Šta je novo?

Ployer momo 12

to je istina, ali opet ne znam šta ovi naši slepci uvažavaju... uvek može da ti kaže: e čačkao si, ko ti je kriv, nema garancije :/

Pametno mtomas, nema sta!;)
btw. ovo cudo radi jako lepo. mislim da se necu vracati na TNT ni slucajno. Ali ova kineska aplikacija sto je potrebna za root je izgleda odvratno mocna! suze mi teku jer ne'am pojma st tamo pise!xD kontam da je nesto kao odin i kies u jednom, pa verovatno univerzalno za sve rk3066, a mozda i ostale uredjaje.

Pametno mtomas, nema sta!;)
btw. ovo cudo radi jako lepo. mislim da se necu vracati na TNT ni slucajno. Ali ova kineska aplikacija sto je potrebna za root je izgleda odvratno mocna! suze mi teku jer ne'am pojma st tamo pise!xD kontam da je nesto kao odin i kies u jednom, pa verovatno univerzalno za sve rk3066, a mozda i ostale uredjaje.

Jeste probali ono sto sam ja stavljao link da li radi, probaj to, dosta se ICS uredjaja mogu rootovani sa njim..

on je uspeo da rootuje uređaj, ali mu je žao što ne može da provali šta sve još može sa tom aplikacijom i potpuno razumem njegovu bol

nego, ovaj rk3066 kakav je on u stvari? gde se kotira u odnosu na ostale "poznate" soc-ove. pošto rk3066 ugrađuju samo kinezi, ni jedna "poznata" marka ga ne ugrađuje.

Pa uradite neki bench pa izbacite cisto da vidimo da uporedim npr njega i ovaj moj galaxy tab sa Tegrom..

galaxy tab sa tegrom? šta to čudo ima tegru 3? zar ne guraju one exynose u njega?

ne znam koliko su ti benchmark testovi neko merilo, ali evo neki lik što je uradio na netu:
shot_000001.png

shot_000002.png

shot_000003.png

po onom jednom gore benchmarku se kotira bolje nego galaxy nexus telefon, čak i bolje nego galaxy tab, a jako blizu transformer primeu što je meni malo čudno i ne znam da li da verujem u to.......

Poslednja izmena:
i mene isto zanima kakav je r3066 :d
skidao sam dva filma preko torenta,tablet je poceo da gubi poslusnost,usporio je sa odzivom na moje komande :type:
to mi se desava i na lg2x ali u primetno vecoj meri,eto mi nekog poredjenja chipova u praksi,prednost ima r3066...kada oslobodim malo ram-a radi normalno,tako da je u principu tezi multitasking moguc,imajuci u vidu da utorent zahtevan program:) kada igram NFS,pa malo net,malo podesavanja,pa otvorim jos neku igricu,pa BS player,preskacem vamo-tamo,drzi se momcilo :eyebrows:

galaxy tab sa tegrom? šta to čudo ima tegru 3? zar ne guraju one exynose u njega?

ne znam koliko su ti benchmark testovi neko merilo, ali evo neki lik što je uradio na netu:
shot_000001.png

shot_000002.png

shot_000003.png

po onom jednom gore benchmarku se kotira bolje nego galaxy nexus telefon, čak i bolje nego galaxy tab, a jako blizu transformer primeu što je meni malo čudno i ne znam da li da verujem u to.......

Mogu da potvrdim ove rezultate...ja ga imam vec 20-tak dana i jako je mocan uredjaj...a 100eur jeftiniji od Nexus7.

RK3066 je dovoljno snazan za bilo sta sto je do sada izaslo od aplikacija i igara..

Probao sam TNT1 i gomilu igara na njemu...ipak...zbog nekog razloga je pocela baterija da mi ubrzano curi...nesto ju je gutalo pa sam probao ovaj officielni update od 2012-12-20 i za sada sam zadovoljan...

Pisao sam i Romanu2025 koji je napakovao TNT1 molbu da upakuje novi firmware kao prvi izdanak.

A dok to ne sacekamo, zanima me kako da se resimo glupih kineskih preinstaliranih aplikacija i da root-ujemo uredjaj?

Nasao sam negde neki ZhuoDaShi-2.2.9-setup tool za root-ovanje navodno RK3066 uredjaja...jel probao neko, ili jel probao neko da radi prepakivanje tj. modifikovanje rom-a?

