTT-a iako su oni bili totalno nekorektni...

Ma ljudi vi ste u pravu ali ja i nisam zeleo da prelazim kod drugog provajdera, hteo sam da ostanem kod onog kod koga sam i potpisao ugovor. Mene zeza provajder koji je napravio neki svoj pakleni plan da privuce nove korisnike na takvu mucku. Ali se nadam da ce se u ponedeljak sve srediti, mislim da je doslo verme za to.

Perica je napisao(la):
Ma ljudi vi ste u pravu ali ja i nisam zeleo da prelazim kod drugog provajdera, hteo sam da ostanem kod onog kod koga sam i potpisao ugovor. Mene zeza provajder koji je napravio neki svoj pakleni plan da privuce nove korisnike na takvu mucku. Ali se nadam da ce se u ponedeljak sve srediti, mislim da je doslo verme za to.

To ti je kad privatnici uzmu stvari u svoje ruke.... Jeste da je malo ped*rski ali pogledaj sta rade ovi u PTT-u... Imam DSL signal barem od srede ali oni o tome nemaju pojma... Njihov sef mi kao obecao da cu do utorka dobiti net i sutra idem da vidim hoce li odrzati tu svoju rec... Takodje mi je rekao da on prima istu platu bez obzira da li proda 1 ili 1000 dsl paketa.... Pa ti vidi.... Motivisani su za rad 1000%. Imam neki utisak da neko namerno koci uspostavljanje dsl prikljucka u ptt-u.. ili mozda telekom sabotira ostale provajdere dok ne pocnu sa DSL maloprodajom... ili sam ja samo malo previse paranoican :D

DODATAK ....
3 minuta nakon sto sam napisao ovu poruku zvali me iz ptt-a da mi kazu da mi je DSL prikljucak realizovan.... Ala brzo reaguju na kritike :-devil-:

Poslednja izmena:
E i ja da se phvalim da i meni od danas konacno funkcionise ADSL. Pa mislim bilo je i vreme cekao sam 18 dana da profunkcionise u punoj brzini od 512kbs-a.
Pa moram da vam kazem da onaj ko se nigde nije prijavljivao pre uvodjenja ADSL-a on brzo dobija ali onaj koji se prijavljivao kod nekoliko provajdera on je malo kritican. Kao ja sto sam bio. Samo zato sto zloupotrebljavaju prijave.

Dobio sam odgovor... MOZEEEE!! :banana: :eyebrows:
Sta sad da radim,da odem sutra sa gazdaricom (na nju se naravno vodi broj) i da se prijavim kod PTT-a ili da odem kod nekog drugog!?Nisam siguran da cu ostati u Srbiji duze od 6 meseci pa mi nije toliko ni vazno da sad placam manje ili sta znam,vaznije mi je da imam sto manje problema,jel se pokazao PTT vredan paznje?Ako sam dobro pazio tred,mogu da uzmem 768 kb konekciju sa 40% popusta pa posle isteka 3 meseca sa popustom mogu da smanjim na 512 kb i da opet placam isto/slicno?
Pozdrav ,)

heheeh..
ja koristim sezamov adsl ali sam se prijavio u ptt-5 dana pre sezama..

onda me pozove cura iz sezama posle zamo dva dana od prijave i kaze: imate mogucnosti, uzeli smo tu slobodu da vam montiramo adsl idite po opremu..

5 minuta kasnije, stizem mail iz ptt: neko (pazi bre neko!) je montirao vec uredjaj na vasoj parici i ugovor vracamo vama...

eee sine...

to se zove mutljavina i prevara!

samo tako!

Skoknuo sam do PTT-a,napravio ugovor i upoznao zemljaka!Jedan fini cika koji je tamo radio je primetio da pricam kao"Moravac"pa me pitao odakle sam,kad sam rekao iz okoline Despotovca i da verovatno ne znaju gde je to,covek ladno kaze:"Pa i ja sam iz okoline Despotovca"! :D
A onda su mi otkrili jednu"tajnu"koja ne pise na sajtu!3 meseca popusta nije ustvari 3 puna meseca od-do,vec 3 kalendarska meseca,zato su mi savetovali,a ja sad savetujem vas,da kad me pozovu,ja ne dodjem po opremu do 3-eg Aprila,kako bih imao April,Maj i Jun sa popustom,a ne da imam nekoliko dana u Martu,April i Maj!Jos 10-ak dana (taman da odem na produzeni vikend) pa cemo se kucati sa 512kb/s ADSL-a! :eyebrows:
Pozdrav ,)

Koliko GB je limit kod ptt 256/64 paketa od 1700 din? Jel zna neko?

Poslednja izmena:
Jel ima nekoga ko je kod ptt adsl da mi kaze da li je bez ogranicenja na
256/64 i kako radi ptt adsl? Koliko je trenutno download kb/s? U slucaju da je bez ogranicenja, pretpostavljam da je to samo u promotivnom periodu

Poslednja izmena:
Maga je napisao(la):
256/64 i kako radi ptt adsl? Koliko je trenutno download kb/s? U slucaju da je bez ogranicenja, pretpostavljam da je to samo u promotivnom periodu

Evo ja cu da ti kazem kako radi.

Budjavo da budjavije ne moze da bude.....
Ping mi u toku dana oko 250 ms .... uvece ide od 1500 do 2500 ms ....
Veza mi veoma cesto puca..... mislim nije mi pucala veza ni na 56k modemu a ovde ostavim comp da skida i kad se vratim vidim da je posto sam otisao veza pukla... ajde to nego nekad nece ni da povuce sa torrenta a surf radi fantasticno..... kad povuce torrente veza poprilicno oscilira.... stige do 25-26 kb/s pa padene 10-12 pa ponovo 22-23 i tako ... klackalica... valjda ne bi trebalo tako da radi DSL.... ako gresim ispravite me ...
U svakom slucaju racunaju ti kalendarski mesec. tako ja uzeo modem 20.3. i do 1.4 mi se racuna kao prvi mesec sa popustom stim sto mi ispostavljaju racun samo za ovih 10 dana koriscenja....
U svakom slucaju ih zovem sutra da vidim zbog cega mi puca veza... Nisam ni ja jedini... moj prvi komsija iste probleme muci mozda jos i gore... i jos nekolicina njegovih drugara koji su kod ptt-a uzeli pre par dana i zamisli svi smo iz Nisa... mozda izvode neke radove... ko zna..
Ako te do sada nisam obeshrabio reci pa da napisem jos koji post.. :-devil-:

Maga je napisao(la):

ma kakvo crno ogranichenje.. ya te pare je kod svih flat pa bi moralo da bude i kod ptt-a ;)

Pa ne bi reko da je kod svih za te pare neograniceno. Postoji flat ali sa ogranicenjem. Nema nigde neograniceno 256/64 ispod 2100-2200 din. Ako ima - ispravite me. Voleo bih i ja da znam gde

Poslednja izmena:
Maga je napisao(la):
Pa ne bi reko da je kod svih za te pare neograniceno. Postoji flat ali sa ogranicenjem. Nema nigde neograniceno 256/64 ispod 2100-2200 din. Ako ima - ispravite me. Voleo bih i ja da znam gde

Kako bre nema?:)

http://adsl.neobee.net/

Kod:
Downstream 256K
Upstream 64K
Dinamička IP adresa
Besplatan Setup
[B]Neograničen protok[/B]
Mesečni pristup
Dial-up FULL nalog
Mailbox 100MB
Agregacija 1:16