Šta je novo?

Ployer momo 12

Proizvodjacev link ocigledno ne radi najbolje za evropu jer je download oko 5kb/s pa pukne najcesce posle par sati. Ovaj link sadrzi identican .rar.
MOMO12-4.1.1-20121220.rar firmware - putlocker link

pa ja mislim da @vladimir.I ima isti problem koji sam i ja imao - svakih 15min se upali ekran i pise upozorenje "sd card unexpectedly removed". (mislio sam kao unmount - kartica "izadje")

Hvala na linku. Možda je trebalo da preformulišem pitanje na ovaj način: Zašto preko GPlay-a ne može da se instalira GChrome koji je free app? Nije mi nikakav problem da nađem bilo koju aplikaciju (free ili paid) kao apk. Ovo je bilo principijelno pitanje. Znam da su paid aplikacije nedostupne preko istog ali šta je to sad pa se besplatnim app? Da li ima veze sa Kinom ili Srbijom?

Proizvodjacev link ocigledno ne radi najbolje za evropu jer je download oko 5kb/s pa pukne najcesce posle par sati. Ovaj link sadrzi identican .rar.

pa ja mislim da @vladimir.I ima isti problem koji sam i ja imao - svakih 15min se upali ekran i pise upozorenje "sd card unexpectedly removed". (mislio sam kao unmount - kartica "izadje")
Pa nije baš svakih 15 min. Pre bih rekao da ako ga ne koristim par sati onda se ovo desi. A kartica definitivno nije pomerana.

Pozdrav Vladimire! Play store ti, koliko sam i ja primetio na firmware-u koji dobijes kada ga kupis ne da dosta toga.. ali prosto resenje je da u google-u kucas samo ime aplikacije i pored apk i naci ces sta ti treba (chrome apk, npr.).
A to sa sd karticom nije prost problem veruj mi!:) ja sam se opasno nervirao oko toga jer se preko noci tako upali ekran malo po malo i za par sati mi rikne baterija (a na stand-by-u ne bi trebalo da preko noci ode vise od 5%, i plus ja stvarno ne volim da gasim moj tablet pa ga palim ujutro). Ja sam taj problem takodje zaobisao kada sam instalirao novi firmware. I napomenuo sam ranije jos jedan problem - status baterije se nije refreshovao kako valja i to je isto reseno sada.
Bilo bi lepo da jos neko udeli svoje iskustvo vezano za taj neocekivani unmout sd kartice, verujem da su ga i drugi imali, pa da cujemo kako su ga oni resili...
Nadam se da sampomogao!:)
Pozdrav!

Unmount se meni desavao na TNT1 firmware-u i bas sam poludeo od toga, takodje se zbog tih cestih unmount-ovanja palio ekran i baterija je curela kao luda...od kada sam stavio poslednji officielni firmware svi problemi su nestali!...baterija u toku noci izgubi 1-3% a do sada se nije unmount=ovao ni jednom.

Jedino me sad kompa sto ne mogu da ga root-ujem...nije neophodno ali bi voleo da uklonim kineske aplikacij koje dolaze sa sistemom!

galaxy tab sa tegrom? šta to čudo ima tegru 3? zar ne guraju one exynose u njega?

po onom jednom gore benchmarku se kotira bolje nego galaxy nexus telefon, čak i bolje nego galaxy tab, a jako blizu transformer primeu što je meni malo čudno i ne znam da li da verujem u to.......

Ovo je ona prva generacija galaxy taba 10.1 p7510.. I po ovome dosta je mocniji ov ovog mog taba.. :'( :) imam tegru 2..

Evo sad sam uradio test 6500 sam izvukao, mada je bilo popaljeno dosta app, ali opet skoro duplo manje od tog tvog, i to sam ja na 4.2.1 . .

Poslednja izmena:
ovako, taj sd unmount imaju svi rk3066 tableti, to je known bug. ako novi firmware od proizvođača rešava taj problem, onda je to super! a kineske aplikacije jednostavno možeš da ubiješ u settings! ne moraš da root-uješ telefon! jeste da neće biti skroz uklonjene, ali će biti disable- ovane što mu dođe isto! na internoj memoriji pobrišeš sve foldere sa kineskim slovima, u settings disable- uješ kineske aplikacije i zaboraviš da si ikada imao nešto kinesko na tabletu! sem tableta :p

Dobro koliko vidim djwibe bas hoce da ih obrise, i kontam ga. Fabricki rom dozvoljava 1gb rom memorije a kineske aplikacije samo oduzmu jos 100mb za dzabe. ja sam ih obrisao cim sam ga rutovao.
E i meni je skroz nestao bag sa karticom! Aj drzmo palceve pa da tako i nastavi. :)

Hehe, jes vala i ja kazem. Romanov rom prebaci sa nand flesha jos 1 pa imas 2gb rom-a i 12,nesto sd-a... ja preferiram 1gb/13,9gb!:)

Niko nema prognozu?