Pozdrav

Poslednja izmena:
ployer momo 19 Quad

ployer momo 19 quad.jpg
Jeste li videli ovaj njihov tablet u najavi!!!! Ployer momo 19 Quad
Specifikacije:

Display:

9.7 inch(4:3) IPS Screen
Resolution:1024*768,Capacitive Touch Screen,10 Points Multi-touch

CPU:
Allwinner A31,Cortex-A7(Quad Core),System Speed:1.2GHz(4*1.2GHz)

RAM&Storage:

DDRIII 2GB
Built-in 16GB(8GB,16GB optional)
External Micro-SD card is extendable from 512MB to 32GB

System:

Google Android 4.2 OS(Jelly Bean)

Network:

Wifi:Built-in Wifi Module,IEEE 802.11b/g/n
3G:External USB Dongle,WCDMA/TD-SCDMA/EVDO

Camera:

Front Camera:0.3 Mega
Rear Camera:5.0 Mega

Game:

3D Games are supported

Video:

Supports 4K Video

Battery:

8,000 mAh(working time:7-8 hours)

Function:

WiFi

Nasao sam negde neki ZhuoDaShi-2.2.9-setup tool za root-ovanje navodno RK3066 uredjaja...jel probao neko, ili jel probao neko da radi prepakivanje tj. modifikovanje rom-a?

ja sam ga rootovao tako. Radi kul.

nego, ovaj rk3066 kakav je on u stvari? gde se kotira u odnosu na ostale "poznate" soc-ove. pošto rk3066 ugrađuju samo kinezi, ni jedna "poznata" marka ga ne ugrađuje.

rk3066 je inace koliko vidim svi kazu izuzetno jak i kvalitetan chip...

Jeste li videli ovaj njihov tablet u najavi!!!! Ployer momo 19 Quad

...ali su ga mnogi negirali u kupovini jer su znali da izlaze quadovi uskoro. Ovaj momo19 je izasao samo dva meseca nakon momo12. I izgleda je zapadnom svetu to bilo poznato i zbog toga je retko ko kupovao rk3066. Nesto se plasim da ce oni da zamru cim se pojavila ovako snazna konkurencija. Mada opet, vreme ce pokazati kako se koji ponasa. - a i bog zna kad ce ovi quadovi doci kod nas...

Dosta sam pratio "kineske" tablete i ostale android uredjaje i koliko vidim, oni su svet za sebe. Dok mnogi pljuju ZTE i sl. marke jer su kao to "kinezi", oni prave apsolutno brutalne smart telefone, i na pr. Ployer dosta dugo gura MOMO tablete i svi ih cene i hvale. Moje misljenje je da ih vredi probati. Ali i dalje ne mislim da je suludo dati pare za galaxy tab recimo, jer ce uvek vece kompanije poput samsunga, asusa i ostalih, mnogo vise ulagati u svoje androide i ostatak softvera koji ce ih znatno odvojiti od kineskih androida koji, koliko vidim imaju najprostiji android i verujem da svi kupci jedva cekaju custom rom da izadje jer je fabricki dosadan i cesto los. Najbolji primer za to je stalni update za nexus, specijalni multitasking split screen za note 10.1 itd.

Tako da, sumiranje je jasno - imas para, vredi ih dati za brendirane i skuplje androide, nemas para - kupi kineza i pevaj!:) To je moje vidjenje...

Pozdrav!

nema ga više ovaj ployer. pitanje je da li će imati... ne znam šta da radim ako mi ne budu poslali drugi u zamenu i budem uzeo novac nazad... ništa slično na tržištu za taj novac nema :/ isti takav preslikan prestigio je 10 soma skuplji. oni su opičeni mokrom čarapom po glavi.

@djwibe jesi siguran da si ukljucio USB debugging i instalirao rk3066 drivere?.. imas drajvere u bilo kom rockchip batch toolu..
meni je sve proslo bukvalno momentalno, cak nisam morao ni da rebootujem, odma mu je instalirao supersu i par nekih njegovih aplikacija.

@djwibe jesi siguran da si ukljucio USB debugging i instalirao rk3066 drivere?.. imas drajvere u bilo kom rockchip batch toolu..
meni je sve proslo bukvalno momentalno, cak nisam morao ni da rebootujem, odma mu je instalirao supersu i par nekih njegovih aplikacija.

Ma da...sve je postavljeno kako treba...Mozda je razlika u ROM-u...ovaj je poslednji official iz decembra!

