Šta je novo?

PlayStation - Diskusija o igrama

Ja imam taj problem da od kad sam krenuo od kuće da radim sve je krenulo da me smara. Filmove i serije sve gledam stare za koje znam da su dobri. Od igara, gta V sam kupio već nekoliko puta (kako sam menjao i prodavao konzole pa se vraćao) jer mi je gušt da se vozam samo okolo. Osim hogwartsa i horizon zero down, ne sećam se koju sam noviju igru prešao do kraja.
Edit: i ratchet and clank i GoT :D Pa eto, ako znate nešto slično tome preporučite
Jesi provao Forbidden West? Ako ti se svideo HZD, prica je losija, ali su side questovi bolji i sve mnogo lepse izgleda.

Nikad nisam mogao da igram previse igara u isto vreme, jedna do dve max. tako mi najbolje.
Trenutno igram samo Hogwarts Legacy, toliko detaljno sve istrazujem da ce mi trebati sati i sati da predjem sve.

Uh...
Trenutno "tražim" šta ću sledeće da igram. Odigrao sam nekoliko igara koje su mi stojale u backlogu i krenuh FFVII Rebirth da igram, došao do 12-og poglavlja, ali me je neviđeno smorila.
Prelepa je, ali ubio me pacing same igre i tona mini igara u njoj.
Trenutno skidam Banishers i kanim se da probam još jednom Monster Hunter World, svidelo mi se ovo što su pokazali u Wilds pa rekoh da mu dadnem još jednu šansu.
Ja sam skoro probao FF VII remake, što je free na ps extra. Igrao sam sat vremena i batalio, iako mi je okej, mnogo me stopira. Najviše volim neki open world

FW nisam još uvek, pokušavam da se nateram da pređem ovo što imam al moraću i to da probam.

Mene open world smara pa sam krenuo malo na svemirce skučenog prosotra. System Shock mi legao fenomenalno. Ali kada Indie dodje na Sony to će da bude gušt. Samo nisam skroz skontao da li je pravo open world ili teledirigovani kao GOW.

Meni je Deliver Us Moon bio bas lepa avantura bez mnogo razmisljanja

Sada sam instalirao Atomic heart.
Da li ste igrali, kakvi su utisci?

Skinuo Soul Reaver 1 i 2 (Legacy of Kain) remaster. Poslednji put pikao na PS One pre 20 i kusur godina.
Topla preporuka svima koji nisu igrali.

Veliki LoK fan , obrnuo prvi SR remaster deo ,jurim platinu sad pa se bacam na drugi deo . Sve LoK delove sam obrnuo x puta od kada su izašli .Imam nacetih bar 7-8 igara na ps5 i isti osećaj smora u bilo kojoj od tih da krenem ,ugasim posle 15 minuta .Znači nisam jedini sa tim problemom a i dalje gledam da li ima nešto na popustu 😂🤦 Recimo WH Space Marine 2 bi mi legao na nekom ozbiljnijem popustu .

Pa ono...
Meni je Warhammer 40k Dawn of War (rts) bio gateway u WH40k univerzum...
Dobar entry point su WH40k Dawn of War 1 & 2, kao i Space Marine 1... Mozda nije lose zbog price odigrati Space Marine 1 i Boltgun jer se price odvijaju pred SM2 desavanja.

Moze da se igra bez predznanja, ako ti se svidi SM2 obrnes i ostale igre koje sam naveo (plus jos par) a onda se bacis na knjige - naveo sam u klabing temi neku osnovnu listu knjiga koje vredi procitati.
Vrhunac WH40k, barem po pitanju igara je navodno Rogue Trader crpg... Nisam jos stigao da ga obrnem ali u planu je.

bice ti dovoljno i samo ovo prvo

Znači prvo je izašla kolekcija pa posle nekoliko godina su pustili pojedinačno remaster 1 i 2 ako dobro razumem.

Takoe.

Pritom, dodao bih, znam da je bilo zalbi da ti remasteri i nisu nesto odradjeni i da su OG verzije bolje sljakale i izgledale - kada govorimo o PC-u.
Ne znam da li isto vazi i kako sljakaju na PS-u, posebno sa clusterf-om oko onog patchovanja PS4 za PS5...

Imam na Switchu kolekciju i sve je to super ali ipak ću uzeti za 9. 10 usd koliko je već za PS.

