---- prilozene slike su iz sveze instaliranog roma, sem screenshot aplikacije -----
Pozdrav ljudi!
Ne znam da l' me iko primetio kada sam rekao da sam zainteresovan da upakujem svoj firmware. U svakom slucaju evo veceras sam napravio velik pomak u tom pogledu - ...One small step for a man fazon

.
Ono sto sam uradio jeste minimalno (manje vise samo sam krekovao firmware.img i upakovao sam ga pravilno nazad), ali verujem da cu moci znacajne insteresantne stvari da upakujem kada se jos vise udubim. Za sada "kopam" po romanovom release 2 romu jer zelim polagano u sve to da uhodam, po ugledu na njegov modding.
URADIO SAM:
- Upakovao sam modovan romanov build.prop (dodao sam neke univerzalne android komande koje sam nasao na netu - pominjao sam ranije link gde sam ih nasao, u svakom slucaju veoma su znacajne i znace za lepsi rad tableta - wifi signal improve, ubrzani hw interfejs i sl. ispisacu detalje kada napravim nesto sto bih hteo da podelim)
- SystemUI.apk koji je prakticno sistemski interfejs sam stavio od prethodnog firmware-a jer mi se vise dopadao jer je u notifiation baru imao brightness slider - vidite screenshot;
- Clock.apk je ubacen iz 4.2.2 jelly-a. Jako mi se svidja ovaj sat jer ima jako lepe opcije u sebi (pogotovo volim alarm, koristim ga na DHD-u svake veceri i mnogo mi se vise svidja od prethodnog, nadam se da i drugi misle tako);
- Dodao moj miljeni Apollo..

ovo verujem da ce mnogima da smrdi, ne znam zasto ali cini mi se da ljudi ne vole bas ovaj plejer i da koriste google ili sta vec.. ja cu ga pakovati zbog tehnickih razloga(mnogo je laganiji u megabajtima

) pa ko zeli neka kasnije istalira sta mu volja!

- Dodao krsa gluposti koje, rekao bih, samo mene loze - boot animaciju neku drugu(ne volim fejkovanje nexusa boot animacijom), wallpapere neke i zvuke Galaxy TouchWiz-a! (obozavam lock i unlock zvuk!

)... mada, nista sto vi sami ne biste mogli uraditi sa root access-om.
VOLEO BIH:
- dodao bih Nova ili Apex launcher (naravno lite verzije)
- da dodam jok interesantnih apk - od nexus 10 transformera i sl. uredjaja - 4.2 (tastaturu na pr. - dajte predloge ako neko ima neki),
- da ukopam u xml framework-res.apk-a i SystemUI.apk-a i da dodam reboot dugme, toggles fazone na notification baru i sl.
- ..i najvise bih voleo da se glupiram oko interfejsa! - da napakujem interesante ikonice u navigation baru i svuda po interfejsu (prakticno kao teme koje mozete instalirati uz theme chooser za cm i aokp romove...)
- i ko zna sta jos...
ZAKLJUCAK:
Bilo bi mi drago kada bi se neko iscimao ko je upoznat sa ovim stvarima i kada bi me posavetovao ako je u mogucnosti gde i kako najbolje da napredujem u bildovanju ovih romova. Mozda je neko od ukljucenih u temu zainteresovan dublje za android ili mozda zna nekoga.. U svakom slucaju, ovo sto za sada radim je ucenje i zato cheprkam po Romanovom romu, ali bih naravno cim to sve skapiram u potpunosti skocio na fabricki firmware i rootovao ga i pakovao svoje stvari. I u nadi da ployer izbaci nove firmware, pakovao bi ih cim izadju...
Naravno bilo bi ultra kul kada bi se neki junak medju junacima koji ima znanje i iskustvo sa android sdk-om pojavio, zeljan da mi pomogne, makar u obliku saveta. I na kraju krajeva, moj cilj u svemu ovome je da bar malo menjam sistem jer vidim da su svi lepo odustali od developmenta cyanogenmoda za rk3066 a pogotovo za MOMO12

Steta, jako kul tab, mnogo vestije opremljen hardverski od mnogih, a zakljucan kernel i ceo sistem toliko da ti treba armija mozgova da ga pipnes...)
I naravno, nista sto je bazirano na romanovim romovima ne bih voleo da delim iz postovanja prema coveku. Jedino ukoliko bi me neko zamolio da mu podelim .img ako bi voleo da mi se pridruzi u razvijanju. Mada, niko nece jos skorije da crkne bez ove moje shklopocije. Kada uradim nesto lepo i pametno, videcu kako i sta.
Hvala na paznji,
Nadam se odgovorima!
Pozdrav,
Relja