Prilozi

• Untitled1.jpg
    Untitled1.jpg
    290.4 KB · Pregleda: 135
  • Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    289.3 KB · Pregleda: 119
e uhvatio sam te! davaj taj real racing 2 koji radi na ovom tabletu!!! :D

a tu prognozu ćeš da skloniš tako što ćeš u settings pod apps da disableuješ sistemske aplikacije koje imaju kineska slova u sebi i ubošćeš i prognozu da isključiš...

btw, ko je probao neke igre na ovom tabletu i koje mu rade neka prijavi ovde. a apk odakle ste instalirali sačuvajte i pošaljite mi na pm ako vam nije teško, skupljam igre koje rade na ovom tabu, pa da ne lutam :)

ej djwibe, neam bre tu prognozu.. au pa ja bih poludeo da to ne mogu da skinem, sad te kontam. probaj da skines rom, ako zelis ovaj koji sam malopre okacio preko putlockera, pa njega mozda uspes da rootujes. Mada, sad me to bas cudi, to je isti .rar, samo reuploadovan.

ed_hunter, ja sam bas juce ubacio gta vice city i gta III i rasturaju. malo vice city koci ako stavis najjacu grafiku, ali moze da se igra. sad zelim da ubacim max payne i jos sto sta slicno tog konvertovanog sa PC-a kadra... Ali ne mogu da ti kacim linkove jer sam i ja opasno lutao po netu i na dosta losih linkova sam naisao.

o bre, pa zato te i pitam da mi daš igru da ja ne lutam po internetu i da ne tražim -.- šta sad, ako si ti lutao po netu krivo ti da neko dobije odma na gotovo? lol... ja šta isprobam da radi prijaviću ovde i podeliću apk sa onim ko je zainteresovan...

a djwibe nije prijavio da li je probao da disable- uje aplikacije u settings

ma ne bre zato, pa zar nisam do sada dao do znanja da na sta god naidjem da je dobro podelim!?:) nemam pojma odakle sam skinuo, ne secam se.. podelio bih link da imam..

Uspeo sam da pogasim sve sto je kinesko...sad se lakse dise :)

Real Racing 2 jos uvek nisam naterao da ode dalje od pocetnog Trailer-a...nece pa nece...takodje nisam uspeo da nateram ni PES2012...ostalo sta sam probao sve je radilo...Asphalt 6-7 i ostale Gameloft igre...takodje i sve EA igre rade bez ikakvog problema...

Ne znam dal mozemo da resimo Google Store kao sto je u TNT1 resen...tj. da skinemo blokadu koja postoji?

Ja mogu da upakujem sta mi radi pa da podignem na neki share?

oces da ti dam apk koji sam skinuo za real racing 2? da probas pa da javis? meni s tableti jos na reklamaciji, pa ne mogu da probam :( imam skinute apk za podosta igara, pa ako hoces, daj email na pm, uploadovacu pa cu ti dati link....

Uspeo sam da nateram Real Racing 2 do menija...al je rezolucija nesto prevelika pa se ne vide dugmici dole i ne moz dalje od glavnog menija gde se treba kupiti auto... :)

trazimo dalje :D

Benchmarks

Evo rezultata za one koje to interesuje ili se dvoume...

Prilozi

• Ployer Momo 12 - Quadrant.jpg
    Ployer Momo 12 - Quadrant.jpg
    164.1 KB · Pregleda: 187
  • Ployer Momo 12 - Antutu.jpg
    Ployer Momo 12 - Antutu.jpg
    177.8 KB · Pregleda: 166
  • Ployer Momo 12 - Vellamo.jpg
    Ployer Momo 12 - Vellamo.jpg
    155.2 KB · Pregleda: 161

Elem, mozda glupo pitanje ali: Sta se radi s ovim downloadom. Skinuo sam ga, prebacio na USB koji se mount-uje. Gde je potrebno da se kopira i kako se pokrece procedura update firmware-a? Fajl koji sam dobio zove se 7EDE9B4E... bez ekstenzije.

Pozdrav Vladimire,
OVDE imas lepo uputstvo za instalaciju (fleshovanje) rom-a za nas tablet. No, ovo je stranica namenjena TNT izdanju fabrickog roma koje, koliko smo zakljucili iz prethodnih postova, nije bas najsjajnije. Verovatno bi i tu imao problem sa karticom, mozda i gori, s obzirom da vidis da sam ja imao to svakih 10-15 min, a ti dosta redje. U svakom slucaju, ako mene pitas, pametnije je da fleshujes taj MOMO12 4.1.1 - 2012-12-20. Inace, dobio si 7EDE9B4E...rar, a unutra se nalazi V1.1-4.1.1-PL-0822.20121220.img, koji ti u stvari treba.
OVDE se nalazi lepo uputstvo za fleshovanje, ali ja cu jos jednom ukratko po tezama da ti napisem postupak, nadam se da cu pravilno to napisati, ako neki od upoznatih prepoznaju neku gresku neka jave..