Probacu reset pa opet...

ja sam isto njega fleshovao. bukvalno narednog dana sam ga rootovao. ajd probaj ponovo fleshovati, pa javi kako je islo. sad si me uplasio da sam ja samo imao srece i da cu imati sa time problema ubuduce...

ja sam isto njega fleshovao. bukvalno narednog dana sam ga rootovao. ajd probaj ponovo fleshovati, pa javi kako je islo. sad si me uplasio da sam ja samo imao srece i da cu imati sa time problema ubuduce...

Ako me ne bude mrzelo probam sutra... a ti se nemas cega brinuti...fleshnesh opet officijelni rom i sve je po fabrickom setovanju :)

Inace, aplikacije koje ne daju mogucnost premestanja na sd-card mogu se bez root-a premestiti na sd preko MoboRobo programa!!!

ma ne brinem oko toga, nego da cu morati tada kada budem opet resio da fleshnem novi firmware, morati da se mucim oko roota kao ti!:) davno sam ja prestao da brinem da li se mogu vratiti na fabricki setap!:p

Inace, aplikacije koje ne daju mogucnost premestanja na sd-card mogu se bez root-a premestiti na sd preko MoboRobo programa!!!
hvala na informaciji!;)

Ja bih samo voleo da znam šta konkretno dobijate sa rutovan (ako uređaj nije već rutovan pošto je nejasno). Ali svejedno ne znam šta se dobija sve aplikacije i igre rade, tako da bih voleo da znam razlog

možeš da instaliraš adblocker i firewall za početak... dalje možeš da kupuješ sa android marketa ako želiš... možeš da koristiš titanium backup koji je moćan alat... može svašta nešto... ali nije toliko neophodno kao jailbreak na ios, tj. uređaj je sasvim upotrebljiv i bez root-a.

Ja bih samo voleo da znam šta konkretno dobijate sa rutovan (ako uređaj nije već rutovan pošto je nejasno). Ali svejedno ne znam šta se dobija sve aplikacije i igre rade, tako da bih voleo da znam razlog
I mene bas cudi o cemu oni,ja nemam kineske aplikacije i sl,igre mogu instalirati i na microsd karticu,jedino mi je problem mrtvi piksel,ponudili su mi povracaj novca ali problem je sto bi morao debelo da naplatim za tablet slicnih karakteristika,previse je dobar tako da cu ga najverovatnije ostaviti sebi.....

Možda sam propustio negde već ali: Zašto neke od free aplikacija ne mogu da se instaliraju na ovom uređaju? Na primer Google Chrome i Wikipedia.
Poruka je:
Rockchip MOMO12 - This item is not compatible with your device
Inače što se tiče samog tableta ukratko: so far so good. Jedino što sam primetio je da se sd kartica povremeno unmountuje. Rešenje je jednostavno izvadi se i stavi ponovo ali opet. Na drugim android uređajima to nisam primetio do sada.

Možda sam propustio negde već ali: Zašto neke od free aplikacija ne mogu da se instaliraju na ovom uređaju? Na primer Google Chrome i Wikipedia.
Poruka je:
Inače što se tiče samog tableta ukratko: so far so good. Jedino što sam primetio je da se sd kartica povremeno unmountuje. Rešenje je jednostavno izvadi se i stavi ponovo ali opet. Na drugim android uređajima to nisam primetio do sada.
Pa može ako se samo malo potrudiš evo ti recimo klikni na link sa tableta za Chrome

Poruka je:

Pozdrav Vladimire! Play store ti, koliko sam i ja primetio na firmware-u koji dobijes kada ga kupis ne da dosta toga.. ali prosto resenje je da u google-u kucas samo ime aplikacije i pored apk i naci ces sta ti treba (chrome apk, npr.).
A to sa sd karticom nije prost problem veruj mi!:) ja sam se opasno nervirao oko toga jer se preko noci tako upali ekran malo po malo i za par sati mi rikne baterija (a na stand-by-u ne bi trebalo da preko noci ode vise od 5%, i plus ja stvarno ne volim da gasim moj tablet pa ga palim ujutro). Ja sam taj problem takodje zaobisao kada sam instalirao novi firmware. I napomenuo sam ranije jos jedan problem - status baterije se nije refreshovao kako valja i to je isto reseno sada.
Bilo bi lepo da jos neko udeli svoje iskustvo vezano za taj neocekivani unmout sd kartice, verujem da su ga i drugi imali, pa da cujemo kako su ga oni resili...
Nadam se da sampomogao!:)
Pozdrav!

Koji je najnoviji firmware?Na sta konkretno mislite kad kazete unmout sd kartice?

Nazad
Vrh Dno