Šta je novo?

Ployer momo 12

meh, kod nas je tek sad zaziveo rk3066, i to samo u par tableta, u ovom, u jednom prestigiu od 8" i u jednom prestigiu od 10" koji je koliko vidim totalno isti momo12, a skuplji je 10k dinara lol. bre totalno su izmezli ovi iz prestigia izgleda umislili da su neki brend :)
Шта год ти рекао у односу на ployer итекако јесу "бренд" :p

Није 10K већ 8K :p а с обзиром да се тек појавио верујем да ће цена ићи још доле. Оно што је најбитније Ployer Momo 12 се може узети само од тог tehnoMSa из Ниша, а Prestigio таблети се могу купити било где.
Искусио сам на својој кожи шта значи натезање око враћања таблета и мислим да никад не бих успео да нисам могао ићи лично. Желим ти да ти врате паре и да купиш неки други, "крштени" таблет, ал' бојим се да то неће ићи тако лако.

Друга је ствар што као што сам већ пуно пута рекао никада не бих узео "кинеза" био он ployer или prestigio. За ~200е доступна је гомила Samsung-ових седмица које су људи узели код нас преко оператера. Слично или мало више кошта половни Nexus 7. Ускоро ће стићи и јефтине Acer-ове и Samsung-ове седмице.

Какав год "кинез" био по спецификацијама увек ће по изради, квалитету и софтверу остати кинез. Не причам напамет, протурио сам кроз своје руке и више таблета него што бих желео :d

Poslednja izmena:
po softveru je klot android sto je mnogo bolje od us*anih touch wizzova, sensetova i sta ti ja znam... po kvalitetu izrade me mnogo briga sta je, necu da orem sa njim. a sto se tice zamene uredjaja obecali su nove tabove. i ako ne daju nove ocu ove da poprave kako znaju i umeju ili da vrate pare. mogu ja cas i da se prosetam do njih i da im se ******* khm....

a koliki je brend prestigio sam se licno uverio, vratio sam dva komada i vratili mi pare. jednostavno od svakog proizvodjaca se moze desiti da ti zapadne neki neispravni uredjaj bio to samsung, asus ili prestigio...

neopravdana je kupovina tog prestigia jer kazem za 5k vise imas transformersa tf300

a nexusi i samsunzi sedmice ne ulaze u pricu jer su sedmice....

sve ima svoje....

Ljudi koji su rootovali tab, pogledajte OVO.

Jako kul caka koja stvarno ubrza rad interfejsa i jos par stvari. Ja sam naleteo na to i uz ROM Toolbox program koji mozete naci na Play Store-u, u kom se build.prop fajl moze editovati.
Samo zelim da skrenem paznju da jako obazrivo editujete build.prop. Ja sam jednom zapucao rom tako sto sam dodavao neke linije koje tab ocigledno nije mogao da skonta. Moj zakljucak je da treba da dodajete samo linije koje ROM Toolbox ima u shteku. Ovo savetujem samo naprednijim korisnicima. Mada ako zapucate tab, uvek mozete da ga reflashujete.

p.s.
@Djwibe, reflashovao sam firmware danas i pokusao sam da ga rutujem isto kao i prosli put i ocigledno sam nesto ovaj put propustio jer sam, naravno kliktao stvari nadajuci se da je to to, i nisam uspeo da rootujem tab, stavise, nekako sam ga zapucao da nisam mogao ponovo da pokrenem taj program. Onda sam ga reflashovao ponovo i pazljivo probao ponovo i uspeo. - Nemam pojma kako, jer nemam pojma sta sam pritisnuo u programu!:) Jako sam izludeo, proveo sam nekoliko sati googlajuci za engleskom verzijom ili neki nacin da se interfejs prevede, ali nisam skapirao.

a i ti kinezi... valjda znaju da prodaju tabove i na zapadu, sta im tesko da naprave engleski ui...

Poslednja izmena:
Evo ih prvi utisci rada sa novim firmware-om:
1. Za sada se ne javlja SD unmount problem.
2. Ukljucivanje tableta posle duzeg perioda ne koriscenaj radi bez problema. Ranije je izgleda ulazio u neki sleep mode ili tako nesto. U svakom slucaju nije odmah reagovao na komandu.
3. Baterija se preko noci spusti za 10% pri tome je potrebno uracunati 30 minuta sinhronizacije Evernote-a (znaci ukljuce ekran na 20-30%)
4. Sve kineske aplikacije sklonjene.
5. Nikakvi problemi sa GPlay-om.

Ukratko preporucujem. Pratite uputstvo koje je postavio rella111 i nece biti problema. Jos jednom :wave: za doticnog :).

I jos jedno strucno pitanje: Da li je moguce koristiti ZTE MF622 3G USB modem? Tj osim sto se ukljuci sta je jos potrebno uraditi. Ne da mi je neophodno ali nije lose znati da moze.

