Šta je novo?

Ployer momo 12

Pa evo da bi smo bili fer ipak ima razlika: baterija kod ovog model je 7000mAh a kod Moma je 6000 mAh :).
A specifikacija ove razlike je:
1. Cena baterije da kazemo ok 4000.
2. Ruke majstora koji otvara Momo, vadi bateriju i stavlja drugu oko 2000.
3. Eko trosak za eliminisanje stare baterije

Mislim da ta prica ne ide bas tako.. Koliko sam ja razumeo ove kineske tablete moze da porucis kakve hoces, naravno od onog sto imaju za hw.. Tako da ta racunica bas ne ide tako, al dobro, ajde neka bude da ima bolju bateriju i da je zbog toga skuplji..

ma on se šalio... boga pitaj što je skuplji... možda bolja kontrola kvaliteta, možda ima neki porez što lopovska država uzima... svašta mož da bude...

a kada su vec toliko isti hardverski,da li to znaci da ako bude bilo cutom romova za netcat m12 da iste mozemo koristiti i za ployer momo12? mozda sam lupio al ajde da pitam :eyebrows::eyebrows::eyebrows::eyebrows::eyebrows:

teško da će biti custom romova za netcat :) ali mislim da ne... postoji već dosta rk3066 tableta i ne verujem da neki rom od njih radi na momo12. šta vam fali fabričkom romu?

a jel nasao neko case za tablet,one sto su na preklop? za samsunge ih ima brdo,rotirajuci,sa tvrdim ledjima...bilo bi dobro kad bi neka od njih posluzila za ovaj nas...

a jel nasao neko case za tablet,one sto su na preklop? za samsunge ih ima brdo,rotirajuci,sa tvrdim ledjima...bilo bi dobro kad bi neka od njih posluzila za ovaj nas...
Kad već govorimo o razlikama između Prestigio i Ployer modela primetih da Pr. daje i "Stylish carrying case included for safe portability". Osim što objašnjava deo razlike u ceni pitanje je da li bi ista odgovarala i Ployer-u? Ako neko ima prilike da proveri bilo bi lepo.

ljudi ja ne znam za te razlike i poredjenja ployera i prestigia... ja sam resio da kupim momo (opasno sam se dvoumio izmedju multipad-a 5880 i momo12) jer sam znao da cu pre za njega naci custom romove i slicne softverske stvari nego za prestigio. Za skoro svaki prethodni momo postoji cyanogenmod. Inace nema nade da ce izaci rom za blueberry posto se on samo u Srbiji i okolini prodaje, a generalno mom prethodnom M-06 je odgovarao cm9 i cm10 rom za MOMO9. :) tako da ako izadje rom za rk3066 sa compatibility-em za momo12, verovatno ce njega moci da koristi i M-12, a ne obrnuto.
Ali sto se tice Prestigia, definitivno je evidentno da ce da se razviju i da kidaju na ovim prostorima! Proizvodi su im super i jako se trude da pridobiju trziste tim lepim sitnicama (tablet case, predivno pakovanje, cak i olovkice daju u nekim modelima). A sem tabova i telefoni su im bas simpaticni. A koliko cujem i kupci imaju lepu podrsku od servisera sto mi se isto svidja! U svakom slucaju ovo sve pisem da ljudi ne protumace da hejtujem Prestigio!:p stavise jako mi se dopada da se takva kompanija razvija u komsiluku i da se siri na nase prostore.

meni nije drago sto pucaju sa cenama na high end trziste... ponavljam, za samo 5k vise od ovog novog prestigia imas asus 10" sa tegra 3 koji nije 5k nego 55k puta bolji....

e, ljudi, inace ja imam jednu ideju od pre par dana sto mi naletela, pa cu da izlozim pa javite sta mislite.

Zamislio sam da napravim neki nazovi custom rom za naseg momchila! Nesto kao sto je roman napravio TNT. kontam da se taj lik nece nesto previse cimati cim do sada nije izbacio release 2 sa novim firmware-om.
U svakom slucaju, voleo bih da napravim .img pack u kom ce da lezi najnoviji firmware koji je rootovan bez kineskih aplikacija sa par interesantnih stvari poput wallpapera boot animacije, zvukova itd. dakle ne bukvalno custom rom, nego mala modifikacija sa najvecim akcentom na root i na skidanje tragova kineza.
Mislim da bih bio u stanju to da uradim, ima dosta iskustva u programiranju, no nikad nisam radio sa android javom, mada sam ga skontao gledajuci ga ovih dana i verujem da uz odradjenu dozu truda mogu te stvari da razumem i realizujem. Uostalom, ne bih ja imao tu sta da programiram, ali cisto pominjem jer bih voleo da stvorim dublje razumevanje androida.
U svakom slucaju cilj mi je da napravim mali pack koji cu svaki put kada plojerovci izbace novi firmware moci samo da nabacim preko system foldera i da imamo tu verziju firmware-a bez muke. Znam da zvuci jednostavno kako zborim, ali svestan sam da je mucan proces. Uostalom, ja sam i dalje u fazi razmisljanja da li tome uopste da se posvetim, jer imam vec jako puno obaveza.