Pritom, dodao bih, znam da je bilo zalbi da ti remasteri i nisu nesto odradjeni i da su OG verzije bolje sljakale i izgledale - kada govorimo o PC-u.
Ne znam da li isto vazi i kako sljakaju na PS-u, posebno sa clusterf-om oko onog patchovanja PS4 za PS5...
Jedna stvar koja cesto pogadja te remastere igara od pocetka 2000-ih pa tamo do otprilike 2008 - 2009 je ta da je zvuk gotovo uvek downgraded, tj. pogotovo kada koriste PC verziju kao polaznu tacku a nemaju vremena a verovatno ni novca da uloze u prebacivanje/emulaciju/simulaciju EAX efekata na moderne platforme. Ovo donekle i moze da se popravi na PC-u ali na konzolama nema sanse i ostaje kako jeste. Insteresantno je sto je polazna tacka za zvuk daleko bolja da budu konzole iz seste (xbox) i sedme (x360) jer zvuce kako je zamisljeno ali je u vecini slucajeva jako komplikovano i skupo prevesti taj zvuk na (sve) moderne platforme. Najbolji primer za ovo je testiranje recimo na Xbox series backwards compatible naslova koji su kasnije dobili svoje "remastered" portove, recimo originalni Bioshock u ovom konkretnom slucaju zvuci bolje jer interni emulator emulira sve kako treba ukljucujuci i zvuk. Na PS platformi toga nazalost nema sem za odredjene PS2, PS i PSP naslove.

Pozdrav i u ovoj temi :)
Uskoro kupujem prvu konzolu posle 20 godina gejminga na PC-u i to će biti PS5.

Generalno tražim predloge igara za nekoga ko prvi put uzima PS kontroler u ruke (imam PS4 kontroler i samo sam ga probao).
Dakle, neke igre za početnike na konzoli i kontroleru, da se upoznam, da ga uvežbam, da steknem osećaj... A mogu i generalni predlozi pa ću ih pogledati kada uvežbam kontroler.

Pošto brzo "puknem" sa živcima, tražim igre koje:

1) Su "Forgivable"
Da su pravljene tako da "opraštaju" što sam nesposoban da pređem nivo 🙃 pa mi prilagodi težinu mom skilu.. ili tako nešto
Npr. Helldivers 2 igram na Steamu sada i baš mi odgovara. Igra je napravljena mislim baš sa ovom idejom. Znam da je HD2 dostupan na PS i svakako ću je instalirati, dao sam je kao dobar primer.

2) Nisu "Overwhelming"
Ne volim kada me igra zatrpa sa gomilom kvestova, puteva, misija, priča... jer brzo odustanem kada vidim šta sve moram da rešim. Više volim da nemam nikakav pritisak dok igram.
Npr. Astro Bot mi se dopada ovako iz klipova i opisa, planiram da je kupim odmah prvi dan.

Dakle, igre koje nisu dosadne i teraju me da igram još i još, ali da me ne guše.

***, godine, niti više imam vremena za duge sesije, niti imam živce kao kada sam bio klinac, pa otuda ovi zahtevi ☺️

Još neke igre koje igram na PC-u i sviđaju mi se, a nisam ih pomenuo:
  • Hell Let Loose
  • Hotwheels
  • PlanetSide 2
  • No Man's Sky (super ali sam prestao da je igram jer je Overwhelming)
  • Stardew Valley (kada sam otključao sve, dosadilo pa prestao)
  • Razne Racing igre (arkadne uglavnom)

Naravno, otvoren sam i za potpuno nove žanrove/tipove koje npr. ne bih igrao na PC-u ali su odlične na konzoli.

Hvala svima unapred na predlozima 🤗

Mozda nije najidealnija za vezbanje na kontroleru, ali stiklira sve ostale kriterijume koje si naveo, a i besplatna je na PS+ Extra.

South Park: The Stick of Truth

Kec je obavezno štivo ,drugi deo sam na mišiće prešao ali prvi deo je ludilo dobra igra .Mare je predložio sjajan Firewatch,dodao bih još Rime i Ether One .Možda Abzu, Unfinished Swan, The Witness ...

Za "mozak na ispasu"
The Invicible, slicna igra kao Firewatch, walking (story-based sci-fi) simulator,,,
Ja ga zapoceo i dosao do pola bas pre nego sto iskocio Indy, moracu da ga zavrsim jer mi se svideo setting i prica...
Tu je takodje Vanishing of Ethan Carter (malo vise horor zanr)... What Remains of Edith Finch poceo nisam zavrsio, isto kao i Everybody's gone to Rapture.

I da besplatan u PS+Extra je i Dave the Diver... skroz solidna avanturica/(podvodni) platformer za opustanje uz TV...
Mada sam ja prosle godine najvise utucao sate na F1 23, preko 160h igranja, uglavnom u kratkim sesijama...

Btw nema bolje od Uncharted serijala (hronoloski) kako bi se "navikao" na konzolu...

The Invicible deluje interesantno, šteta što nije u Extra katalogu, ali ubaciće se u backlog.

Sto se tice SP 2, dobra je i treba je preci (kome se svideo prvi deo), ali mi iskreno nije ni do kolena kecu.

Ne znam sto niko ne preporucuje Sekiro 😂

Jedina igra gde sam odustao nakon 50h igre 😂

Nazad
Vrh Dno