Pozdrav i u ovoj temi

Uskoro kupujem prvu konzolu posle 20 godina gejminga na PC-u i to će biti PS5.
Generalno tražim predloge igara za nekoga
ko prvi put uzima PS kontroler u ruke (imam PS4 kontroler i samo sam ga probao).
Dakle, neke igre za početnike na konzoli i kontroleru, da se upoznam, da ga uvežbam, da steknem osećaj... A mogu i generalni predlozi pa ću ih pogledati kada uvežbam kontroler.
Pošto brzo "puknem" sa živcima, tražim igre koje:
1) Su "Forgivable"
Da su pravljene tako da "opraštaju" što sam nesposoban da pređem nivo 🙃 pa mi prilagodi težinu mom skilu.. ili tako nešto
Npr. Helldivers 2 igram na Steamu sada i baš mi odgovara. Igra je napravljena mislim baš sa ovom idejom. Znam da je HD2 dostupan na PS i svakako ću je instalirati, dao sam je kao dobar primer.
2) Nisu "Overwhelming"
Ne volim kada me igra zatrpa sa gomilom kvestova, puteva, misija, priča... jer brzo odustanem kada vidim šta sve moram da rešim. Više volim da nemam nikakav pritisak dok igram.
Npr. Astro Bot mi se dopada ovako iz klipova i opisa, planiram da je kupim odmah prvi dan.
Dakle, igre koje nisu dosadne i teraju me da igram još i još, ali da me ne guše.
***, godine, niti više imam vremena za duge sesije, niti imam živce kao kada sam bio klinac, pa otuda ovi zahtevi ☺️
Još neke igre koje igram na PC-u i sviđaju mi se, a nisam ih pomenuo:
- Hell Let Loose
- Hotwheels
- PlanetSide 2
- No Man's Sky (super ali sam prestao da je igram jer je Overwhelming)
- Stardew Valley (kada sam otključao sve, dosadilo pa prestao)
- Razne Racing igre (arkadne uglavnom)
Naravno, otvoren sam i za potpuno nove žanrove/tipove koje npr. ne bih igrao na PC-u ali su odlične na konzoli.
Hvala svima unapred na predlozima 🤗