Pa ako ima neko ko bi voleo samnom da se tripuje malo ili mozda da mi udeli koji savet ako je iskusniji u tom polju bio bih mu zahvalan.

meni nije drago sto pucaju sa cenama na high end trziste... ponavljam, za samo 5k vise od ovog novog prestigia imas asus 10" sa tegra 3 koji nije 5k nego 55k puta bolji....

Jesi probao, ja jesam, bolji jeste ali 55 puta - ni blizu

Ja ih poredio 1:1 ništa spektakularno, iskreno da ti kažem. Ovde konkretno mislim na TF300T. Kažem ti bolji naravno jeste, ali spektakularno nije, i dalje ima kočenja lagova i sl. a i problema raznih

ja na hox nisam video nikakvo kočenje, mada nisam ga mnogo ni čačkao, a to je jedini tegra 3 uređaj koji sam gledao..

pih.. ako je tako onda bzv... a svejedno asus je više brend nego prestigio ako ćemo u brendomaniju, s obzirom da je to jedan od razloga zbog koga je prestigio skuplji...

Po onome sto sam do sad vidjao, Prestigio je bio bolji sto se tice podrske za novije (ispeglanije) verzije androida..

http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/goclever_tab_r105bk_white_tastatura-20067

Ovo bi bila isto fina kupovina.. Msm na Ed-a ukoliko mu ne srede tabove.. Steta sto nema ovakve opreme i za ostale 10.1 modele.. msm ova tast je sama po sebi univerzalna, tako da..
хахахаха, која телепатија, баш сам хтео да му предложим исти модел :D

Можда је скупљи од Ployera, али је 2 000 јефтинији од Prestigia и има тастатуру која може бити веома практична, поготово ми се свиђа као "футрола" тј. што може таблет да се преклопи њоме.

http://goclever.com/rs/rs/goclever_r105bk#specification
http://www.prestigio.com/products/Tablet_PC/MultiPad/MultiPad_10.1_ULTIMATE

Имају сличан хардвер, Prestigio има 100MHz бржи процесор, 200mah већу батерију и дупло већу интерну меморију (16GB).
GoClever стиже са 4.1, а Prestigio са 4.0 верзијом андроида.

Archos-ов модел са тастатуром кошта 40 000 :d
http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/archos_101_xs_16gb_-_502149-18906

Poslednja izmena:
Krava umre a tele pati.. :)

Pa pazi, ja bi rado dodao koju crvenu za tastaturicu,tu nema price, tako da je ovo ustvari jako fina ponuda... Samo me i dalje zabrinjava ta zavrsna obrada ovih tabova, pritom ne mislim da li je od ALU, plastike, granita, svemirskog metala i slicno, kao sto rece Ed necu da orem sa njim, vec kakvi su sklopovi i kvalitet samih komponenti..

Prestigio mi je nezanimljiv jer kao sto neko rece Asus je tu vrlo blizu, kao i ovo Go C, ali on makar dolazi sa tast i futrolom kao sto kazes, sto dosta opravdava malo evcu enu u odnosu na Ployerovu.. Jel znas mozda gde ima da se nabavi ovakva tast morala bi da pasuje i na moj galaxy tab.. :D ako ne nesto cemo da seknemo i navarimo.. :D

da, i ja sam pročitao to... eto navale rk3066 tableta kod nas, ployer je bio prvi (i najjeftiniji)... ne znam da li da sutra zovem ove i kažem im da oću pare nazad. realno i za ovaj ployer sam jedva skrpio, teško da bih imao za goclever on je 6 hiljada skuplji od ployera, a ima i manje memorije (što mi je bitno) ne znam da li tastatura vredi 6 hiljada? opet, ako mi ne budu rešili problem sa trepkanjem ekrana moraću da tražim povraćaj novca... i dalje razmišljam kako to može da reši novi firmver, mislim da je to prevashodno hardverski problem, jer kako je nekim ljudima radio ok, tj. nije trepkao ni sa starim firmverom... samo se plašim da me sada ne sateraju u ćošak i kažu mi: e nema pare nazad, ili uzmi ovaj pokvaren tab ili se slikaj!

izvini sto ti ubijam nadu ed, ali to nije resenje. meni i dalje trepka. Mada otkako imam novi firmware, nemam slider za brightness u notification bar-u (ne znam zasto su ga izbacili smaraci) i preko onog switch widgeta menja one tri verzije brightnessa i od tada nisam skontao ni jedan fliker. - kada kazem fliker mislim na onaj intenzivni ne ono mirno treperenje kod sive boje.. toga ima jos.

pa to... ništa, sutra ću ja njih da zovem i da tražim novac nazad... nema leba od tog novog firmvera.... ne mogu ja to da mi trepka tako, smeta mi. a smeta i mojoj devojci još više...

Uzmi jedan za kes drugi na odlozeno ako ti je frka s parama.. Koliko sam video u gigatronu moze odlozeno do 300 dana... Samo treba da vidis sta i kako..

pazi, na dva tableta to je 12000 više :/ podosta... sutra ću da pozovem ove da im kažem da hoću novac nazad i onda ću da vidim šta ću... neozbiljni su. mislim taj uvoznik, u fazonu neće da da nove uređaje, oće da flešuje stare... nije nego... šta ako mi se opet nešto desi... ne razumem kako ne shvataju da je bolje da daju nove uređaje nego da ih uopšte ne prodaju, jer ako uzmem novac nazad nikom ništa, ko da nisu prodali.

Nazad
Vrh Dno