4. Ti si uklonio aplikacije ili su vec bile uklonjene? Ako je prvo, onda je to ipak malo modifikovana verzija officijelnog izdanja sa ove adrese http://www.ployer.cn/prshow.asp?id=139&p=zc

koga je nerviralo (kao mene) što mu je text u operi mobile previše sitan, pa mora da zumira da bi čitao iako za time nema ama baš nikakve potrebe (1280x800 je do skoro bila standardna rezolucija laptopa) neka uđe u opera:config, lupi search "minimum" i u stavci minimum text size stavi umesto 0 neki broj (10, 11, 12, 13... ja na mobu držim 18 ja mislim...)

kako resavate problem da se uredjaj diskonektuje sa wireless mreze kad ugasi ekran, a vi ste ga ostavili da skida nesto povece sa marketa? sinoc sam ostavio uredjaj da skida nesto sa marketa, a on ugasio ekran i wireless i docekalo me isto ono sto sam ostavio. kad ga nisam frkno kroz prozor!

imas u wifi podesavanjima...tamo gde dobijs dostupne mreze..u gornjem desnom uglu imas advanced wi-fi...pa tu odaberi sta zelis za opciju Keep wi-fi on during sleep

4. Ti si uklonio aplikacije ili su vec bile uklonjene? Ako je prvo, onda je to ipak malo modifikovana verzija officijelnog izdanja sa ove adrese http://www.ployer.cn/prshow.asp?id=139&p=zc
Uklanjao sam ih sam. Bolje receno disable-ovao sam ih sve. Sa prethodnom verzijom QQ aplikaciju nisam mogao da disable-ujem. Jos samo da izbrisem foldere i to je to. A fajl sa ove adrese mi se cini da je isti kao i onaj sa putlocker-a (bar po nazivu).

Uklanjao sam ih sam. Bolje receno disable-ovao sam ih sve. Sa prethodnom verzijom QQ aplikaciju nisam mogao da disable-ujem. Jos samo da izbrisem foldere i to je to. A fajl sa ove adrese mi se cini da je isti kao i onaj sa putlocker-a (bar po nazivu).

ok...to je to...isti su...

Mozda vam OVO bude zanimljivo...braca rusi su izdvojili igre za RK3066...je neke probao a prva je bila Real Racing 2 koja fercera ki sat :D

IJAO svaka ČAST!!!!!

edit: sad samo da lepo skinem sve igre a da ne pogubim živce načisto... sutra ću da kupim kiselu ladnu, otvorim litar domaće belo i polako... cela noć je predamnom...

što ga bre ne spakovaše u neki torrent ili nešto slično, jedan zip file... :/

Poslednja izmena:
@djwibe ne znam ruski,kako se skidaju apk fajlovi sa tog sajta? trenutno skidam asphalt7,ima 983mb,rar file,da li se tu nalayi i apk?

Скачать: Asphalt 7 Heat v1.0.4.apk
Кэш: Народ

mislim da je sve jasno! apk je instalacioni fajl a Кэш je data files za karticu

:)

to sam i ja mislio al mi ne da da skinem apk,izbaci gresku 404,data files sam uspeo da skinem :)
i tako je za vecinu igrica,uglavnom za sve izbacuje gresku 404 ,)

ahaaaaaa znači ta greška je što nisi registrovan drug član... ok, sad ću da se registrujem i da polako svlačim sve to... neka ga nek se nađe :)

dobro,nemoj odmah da vices na mene,ako sam glup nisam gluv :p

Jok more, slucajno kucao pa me mrzelo opet :)

Da dodam...na istom forumu mozete naci i liste sa svim aplikacijama i igrama na jednom mestu i to po kategorijama...ja se odusevio...ala su se potrudili bacuske...svaka im cas`

Aj opet ko je rutovao da napise korake...ja danas opet nisam uspeo... :(

Da li je neko probao Logitech Unifying receiver sa ovim Ployer-om? Crkla mi je tastatura na desktopu pa bih uzeo neku koja moze da se koristi i na tabletu.

Ja sam koristio neku Logitech bezicnu sa onim velikim receiver-om na Aceru A500, tako da msm da ne bi trebalo da imas problema... Samo je potreban full size usb i to je to..

bolje uzmi tastatura + miš komplet, onda na jedan receiver imaš povezana dva uređaja. ja sam probao na nekom kinezu pre x godina kad su se tek pojavili neku ms industrial tastaturu i miša i radilo je. kapiram da će logi da radi 100%

nemam tastaturu al evo sad sam prikacio misa logitech m185,odmah je proradio kao da se rodio sa tabom :)
krece se kroz desktop,meni,podesavanja,aplikacije bez ikakvih problema,radi savrseno,levi klik i skrol,desni klik ima istu funkciju kao i levi.
u operi i fabrickom browseru sve lepo radi,dok u mozili treba da se drzi levi klik da bi se skrolovalo :) tako se npr uklanjaju i recent app i prelazak sa jednog desktopa na drugi ;)
ne znam sto ovo nisam probao do sad,stvarno korisno:Klanjanje
edit i prelazak sa jednog na drugi desktop je moguc sa skrollom ili jos i sa pointerom dodjes na kraj ekrana i klik ;)

Poslednja izmena:
ništa, prekjuče sam zvao i rekli su mi da se čeka uvoznik da pošalje nove tabove. više ih nemaju čeka se sledeća tura uvoza... kažu da će u petak, tj. danas imati više informacija... zvaću malo kasnije pa ću da vidim šta se dešava...

ništa, prekjuče sam zvao i rekli su mi da se čeka uvoznik da pošalje nove tabove. više ih nemaju čeka se sledeća tura uvoza... kažu da će u petak, tj. danas imati više informacija... zvaću malo kasnije pa ću da vidim šta se dešava...

Ehee, petak, ali koji petak... :D

Nazad
Vrh Dno