UPOZORENJE! - interna SD kartica ce ti biti formatirana i izgubices sve podatke. tako da - kontakte, bookmarkove ili stagod moze, sinhronizuj na google itd, ili prebaci stari na micro sd ako imas..

1) skines RKBatch Tool(imas izdanje na engleskom na prvom linku - "English RKBatch Tool", videces) i rom(koji si vec skinuo u tvom slucaju);
2) moras da instaliras drajvere za tvoj tablet u windows-u. Drajveri se nalaze u tntRKBatchTool1.5en.zip fajlu - videces lepo folder i nadji tvoju verziju windows-a (obrati paznju na x86 i x64 verziju, vrlo je bitno za koji windows instaliras).
Ugasi tablet, pritisni i drzi "Volume -", pa potom ubaci usb u tablet koji je vec prikacen na PC, pritisni i drzi "power" dugme, cekaj par sekundi(vrlo moguce da ces tada cuti na windows-u zvuk ubacivanja usb-a), sada pusti prvo vol -, pa onda pusti power dugme(ovo radi malo laganije, ne hitro, mada nemoj ni presporo). Sada ce se sigurno cuti zvuk, tj. windows ce detektovati novi uredjaj(ako se ne desi, probaj ponovo). Tada ce ti reci kada malo sacekas da nije uspeo jedan drajver da instalira i moraces da ides na manualno instaliranje drajvera u windowsu koje ce ti on ponuditi jer nije uspeo sam da instalira. U wizardu za instalaciju drajvera u windowsu izaberi tvoj fajl iz foldera koji sam ranije pominjao i dozvoli windowsu da instalira drajvere. Kada ti prijavi da si instalirao drajver u device manageru bi trebalo da imas novi item RK30xx ili nesto slicno, oprosti ne secam se tacno.
3) iskaci usb
4) upali RKBatchTool.exe i u FW Path polju ubaci svoj V1.1-4.1.1-PL-0822.20121220.img fajl.
5) ponovi postupak ubacivanja usba - ugasi, vol-, pa ustekas usb,pa drzis power, pa ce pozeleneti prvo polje pod connected device. sada pusti vol- pa pusti power. ako ne uspe, opet probaj(ne moras gasiti batch tool) ali laganije ili brze.
6) ako pozeleni lepo to dugme i ostaje zeleno nakon sto si pustio sve dugmice, ostavi tablet da miruje na stolu ili gde vec, proveri jos jednom da li je mini usb port lepo prikacen da se slucajno ne otkaci tokom fleshovanja, i mozes da kliknes na dugme "Upgrade".
7) sacekaj lepo dok on kaze tamo "Downloading Firmware **%", pa posle "Checking Firmware **%", i kada se sve zavrsi, zeleno dugme ce se vratiti u sivo i tablet ce ti se upaliti. Mozes sada da ga iskacis sa usb-a i strpi se, prvo paljenje malo duze traje...
Sada ces imati ponudu da se nakacis na google account da sve vratis nazad od kontakata i sl. bla bla, to ces vec skontati...
8) prebaci tab sa kineskog na engleski - link :)
9) disable-uj kineske aplikacije za boga miloga!!!!xD

To bi otprilike bilo to. Ako neko ima sta da pridoda, da me ispravi, samo napred, stavise, pozeljno je!!!
Savetujem da prvo pogledas video koji sam prilozio, pa onda da gledas ove moje stavke. Tamo ces videti sta se kad desava i kako to treba da izgleda, a ovde verovatno neke sitnice koje na pr. ja nisam video na videu nego sam se mucio ko ****** kada sam prvi put fleshovao.

btw. ovako fleshujes bilo koji .img rom. Ako naletis na netu na neke custom romove za njih je totalno druga prica i verovatno nema jos ni jedan za nas tab. Savetujem da to ne pokusavas.

Ako ima problema, javljaj, nadam se da cu ja ili mozda ostali moci da odgovorimo sto pre.

Pozdrav i srecno fleshovanje!:D

Poslednja izmena:
Pozdrav i srecno fleshovanje!:D
Hvala. Ovo je bilo detaljno. Trebace mi neko vreme da "sazvacem" materiju posto sam do sada imao OTA azuriranja na drugim uredjajima. A od kineskih aplikacija ostao je samo QQ i DX Toolbox :). Ovaj prvi ne moze da se iskljuci a ovaj drugi pokusavam da istrazim. Deluje interesantno na prvi pogled.
A da tu su i kineski folderi.

taj dx toolbox mi je misterija... ne znam cemu sluzi i ne treba mi. ali me plasi da nesto ne skodi sistemu ako ga iskljucim... kakva su vasa iskustva? jel bezbedno ugasiti ga?

hvala za detaljno uputstvo :)

Nazad
Vrh Dno